Intelin prosessoreista löytynyt bugi vaatii suorituskykyyn vaikuttavan käyttöjärjestelmätason

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 03.01.2018.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 383
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Ketjuun on yhdistetty seuraavien uutisten kommenttiketjut:
  Intel uskoo löytäneensä syyn satunnaisiin uudelleenkäynnistymisiin Spectre- ja Meltdown-päivitysten jälkeen - io-tech.fi
  GRC:n InSpectre kertoo onko Windows-kokoonpano suojattu Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksilta - io-tech.fi
  Intel: Spectre- ja Meltdown-päivitykset aiheuttavat uudelleenkäynnistymisongelmia - io-tech.fi
  AMD päivitti tilannettaan Spectre-haavoittuvuuden osalta, päivitysten jako jo käynnissä - io-tech.fi
  Intel julkaisi omat suorituskykytestinsä Spectre- ja Meltdown-päivitysten vaikutuksesta - io-tech.fi
  Apple julkaisi Spectre-päivityksen iOS:lle ja macOS High Sierralle - io-tech.fi
  Intel kertoi edistymisestään Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksien paikkaamisessa - io-tech.fi
  AMD julkaisi oman tiedotteensa koskien Meltdown- ja Spectre-tietoturvauhkia - io-tech.fi
  Microsoft julkaisi KPTI-päivityksen prosessoreiden tuoreeseen tietoturva-aukkoon - io-tech.fi
  Intel antoi virallisen lausunnon prosessoreidensa tietoturvauhasta - io-tech.fi
  ARM julkaisi tiedotteensa koskien prosessoreiden tuoretta tietoturva-aukkoa - io-tech.fi
  Intelin prosessoreista löytynyt bugi vaatii suorituskykyyn vaikuttavan käyttöjärjestelmätason päivityksen - io-tech.fi
  Intel lupaa Spectre- ja Meltdown-korjatut prosessorit markkinoille vielä tänä vuonna - io-tech.fi
  Microsoftin uusi päivitys poistaa Spectren kakkosvariantin paikan Intel-kokoonpanoilta - io-tech.fi

  ----


  [​IMG]


  Intelin prosessoreista on löytynyt merkittävä suunnitteluvirhe ja tietoturvauhka, joka vaatii käyttöjärjestelmiltä kernelitason päivitystä. Vaikka ongelma havaittiin vasta nyt, se on olemassa kaikissa Intelin moderneissa prosessoreissa.

  Intelin prosessoreista löytyvä bugi aiheuttaa parhaillaan päänvaivaa kehittäjille. Rautatason ongelma on niin vakava, ettei sitä voida tämänhetkisten tietojen mukaan korjata esimerkiksi mikrokoodipäivityksellä, vaan se vaatii käyttöjärjestelmien päivityksen kernelitasolla ongelman kiertämiseksi.

  Toistaiseksi ongelman tarkka kuvaus on vielä salaista tietoa, mutta io-techin toimituksen tietojen mukaan kyse on tavasta, jolla Intelin prosessorit käsittelevät virtuaalimuistia, mikä voi johtaa suojatun kernelimuistin tietojen vuotamiseen käytännössä minkä tahansa ohjelman avustuksella. Ongelman korjaukseksi käyttöjärjestelmien on otettava käyttöön Kernel Page Table Isolation -ominaisuus eli PTI, joka eristää kernelimuistin täysin käyttäjätason muistiavaruudesta. Korjaus on näennäisesti ehkä yksinkertaisen kuuloinen, mutta todellisuudessa se on merkittävä muutos ja voi hidastaa useita toimintoja huomattavasti. Jotain korjauksen luonteesta kertonee myös se, että The Registerin mukaan Linux-kehittäjät kutsuivat bugin korjausta yhdessä välissä nimellä Forcefully Unmap Complete Kernel With Interrupt Trampolines, eli lyhyesti FUCKWIT.

  [​IMG]

  Vaikka ongelman tarkka kuvaus on edelleen salainen, AMD:n Tom Lendackyn viesti Linux-kernelin kehittäjien mailiketjuun vihjaa, että ongelma olisi tavassa jolla Intelin prosessorit ennakoivat tulevia tehtäviä nopeuttaakseen toimintaansa. Ilmeisesti näissä tapauksissa saatetaan jättää turvatarkistukset väliin, jolloin ennakkoon suoritettava komento saattaa päästä lukemaan esimerkiksi kernelimuistia vaikkei sillä pitäisi olla mitään asiaa korkeampia oikeuksia vaativiin muistiosoitteisiin. AMD:n prosessoreissa tätä ei pääse tapahtumaan, vaan ne estävät esimerkiksi käyttäjätason prosessien pääsyn korkeampia oikeuksia vaativiin tietoihin myös ennakoivan suorituksen osalta. Samaan viittaa myös tietoturvaekspertti Anders Foghin aiemmat testit asian tiimoilta.

  Linux-puolella on saatu jo julki ensimmäinen päivitys, jonka on tarkoitus korjata ongelma Intelin raudalla. Ongelmattomasta päivityksestä ei voida puhua, sillä tällä hetkellä päivitys pakottaa PTI:n käyttöön myös AMD:n prosessoreilla, vaikkei ongelma koske niitä lainkaan. Tämän myötä suorituskykyongelmat koskevat kyseisellä päivityksellä myös AMD:n prosessoreita.  Korjaus vaikuttaa kokoonpanon suorituskykyyn eniten raskaissa I/O-tehtävissä eli kotikäyttäjien ei tarvinne olla niistä huolissaan. Phoronixin alustavien testien mukaan Linux-alustalla esimerkiksi pelisuorituskyvyssä ei ole nähty eroa ennen ja jälkeen päivityksen.

  Datakeskuksissa tilanne on kuitenkin toinen ja The Registerin raportin mukaan keskimääräinen suorituskykytappio synteettisissä testeissä saattaisi olla jopa 5 – 30 prosenttia, mutta sivusto ei tarjoa väitteelle lähdettä tai todisteita. AnandTechin Ian Cutressin mukaan ensimmäiset todelliset tulokset puhuvat alle puolen prosentin erosta. Phoronixin ajamat tiedostojärjestelmää rasittavat testit puhuvat myös sen puolesta, että tietyissä tehtävissä erot voivat olla erittäin suuria.

  Windows-puolella ainakin alustavan päivityksen julkaisun odotetaan tapahtuvan seuraavan Patch Tuesdayn yhteydessä eli vajaan viikon kuluttua 9. tammikuuta. Myös Applen macOS-käyttöjärjestelmä tulee tarvitsemaan päivityksen, mutta sen aikataulusta ei ole toistaiseksi tietoa.

  Lähteet: The Register & Reddit

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2018
  Masturbo ja halcyon tykkäävät tästä.
 2. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 788
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  BBS-viestiketju jäi alkuksi puuttumaan, tässä vielä kommentit uutisen puolelta:

   
  halcyon tykkää tästä.
 3. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 296
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olisitte voineet myös mainita tuosta intelin CEOsta joka myi paljon osakkeitansa joulukuun lopussa kiireesti alle markkinahinnan. :D

  Intel's CEO Just Sold a Lot of Stock
  Parhaat nuo kommentit:
  "There's nothing wrong with, or even unusual about, such transactions."
  "insider selling isn't always a red flag."
  Jep jep. :D
   
  Mattersstrom, Elvis Jagger ja zZzz tykkäävät tästä.
 4. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 383
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Varmaa tietoa ei ole, mutta ainakin kaikkia Core i -sarjasta lähtien. Noiden muiden kommenttien perusteella voidaan mennä vielä reilustikin taaksepäin.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2018
 5. runboy93

  runboy93

  Viestejä:
  1 648
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2017
  ARM vain käyttöön ja x86 pois, niin paljon pahaa aiheuttanut julkaisusta lähtien.
   
