Intel julkaisi Xeon W -prosessorit työasemiin (Skylake-SP)

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 30.08.2017.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 301
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Intel julkaisi Skylake-X-koodinimelliset Core X -prosessorit jo toukokuussa ja Skylake-SP-koodinimelliset Xeon Scalable -prosessorit heinäkuussa. Molempien takaa löytyy yksi ja sama arkkitehtuuri, joka on nyt laajentunut myös perinteisempiin työasemiin Xeon W -nimellä.

  Xeon W -sarjan prosessorit sisältävät parhaimmillaan 18 Hyper-Threading-teknologiaa tukevaa ydintä, tuen AVX-512-käskyille, nelikanavaisen, ECC-tuellisen DDR4-muistiohjaimen sekä 48 PCI Express 3.0 -linjaa. Prosessorit sopivat samaan LGA 2066 -kantaan, kuin uudet Core X -prosessorit, mutta haluavat kumppanikseen Xeoneille suunnitellun C422-piirisarjan.  Uusi Xeon-perhe tulee sisältämään ainakin aluksi kahdeksan erilaista mallia. W-2123 ja W-2125 ovat neliytimisiä, W-2133 ja W-2135 kuusiytimisiä, W-2145 kahdeksanytiminen, W-2155 kymmenytiminen, W-2175 14-ytiminen ja W-2195 18-ytiminen. Kaikki mallit tukevat Hyper-Threading-teknologiaa, eli ne kykenevät suorittamaan kutakin ydintä kohden kahta säiettä samanaikaisesti Prosessoreiden TDP-arvot ovat mallista riippuen 120 tai 140 wattia. Voit tarkistaa tarkemmat tiedot prosessoreista yllä olevasta taulukosta. Taulukon viereltä löydät myös C422-piirisarjan oleellisimmat ominaisuudet.

  Lähde: Intel

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
  zZzz tykkää tästä.
 2. jive

  jive

  Viestejä:
  895
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  neliytimiset ovat jopa ihan järkevässä hintaluokassa. Hivenen hämäävää tosin jos näillä korvataan single socket prossut kun nykymallisissa Xeoneissa ensimmäinen kirjain on tupannut tarkoittamaan kuinka monen prosessorin järjestelmiin kyseinen versio soveltuu.
   
 3. Masturbo

  Masturbo

  Viestejä:
  571
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Eikä vain neliytimiset. Tarjolla on tosiaan 8/16 core 1,114 € hintaan ja 10/20 coren 1,440€ hintaan, samaan aikaan AMD:ltä on tarjota 12/24 core 799€ ja 16/32 core 999€ hintaan. TDP on toki AMD:llä suurempi, mutta puolta suurempi ydinmäärä huomioden, tulee helposti tilanteita joissa se olisi silti energiatehokkaampi. Samat muistiväylät ja itseasiassa enemmän PCI-Express linjoja. Vaikea nähdä, että Intel olisi millään lailla kilpailukykyinen paitsi erikoistilanteissa, sekä itse serveriprossu Epyc on vasta tulossa.

  Joo, tässähän tekisi oikein mieli tuplata AMD:n positiot salkussa, etenkin kun Vega-kohu on painanut kursseja viimeaikoina. :think:
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2017
 4. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 301
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Öö, Epycit julkaistiin ajat sitten ja ne on jo saatavilla
   
 5. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  3 047
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Tämä julkaisu näyttää nyt sellaiselta jollaisena olisin halunnut tuon X sarjan julkaisun nähdä. Tässä on huomattavasti enemmän järkeä kuin X sarjan sillisalaatissa.

  Teoriassa kyllä, todellisuudessa ei. Noi 24 PCI-E linjaa kun on DMI linkin takana joka on 4x PCI-E linkki. Joten käytännössä siinä on 52 linjaa. Noi 24 linjaa on ihan kivoja kaikelle kevyelle kuormalle, mitään raskasta sinne työasemakäytössä on turha laittaa.
   
 6. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 136
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Edit: No luin sinunkin viestisi killiin.

  Kummassakin on 48 nopeaa prossuun liitettyä pci-e väylää, minkä lisäksi TR:ssä on kasa M.2 slotteja suoraan prossulla. Intelillä M.2:set menevät piirisarjan kautta.

  (Näitä oikeita työasemia ostetaan isompiin firmoihin lähinnä Delliltä/HP:lta/Levonovolta, joten prossujen retail-saatavuudella ei välttämättä ole hirveästi väliä itse työasemamyynnin kannalta).

  Ainakaan äkkiseltään en löydä yhtään TR:ää työasemavalmistajilta, joten voi hyvin olla, että Intel ehtii ekana...
   
  Viimeksi muokattu: 31.08.2017
 7. Masturbo

  Masturbo

  Viestejä:
  571
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Siitä että kyseinen on julkaistu ja saatavilla on vielä pitkä matka siihen, että vehke on oikeasti tullut serverimarkkinoille. Huolimatonta kirjoittelua tosiaan eilen, kun tulee näemmmä helposti väärinymmärrettyä kaikki. Vaan en oikein voi ajatella sen tulleen markkinoille, ennen kuin valmistajilla alkaa olla servereita joita toimittaa. Niin vähän kun tilkkitäkkiä näkee palvelinsaleissa.

