Juustojen tilaaminen netistä

Kraikas

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
25.04.2018
Viestejä
336
Suomalaisten markettien valikoimat on heikkoja juustojen suhteen, joten jos jotain erikoisempaa haluaa, niin katse siirtyy ulkomaiden suuntaan.

Olen käynyt Hollannissa näiden kivijalkamyymälässä: Dutch Cheese Gifts and Gouda Gift Baskets by Henri Willig

Toinen, jonka löysin Googlella on: Gouda Cheese Shop - Dutch Cheese

Sitten ainakin tällainen ranskalainen juustokauppa on: Fromages.com - The best of french cheese - Online cheese shop

Onko kellään näistä tai muista juustokaupoista kokemuksia? Miten juustot yleisesti kestävät kuljetusta? Oma mielikuvani on se, että juusto on jääkaappitavaraa, mutta toisaalta olen nähnyt isoja kiekkoja säilytettävän huoneenlämmössäkin.

Miten on kannattaako ollenkaan?
 
Kauppahalleissa yleensä löytyy juustokauppoja, joissa parempi valikoima ja asiantuntevia neuvoja. En tiedä mistä päin kirjoittelet, mutta Tampereen hallista löytyy tällainen: Juustosoppi – Tampereen vanhin yksityinen juustojen erikoisliike Myyntiautokin kiertelee paria paikkakuntaa.

Tuolla Henri Willingin sivuillahan lukee näin:

Can I send cheese over the summer or during a warm period?

Edam and Gouda cheeses remain perfectly fine outside the refrigerator. When the cheese is hot, ‘sweaty’ or soft at delivery, simply put the cheese in the refrigerator and you will see that the cheese becomes ‘hard’ again (the heat during transport will not compromise the quality and / or the taste of the cheese).
 
Mutta jos noita haluaa kotiin, niin kauppahallista niitä tuskin kukaan kantaa? Tuolla Henri Willigissä kuljetus EU-alueelle on 4,95 €, joka on ihan kohtuullinen korvaus, ettei tarvitse kauppahalliin asti mennä.
 
Tuolla: Käse online kaufen juustot ovat kylmätuotteita, eli tulevat ilmeisesti kylmäkuljetuksella Suomeen. Samaan satsiin saa toki makkarat ja vaikka viinaksetkin toki.
 
Onko kellään näistä tai muista juustokaupoista kokemuksia? Miten juustot yleisesti kestävät kuljetusta? Oma mielikuvani on se, että juusto on jääkaappitavaraa, mutta toisaalta olen nähnyt isoja kiekkoja säilytettävän huoneenlämmössäkin.

Miten on kannattaako ollenkaan?

Postimyynnistä ei ole kokemusta mutta autolla olen tuonut paljonkin. Parin päivän katkos kylmäsäilytyksessä ei yleensä tee juustolle mitään, kun juuston laittaa perillä ensi tilassa kylmään. Parhaiten säilyy varmaan pitkään kypsytetyt, kovat juustot kunnon vakuumipakkauksessa (esim. vanha gouda tai parmesaani). Myös pienet juustot, joilla on ehjä kuori kestävät hyvin (esim. mini-goudat, trappistijuustot ym). Vähän yllättäen myös kokonaiset homejuustot selviävät hyvin. Juustotiskillä kelmutettujen palojen tuonti sen sijaan menee vähän lottoamisen puolelle ja tuorejuustoja en edes yrittäisi tuoda.

Nuorta goudaa (gouda jong) en ehkä lähtisi tilaamaan mutta vanhempia laatuja (belegen-oud) uskaltaisin ainakin kokeilla. "Belegen" on muutenkin aika hyvä kypsyysaste: siinä on jo kypsän juuston makua mutta sitä on vielä helppo leikata juustohöylällä. "Oud" on kovaa ja murenevaa ja saattaa olla joskus turhankin voimakasta. Kyllä sekin "paremman puutteessa" maistuu...:eat:
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 477
Viestejä
4 539 149
Jäsenet
74 803
Uusin jäsen
Mäntyvirta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom