Intel julkaisi uudet näytönohjainajurit Windows 10 October 2018 Update -päivitykselle

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 587Intel julkaisee ajureita siinä missä AMD ja NVIDIAkin, mutta palstatilaa niille irtoaa vain merkittävimpien julkaisujen kohdalla. Nyt julkaistut 25.20.100.6323 -ajurit asettuvat ehdottomasti merkittävien ajureiden kategoriaan. Ajurit ovat saatavilla Windows 10 -käyttöjärjestelmälle ja ne tukevat Intelin integroituja grafiikkaohjaimia Apollo Lake-, Gemini Lake- ja Skylake-sukupolvista lähtien.

Intelin uusien näytönohjainajureiden merkittävin uudistus on odotetusti virallinen tuki Windows 10:n tuoreelle 1809-versiolle eli October 2018 Update -päivitykselle. Lisäksi ajurit tuovat uutena ominaisuutena tuen kannettavien sisäisille HDR-näytöille. Intelin ajurit ovat tukeneet tietyillä integroiduilla grafiikkaohjaimilla HDR-sisältöjä aiemminkin, mutta vain ulkoisilla näytöillä.

Ajureiden luvataan lisäksi parantavan suorituskykyä Microsoftin WinML-rajapintaa hyödyntävissä sovelluksissa, kunhan käytössä on vähintään 7. sukupolven Core-prosessori. Merkittävimmät suorituskykylisät nähdään Intelin mukaan koneopppimista ja tekoälyä hyödyntävissä sovelluksissa, jotka hyödyntävät tiettyjä konvoluutio- tai matriisikertolaskuja.

Suorituskykyparannuksia on WinML-sovellusten lisäksi luvassa Pro Evolution Soccer 2019 -peliin tuetuilla Core-sarjan prosessoreilla, jonka lisäksi ajurit optimoivat järjestelmän tehonkulutusta aiempaa pienemmäksi monissa tilanteissa. Intel pelisivustolle on samaan syssyyn lisätty suositellut asetukset Life is Strange 2:lle Iris Pro -sarjan grafiikkaohjaimilla sekä NBA 2K19:lle, Zone of the Enders the 2nd Runner: Mars Remasteredille ja Two Point Hospitalille UHD Graphics 620:lle ja sitä suorituskykyisimmille grafiikkaohjaimille.

Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteessa (PDF).

Lataa Intelin ajurit täältä

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
2 701
Itekkin ekana otsikon lukiessa ajattelin, että miksi?
Mutta asiaa muutaman sekunnin mietittyäni tajusin, että Intelin "näytönohjaimillahan" on melko korkea markkinaosuus vaikka yhtää diskreettiä kiveä ei ole vielä ulkona.
Esim. Steamin näyttisten top listauksessa on kaksi Intelin näyttistä ennen ensimmäistäkään AMD:n näyttistä. Tosin samaan listaan mahtuu 15 Nvidiaa ennen AMD:ta.

Eli varmasti nämäkin ajurit tulevat tarpeeseen.

Lisäksi maailmalla on miljoonia jonneja pelaamassa Fortnitee faijan duuniläppärillä...
 
Liittynyt
26.01.2017
Viestejä
65
Yllätyin kun näin otsikon Intel ajurit. Tuli hetken mietittyä onko edes mahdollista päivittää ajureita.
 
Liittynyt
01.08.2017
Viestejä
2 519
Yllätyin kun näin otsikon Intel ajurit. Tuli hetken mietittyä onko edes mahdollista päivittää ajureita.
Etenkin jos on ollut NUC koneiden kanssa tekemisissä niin iGPU ajurien päivitys aika suositeltavaa (etenkin ns. "NUC" ajurit)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
193 367
Viestejä
3 494 194
Jäsenet
62 328
Uusin jäsen
timgju

Hinta.fi

Ylös Bottom