  mäggäri tykkää tästä.
 6. BlackWolf

  BlackWolf Suomen Michael Jackson

  Viestejä:
  745
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nyt hieman noottia tästä uutisoinnista.
  Uutinen on sinällään kirjoitettu ihan asiantuntevasti, mutta tässä nyt skipattiin aika totaalisesti se mikä on se koko ongelma. Tässä sitä nyt ihmettelee että onpas se vakavaa kun C2D asti mahdollisesti ollut tämä ongelma ja nyt sitten on jotenkin iso bugi.

  Yrittämällä yritin löytää tekstistä sitä kohtaa missä mainitaan, että kyseessä on vakava tietoturvauhka, mutta ei kyllä omiin silmiin iskenyt. Ainoa asia missä puhuttiin tietoturvasta on yhden ekspertin toimenkuva.

  Vähän nyt tsemppiä toimituksessa, kyllä teidän tietotaidoilla pitäisi saada aikaiseksi uutinen missä selvästi jopa selitetään mikä ongelma siinä kernelimuistiin käsiksi pääsemisessä onkaan.
   
 7. juha88

  juha88

  Viestejä:
  106
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  ”This small patch, to the Linux Kernel, is the most epic burn on @intel by @AMD.

  Paraphrased in English:
  "If the CPU isn't AMD, assume it's not secure."”  https://t.co/AfHnlpYta3

  ”AMD processors are not subject to the types of attacks that the kernel page table isolation feature protects against. The AMD microarchitecture does not allow memory references, including speculative references, that access higher privileged data when running in a lesser privileged mode when that access would result in a page fault.

  Disable page table isolation by default on AMD processors by not setting the X86_BUG_CPU_INSECURE feature, which controls whether X86_FEATURE_PTI is set.

  Signed-off-by: Tom Lendacky <thomas.lendacky@amd.com>”


  Tähän päälle vielä Intelin Management Engine (mikroprosessori prosessorin sisällä joka aina virroitettuna ja yhteydessä esim. internetiin eikä käyttäjän hallittavissa - häksätty jo ja tarjoa mm. NSA:n kaltaisille toimijoille takaoven - What You Need To Know About The Intel Management Engine ) paljastuneet tietoturvaongelmat aina heikoilla on Intel tietoturva-asioidensa kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2018
  Jumii, apoiuyt, Masturbo ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 8. Ormu

  Ormu

  Viestejä:
  1 350
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minä en paljoa tiedä prosessorien suunnittelusta, mutta tämmöinen kuulostaa taas melkoiselta räpellykseltä suunnittelun puolella. Sisäpiirikaupasta myös "pisteet", jos niin tosiaan pääsi tapahtumaan.  Suorituskyky on vähän perässä. OpenPower voisi olla ihan mielenkiintoinen vaihtoehto myös, jos niitä lähdetään spekuloimaan.
   
 9. runboy93

  runboy93

  Viestejä:
  1 648
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2017
  Kaikki käyttämään Gemini Lakea :D
   
 10. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 788
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Yritetään pysyä asialinjalla ja keskittyä olennaiseen, osakekaupat saattaa liittyä asiaan tai ei, mutta niitä kuitenkin valvoo Yhdysvalloissa viranomaiset ja jos todetaan, että on taustalla jotain hämärää niin varmasti tutkitaan.
   
  apoiuyt ja mRkukov tykkäävät tästä.
 11. demu

  demu Conducător & Geniul din Carpați

  Viestejä:
  908
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Seppo77, Mattersstrom ja zZzz tykkäävät tästä.
 12. runboy93

  runboy93

  Viestejä:
  1 648
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2017
  Windows insider käyttäjät saaneet beta päivityksen jo testiin?
   
