Istuinsuojien käyttö sivutörmäyssuoja-Airbagissä

teho75

Tukijäsen
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
461
Arvon io-techiläiset!

Autoni Renault Megane Break vm1999 on sivutörmäyssuojat. Asia on ohjekirjan mukaan ilmoitettu tuulilasissa, jossa on piirrokset asiasta.
Ohjekirjan mukaan istuinsuojien käyttö on kielletty autoissa jossa on sivutörmäyssuojat.
Mieleen tulee, että onko istuinsuojat leikattavissa sellaisiksi, että se ei estä sivuturvatyynyn laukeamista.
Missä sijaitsee sivuturvatyynyt ja jos mahdollista miten istuinsuojat voisi leikata jotta niitä voisi käyttää?
Autoni alkuperäiset istuimet ovat erittäin törkyiset ja kamalat.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
254
Jos vastaava tilanne olisi itsellä niin uskaltaisin kyllä käyttää sellaisia istuinsuojia missä lukee "airbag", kangas on niin ohutta tai sitten siellä on ns repeämissauma joka antaa periksi kun airbag laukeaa, uskon myös että bägi tulee niin kovalla voimalla että sitä ei tuollainen kangas pidettele.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Missä sijaitsee sivuturvatyynyt ja jos mahdollista miten istuinsuojat voisi leikata jotta niitä voisi käyttää?
Sivuturvatyynyt ovat normaalisti selkänojan sivussa. Normaalit henkilöautoihin suunnatut istuinsuojat ovat tavallisesti tarkoitetutkin käytettäväksi myös turvatyynypenkeissä.

Kuvan perusteella kuskin penkin päällä on tuollainen metsästysauton tilapäissuoja, joka ei oikein mihinkään tule kiinni kuin kumilenkein. Se varmaan lähinnä kääntyy pois edestä, jos turvalaite paukkuu. Ovat muuten kammottavia, ja ihmettelen että jotkut käyttävät noita jatkuvasti. Onhan sillä tuotteella ihan intuitiivisesti selvä käyttötarkoitus. Ensin se pierty ja koiransyömä penkki verhoillaan istuvalla suojapäällisellä kuin uuden rellun penkiksi, ja sitten tarvittaessa laitetaan housuunpaskomispressu päälle jos lähdetään moottorisahahommiin. :geek:

Jos varsinainen istuimen lisäpäällinen on jotain kalsarikangasta, se tosiaan vallan varmasti antaa periksi. Jos se taas on jokin hienompi ja lujempi nahkapäällinen, kiinnittäisin huomiota siihen että repeämissauma on tosiaan asiallinen ja mukana tulee uskottava paperi siitä, että tuote on sitä mitä pitää.

Ja puuhelmet sitten vain penkin etuosan päälle. :smoke:
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 308
Viestejä
4 156 943
Jäsenet
70 407
Uusin jäsen
Eppupelaa

Hinta.fi

Ylös Bottom