Julian Assange vapautui syytteistä

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja kekkeruusi, 19.05.2017.

 1. kekkeruusi

  kekkeruusi

  Viestejä:
  1 960
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Ruotsin syyttäjänviraston johtaja on ilmoittanut luopuvansa raiskaussyytteistä WikiLeaksin perustajaa Julian Assangea vastaan.
  "Pääsyyttäjä Marianne Ny on päättänyt tänään lopettaa tutkinnat epäillyssä raiskausjutussa, joka koskee Julian Assangea", syyttäjänviraston toimisto ilmoitti lausunnossaan.

  Oikeusprosessi on roikkunut ilmassa jo lähes seitsemän vuoden ajan ja Julian Assange on asunut vuodesta 2013 lähtien Ecuadorin suurlähetystössä Lontoossa, paossa syytteitä, joita hän on kutsunut valheellisiksi.
  Uutispommi: Ruotsi luopuu syytteistä WikiLeaksin perustajaa vastaan

  :tup:
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2017
 2. Korppikuningas

  Korppikuningas

  Viestejä:
  845
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Oliko tää raiskaus sellanen "kadun seksiä, joten syytän raiskauksesta"?
   
 3. kekkeruusi

  kekkeruusi

  Viestejä:
  1 960
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Sitä luokkaa. Muistaakseni kyseiset naiset eivät edes nostaneet syytettä, ennen kuin syyttäjä ylipuhui heidät siihen.
   
 4. kekkeruusi

  kekkeruusi

  Viestejä:
  1 960
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Kaksi ruotsalaisnaista teki poliisille ilmoituksen Julian Assangesta, koska he olivat huolissaan sukupuolitaudeista, kertoo uutistoimisto Reuters.

  Assangea epäillään Ruotsissa raiskauksesta, seksuaalisesta ahdistelusta ja laittomasta pakottamisesta. Syytökset ovat rajuja, sillä 39-vuotias australialainen oli tiettävästi eronnut molemmista hyvissä väleissä.

  Mies on väitetysti kieltäytynyt käyttämästä kondomia ja harrastanut seksiä naisten kanssa ilman heidän suostumustaan. Reutersin mukaan naiset eivät alun perin halunneet syytteitä Assangea kohtaan, vaan yrittivät saada hänet testauttamaan itsensä.

  Juhlat seksin jälkeen

  Brittioikeudessa naisista käytettiin nimityksiä neiti A ja neiti W.

  Neiti A:n kohdalla kondomi oli mennyt rikki kesken yhdynnän. Assangea ja kyseistä naista seuraavina päivinä tavanneet ihmiset ovat kertoneet, ettei parin välillä ollut mitään merkkejä jännitteistä tai vihamielisyydestä.

  Hyviä välejä tukee sekin, että neiti A oli itse järjestänyt juhlat Wikileaks-keulahahmon kunniaksi - väitetyn rikoksen jälkeen. Hän oli myös kirjoittanut mikroblogipalvelu Twitteriin olevansa "maailman siisteimpien fiksujen ihmisten" seurassa.

  Seksiä asunnolla

  Neiti W puolestaan oli Daily Mailin mukaan pakkomielteisen ihastunut Assangeen. Tieto käy ilmi osittaisista poliisin kuulustelupöytäkirjoista.

  Neiti W tapasi Assangen odotettuaan häntä seminaarin jälkeen. Tapaaminen poiki kutsun lounaalle Assangen seurueen kanssa.

  Päivää myöhemmin Assange matkusti naisen kanssa yöksi tämän asunnolle, joka sijaitsee 45 minuutin junamatkan päässä Tukholmasta. Tuona iltana pari harrasti seksiä kondomin kanssa.

  Seuraavana aamuna Assange on väitetysti harrastanut seksiä neiti W:n kanssa uudestaan, mutta ilman kondomia. Yksityiskohdat aamun tapahtumista ovat hämärän peitossa. Neiti W oli jopa vitsaillut, että saattaa olla raskaana.

  Neiti W maksoi mennen tullen miehen molemmat junamatkat, sillä Assange ei halunnut käyttää jäljittämisen pelossa luottokorttiaan. Tuon päivän jälkeen pari ei enää tavannut.

  Myöhemmin neiti W oli väitetysti huolestunut. Hän yritti soittaa Assangelle, turhaan. Kun puhelimeen ei saanut yhteyttä, neiti W koetti saada yhteyden Assangeen muiden ihmisten kautta. Kytkökset johtivat neiti A:n puheille.
  Tässä ovat yksityiskohdat Assangen raiskaussyytteistä | Ulkomaan uutiset | Iltalehti.fi
   
 5. ratkakapu

  ratkakapu

  Viestejä:
  514
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Kyllä tämä oli enemmän luokkaa "nyt on pakko saada JOKU juttu käyntiin vuotajaa vastaan"-tason vedätys. Luulen, että noille neidelle on maksettu ihan hyvin siitä, että tekevät nuo ilmoitukset.
   