 13. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 383
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Eiköhän se bugi löydy siitäkin
   
 14. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 788
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Samalla linjalla eli klikkiotsikointia harrastaa myös IS:

  Tietokoneesi todennäköisesti hidastuu pian – ellet kuulu pieneen vähemmistöön
   
  Seppo77 ja Mattersstrom tykkäävät tästä.
 15. k334

  k334

  Viestejä:
  547
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Hidastellaan vähän nykyisiä niin käypi uudet paremmin kaupaksi:smoke:
   
 16. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 296
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo tuskinpa vuoteen tullaan näkemään "secure intel cpu":ta. :D
   
 17. runboy93

  runboy93

  Viestejä:
  1 648
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2017
  Intel redditissä myös mielenkiintoista luettavaa näiden kommenttien lisäksi:

  "I would not want to be Intel rep at CES next week" ;)
   
 18. antero

  antero

  Viestejä:
  2 952
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Masturbo ja mRkukov tykkäävät tästä.
 19. BlackWolf

  BlackWolf Suomen Michael Jackson

  Viestejä:
  745
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No siellä sentään lukee selvästi toisella rivillä "Intelin suorittimien suunnitteluvirhe voi altistaa tietomurroille." Jotain mitä Io-Tech ei ole saanut koko omaan tekstiinä kirjoitettua. Klikkiotsikko ehkä, mutta jo toinen lause kertoo oleellisen.
   
 20. demu

  demu Conducător & Geniul din Carpați

  Viestejä:
  908
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Voidaankohan tämä FUCKWIT-gate tulkita suunnitelluksi vanhentamiseksi?
   
 21. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 296
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei. Edes Intel ei tekisi moista virhettä. Tämän paljastuminen tietää "pikkuisen" ongelmia siniseen leiriin.
   
 22. antero

  antero

  Viestejä:
  2 952
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Mielestäni aivan oikea otsikko, juuri noin tulee käymään. Toki hidastus on erilainen 1.6GHZ Pentiumilla kuin 4GHZ pelikoneella. Ensimmäinen tulee hyytymään paljon enemmän.
   
 23. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 296
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  IO-tech ensimmäinen lause:
  Täällä suuri osa käyttäjistä ymmärtää ettei kernelivuodot ole hyvästä ja että kyseinen vuoto olisi todella iso tietoturvauhka. Voisihan sen tietoturvan toki mainita (@Kaotik), mutta sivun idea on olla vähän edistyneemmille. :)
   
 24. runboy93

  runboy93

  Viestejä:
  1 648
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2017
  Ja siksi eräs asia myöhästyi kuukauden verran D:
   
 25. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 788
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Uutisen ingressissä tosiaan ensimmäisessä lauseessa tuo "mahdollistaa kernelimuistin tietojen vuotamisen", mutta lisäsin myös leipätekstiin, jotta tulee varmasti selväksi.
   
  Mattersstrom, mRkukov ja BlackWolf tykkäävät tästä.
 26. demu

  demu Conducător & Geniul din Carpați

  Viestejä:
  908
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viimeksi muokattu: 03.01.2018
  Mattersstrom, Elvis Jagger, ovastu02 ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 27. runboy93

  runboy93

  Viestejä:
  1 648
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2017
 28. svk

  svk Apua, avatarini on sormi! Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 541
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
 29. antero

  antero

  Viestejä:
  2 952
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tässä tapauksessa ongelma ei ole tietomurto, vaan että korjaus on kohtuullisen monimutkainen, niin asiaa käsitellään hidastumisena enemmän kuin murto ongelmana.
  Tuo korjaus kuitenkin hidastaa jatkuvaa suoritusta, mutta on hyvin pieni todennäköisyys että tietomurto tapahtuisi tuota kautta.

  Jossakin oli maininta että tavallinen käyttäja törmää ongelmaan selaimessa javascriptin yhteydessä, onko muita riski ohjelmia?
   
