Jolla yhteistyöhön lohkoketjualustaa kehittävän Zipperin kanssa

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja FlyingAntero, 05.12.2017.

 1. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  2 825
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Suomalainen Jolla ilmoitti Helsingissä järjestetyssä Slush -tapahtumassa kehittävänsä lohkoketju-startup Zipperin kanssa älypuhelinratkaisua kryptovaluutoille ja lohkoketjusovelluksille Sony Xperia™ -laitteisiin. Yhteistyön tavoitteena on tuoda Zipper-kehitysalusta Sailfish X:llä varustettuihin Sony Xperia -laitteisiin vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen aikana. Jollan mukaan Sailfish X -yhteisöohjelma tarjoaa erinomaisen kehitysalustan projektille, jonka ensimmäisessä vaiheessa käyttäjille tarjotaan helppo ja turvallinen tapa hoitaa päivittäisiä maksuja mobiililaitteella.

  Zipper on avoin sovellusalusta, johon toivotetaan tervetulleiksi kaikenlaiset lohkoketjua hyödyntävät sovellukset. Tällä hetkellä Zipperin kumppaneita Jollan lisäksi ovat Nebulas ja Streamr. Jälkimmäisen visiona on tarjota älypuhelinten käyttäjille mahdollisuus saada korvauksia omien tietojensa jakamisesta ilmaiseksi jakamisen sijaan. Lisäksi Jollan tarkoituksena on palkita Sailfish-yhteisön aktiivisia kehittäjiä alustan tuomien mahdollisuuksien avulla. Zipperin kryptovaluutta perustuu Ethereum virtuaalirahaan.



  Jolla ja Zipper kehittävät älypuhelinratkaisua kryptovaluutoille ja lohkoketjusovelluksille Sony Xperia™ -laitteisiin | Jolla Oy
  Slush update from Jolla CEO | Jolla Blog
  Zipper – Turn your smartphone into a blockchain powerhouse.
   
 2. nahka

  nahka

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Jaa, se on kolmas firma ja kolmas video missä Marc Dillon kävelee hidastettuna videolla. Meneeköhä tämäkin homma puihin niinkuin Mr. Dillonin aikasemmat proggikset :think:
   
  tatulpin tykkää tästä.
 3. tatulpin

  tatulpin

  Viestejä:
  599
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Jollain perustajat taas vauhdissa. :comp:
   
 4. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  2 825
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Erikoisin aspekti tässä on ehkä Streamrin idea yksityisyyden myymisestä. Toisaalta se voi auttaa kuluttajia ymmärtämään, millaisia käyttäjätietoja heistä halutaan. Itse koen, että ajatus istuu vähän heikosti Sailfish OS -käyttöjärjestelmän ideologiaan, missä tietoturva ja yksityisyys ovat yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Tuskin tuohon ohjelmaan on kenenkään pakko liittyä, joten halukkaille se voi olla ihan hyvä vaihtoehto.
  [​IMG]