Induktiotasot?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Nomber
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 309
Kävi ikävästi ja lasinen purkki tipahti induktiotason reunaan ja taso halkesi. Toimii, mutta varmaan siis pitäisi ostaa uusi. En ole koskaan ostanut kun aina ollut asunnossa valmiina ja nopealla vilkaisulla gigantin tarjontaan huomasin, että hintahaitari on about 200-2000 € tai jopa kalliimpiakin on.

En usko, että tarvitsen mitään ihan maagisia ominaisuuksia, eli ihan perus varmaan riittää. Tietysti tärkeintä että sopii tuohon paikkaan missä nykyinenkin on.

Eli mikä olisi hyvä ja mistä asioista kannattaa maksaa ja kuinka paljon? Ja mitä noin ylipäänsä pitäisi ottaa huomioon?

Koko siis tuollainen perus 4 paikkainen malli, eli varmaan about 60cm leveä.
 
Ainakin se että on samalla sähköistyksellä kuin vanha, ne halvimmat on joskus 1 vaiheisia....
 
Riippuu ihan omista tarpeista. Jos et tarvitse yhdistettäviä keittopisteitä tai samanaikaista boostia kaikille pisteille, niin edullinen ja ihan toimiva vaihtoehto on Ikeasta Mattmassig 349€.

Minä tilasin pari viikkoa sitten Powerin -20% alennusmyynnistä AEG IKB64433FB:n hintaan 439€, mutta käyttökokemuksia siitä ei vielä ole, kun se on vielä laatikossaan. Ostovaiheessa kuitenkin selvittelin, että pitäisi olla ok.
 
Eli mikä olisi hyvä ja mistä asioista kannattaa maksaa ja kuinka paljon? Ja mitä noin ylipäänsä pitäisi ottaa huomioon?
Suunnittelun kukkaset -ketju taitaa olla otollinen paikka katsoa asiaa. Muistelen siellä haukutun joidenkin tasojen käytettävyys niin syvälle, ettei sellaisella kannata itseään kiusata.
Eli jos mahdollista, itse katsoisin tuon käyttöliittymäpuolen ja tehotasojen määrän.

Ainakin se että on samalla sähköistyksellä kuin vanha, ne halvimmat on joskus 1 vaiheisia....
Tärkeämpi olisi tietää se, millainen syöttö on. Jos yksivaiheinen, tulee uusikin saada kytkettyä yhteen. Ja jos löytyy kolme vaihetta niin vanhasta riippumatta kolmeen on järkevin.
 
Tärkeämpi olisi tietää se, millainen syöttö on. Jos yksivaiheinen, tulee uusikin saada kytkettyä yhteen. Ja jos löytyy kolme vaihetta niin vanhasta riippumatta kolmeen on järkevin.
Oletin automaattisesti että vanha olisi oikea.. ja btw ne useampivaiheiset tasot on sit yleensä kaksivaiheisia koska uuni haluaa yhden vaiheen...
 
Flex alue toisessa laidassa voi olla välillä näppärä jos on isompia pannuja/patoja. Ströme W600 Flex -induktiotaso 199,00 tuo olisi ainakin halpa, ja takuuhan niissä kuitenkin on
Tilasin nyt tuon kun on puoleen hintaan, tosin täytyy tutkia asennusaukon koko ym vielä että sopii varmasti ja katsoa vasta sitten haenko tuota ollenkaan vai en. Ja mitään kokemuksiakaan tästä ei oikein ole, mutta verkkiksessä hyvä palautusoikeus sentään.
 
Kenelläkään tätä:


Arvostelut ok ja nyt tarjouksessa. Oliskohan parempi kuin tuo stöme?

Toki hinta tupla, mutta sinänsä sama kun tuo on käytössä varmaan sen 20v niin harmittavaa jos onkin huono.
 
Itselleni tärkeimpiä asioita
1) miten upotus tasoon tehdään. Jääkö reuna koholle vaiko ei?
Nykyinen on kokonaan tasossa ja aika monta sataa maksaisin extraa, ettei tule mitään listoja / reunoja.
IMG_5811.jpeg
2) käyttöliittymä, kapsitiiviset napit / liukusäätimet / onko mitään muuta vaihtoehtoa?

Jos uuni on samassa paikassa, onko jotain komboja joissa on fyysiset naksuttimet jos ostaa jonkun kombon.
 
