Intelin Core i9-9900K:n viralliset testitulokset vääristelysyytösten kohteena

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 09.10.2018.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 011
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Intel julkaisi eilen uudet 9. sukupolven Core-prosessorit. Julkaisutilaisuudesta jäi kuitenkin uupumaan täysin muun muassa kaikenlaiset suorituskykytestit. Core i9-9900K:n ja muutaman muun uutuusmallin testit löysivät tiensä päivänvaloon kuitenkin vielä saman päivän aikana PCGamesN-sivuston kautta. Intel oli antanut testien ajamisen ennakkoon Principled Technologies -nimisen yrityksen tehtäväksi, jonka tulokset PCGamesN julkaisi. Intel itse käytti yhtä Principled Technologiesin testitulosta omassa lehdistötiedotteessaan.

  Principled Technologiesin testitulokset olivat odotetusti Intelin prosessoreiden ja etenkin uuden Core i9-9900K:n juhlaa. Hälytyskellot alkoivat kuitenkin soida nopeasti ja tulosten rehellisyyttä kyseenalaistettiin esimerkiksi Hardware Unboxedin toimesta. Principled Technologiesin PDF:n mukaan esimerkiksi käytetyt asetukset olivat kyseenalaisia, sillä Intelillä ladattiin XMP-profiilit mutta AMD:lla käytettiin oletusasetuksia DDR4-2933 -nopeudella.

  Hardware Unboxedin lukijat huomasivat myös toisen mielenkiintoisen yksityiskohdan AMD:lla käytetyistä asetuksista: Threadripper-prosessoreille tarkoitettu Gaming Mode oli käytössä myös Ryzen 7 2700X:llä, mikä tarkoittaa prosessorin toimineen 8-ytimisen sijasta 4-ytimisenä.  Hardware Unboxed on julkaissut omat testinsä, joilla pyrittiin replikoimaan Principled Technologiesin demot käyttäen mahdollisimman identtistä rautaa ja samoja asetuksia kolmessa esimerkkipelissä. Testit varmistavat esimerkiksi Ryzen 7 2700X:n todellakin toimineen neliytimisenä Gaming Moden käytön vuoksi. Lisäksi Intelin Core i7-8700K -prosessorin testitulokset on ajettu todennäköisimmin selvästi ilmoitettua nopeammin muistein, sillä Hardware Unboxedin ajamat testit ilmoitetulla DDR4-2666-nopeudella jäävät selvästi jälkeen Principle Technologiesin tuloksista. DDR4-3200-nopeudella ja XMP-profiili käytössä Hardware Unboxedin tulokset olivat samaa luokkaa Principled Technologiesin kanssa.

  Valitettavasti tämä epäselvyys muiden testattujen prosessoreiden ympärillä ei kerro mitään Core i9-9900K:n ilmoitetun suorituskyvyn luotettavuudesta, sillä sillä ajettuja testejä ei voida median toimesta julkaista ennen salassapitosopimusten päättymistä. Muiden tulosten vääristely antaa kuitenkin syyn epäillä kaikkia samassa yhteydessä julkaistuja testituloksia.

  Päivitys:

  Intel on kommentoinut GamersNexukselle luottavansa Principled Technologiesin testituloksiin ja niiden vastaavan yhtiön sisäisiä testejä.

  Lähteet: Principled Technologies (PDF), PCGamesN, Hardware Unboxed @ Patreon

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2018
  zZzz tykkää tästä.
 2. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  7 834
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tästä kannattaa vaan lukea se, että PCGamesN julkaisee kaiken käsiinsaamansa ilman lähdekritiikkiä. Sitten lopettaa kyseisen sivuston lukeminen kokonaan, kun ne eivät osaa tehdä omia arvosteluita tai edes suhtautua kriittisesti valmistajalta saamaansa materiaaliin.
   
 3. leffo

  leffo

  Viestejä:
  315
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Se on yhdentekevää kelle Intel lykkää testitulokset jotka ovat reippaasti vääristelevät julkaistavaksi, aina löytyy joku. Se on Intel joka on päättänyt että nämä "testitulokset" ovat ne jotka julkaistaan.
   
