Innosilicon julkaisi Imagination BXT -arkkitehtuuriin perustuvat Fantasy 1 -näytönohjaimet

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 515


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Imagination tunnettiin aikoinaan myös PC-markkinoilla näytönohjainvalmistajana. PowerVR:n nimellä myydyt näytönohjaimet kuitenkin väistyivät tietokoneista jo vuosituhannen alkumetreillä ja keskittyivät siitä eteenpäin mobiilimarkkinoille. Nyt parin vuosikymmenen jälkeen yhtiön arkkitehtuuri tekee kuitenkin paluun myös järeämpien piirien markkinoille.

Kiinalaisen Innosiliconin Fantasy 1 -näytönohjaimet perustuvat Imaginationin BXT-arkkitehtuuriin. Markkinoille on luvassa kaksi mallia: yhdellä Fantasy 1 GPU:lla varustettu Type A ja kahdella varustettu Type B. Vaikka puhe on kahdesta mallista, kuvien perusteella kumpikin olisi tulossa myyntiin useammassa eri konfiguraatiossa.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="69616,69617"]

VideoCardzin lehdistötilaisuudesta onkimien tietojen mukaan Fantasy 1 -grafiikkapiiri ja siten Type A-näytönohjain tarjoaa käyttäjälle 5 TFLOPSin edestä FP32-laskutehoa. Mikäli tekoälysuorituskyky skaalautuu vastaavalla tavalla, olisi käytössä 20 TOPSin edestä laskentavoimaa matalammilla INT-tarkkuuksilla. Grafiikkapiiristä löytyy 128-bittinen muistiohjain, jonka jatkeena on peräti 16 Gt GDDR6X-muistia. Innosiliconin kerrotaan saaneen muistit toimimaan 19 Gbps:n nopeudella, mikä tarkoittaa 304 Gt/s muistikaistaa.

Kahden grafiikkapiirin Type B tuplaa teoreettisen laskentatehon 10 TFLOPSiin ja muistimäärän 32 gigatavuun, mutta toistaiseksi on vain arvailujen varassa miten kahden GPU:n järjestelmä toimii käytännössä. Sekä AMD että NVIDIA ovat pikkuhiljaa hylänneet useamman GPU:n kuluttajakokoonpanot heikon käytännön skaalautuvuuden vuoksi. Toisaalta kummankin tiedetään valmistelevan useampaan piiriin perustuvia kuluttajanäytönohjaimia lähitulevaisuudessa.Fantasy 1 -näytönohjaimet on varustettu PCI Express 4.0 -tuella ja ne tukevat kaikkia moderneja ja vähemmän moderneja rajapintoja, kuten DirectX, Vulkan, OpenCL, OpenGL ja mobiilipuolella käytetty OpenGL ES. Valitettavasti esimerkiksi DirectX-tuen tarkemmasta tasosta ei ole tietoa, mutta DirectX 12 Ultimate on pois suljettu, sillä vaikka Imagination on säteenseurannan pioneeri, BXT-arkkitehtuuri ei ominaisuutta tue.

Innosiliconilla on työn alla jo sekä Fantasy 2- että 3 -sarjat ja yhtiön kerrotaan aikovan käyttää niiden kanssa 5 nanometrin valmistusprosessia. Imagination julkaisi hiljattain uuden CXT-arkkitehtuurinsa, joten ei liene kaukaa haettua, että ainakin toinen uutuuksista perustuisi siihen.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko Innosiliconilla aikomuksia tuoda näytönohjaimiaan myyntiin myös länsimarkkinoille.

Lähde: VideoCardz

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:

DjSunki

S Y N T H W A V E
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 169
Toivottavasti tulevat myyntiin maailmanlaajuisesti. Kilpailu tekisi erittäin hyvää.
 

Dudem

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 843
Tekevätköhän itse ajurit noille vai ovatkohan ulkoistaneet jonnekin? Pitäisi nähdä luotettavia testejä ennen kuin voisi lähteä ostamaan näitä, mutta epäilen etteivät tule Kiinan ulkopuolella myyntiin.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 515
Tekevätköhän itse ajurit noille vai ovatkohan ulkoistaneet jonnekin? Pitäisi nähdä luotettavia testejä ennen kuin voisi lähteä ostamaan näitä, mutta epäilen etteivät tule Kiinan ulkopuolella myyntiin.
Innosilicon ei tosin ole vain Kiinan markkinoilla toimiva firma, ovat vaan tähän asti keskittyneet IP-blokkeihin mitä lisensoivat muille. Esim NVIDIAn käyttämä GDDR6-ohjain on kuuleman mukaan Innosiliconin käsialaa, ties vaikka GDDR6X-ohjainkin kun itsekin moista käyttävät.

Eiköhän ajureiden runko ainakin tule Imaginationilta
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 768
Tjoo... Noi kiinnostaisi jo ihan akateemisessa mielessä. Mihin saakka mobiililaitteille alunperin suunniteltu arkkitehtuuri oikein venyy.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 515
Hyvin ainakin T-Rexi pyörähtää, vaikkei FPS näykään

 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 137
Viestejä
4 193 358
Jäsenet
70 686
Uusin jäsen
muronkeharit88y

Hinta.fi

Ylös Bottom