Itselleni tärkeimpiä asioita
1) miten upotus tasoon tehdään. Jääkö reuna koholle vaiko ei?
Nykyinen on kokonaan tasossa ja aika monta sataa maksaisin extraa, ettei tule mitään listoja / reunoja.
IMG_5811.jpeg
Aika monta sataa saa taas maksaa extraa sitten kun tuosta aika jättää. Koska tuskin löytyy vanhaa rööriin sopivaa. Ellei sitten satu löytymään jonku millin isompi ja jyrsii upotuksen sille uusiksi.
Toki voihan sitä vaihtaa sitten aina palan pöytätasoakin. Tai mieluiten kaikki.

ps. kuvasta päätellen tuossa joku pieni pykälä on. Ahdistaisi suunnattomasti ;)
 
Aika monta sataa saa taas maksaa extraa sitten kun tuosta aika jättää. Koska tuskin löytyy vanhaa rööriin sopivaa. Ellei sitten satu löytymään jonku millin isompi ja jyrsii upotuksen sille uusiksi.
Toki voihan sitä vaihtaa sitten aina palan pöytätasoakin. Tai mieluiten kaikki.

ps. kuvasta päätellen tuossa joku pieni pykälä on. Ahdistaisi suunnattomasti ;)
Ahdistu pois ja ehdota parempaa asennustapaa jossa ruoantähteet eivät jää johonkin listaan / tunge lieden reunan alle.

Kai tuosta asennuksesta vielä paremman saisi, mutta aika surutta voi olla iso pannu vähän reunan päällä ja se ei keiku vielä mihinkään.
 
Ahdistu pois ja ehdota parempaa asennustapaa jossa ruoantähteet eivät jää johonkin listaan / tunge lieden reunan alle.
No ihan se perinteinen asennustapa ja silikoonilla lieden reunat. Sillä oon itse mennyt, enkä ole kyllä huomannut jotta mitenkään erityisesti ruoantähteitä tason ympärillä olisi.

Toki jos oikeen nyppii induktiotason asennukset ja reunat, niin joku siirrettävä malli olisi varmaan paras. Nostaa kaappiin kun ei tarvitse. Toimii myös hyvin sitten varavehkeenä kun se upotettu malli hajoaa ja odotellaan uutta pöytätasoa, asentajaa jne.
 
Se ainakin helpottaa käyttöä että jokaiselle levylle on oma liukusäädin. AEG/Electrolux löytyy ainakin näitä.

Tähän kun on tottunut niin nuo yhden liukusäätimen mallit vituttaa joka kerta kun jossain joutuu käyttämään.
 
Kenelläkään tätä:


Arvostelut ok ja nyt tarjouksessa. Oliskohan parempi kuin tuo stöme?

Toki hinta tupla, mutta sinänsä sama kun tuo on käytössä varmaan sen 20v niin harmittavaa jos onkin huono.
Tilasin tämän nyt koska ströme on 2mm suuntaansa isompi asennusaukko vaatimuksen suhteen ja ei ilmeisesti ainakaan kuvien mukaan mahdu. Tuo hajonnut on myös Siemens ja tasona kivitaso niin ei tuosta millään saa kahta milliä poiskaan. Vanha siemens on samankokoinen kuin tämä.
 
Itselleni tärkeimpiä asioita
1) miten upotus tasoon tehdään. Jääkö reuna koholle vaiko ei?
Nykyinen on kokonaan tasossa ja aika monta sataa maksaisin extraa, ettei tule mitään listoja / reunoja.
IMG_5811.jpeg
2) käyttöliittymä, kapsitiiviset napit / liukusäätimet / onko mitään muuta vaihtoehtoa?

Jos uuni on samassa paikassa, onko jotain komboja joissa on fyysiset naksuttimet jos ostaa jonkun kombon.
Tommosen upotetun laittaisin kanssa, mutta vaatisi jo melko massiivista remonttia jolle ei ole muuten mitään tarvetta niin laitan samanlaisen kun nyt rikki mennyt. Joskus jos menee koko keittiö uusiksi niin sitten tuollainen upotettu varmaankin.
 
Kenelläkään tätä:


Arvostelut ok ja nyt tarjouksessa. Oliskohan parempi kuin tuo stöme?

Toki hinta tupla, mutta sinänsä sama kun tuo on käytössä varmaan sen 20v niin harmittavaa jos onkin huono.
Tuossa on ainakin sellainen typeryys, että ensin pitää valita nappulasta minkä keittopisteen tehoa haluaa säätää ja sitten toisesta säätimestä valitaan se itse teho. Tällaiset eivät päässeet minun valintalistalla jatkoon ihan jo pelkästään tuosta syystä.
 