 4. Kazyaa

  Kazyaa

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  09.05.2017
  Intel ja Nvidia hinnoittelu on strateginen, koska kuinka monella on 2019 varaa kilpailijan tuote kun munuainen ja maksa on myyty darkwebissä.
   
 5. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 152
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No ei tuo Intelinkään lähdekritiiki nyt ihan erityisen hyvä ole.
   
 6. Mane

  Mane

  Viestejä:
  627
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mää luottamassa inteliin, amd:hen tai nvidiaan. Tosiasian lienee jo kaikki (itsenäisesti ajattelevat) tajunnut että nuo firmat suoltavat vuosi vuodelta enemmän törkeää omaboostia kilpailijan kustannuksella ja tuloksia vääristellen kotiinpäin.

  Surullisinta on se, että noissa firmoissa johtotasolla nämä kusetuksista päättävät hemmot eivät vieläkään ymmärrä että varsinkin nykypäivänä jokaikinen asia kyseenalaistetaan ostajien tai heidän "edustajiensa" (aidosti puolueettomat tekniikkasivustot) toimesta ja pieninkin epäkohta, kusetusyritys tai muu vastaava, aito vahinkokin, kaivetaan nörttien joukkovoimalla samantien mikroskoopilla tarkasteltavaksi.
   
  caustic, Temeee, Siikalahna ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 7. Alatuberkuloosi

  Alatuberkuloosi

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2016
  Aivan kuin Intelillä ja nVidialla olisi joku veto keskenään, kuka menettää asiakkaitaan enemmän.
  Tuntuu turhan ilmiselvältä että Intel kokeili että meneekö läpi, ja nyt voi sitten kätevästi kiistää tulokset kun ovat kolmannen osapuolen tekemiä. Tosin eivät edes ole kiistäneet, vielä. Ennemin uskon että kädettivät testit pelkästään sen takia etteivät osannneet. Ei viisasta olettaa petosta kun sen voi yhtä hyvin selittää tyhmyydellä.
  Ja tuo firmahan on markkinointiyritys, totta kai ne kaunistelee tuloksia niin paljon ehtivät.

  Olisivat edes ottaneet 9900K:stakin neljä ydintä pois käytöstä niin olisivat voittaneet vertailun rehellisesti...
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2018
  Frezeh tykkää tästä.
 8. rlame

  rlame

  Viestejä:
  394
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Pörssiyhtiöt eivät hirveästi saa totuutta värittää, siitä seuraa ongelmia. Tässä intelin pelastus on varmasti tuo amd:n oma game mode. Kieroa peliä, muttä ei näillä tietäjiä harhauteta.
   
 9. eternality

  eternality

  Viestejä:
  384
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Tämän takia varmaan juuri ulkoistavat nämä benchmarkit tuolle "Principled Techologiessille", jotta Inteliä ei voi syyttää vääristelyistä kun ei ole heidän dataansa.
   
  Wibe tykkää tästä.
 10. -Cone-

  -Cone-

  Viestejä:
  111
  Rekisteröitynyt:
  15.01.2017
  Ensimmäisenä tulee mieleen Dilbert-strippi.

  Boss: We can't compete on price.
  Boss: We also can't compete on quality, features or service.
  Boss: That leaves fraud, which I'd like you to call marketing.

  Kyllähän Intel on ajettu kohtuu paskaan jamaan. Edellisestä CPU/GPU-arkkitehtuuripäivityksestä (Skylake) on 2 vuotta ja prosessiteknologiassa samanlainen katastrofi 10nm:n suhteen. Näyttää että seuraava arkkitehtuuripäivitys tulee vasta vuoden kuluttua (Ice lake), sama pätee 10 nm:n suhteen.

  Applen A12 alkaa olla jo samalla tasolla Skylaken kanssa IPC:n suhteen, puhumattakaan järkyttävästä kaulasta per per wattin suhteen tai graffapuolella.

