Input Club Keystone -näppäimistössä käytetään analogisia magneettikytkimiä

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Juha Kokkonen, 18.03.2019.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 199
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]

  Input Club on kehittänyt magneettikentän vaihtelua hyödyntäviin näppäinkytkimiin perustuvan Keystone-näppäimistön, joka pyritään toteuttamaan kesäkuussa alkavan Kickstarter-joukkorahoituskampanjan avulla.

  Input Club on elvyttänyt yhdessä kiinalaisen kytkinvalmistaja Kailhin kanssa 1960-luvulla kehitetyn Hall-ilmiöön perustuvan kytkintyypin, jonka valmistaminen oli aikanaan kohtuuttoman kallista. Input Club Silo -kytkimissä hyödynnetään magneettikenttää ja Hall-anturia näppäimen painallussyvyyden (yli 200 porrasta) tunnistamiseen. Kytkimien eliniäksi kerrotaan miljardi painallusta, eli 20-kertaisesti tyypillisiin mekaanisiin kytkimiin nähden. Kytkimistä tulee saataville lineaarinen, klikkaava ja tuntopisteellinen versio.

  Keystone-näppäimistön hinta tulee lähtemään joukkorahoituskampanjassa alle 100 dollarista.

  Lähde: Keystone Mechanical Keyboard
   
  Stringer ja shgth tykkäävät tästä.
 2. TuBBe

  TuBBe

  Viestejä:
  432
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Voisi itsekkin kehittää johonkin nanohiiliputkien värähtelyyn aika-avaruudessa marsin magneettikentän vaikutuksesta perustuvan kytkimen kun jatkuvalla syötöllä tuntuu tulevan näitä pyörien uudelleenkeksimisiä.
   
 3. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 199
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko se pyörän uudelleenkeksimistä, jos uusi ratkaisu on konkreettisesti parempi kuin vanha? Eikös kyse ole ennemminkin positiivisesta kehityksestä? :think:
   
  Mawe, viemärikommando, Jomena ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 4. pansku

  pansku Näppäimistöjen asiaintuntija Köyhä

  Viestejä:
  135
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  En kyllä elvyttämisestä puhuisi. Esimerkiksi RAFI:lla on ollut hall effect kytkimiä käytössä 70-luvulta asti ja myyvät yhä uusiakin sekä XMIT järjesti 2017 melko suositun Massdrop kampanjan, jossa oli tarjolla uudelleen brändättyjä Ace Pad Tech hall effect näppäimistöä. Tuosta jälkimmäisestä en ole aivan varma, että missä vaiheessa brändäämättömät ilmestyi Kiinan markkinoille.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 5. zxcv

  zxcv

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  "Input Club Silo -kytkimissä hyödynnetään magneettikenttää ja Hall-anturia näppäimen painallussyvyyden (yli 200 porrasta) tunnistamiseen."

  Ei mitään tietoa aiheesta niin pakko kysyä - eikö tuo painallussyvyyden tunnistus vaatisi sitten tuen joka pelistä / ohjelmasta että tuosta olisi mitään hyötyä? Vai enkö vain ymmärrä?
   
 6. TheMeII

  TheMeII Übertaktungspotenzial Tukijäsen

  Viestejä:
  4 107
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Kyllä mutta voidaan myös periaatteessa ohjelmallisesti siirtää lukupistettä milloin painallus rekisteröidään / uudelleentoiston nopeutta sen mukaan miten syvällä näppäin on ymsyms. Softa voi myös feikata tietyille ohjelmille olevansa analoginen ohjain jolloin esim W näkyisi autopelille kaasukahvana.

  Kun anturit on paikallaan tehdään softa niitä käyttämään, toisiinpäin sitä ei voi tehdä.
   
  Kaitzschu tykkää tästä.
 7. slarti

  slarti

  Viestejä:
  143
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Jos näppishistoriaa aletaan elvyttämään niin olisi upeaa jos Optimus Maximuksesta tehtäisiin kunnollinen nykyajan versio ilman järjetöntä parin tonnin hintaa.
   
  TheMeII tykkää tästä.
 8. TheMeII

  TheMeII Übertaktungspotenzial Tukijäsen

  Viestejä:
  4 107
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Itseasiassa tuommoiseen käyttöön sopisi tkl ihan hyvin. Pohjana pitäisi olla jokin 150€+ hinta-alueella oleva mekaaninen ja siihen sitten ohjattavat näyttönäppäimet päälle niin eiköhän se silti olisi useita satoja.
   
 9. slarti

  slarti

  Viestejä:
  143
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  [OT]Juu, mutta usea satanen menee helposti firmoissa tai varakkailla harrastajilla läpi. 2k€ (+ n. 12v inflaatio) näppiksestä tarvitsee monessa paikassa jo perusteluja.[/OT]
   
  Kaitzschu ja TheMeII tykkäävät tästä.
 10. antero

  antero

  Viestejä:
  2 809
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Hall kytkimeen perustuva kytkin on huono. Tietää jo etukäteen että hystereesi kytkemisen ja vapauttamisen välillä on liian suuri.
  Jos ei asiassa ole keksitty jotain uutta viime vuosina. Itse en ole kuullut muuta kuin yhden tason olevan mahdollista hall anturilla.

  Veikkaan että kysessä on eräälainen huijaus ja lopulta kytkimet korvataan normaaleilla mx-kytkimillä.

  e. eräs näppis.
  Chinese USB Hall Effect Keyboard - Review and Impressions - deskthority

  Massdrop x XMIT Hall Effect Mechanical Keyboard | Price & Reviews | Massdrop
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2019
 11. TheMeII

  TheMeII Übertaktungspotenzial Tukijäsen

  Viestejä:
  4 107
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016

  [​IMG]

  "Linear hall effect sensors output a signal that's proportional to magnetic flux density for precise position measurement."

  On se mahdollista. En tiedä mimmoinen operaatio tuommoisen rakentaminen on. Pitääkö joka napin alle asentaa pieni magneetti jonka liikettä se anturi seuraa?
   
 12. Ormu

  Ormu

  Viestejä:
  1 277
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan mielenkiintoinen tuote, ja esim. ajopelien ongelmiin (on/off-kaasupoljin ja ohjaus) saadaan periaatteessa ratkaisu. Mutta kuinka hyödyllinen tämä sitten käytännössä on...

  Näppäimistön näppäimellä kaasuttelu on joka tapauksessa epätarkkaa, ja tosiharrastajat käyttävät rattiohjainta. Ja ellei tälle kehitetä jotain peliohjaimen emulointia, joka pelin pitää tukea tätä erikseen.

  Näppäimen kontaktisyvyyden säätäminen on sekin ideana mielenkiintoinen, mutta käytännön hyöty on toinen juttu.