Isokokoisia tippalukollisia pikaliittimiä vesikäyttöön?

Viestiketju alueella 'Jäähdytys' , aloittaja jultsu, 19.12.2017.

 1. jultsu

  jultsu

  Viestejä:
  1 193
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Ennen kuin ostan ulkoiselle radille isolla rahalla hydrauliikkakaupasta 250 barin paineelle ja öljylle suunnitellut tippalukolliset liittimet (joiden tiiveyttä ei myyjä voinut tietenkään luvata 100x pienemmälle paineelle ja viskositeetiltään paljon notkeammalle vedelle), löytyykö keneltäkään ehdottaa jostain kenties halvempaa ja parempaa ratkaisua? Mielellään suomesta toki ostaisin, mutta euroalueen verkkokaupat käynevät myös. Pitäisi saada siis viikon-parin sisään.

  Kierteen koko pitää olla vähintään 1/2" tai oikeastaan mielellään jopa tuo 3/4" maksimaalisen virtauksen ja minimaalisen painehäviön vuoksi. Mielessä kävi myös useamman 1/4" vesijäähdytyskaupoista saatavan tippalukollisen liittimen kytkeminen rinnan, mutta tulee sillekin hintaa kaikkine y-haaroineen ja erillisine liittimineen ja kotelon sisällä ei tahdo olla kyllä tilaakaan millekään nelinkertaiselle haaroitushässäkälle..
   
 2. jultsu

  jultsu

  Viestejä:
  1 193
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Google kertoi että muuan japanialainen valmistaja Nitto Kohki valmistaa erilaisia irroitettavia matalapaineliittimiä teollisuuden tarpeisiin, ja heidän katalogistaan löytyi sopiva tippalukollinen tuplaventtiilliitin, Zerospill Cupla, jota saa kokoluokissa 1/4", 3/8", 1/2", 3/4" ja 1" ja paineenkestoa luvataan 35bar asti.

  Kysyin suomen jälleenmyyjältä (Linna-Trade OY) ko. liittimien hintoja, ja 3/4" koossa naaras+uros pari maksaa vaivaiset 300 euroa alv0%... :cigar2: ...maltillisemmassa 3/8" koossakin liitinparin hinnaksi jää 100e alv0%. :confused:

  Hain sitten hydrauliikkaliikkeestä 200-500bar paineella liikkuvalle öljylle suunnitellut tipattomat liittimet (DNP Flat Face), hintaan 50 euroa / pari, sis. alv24%


  Kaikille tuttu tippalukkoliitin (10/8mm letkulle) joita vesijäähykaupat myyvät:
  [​IMG]


  Ja tavisliitin vs. 3/4" hydrauliikkaliitin jossa 13mm letkukarat
  [​IMG]
  [​IMG]

  Kuvat ei tee oikeutta tuolle mötikälle.


  Tein myös yhden simppelin virtaustestin käyttäen halppis varapumppua, täytin 3l astian vedellä ja mittasin sekkarilla kuluneen ajan.

  Pelkällä 10mm sisähalkaisijan letkulla virtaus on 300l/h
  Yhdellä 3/4" pikaliittimellä ja 13mm karoilla virtaus on 270l/h
  Yhdellä 10/8mm pikaliittimellä (letku pitkälle liittimen yli venytettynä jotta ei vuoda) virtaus on 78l/h

  Tällä hetkellä kylppärissä pärisee vuototesti, mikäli tuo paperitollo on huomenna aamulla kuiva niin haen toisen mokoman ja ajetaan samat virtaustestit kaksilla liittimillä.
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2017
  Kidov ja Hordak tykkäävät tästä.
 3. Niceman

  Niceman

  Viestejä:
  194
  Rekisteröitynyt:
  03.12.2017
  3/4 liitin jos koko laitehallin meinaat jäähdyttää? Pelkkä pc niin kyllä sen 1/4" liittimen virtaus riittää... 1/2" 70lmin... melko järeä laitteisto saa olla että ei riitä... Tuli vain näin mieleen..
  Joskus olen miettinyt että koneen ulkopuolella olisi isompi jäähdytin ja jos koneen ottaa jonnekkin mukaan niin pikaliittimet irti...
   
 4. jultsu

  jultsu

  Viestejä:
  1 193
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Millä lähtötehoilla tuo 70 litraa minuutissa on ilmoitettu tuolle puolituumaiselle? Kuten tuossa yllä kirjoitin, tietokonekäyttöön tarkoitetulla 300l/h pumpulla tuo tuotto pelkästään yhden 1/4" pikaliittimen läpi oli aivan hanurista, 80 litraa tunnissa. 3/4" on varmasti overkilliä, mutta hinta oli sen verran halpa ja liitin sen verran jämerä että ainoaksi negatiiviseksi seikaksi tulee kokonaispituus, kone tarvii nyt 20cm lisää tilaa taakseen vrt. pelkästään sähköjohtojen vaatima tilantarve.
   
 5. JuSiZ

  JuSiZ

  Viestejä:
  2 348
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jäähdytys - Pikaliittimet yleiskäyttö - EATON Hansen Gromelle pikaliittimet - Suomen Pikaliitin Oy

  Ootko tuolta kattellut? Löytyy ihan tähän käyttöön tarkoitettuja erikokoisina....kierteillä...karoilla yms.
   
 6. jultsu

  jultsu

  Viestejä:
  1 193
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  En muista satavarmasti mutta tutulta näyttää, taisin tuolta kysellä muutamalle liittimelle hintaa ja olivat aika poskettomia vrt. tuo 50 euroa parilta mitä noista 3/4" Flat Face hydrauliikkaliittimistä maksoin. Tammikuussa kasailin rojut ja ei ole tippaakaan vuotanut niistä ulos.
   
  Kidov tykkää tästä.
 7. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten

  Viestejä:
  1 469
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  naamapalmu tai jotain sellaista...
  Jos yhdellä liittimellä virtaus tippuu jo noin paljon, kahdella se tippuu vielä enemmän ja koko loopilla ei virtausvastus voi olla niin suuri, että pumppu alkaa jo "tärisemään" tms pitämään ylimääräistä ääntä kuorman ollessa kova on nopeus mikä tahansa...

  Ihan hyvä idis noin toteuttaa. Mulla on edelleen auki miten aijon toteuttaa tuon ulkoisen radin liittämisen ja samaisista syistä ihan vain läpivienti jossa tuo 1/4 perus kierre johon sitten pehmeille letkuille liitin. Niin harvoin tarttee ns radia varmaan irrottaa, että se on ihan sama laskea looppi tyhjäksi sillon kun tarttee.

  1GPM, 240Litraa tunnissa tai 4 litraa minuutissa on btw se "karkea suositus minimi virtauksesta..." Tämä siis martinin mukaan, jonka itsekkin toki allekirjoitan, joku saa kaivaa lähteen lukuisista testeistä, jos jaksaa...