  The iPhone XS & XS Max Review: Unveiling the Silicon Secrets

  "What is quite astonishing, is just how close Apple’s A11 and A12 are to current desktop CPUs. I haven’t had the opportunity to run things in a more comparable manner, but taking our server editor, Johan De Gelas’ recent figures from earlier this summer, we see that the A12 outperforms a moderately-clocked Skylake CPU in single-threaded performance."
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2018
  Inehmo|, Kepe ja escalibur tykkäävät tästä.
 11. ANTI_L

  ANTI_L

  Viestejä:
  671
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  On kyllä mielenkiintoista seurata, miten miljardien kehitysbudjeteilla ei päästä kunnolla pakoon satojen miljoonien kehitysbudjetilla pyöriviä firmoja (Intel vs. AMD tai Nvidia vs AMD) ja nämä isoilla rahoilla pyörivät firmat ei sitten ota huomioon, että jos kehitys ei kehity tulee takaa ohi huomaamatta myös pieniin siruihin keskittyneet firmat (Qualcomm ja Apple) ja voivat jossain vaiheessa siirtyä myös tehopuolelle.

  Mutta itse aiheeseen sen verran, että eikös tätä nyt ole tehty jo pidempään, valitaan omaan tarkoitukseen sopivat testit ja ajetaan niitä väärillä asetuksilla (pelejä esim. AMD:n gpu:lla hairworks päällä yms. tai vaihtoehtoisesti AMD valitsi omiin Vega testeihin Doomin ja hyvin AMD:llä 4K:lla pyörivän DX12 pelin) että voidaan näyttää kuinka hyvä oma tuote on.

  Nämä on vaan sellaisia asioita, joita pitää osata kriittisesti tulkita ja onneksi on sivuja kuten io-tech, jotka testaa reaalikäytössä käytettävillä asetuksilla pelejä, niin näkee suht suoraan mikä tuotteen käyttöarvo oikeasti on.
   
 12. Naama

  Naama

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Applen A12 prosessorit on kyllä teknisiä mestariteoksia. Vähävirtasia ja julmetun tehokkaita. En yllättyisi, jos Apple siirtyisi käyttämään niitä kannettavissa tietokoneissa lähitulevaisuudessa.
   
 13. eternality

  eternality

  Viestejä:
  384
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Tuo testien valinta korostamaan omia vahvuuksia on toki ihan perusmarkkinointia nykyään jota tekee about kaikki firmat, mutta mielestäni ei kovin hyvin verrattavissa tähän jossa Intelin testit on ajettu paremmilla asetuksilla (mm. muistin latenssit ja ilmeisesti kellot) sekä Amd:llä puolet ytimistä deaktivoitu. Tuo menee aikapaljon pitemmälle kuin se että näytetään ne pelit joissa oma tuote pärjää parhaiten.
   
  Masturbo, Temeee, Wibe ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 14. Naama

  Naama

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ongelma on, että monestikkaan mikään tuote ei nykyään ole yksiselitteisesti parempi toista. Lukuun pitäisi ottaa mukaan mihin käyttötarkoitukseen tuote ollaan hankkimassa. Sitten testata kuinka hyvin mikäkin sopii kyseiseen käyttötarkoitukseen.
   
 15. hese_e

  hese_e

  Viestejä:
  1 344
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Onhan noita tehty, mutta tuossa ei haettu enää omaa tuotetta suosivaa softaa, vaan vedettiin asetuksetkin kieroon. Intelillä noctuan custom jäähy, amd:llä oma vakio (molempien boostit on lämpöriippuvaiset). Intelillä optimoidut muistiasetukset, amd:llä tarkoituksella ryssityt. Ynnä threadripperille tarkoitettua Game modea ei pitäisi saada ryzenillä päälle kuin ajamalla ryzen masteria jollain compabilitymoodilla.
   
 16. Atorox

  Atorox

  Viestejä:
  522
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Mutta onko nörttien joukkovoimalla oikeasti mitään laajempaa merkitystä? Voihan olla, että tällainen propaganda on Inteliltä täysin harkittua, tietoista riskinottoa, jolla saadaan hieman lisättyä myyntiä siinäkin tapauksessa, että nörttikuplan sisällä asiasta nousee kova meteli.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2018
 17. Alatuberkuloosi

  Alatuberkuloosi

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2016
  GN haastattelikin jo jotain PT:n omistajaa, jos sitä silmäilisi lounasta syödessä...
   
  Halpuuttaja tykkää tästä.
 18. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 377
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onko tämä Principled Technologies nyt samaa sarjaa kuin se toinen putiikki, joka tuomitsi AMD:n konkurssiin parin pikkubugin takia?
   