  Pci-e-"linjoista" @zepi jo kirjoittikin tarpeeksi.
   
  Viimeksi muokattu: 31.08.2017
 8. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 301
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Niin, siis niitä Epyc-palvelimia on ihan saatavilla saatavilla, SuperMicron valmistamia
   
 9. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  3 047
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Se kalusto mitä menee datacentereihin ei välttämättä aina näy missään sivustoilla tai näkyy pitkällä viiveellä. Noilla isoilla ostajilla on ihan omat kanavansa valmistajiin jossa hoitaavat kaupat.
   
 10. Masturbo

  Masturbo

  Viestejä:
  571
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Asiaa ja puolet ajasta tehdää vähän suurempaakin kehitystyötä valmistajien osalta, ennen kuin tuota edes laitetaan loppukäyttäjille. Suurempi osa ei allalla koskisi näihin ensimmäisiin "saatavilla oleviin" pitkällä tikullakaan, peläten pieniäkin ongelmia. Mutta meneppä sanomaan asia ääneen, niin varmasti tullaan saivartelemaan, että hänen mielestää saatavilla oleminen on sama asia kuin markkinoille tullut.

  @Kaotik Vaan on se kumma, kun salissa pyörivä kaveri edelleen odotta näiden tuloa markkinoille, on se kumma. Ei se mitään, kaipa se Vegakin on "saatavilla" ja tullut markkinoille, jos oikein sen asian niin haluaa nähdä.
   
 11. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 881
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Tuosta ostamaan jos kiinnostaa Supermicro Ultra SuperServer 1023US-TR4
   
 12. Masturbo

  Masturbo

  Viestejä:
  571
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Juu, että mulle saivarrellaan ensiksi, että en saisi sanoa että mokoma on vasta tulossa. Nyt oikein linkattiin sivu josta selviää että vaikka tilaisin tänään, olisi kyseinen tulossa vasta kuukauden kuluttua ja tämäkin jos suomalaiseen takapajulaan ei tule lisäviivettä tuohon päälle. Samaan aikaan, jo oikeasti markkinoille tulleen servun saa ennen klo 14 tilaamalla huomiseksi ovelle.

  Etten sanoisi, että varsinainen Vegan markkinoillaolo tämä tällähetkellä. Ollaan "tultu" markkinoille, muutta katsotaan joskus kuukauden kuluttua, jos sitten olisi yksi oikeasti tarjolla. Se että puhutaan serveristä näyttiksen sijaan, ei muuta asiaa, aivan samalla tapaa kuin paskan ei muutu kakuksi, vaikka sen syömiseen olisi serveripuolella tottunut.
   
 13. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 881
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Oli sitä vielä eilen saatavilla, nyt on Out of stock eli kysyntä oli liian kovaa. Paras tuote myy hyvin.
   
 14. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  3 047
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Tuo johtuu ihan siitä että Intel ja AMD on eri firmoja. Intel on myynyt uusia xeon gold jne kiviä isoille pelaajille jo monta kuukautta ENNEN kesän virallista julkaisua, koska Intel nyt on sattuneesta syystä palvelinpuolelle saanut lähes monopoliaseman.
  Isot pelaajat on paljon varovaisempia ostamaan AMD:tä ja siitä syystä laitteita on alettu toimittaa vasta kun niistä on jotain testejä saatu julki.
  Eli isot pelaajat on ostanut noita uusia xeoneita sokeasti luottaen siihen että toimihan edelliset niin toimiihan ne uudetkin.
  Mutta käsittääkseni AMD sai pari isoa pelaajaa haalittua itselleen tuossa EPYC julkaisussa ja niille toimitukset on parhaillaan menossa. Esim. Azure.

  ServeTheHome: Server, Storage, Networking and Open Source Software News and Reviews
  Tuon sivuston toi Patrick muistaakseni jutteli jollain videolla tuosta asiasta että Intel myy ja toimittaa uusia kiviä tietyille tahoille paljon ennen virallista julkaisia.
  Olihan noillakin EPYC ajossa jo 1,5kk ennen virallista julkaisua.
   
 15. Masturbo

  Masturbo

  Viestejä:
  571
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Ajattele, jos lainaisin tämän johinkin Vega-ketjuun, miltä se kuulostaisi siellä? :D

  @JiiPee

  Oikeassa olet ja yleisestikkin serverimarkkinoilla isommat valmistajat ajelevat noilla kuukausia, että lastentaudit saadaan pois. Olisihan se aika kahelia laittaa markkinoille serveri, jonka alusta olisi samassa kunnossa kuin x299 tai edes x370 olivat julkaisussa. Vaan mitä pidemmälle tässä keskustelussa mennään, sitä enemmän ihmetetyttää että miksi ei saisi sanoa ettei Epyc olisi vielä tullut markkinoille, vaikka asia käytännössä on juuri näin?

  Vaan mitä sijoittamisiin tulee, niin ajattelin odottaa seuraavan kvarttaalin tulosta ja mikäli Vegan takia tippuu kuten odottaa voisi, niin sitten vedellä ostohousut jalkaan. ;)