 30. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 671
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei. Pikemminkin sisäisen laadunvalvonnan pettämisestä on kysymys.
   
 31. demu

  demu Conducător & Geniul din Carpați

  Viestejä:
  908
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Nyt: AMD +6,65%, Intel -2,03%
  Illalla voi olla paljon suuremmatkin erot
  edit. Intel -2,39% -> -2,45 -> -2,58 ->
  AMD +6,83%-> +7,29
  Inteliä lyödään kuin vierasta sikaa.

  Ja ollaan vielä premarket -vaiheessa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2018
 32. prc

  prc

  Viestejä:
  574
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  "PS: It appears 64-bit ARM Linux kernels will also get a set of KAISER patches, completely splitting the kernel and user spaces, to block attempts to defeat KASLR. We'll be following up this week."

  @ 'Kernel memory leaking' Intel processor design flaw forces Linux, Windows redesign • The Register

  Eli liekkö se ruoho sen vihreämpää silläkään puolella. :D
   
 33. ubck

  ubck

  Viestejä:
  231
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kaskas, kun rytzonin ostin, se vaikuttaa päivä päivältä paremmalta valinnalta.

  Ai vaikuttaa AMD puolellekkin vaikka ei pitäisi.. no voi prkl sentään.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2018
 34. runboy93

  runboy93

  Viestejä:
  1 648
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2017
 35. BlackWolf

  BlackWolf Suomen Michael Jackson

  Viestejä:
  745
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Minä uskallan väittää ettei tätäkään palstaa käyttävistä tuo lause todellakaan kaikille tai edes suurelle osalle automaattisesti sitä tarkoita. Niille jotka tietää koneiden sielunmaisemasta enemmän, toki se tarkoittaa sitä. Ei se kai kuitenkaan tarkoita ettei se uutinen voisi olla sellainen, että siinä yksinkertaisesti ilmaistaan niitä lähtökohtia, kuten se nyt muokattuna niin tekee ja sitten kohdistetaan niille joita asiat oikeasti kiinnostaa, sitä syvällisempää ja asiantuntevampaa materiaalia? Minä en todellakaan pidä itseäni minään kaikkien tietokone asioiden asiantuntijana, vaikka aika kauan näiden kanssa tuhertanut. Silti täältä nimen omaan löytyy juttuja kun mennään sellaisille tasoille ettei minulla ole mitään hajua mistä on kyse. Sehän on io-techin vahvuus, asiantuntijoilta niille joita oikeasti kiinnostaa. Se ei automaattisesti tarkoita että se vastaanottaja on juuri sen asian asiantuntija ja automaattisesti ymmärtää kaiken termistön asian taustalla.
   
  Lord Frozen ja Tapio_75 tykkäävät tästä.
 36. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 296
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse kyllä epäilen tuota js vuotoa. Voi olla aika vaikeasti hyödynnettävä ongelma, mutta silti hyödynnettävissä. Varsinkin jaetuissa järjestelmissä iso riski.
   
 37. Atorox

  Atorox

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Monessa paikassa on todettu, että uudemmat prosessorit joissa on PCID-tuki, kärsisivät bugista vähemmän, mutta missään ei kerrottu mitä "uudempi" tässä yhteydessä tarkoittaa. Nyt kun googlailin asiaa, niin ilmeisesti PCID on ollut Inteleissä jo Westmerestä, eli vuonna 2010 julkaistusta Sandy Bridgen edeltäjästä asti:

   
  Elvis Jagger, Threadripper ja runboy93 tykkäävät tästä.
 38. antero

  antero

  Viestejä:
  2 952
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016

  Uskallan väittää että tietoturva uhka ei ole niin suuri kuin annetaan ymmärtää, koska on ollut olemassa n.12 vuotta
  edit. uusin tieto 8 vuotta