 19. Alatuberkuloosi

  Alatuberkuloosi

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2016
  Tarkoitatko sitä israelilaisfirmaa? Eri pumppu.
  muoks. niin sen firman nimi on CTS Labs ja ryzenfall, masterkey ym raflaavat nimet oli niillä bugeilla
   
 20. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 377
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Juu, eri firma varmasti, mutta onko se samanlaista humpuukisarjaa kuin se toinen?
   
 21. Alatuberkuloosi

  Alatuberkuloosi

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2016
  En ole varma ymmärsinkö mitä tarkoitat, mutta puoleenväliin jaksanut katsoa tuota yllämainittua haastattelua ja ihan puhtaat jauhot vaikuttaa kavereilla olevan pussissa... Tai no melko.
   
 22. Halpuuttaja

  Halpuuttaja

  Viestejä:
  1 183
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2017
  Hämmästyttävän vähän Steve painottaa tuota yhden CCX:n disabloimisen vaikutusta tuloksiin. Ei tainnut ensimmäisessä videossaan tätä edes mainita. Ymmärrän, että on paljon muutakin kritisoitavaa, mutta tuo on omasta mielestäni kaikista räikein virhe PT:n bencheissä.

  Haastateltavallahan ei tuohon juuri ollut valmista kommenttia, joten aiheessa vaikea roikkua pidempään, mutta olisi siinä voinut kuitenkin kommentoida asian painavuutta vähän enemmän.
   
 23. Alatuberkuloosi

  Alatuberkuloosi

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2016
  Noniin. Katsoin loppuun asti ja hatunnosto tuolle haastateltavalle, oli suoraselkäinen ukko ja vastasi ilmeisen rehellisesti. Vaikuttaa omaan silmään vahvasti siltä että ne tietämättömyyttään tyrivät testit.
  Yhdellä jos toisellakin varmaan mopo lähtenyt lapasesta ja nähty salaliitto tässä... ja kieltämättä kyllähän se olosuhteisiin nähden siltä vahvasti vaikutti.

  Ne sivusivat sen nopeasti koska aika oli loppumassa ja haastateltavahan myönsi epäsuoraan että siinä tuli virhe.
   
 24. Halpuuttaja

  Halpuuttaja

  Viestejä:
  1 183
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2017
  No on toi benchmarkki kyllä hämmentävän oivallisesti tyritty juuri rahoittajan eduksi. Sattuma tietysti mahdollinen mutta...
   
  Cuthalu tykkää tästä.
 25. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 018
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sama rahoittaja? ;)
   
  Cuthalu ja JiiPee tykkäävät tästä.
 26. Halpuuttaja

  Halpuuttaja

  Viestejä:
  1 183
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2017
  Juu kritisoinkin lähinnä Gamers Nexusia siitä, ettei tätä kissaa ole nostettu isommin pöydälle koko heidän reportoinnissaan.
   
 27. Alatuberkuloosi

  Alatuberkuloosi

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2016
  Olenkin optimisti :) Tai ainakin miellelläni katson mitä tapahtuu ennen kuin hurjistun.
   
 28. Halpuuttaja

  Halpuuttaja

  Viestejä:
  1 183
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2017
  Myös hurjistumatta voi olla skeptinen tällaisten huonoilla testimetodeilla saatujen, markkinoinnin kannalta suotuisten testitulosten suhteen. Optimisti saa olla, mutta on mielestäni realismia ajatella, ettei Intel jätä markkinointiaan sattuman varaan.
   
  Cuthalu tykkää tästä.
 29. Anvi

  Anvi

  Viestejä:
  247
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eipä välttämättä käynyt Stevellä edes mielessä, että puolet coreista disabloituu 2700X:lla.
  Minulla ei ollut hajuakaan, että noin käy myös perus Ryzenillä.

  Naurahdin kuitenkin tulokset nähtyäni.. "Virallisissa" testeissä 2990WX voitti 2700X:n kirkkaasti pelitesteissä, vaikka tuo ei ihan vastaa todellisuutta.
   
