Intelin Project Athena yhdistää valmistajat jo kehitystyön alkuvaiheessa kannettavien optimoimiseksi

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 08.05.2019.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  8 582
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Intel on julkistanut uuden tulevaisuuden vähävirtaisiin kannettaviin keskittyvän Project Athenan. Project Athena rakentuu paitsi itse tulevista kannettavista, myös Intelin johtamista Project Athena Open Labs -kehitysyksiköistä.

  Project Athena tähtää optimoimaan vuonna tulevia kannettavia jo alkutekijöissään. Hankkeessa OEM-valmistajat lähettävät Open Labsiin omat suunnitelmansa kannettavien osalta samalla kun komponenttivalmistajat toimittavat omat piirinsä ja muut osat Open Labsiin, jossa ne työskentelevät sen jälkeen tiiviissä yhteistyössä Intelin kanssa optimoidakseen suunnitelmista, komponenteista ja insinööritaidosta mahdollisimman hyvin käyttäjien tarpeet täyttäviä energiatehokkaita kannettavia.

  Käytännössä tämä tarkoittaa paitsi tarkempaa komponenttien valikointia, myös niiden ominaisuuksien ja esimerkiksi kellotaajuuksien optimointia. Jo aikaisessa vaiheessa aloitetun yhteistyön on tarkoitus varmistaa kaikkien Project Athena -kannettavien korkea laatu, hyvä suorituskyky ja matala tehonkulutus. Tärkeitä elementtejä tulevissa kannettavissa tulevat olemaan muun muassa 5G-tuki ja tekoälyä ja koneoppimista hyödyntävät ratkaisut.

  Project Athena Open Labs -kehitysyksiköitä tulee olemaan ainakin alkuvaiheessa kolme. Intelin puolelta kussakin kehitysyksikössä on laaja kattaus insinööriosaamista kaikilta tietokoneen osa-alueilta. Open Labsissa tapahtuvan kehitysyhteistyön myötä Intel tulee listaamaan OEM-valmistajille sen suosittelemia komponentteja koneen eri osiksi.

  Ensimmäisten Project Athena -kannettavien odotetaan saapuvan markkinoille vielä tämän vuoden puolella, mutta projektin varsinainen tähtäin on vuodessa 2020 ja siitä eteenpäin.

  Lähde: Intel

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2019
 2. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 081
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  "tulevaisuuden tekoälyä ja koneoppimista hyödyntäville 5G-kannettaville"

  Ts ei hyödytä mitenkään normi läppärien ostajia ainakaan lähitulevaisuudessa, ehkä joskus 5 vuoden pääästä tms.


  "Project Athena rakentuu paitsi itse tulevista kannettavista, myös Intelin johtamista Project Athena Open Labs -kehitysyksiköistä."

  Ja jos haluaisit läppärin AMD CPU:lla ja/tai GPU:lla niin tästä ei ole mitään hyötyä.


  Jonkunaikaa näytti että Microsoft ei olisi enää rähmällään Intelille päin mutta se siitä ...  PS Intelillä kivapaikka nyt kun 5G sisältyy tuohon mutta Intel ryssin oman 5G modenin kehityksen täysin.

  PPS Selvennykjseksi minä luen tämän koko jutun niin että sen tarkoitus on puskea läppäreitä joissa on Intel CPU, Intel dGPU ja Intel 5G Modeemi ts tuo "Open Lab" on enempi silmänlumetta, siinämielesssä en ole innostunut siitä että Microsoft sitoutui hoitamaan läppäritukensa tämän Closed Labin kautta.
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2019
 3. KVahlman

  KVahlman

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2019
  Meinasin kysyä että miten tämä liittyy Project Atheenaan ottaen huomioon että se on "an innovation program that defines and aims to help bring to market a new class of advanced laptops."...

  ...mutta tuossahan se taitaa rivien välissä lukeakin.

  Ottaen huomioon miten kirjavaa läppäritarjonta on ja miten moninaisin tavoin siellä leikataan suorituskykyä, olisi kyllä hienoa jos tuollainen optimaalisen performanssin "certti" tosiaan olisi jotta ne jotka tosissaan haluaa rahan arvoista laitteistoa voisi luottaa ostokseen. Sen verran näitä innovaatioyhteistöitä eri teknologioissa on tosin käsittääkseni nähty että voi realistisesti odottaa melko laihaa konkreettista saantia.
   
 4. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 081
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siten että MS on vieläkin täysin rähmällään Inteliin päin silloin kun suunnitellaan se pohjareferensin jonka pelusteella MS määrittelee läppäritukensa perustan.
   
 5. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 508
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Täyttää referenssit, kun siinä on Intelin cpu ja Intelin gpu :)
  Ihan hyvä pläänihän tuo on, kun aikoo myydä omia tuotteitaan! Eli markkinointiosastolla jollekulle pitää antaa palkankorotus...