  Voi tietenki olla palvelin päässä. Itse en vain ole löytänyt kongreettisia esimerkkejä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2018
 39. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 383
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Käsittääkseni javascript oli vain yksi esimerkki ja periaatteessa ihan mikä tahansa ohjelma voi olla uhka
   
 40. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 383
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Ilmeisesti ainakaan kaikissa backportatuissa pätseissä ei tulla hyödyntämään PCID:tä uudellakaan raudalla
  LKML: Linus Torvalds: Re: Linux 4.15-rc6
   
  Elvis Jagger ja runboy93 tykkäävät tästä.
 41. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  2 334
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Melkein mieluusti estäisi pätsin niin ei heikkene suorituskyky. Saa nähdä erottuuko pätsi muista kun tulee.
   
 42. jive

  jive

  Viestejä:
  898
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Periaatteessa kaikki IO-intensiiviset taskit voivat ottaa hittiä, samoin kaikki monisäiesovellukset, joissa on paljon säikeiden välistä synkronointia.
  Tietokannat näyttäisivät olevan yksi pahiten kärsivistä, mutta joku kryptolouhinta voi ottaa isosti osumaa myös.
   
 43. BlackWolf

  BlackWolf Suomen Michael Jackson

  Viestejä:
  745
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No mikäli uhkaa ei olisi, niin eihän tätä koko paikkausta tarvitsisi suorittaa. Siitähän tässä on kyse, että kyseessä on tietoturvauhka. Eli vaikka joku javascript joka on nettisivulla voisi päästä käsiksi koneen kernelimuistissa oleviin tietoihin ja sieltä kalastella kaiken mahdollisen salasanoista ja käyttäjätunnuksista lähtien. Ei sitä korjattaisi jos se ei olisi rikki. Se että korjaus on monimutkainen ei käsittääkseni poista juurisyytä? Eikä se syy ole mikään muu kuin se tietoturva.
   
  Elvis Jagger tykkää tästä.
 44. runboy93

  runboy93

  Viestejä:
  1 648
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2017
  Windows pakottaa, laittaa jonkun päivityksen kanssa samaan eikä jaa tietoja kun vasta myöhemmin.

  Olisipa jo tiistai niin näkisi käytännössä.
   
 45. Vipu

  Vipu

  Viestejä:
  589
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mitä jos se vaikuttaa esim johonkin firestrike total scoreen?
  Ei tule kukaan rikkomaan ennätyksiä vähään aikaan jos sieltä otetaan se 30% pois.
   
 46. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 296
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siihen taitaa olla hyvä syy, vai mitä mieltä olet? Linux patchin kommentitkin piilotettu, jotta vaikeampi hyväksikäyttää. :)

  Kerro toki jos/kun niitä alkaa löytyä. Varmasti monia kiinnostaisi tietää lisää.
   
  runboy93 tykkää tästä.
 47. antero

  antero

  Viestejä:
  2 952
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Toki uhka kasvaa kun haavoittuvuutta yritetään hyödyntää. Yleensä haavoittuvuudet pyritään paikkaamaan oli se uhka tai ei.

  Jos se olisi niin suuri uhka olisi internet ajettu alas kriittisiltä osin. Toki moni hakkerointi perustuu kernelin sorkkimiseen, mutta paljon estää ettei koneelle yleensä päästä fyysisesti.
   
 48. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 296
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaikutus nähdään vasta myöhemmin, mutta voin melkein luvata ettei firestrike tuloksesta lähde 30% pois. :D
   
 49. runboy93

  runboy93

  Viestejä:
  1 648
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2017
  30% voi olla pahimmillaan, no kannattaa aina varautua pahimpaan, mutta voi myös odottaa 5% vähennystä.
   
 50. JoneK

  JoneK

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  26.12.2016
  Peli nopeudessa tulee huomioida jotkut "raja tapaukset" tai edge cases niinkuin jenkit niitä kutsuu, veikkaampa että esim Arma 3 tulee ottamaan hittiä tästä.