Tilasin tämän nyt koska ströme on 2mm suuntaansa isompi asennusaukko vaatimuksen suhteen ja ei ilmeisesti ainakaan kuvien mukaan mahdu. Tuo hajonnut on myös Siemens ja tasona kivitaso niin ei tuosta millään saa kahta milliä poiskaan. Vanha siemens on samankokoinen kuin tämä.
Tätä se on kun realiteetit tulee vastaan, ostetaan se mikä sattuu sopimaan.
Saisi nuo asennusaukot olla standardimittaisia. Ehkä ne onkin nykypäivänä.
 
Tuossa on ainakin sellainen typeryys, että ensin pitää valita nappulasta minkä keittopisteen tehoa haluaa säätää ja sitten toisesta säätimestä valitaan se itse teho. Tällaiset eivät päässeet minun valintalistalla jatkoon ihan jo pelkästään tuosta syystä.
Näyttää olevan varsin yleistä tuo. Ehkä eniten houkuttaisi joku smeg merkkinen jossa on ihan mekaaniset pyöritettävät rullat, mutta hinta sitten jo 1000€ enemmän kuin siemensissä. Mutta noin muuten tuollainen säätötapa olisi ihan ylivoimainen näihin hipaisu hommiin verrattuna.
 
Näyttää olevan varsin yleistä tuo. Ehkä eniten houkuttaisi joku smeg merkkinen jossa on ihan mekaaniset pyöritettävät rullat, mutta hinta sitten jo 1000€ enemmän kuin siemensissä. Mutta noin muuten tuollainen säätötapa olisi ihan ylivoimainen näihin hipaisu hommiin verrattuna.
Hipaisukytkimet niissä melkein kaikissa tasoissa on tuossa hintaluokassa, mutta siellä on myös monia malleja, joissa lämpötilan voi valita keittopistekohtaisesti yhdellä säätimellä. Mm. se aiemmin linkittämäni AEG on sellainen ja siinä Ikeankin tasossa on keittopistekohtaiset +/- painikkeet.

Varmaan noilla kaikilla pärjää, mutta minä en haluaisi alkaa arpomaan jonkun tasolle yli kiehuvan puuron kanssa, että mitäs kaikkia loitsuja pitikään tehdä että sai sen yhden levyn lämpötilaa laskettua.
 
Näyttää olevan varsin yleistä tuo. Ehkä eniten houkuttaisi joku smeg merkkinen jossa on ihan mekaaniset pyöritettävät rullat, mutta hinta sitten jo 1000€ enemmän kuin siemensissä. Mutta noin muuten tuollainen säätötapa olisi ihan ylivoimainen näihin hipaisu hommiin verrattuna.
Nupeista samaa mieltä, ihan ylivoimainen käyttöliittymä.
Kosketus jutuissakin on eroja, osaa tottuu, mutta osa voi olla ärsyttäviä. ja käyttöohje kananttaa lukea että avautuu sen toiminta logiiga, voi olla jotain toimintoja mitä ei kuvattu painatuksessa.

Halppis induktiossa voi olla yksi ärsyttävä ominaisuus, tehon säätö ei ole "PWM" tyyppinen, vaan pienillä tehoilla enemmän sellainen päällä / pois, mikä voi ärysyttää jos haluaisi pienen tasaisen tehon.
 
ja btw ne useampivaiheiset tasot on sit yleensä kaksivaiheisia koska uuni haluaa yhden vaiheen...
Aika monesti nykyään uuni ja liesi ovat erillään. Esim. meillä ovat vastakkaisilla seinillä. Eli molemmilla oma sähkönsyöttö.
 
Aika monesti nykyään uuni ja liesi ovat erillään. Esim. meillä ovat vastakkaisilla seinillä. Eli molemmilla oma sähkönsyöttö.
Kyllä, mutta silti se on todennäköisesti 2-vaihetta liesi ja 1 uunille.
Ja kaapelointikin lienee siten että keskukselta tulee 5*2,5mm² liesitason taakse (eli syöttö molemmille menee liesitason jakorasian kautta) josta vedetty 3*2,5mm² uunille.
Ja kun keskukselle mennään ne on siellä sievässä 3 sulakkeen rivissä.

Poikkeuksiakin varmasti löytyy mutta pääpiirteittäin noin...
 