 30. eternality

  eternality

  Viestejä:
  384
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Firma mainostaa itseään "Principled Technologies Durham, NC, Industry-leading technology assessment, fact-based marketing services, hands-on testing of technology products," niin kyllä mielestäni on aika perusteltua olettaa että olisivat perillä asioista. Ja miten muutenkaan sitä että esim. xmp profiilit enabloitiin Intelillä mutta ei AMD:llä voi selittää tietämättömyydellä?
   
  Cuthalu ja Wibe tykkäävät tästä.
 31. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 548
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Welll sitähän nämä mainosprosyyrit ovat. Onneksi meillä on sivustoja jotka sitten testaavat mitä nämä oikeasti kulkevat...
   
 32. draco76

  draco76

  Viestejä:
  1 707
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Kuka uskoo valmistajan tekemiä testejä, oli sitten kyseessä prosessorit, näytönohjaimet tai muu tekniikka? Kannattaa odottaa puolueettomia testejä. En varsinkaan luottaisi valmistajan väittämiin kilpailijasta.
   
  JuhoN ja B3MMi tykkäävät tästä.
 33. B3MMi

  B3MMi

  Viestejä:
  309
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Eikös Skylaken julkaisusta ole jo 3 vuotta aikaa?
   
 34. lein

  lein

  Viestejä:
  193
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  i7-6700K ja kumppanit julkaistiin elokuussa 2015.

  Ice Lake seuraavana arkkitehtuuripäivityksenä 2020.
   
 35. Halpuuttaja

  Halpuuttaja

  Viestejä:
  1 183
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2017
  Hyvin mahdollista ettei ekaa videota tehdessään ollut tätä vielä hoksannut. Haastiksessa tuosta kyllä jo mainitsee, mutta live-tilanne ja haastateltava oli juuri maininnut että pian pitää lopettaa, jolloin asiaa ei ehdi ja tajua alleviivata.


  Game Mode siis tosiaan pistää päälle Legacy Compatibility Moden, joka disabloi toisen CCX:n. Ryzen Master sanoo Legacy Compatibility Modesta "may improve performance of older games and applications".

  Ja jos oikein tulkitsen niin Game Mode ilmeisesti laskee corejen lisäksi myös virrankulutusasetukset (PPT, TDC, EDC) puoliin. Voi olla että tämä nyt oli itsestäänselvyys liittyen 1/2 CCX-modeen, mutta pistää kaltaiseni noviisin silmään, kun olen pannut merkille että tuo EDC hakkaa päätään kattoon esim. BF1:stä pelatessa.

  Olen tuota EDC:tä Precision Boost Overdrive -asetuksista välillä korotellut vakio 140A:sta -> 155A tjsp, mikä nostaa kelloja. Game Mode siis laskee sen 140A -> 70A, eli kellot tuskin ovat tässä 4-core game modessa sen korkeammat kuin 8-core stockina.
   
 36. jive

  jive

  Viestejä:
  689
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Apple istuu koko rauta ja softapinon päällä. Tällaista luksusta ei ole kellään muulla valmistajalla. Heillä on ihan eri mahdollisuudet räätälöidä suoritukykyä kuin muilla.
  Tuskin A12 ajaa W10 arm version softia lähellekään yhtä nopeasti kuin Intel rauta x86 softia tai vaikka uwp softia.
   
 37. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 548
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Eivät kaikki ”asiantuntijat” ole samalla viivalla...
  ja joskus vahinkoja sattuu. Ja tosiaan mainisprosyyrejä kannattaa aina lukea vähän sillä silmällä. Ja eihän tuolla meiningillä maine ainakaan kasva. Eli huonoa testifirman toiminnalle jatkossa.
   
 38. prc

  prc

  Viestejä:
  521
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Huono selitys. Ei ole vaikea bootin jälkeen vilasta softalla x tai ihan task managerista, että näkyy kaikki coret.

  Tietysti parempi olisi RTFM.
   
 39. Focus0

  Focus0 Technical Specialist Make ATK Great Again Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 511
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Virallisia testituloksia odotellessa :kahvi:
  Ei tarvitse näitä miten sattuu huitaistuja mututuloksia mässäillä. :eat:
   
 40. Halpuuttaja

  Halpuuttaja

  Viestejä:
  1 183
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2017
  PT kommentoi testejään:

  https://www.principledtechnologies....ng_PC_gaming_processor_study_interim_1018.pdf

  Game Mode kritiikkiin vastaavat että "We are now doing additional testing with the AMD systems in Creator Mode. We will update the report with the new results."

