Intel ja Micron tulevat kehittämään 3D XPoint -muisteja erillään

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Kaotik, 17.07.2018.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  7 508
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Micron on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan se ja Intel ovat päässeet yhteisymmärrykseen toisen sukupolven 3D XPoint -muistien kehittämisestä. Muistien julkaisun odotetaan tapahtuvan ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.
  Tämän jälkeen Intel ja Micron tulevat kehittämään kumpikin 3D XPoint -muistiteknologiaa eteenpäin omalla tahollaan toisesta riippumatta.

  Lähde: Micron
   
 2. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  6 453
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämähän on surullinen uutinen, jos tästä alkaa IMF:n tuho.
   
 3. antero

  antero

  Viestejä:
  1 837
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Oikeasti homma ajetaan alas. Ei ole markkinoita ja uusien markkinoiden valtaamiseksi pitää olla valmis tekemään vuosia tappiollista toimintaa.

  Tekniikkaa voidaan kehitellä, mutta sen tulokset käytetään toisiin tuotteisiin.
   
  Threadripper tykkää tästä.
 4. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  120
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Saanen olla kyllä eri mieltä. Nopea Non-volatile storage tietokannoille on jotain sellaista mitä kaikki ovat halunneet vuosikymmeniä. Facebook käsittääkseni käyttää jo tuotannossakin noita (kustannusten takia - ja suorituskyky ei ole kärsinyt). 3DXPointille ei vaan ole yhtään kilpailijaa tolla markkinalla. NAND ei käy, useimmissa algoritmeissa tarvitaan nimenomaan jopa yhden bitin muutoksia järkevästi jotta ne toimivat niin että tietokanta pysyy ehyenä myös katkossa. Kirjoittamalla ensin muistiin ja sen jälkeen levylle on hidasta. NVDIMMit jotka ovat vain DRAM + "NAND" taas eivät ole kustannustehokkaita.

  Myynnillisesti Intel on kai saanut kaupaksi kaikki tuottamansa 3DXPointit, koska on ostanut osan Micronin tuotannostakin. Eli tuskin se aivan surkea tapaus on ollut (vaikka varsinaiset hittituotteet ovat vasta tulossa markkinoille). Intelin ja Micronin sukset menivät jo ajat sitten ristiin, ei liene yllättävää että tämäkin osuus siis lopulta purettiin.

  Mielenkiintoisempi kysymys on - miten Intel aikoo tuottaa tulevaisuudessa noita piirejä. Yhdistääkö se osaksi omaa tuotantokapasiteettiaan nämäkin..
   
 5. anidabi

  anidabi

  Viestejä:
  114
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Jahas, ryppyjä rakkaudessa?