Internetin selkäranka Cloudflare pisti Milan- ja Ice Lake -prosessorit kilpasille

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 891


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Cloudflare on yli 81 % markkinaosuudellaan ylivoimaisesti suurin sisällönjakeluverkko eli CDN (Content Delivery Network). Suurimman osan internetistä toimittava yhtiö on nyt pistänyt uuden sukupolven palvelimissaan samalle viivalle AMD:n Milan-arkkitehtuurin (Zen 3) Epyc-prosessorit ja Intelin Ice Lake -arkkitehtuurin Xeon-prosessorit.

Cloudflare on testannut sekä AMD:n että Intelin tuoreimpia saatavilla olevia palvelinprosessoreita uusien 11. sukupolven Edge-palvelintensa sydämiksi. Yhtiö kertoo päivittävänsä Edge-palvelinalustansa uuteen noin 12-18 kuukauden välein pysyäkseen jatkossakin markkinajohtajan alalla, jossa teknologia kehittyy jatkuvasti.

Yhtiön testien mukaan Intelin Xeon-prosessorit pysyivät kilpailukykyisinä niin kauan vertailtiin vain suorituskykyaspektia, mutta ne tipahtivat auttamatta kyydistä, kun myös tehonkulutus otettiin huomioon. Cloudflaren mukaan Ice Lake -palvelimet kuluttivat useita satoja watteja Milan-palvelimia enemmän.

Cloudflare arvioi uusien Milan-prosessoreiden parantavan sen uusien Edge-palvelinten suorituskykyä noin 29 % Rome-prosessoreilla varustettuihin 10. sukupolven palvelimiin verrattuna. Suuri hyppäys selittyy ydinten määrällä, sillä Rome-palvelimissa oli käytössä 48-ytimiset Epycit, kun Milan-palvelimiin tulee 64-ytimiset mallit. Palvelimissa on luonnollisesti päivitetty myös muita komponentteja ajan tasalle, mutta yhtiö kiittelee Rome- ja Milan-alustojen yhteensopivuutta, mikä helpotti palvelinten validointiprosessia merkittävästi. Asiasta syvällisemmin kiinnostuneille suosittelemme lämpimästi Cloudflaren omaa blogia aiheesta.

Lähde: Cloudflare

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:

neg0t

Tukijäsen
Team Ryzen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
549
On toi 29 % more requests / samaan wattimäärän silti aika järkälemäinen parannus. Siinä liikkuu aika iso kasa epyccejä jos parisataa serveriä kasataan ympäri maailmaa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 567
Viestejä
4 314 741
Jäsenet
72 078
Uusin jäsen
Vashelot

Hinta.fi

Ylös Bottom