  Mikähän siinä on niin saatanan vaikeaa ajaa niitä 2700X testejä stock asetuksilla :confused:

  edit: okok, pikainen testi Creator Modella vaikuttaisi olevan tällä 2700X:llä sama kuin stock. Creator Mode ilmeisesti vaihtaa memory access modea joka liittyy vain Threadrippereihin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2018
  Focus0 tykkää tästä.
 41. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 548
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Eivät tiedä vissiin AMD raudasta yhtään mitään ;) No ehkä ne oppii!
   
 42. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 548
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Itse asiassa en tiedä kuinka hyvin nuo model on dokumentoitu... Itsellä vielä wanha kunnon Phenom2 eikä varmaa tietoa itsellekään miten nuo eri moder eroavat toisistaan. Joskus tuli luettua artikkeli asiasta, mutta nyt painunut jo unholaan. Mutta, Yep, testaajien olisi ihan hyvä tietää niiden erot ja kertoa kuluttajille. Eli siinä mielessä ei ihan mene vieläkään siis putkeen.
   
 43. Weega666

  Weega666

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Haisee paniikilta;) Intel on kussut itseään jalkaan jo niin monta vuotta että nyt kun pitäis tehdä steppejä oikeasti niin homma menee himmeleiden kanssa värkkäämiseksi. Onhan se vähän noloa kun tommonen nyrkkipaja tekee paremmat prossut ja helvetti nauraa vielä päälle;) Ja sitten sinisin silmin katsoville; täältä löytyy sekä sinistä että punaista; on aina löytynyt...
   
 44. Noddy

  Noddy Tukijäsen

  Viestejä:
  491
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Nämää "nörtit" vielä jokupäivä voi päättää isoistakin hankinnoista firmoille...
   
 45. sbasil

  sbasil

  Viestejä:
  1 859
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onneksi ei tule koskaan ennakkotilattua mitään, tai muutenkaan ostettua uusinta uutta. Kerkeää rauhassa odotella useampia testejä. Valmistajien etukäteishypetys on muutenkin nykyään sellaista ihokarvat pystyyn nostattavaa mainospuppaa ettei mitään rajaa (puolin toisin).
   
  Dudem tykkää tästä.
 46. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 377
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eiköhän nuo tulokset olleet tarkoituksellisia. Edes Intel ei ole niin typerä, että oikeasti palkkaa jonkun amatööriputiikin hoitamaan testit.
   
  Cuthalu tykkää tästä.
 47. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 751
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Ice Lakesta ei ole taidettu arkkitehtuurin suhteen kertoa oikeastaan mitään?
   
 48. draco76

  draco76

  Viestejä:
  1 707
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Ehkä kuitenkin hyvä vaihtoehto omalle vanhalle 4790k prossulle, tähän mennessä ei ole kannattanut vaihtaa. Olisi vain isompi homma kyseessä kun emo ja muistitkin menisivät vaihtoon. Joten olisi viisainta katsoa myös AMD:n tarjonta.

  Katsotaan kuitenkin puolueettomat tulokset 2080 näytönohjaimen kanssa.
   
 49. lein

  lein

  Viestejä:
  193
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei mitään konkreettista, mutta Haswell ja Skylake olivat kaksi edellistä arkkitehtuuripäivitystä ja molemmat nostivat IPC:tä kymmenisen prosenttia, mitä pitäisin hyvänä veikkauksena Ice Lakellekin.
   
 50. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 018
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tilaavat testit useammasta paikasta ja ottavat mainoksiin sen parhaalta näyttävän? Testifirma saa paremman provikan kun heidän testit valittu -> kannattaa vähän säätää tilaajan mieleiseksi.

  Ei noita xmp toiselle, muttei kilpailijalle sähellyksiä millään tietämättömyydellä selitetä. Saatika puolitehoilla ajoa. :facepalm:

  Edit: niin ja Intel pesee kätensä tästä 100% varmuudella. "Ei meitä pidä syyttää".
   
  Noddy tykkää tästä.