Intelin Linux-päivitykset varmistivat huhut Comet Lake -prosessoreista

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 14.03.2019.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 312
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Ensimmäiset vihjeet Intelin Comet Lake -prosessoreista saatiin jo viime kesänä, mutta varsinaisesti otsikoihin ne löysivät tiensä vasta marraskuun lopulla. Nyt tulevista prosessoreista on tihkunut lisää tietoa kiitos Intelin omien Linux-päivitysten.

  Intelin tuoreet Linux-päivitykset ovat antaneet lopullisen varmistuksen Comet Lake -arkkitehtuurin olemassaololle. Viime vuosilta tuttuun tapaan kyseessä on jälleen yksi Skylake-arkkitehtuurin päivitys, joka valmistetaan 14 nanometrin valmistusprosessilla. Tälle varmistus saatiin grafikkaohjainpäivityksessä, joissa INTEL_CML_GT1_IDS ja INTEL_CML_GT2_IDS on merkitty Coffee Lake -arkkitehtuuriin kuuluviksi ja Gen9-grafiikkaohjaimella varustetuiksi.

  CoreBoot-päivitys puolestaan paljasti Comet Lake -prosessoreiden tulevia konfiguraatioita sekä työpöydän että kannettavien puolelta. Kannettaviin luvassa on sekä tehokkaat H-sarjan prosessorit että vähävirtaiset U-sarjalaiset. U-sarjaan saadaan ilmeisesti kolme mallia: 6-ytiminen ja GT2-grafiikkaohjaimella varustettu A0, saman konfiguraation K0 sekä neljän ytimen ja GT2-grafiikkaohjaimen S0. H-sarjan sirut ovat identtiset työpöydälle saatavien S-sarjan sirujen kanssa. Kummatkin tulevat saataville 6- ja 10-ytimisinä malleina GT2-grafiikkaohjaimilla.

  [​IMG]

  Grafiikkaohjainpäivitysten puolella listattiin myös tulevia Gen11-grafiikkaohjaimella varustettuja prosessoreita. Mukana oli odotetusti Icelake ja nyt uutena Elkhart Lake. Elkhart Lake on tuleva Atom-luokan arkkitehtuuri, jossa hyödynnetään Gen11-grafiikkaohjaimen lisäksi Tremont-arkkitehtuuriin perustuvia prosessoriytimiä.

  Lähteet: Golem.de, Phoronix

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
 2. eretux

  eretux

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Ei kyllä itseä pahemmin haittaa päristellä vanhalla kunnon 6700k edelleenkään, jos kerran näin hyvä arkkitehtuuri, että siitä kannattaa julkaista jo 5. iteraatio. Kyllä on selvästi laatutavaraan tullut aikoinaan sijoitettua.
   
 3. Potkukelkka

  Potkukelkka Make ATK Great Again

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  26.11.2017
  Jos kellotaajuudet pysyy 5ghz, lämmöt tulee olemaan ongelma.
   
 4. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 607
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Ihan mukavaa, jos U-sarjaankin saadaan 6-ytiminen malli. Ei tässä ole kauankaan siitä, kun U-sarjassa oli vain 2 ydintä, vaikka prosessoria myytiin i7:nä ja valmistustekniikka oli silti 14 nm... Nimim. työkoneessa i7-7600U.
   
 5. Kaakatus

  Kaakatus

  Viestejä:
  168
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Throtlaaminen on kova ongelma noilla 4-ytimisillä u-sarjalaisilla. Esim. i5 VS i7 saa samat tai i7 jopa huonommat tulokset esim. Samassa HP EliteBook 840 G5 rungossa.