 6. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  2 061
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja silti Assange on konsulaatissa jumissa. Koska ei saapunut oikeuteen vuonna 2012. Samainen laatujournalismi kertoo ettei ilmoittautunut poliisille 2012.

  Britannia ilmoitti pidättävänsä Assangen, jos hän jättää lähetystön

  En nyt tiedä mihin oikeudenkäyntiin briteissä olisi pitänyt mennä, se ja sama. Kiinnostaa vaan koska briteissä menee parasta ennen päiväys umpeen jutun x kanssa, ja Assange voi oikeasti jatkaa elämäänsä.
  Mihinkään raiskausjuttuihin en usko.
   
 7. Shadilay

  Shadilay

  Viestejä:
  353
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Eiköhän tuo ole se sama juttu kyseessä. En viittiny alkaa lakikirjaa itsekään selaan, löytyy netistä kyllä. Tietysti jos laskevat merkityksettömäksi henkilöksi, voihan ne keksiä vaikka mitä juttuja (merkityksellisistä enempi noudattavat lakia) mutta ilmeisesti jenkit on pyytäneet luovutusta tms., miksi ne muuten noin tekisi.
   
 8. CycoFin

  CycoFin

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Meininki ryssä, syyllinen löytyi, nyt keksitään rikos.
   
  jos ja oestrus taurus tykkäävät tästä.
 9. raven0ak

  raven0ak

  Viestejä:
  708
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  meininki suomi*
   
 10. Aihio Sekasorto

  Aihio Sekasorto

  Viestejä:
  323
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Pikemmiinkin sellainen: "Minulle tarjotaan mukavaa korvausta siitä, että nostan raiskaussyytteen tätä miestä kohtaan".
   
 11. emerik

  emerik

  Viestejä:
  107
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kieltämättä erikoinen tapaus kun huomio miten kauan se on ollut siellä lähetystössä.
   
 12. novoiperkele

  novoiperkele

  Viestejä:
  671
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kävikö siinä nyt niin, että jäi sinne yhä, kun brittipoliisit lupas ottaa kiinni kuitenkin?
   
 13. turboahdin

  turboahdin

  Viestejä:
  1 868
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyllähän se voi brittejä vituttaa moisen vapaalle päästäminen, kun sen vartiointiin on vissiin miljoonia jo tuhlattu. Kai niiden täytyy se edes hetkeksi linnaan saada näytökseksi.
   
  novoiperkele tykkää tästä.
 14. Daemoni

  Daemoni

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Eiköhän se vapauteta syytteistä, koska hankala tappaa tuonne lähetystöön.
   
 15. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  849
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Salaliittoteoriat sikseen, kaipa se aktiivinen oikeuden pakoileminen ja halventaminenkin saadaan jonkinlaiseksi rikokseksi väännettyä paitsi jos olet Red Bullin perijä ja tappamasi ihminen on vain poliisi.
   
 16. root

  root Make ATK Great Again

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olen vuosien mittaan ihmetellyt uutisointia Assangen tapauksesta. Valtaosa medioista Eurooppa ja Suomi mukaan ovat aina puhuneet raiskaussyytteistä. Nytkin otsikoissa näkyy ilmaisua "Sweden dropped charges".
  Mitään syytteitä Assangea vastaan ei koskaan Ruotsissa nostettu. Assange meni Ruotsissa poliisin kuultavaksi ja antoi lausunnon, joka ei johtanut mihinkään toimenpiteisiin. Myöhemmin syyttäjä teki täyskäännöksen ja Assangea alettiin vaatimaan Ruotsiin kuultavaksi. Syytteitä ei edelleenkään nostettu. Ei oikein ole muuta selitystä kuin jenkkien masinoima propagandakampaanja.

  Tuskin on maailmassa toista ihmistä, jota on yhtä monta kertaa julkisissa kommenteissa nimitetty raiskaajaksi ilman oikeudenkäyntiä. (Roman Polanskia ei lasketa, koska tunnusti harrastaneensa seksiä alaikäisen kanssa jo ennen aiottua oikeudenkäyntiä.)
   
  9700 Pro, Unna, jos ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 17. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  623
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Assangen casen perusteella aika moni mies joutuisi poliisin pakeille Ruotsissa.

  Kun ruotsinlaivalla tapahtuu oikea raiskaus, Ruotsin poliisi levittelee vain käsiään ja lopettaa tutkinnan nopeasti, jos syyllistä ei heti löydy.

  Kun Assange vetelee paljaalla ja ruotsalaisfemakot närkästyvät tajutessaan, että ei ollutkaan kyseessä rakkaustarina, alkaa vuosia kestävä ajojahti.

  Siinäpä vasta valkoisen miehen taakkaa.