Japanilaiset rikkoivat siirtonopeusennätyksen valokuidulla

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
16 980
Japanin National Institute of Information and Communication Technology kertoo saavuttaneensa jopa yli 319 terabitin eli liki 40 teratavun sekuntinopeuden hieman reilun 3000 kilometrin välimatkalla.
Ennätys saavutettiin käyttämällä Wavelength-division multiplexing -teknologiaa 522-kanavaisen kampalaserin kera. Matkan varrelle tarvittiin kuitenkin vahvistimia 70 kilometrin välein.

Lähde: A Japan-based research group breaks the world record for internet speeds
 
Liittynyt
06.10.2017
Viestejä
296
Lähteen lähteessä, käyttivät neljää valokuitu "corea", normaalin yhden sijaan. Sitten markkinointi puhetta että heidän kehittämässään 4 valokoitua yhden valokuidun paketissa toimisi, tarvitsisi vain valokuitu kaapelit vaihtaa.
 
Liittynyt
25.02.2017
Viestejä
84
Lähteen lähteessä, käyttivät neljää valokuitu "corea", normaalin yhden sijaan. Sitten markkinointi puhetta että heidän kehittämässään 4 valokoitua yhden valokuidun paketissa toimisi, tarvitsisi vain valokuitu kaapelit vaihtaa.
Valokuitukaapeleissa on käytännössä aina useampi kuitu sisällä. Mitään kaapeleita ei siis tarvitse vaihtaa jos tällaista tekniikkaa haluaisi käyttää. Jopa taloon vedettävissä kuitukaapeleissa on tyypillisesti neljä kuitua. Yleensä niistä vain yhtä käytetään - poislukien erikoistapaukset joissa yhdessä kuidussa tulee netti ja toisessa nettiTV.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
3 293
Valokuitukaapeleissa on käytännössä aina useampi kuitu sisällä. Mitään kaapeleita ei siis tarvitse vaihtaa jos tällaista tekniikkaa haluaisi käyttää.
Nimimerkki Romi tarttu kyllä ihan tärkeään juttuun, jos uutisen juju oli siinä että käytettiin neljää kuitua, niin tälläisenä maalikkona entistä vaikeampia vertailla annätystä olemassa oleviin, jos uutisessa ei selviä mihin pitäisi verrata.

Kotitalouskäytössä totta että rakennsuten välillä on kaapelissa useampi kuitu (tai taloyhtiön asununtoihin), mutta miksei samoin tein sitten käytetty neljää paria, niin olisi saanut vielä isomman ennätyksen, vai oliko tässä ajatus että saatiin noin iso putki aikaan, joka nyt sattummalta vei sen neljäkuitua, kahdeksan ei olisi tulosta parantanut ?

Sitten jos kyse kymmenien kilometrien ,- tuhansien kilometrien matkasta, niin kuinka mona kuitu siellä on vapaana, saati omassa käytössä.

Jopa taloon vedettävissä kuitukaapeleissa on tyypillisesti neljä kuitua. Yleensä niistä vain yhtä käytetään - poislukien erikoistapaukset joissa yhdessä kuidussa tulee netti ja toisessa nettiTV.
Suosittuja on myös passiivisesti jaetut kuituyhteydet, jos yksi kuitu jaetaan kymmenillä tilaajille. Se ei automaattisesti tarkoita ettekö se tilaajan ja lähimmän jakopisteen väli olisi silti useampi kuituinen.

No jos jollain on omakotitalokohteeseen tarve uutisen kaltaiselle putkelle, niin siinä sen tilaapätkän lisäksi vielä 2997 kilometriä mistä pitäisi se neljä vapaata kuitulöytyä vielä niin että saa ne spesiaalit omat vahvarit (sis sähkö) välille (jäi mielikuva kun oli erikseen mainittu)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
135 384
Viestejä
2 624 689
Jäsenet
51 353
Uusin jäsen
krishabang

Hinta.fi

Ylös Bottom