Löytyykö yhtään ”edukasta” tasoa jossa laajennettava keittotaso lämpiäisi oikeasti tasaisesti. Kaikki vastaan tulleet olleet sellaisia että kun pistää tilkan vettä isolle paistin pannulle ja se tuon jaetun alueen keskellä niin vesi kiehuu pannun molemmissa reunoissa ja keskeltä kylmä. Löytyykö toimivaa/käyttökelpoista edes kalliimmista tasoista?

Zigh mainitsi upotuksen ja joku muu silikonin, itse ostanut ja asentanut 2 tasoa, molemmissa oli kumimainen tiiviste reunalla, sen kun kytki sähkön kiinni ja pudotti tason koloon. Ei mennyt ruuan murut juurikaan tason alle eikä vesi, murut reunan ”alta” käytännössä lähti rätillä pyyhkäisemmällä. Tämäkin vaikuttaa enemmän joltain itse keksityltä ongelmalta.

Itse myös peukutan ehdottomasti omia tehon säätöjä per levy. Vaikka ne (kaikki) kosketussäätimet onkin perseestä niin erikseen levyn valinta ja perään tehonsäätö on siitä huolimatta tupla perseestä.
 
Tätä se on kun realiteetit tulee vastaan, ostetaan se mikä sattuu sopimaan.
Saisi nuo asennusaukot olla standardimittaisia. Ehkä ne onkin nykypäivänä.
Selvittelin tätä verkkiksessä ja onhan tämä ihan standardi. Ainoa mikä ei ole standardi on tuo verkkiksen oma ströme, joka on isompi ja paksumpi. Tulee kuulemma jostain kiinasta eikä sovi normaalin standardimallin tilalle.

Eli perus siemens vaan tilalle niin mahtuu hyvin.
 
Riippuu ihan omista tarpeista. Jos et tarvitse yhdistettäviä keittopisteitä tai samanaikaista boostia kaikille pisteille, niin edullinen ja ihan toimiva vaihtoehto on Ikeasta Mattmassig 349€.

Minä tilasin pari viikkoa sitten Powerin -20% alennusmyynnistä AEG IKB64433FB:n hintaan 439€, mutta käyttökokemuksia siitä ei vielä ole, kun se on vielä laatikossaan. Ostovaiheessa kuitenkin selvittelin, että pitäisi olla ok.

Ääni tälle AEG:lle, ollut vuoden käytössä ja ei voi muuta kun kehua. Jos jotain pitää haukkua, niin automaattikiehutus tmv., alkaa aina silloin kuin ei oikein haluaisi. Noita kun tutkin, niin Bosch ja sisarmerkit kyllä hävisi selkeästl spekseissä (esim boost tehot ym) tuolle AEG:lle, siis tässä hintaluokassa. Maksoin muistaakseni kanssa 439€, oli joku tarjous. Ja taisi olla made in Germany, joka tuntu myyjälle olevan kova juttu. Halvemmat AEG:t ei kai kai ole?

Jossain halvoissa malleissa on myös tehon säätö on/off menetelmällä, eli tehoa säädetään vain pätkimällä levyä päälle pois.
 
Viimeksi muokattu:
oma induktiotaso (siemenssin jotain qxxx sarjaa) odottaa asennusta sillä monessako induktio tasossa on tuuletin pohjassa ?
(kyse ei siis ole siitä että tässä induktiotasossa olisi liesituuletin samassa vaan mun induktiotaso on täysin perinteinen induktioliesitaso )

tässä on tuuletin pohjassa ja siksi kaappi johon tuo tulee, ei saa olla umpinainen vaan pitäisi nyt tehdä reikä kaapin taakse eli sellainen 45x550mm soiro kaapin takaa veke mut tuossahan on seinä takana et reijästä ei oo mitään hyötyä :D onneks oikealla sivulla keittiö päättyy ja siinä on täyte välissä niin sivusuuntaan saa reijän tehtyä...

onko siis induktio tasot yleensä umpinaisia pohjastaan vai onko nimenomaan tuuletin kaikissa malleissa ? ja mulle tulikin nyt tää malli joka vaatiikiin kaappiin reijän ?

1716054088410.png
 
Viimeksi muokattu:
oma induktiotaso (siemenssin jotain qxxx sarjaa) odottaa asennusta sillä monessako induktio tasossa on tuuletin pohjassa ?
Montako iduktiotasoa on :)
Tai siis en osaa pikaisesti sanoa yhtään kuluttajaiduktio taso esimerkkiä joissa tuuletin oli jossain muualla.

Yksi keittiosuunnittelijoiden moka aikanaan oli että ei oltu huomioita iduktiotason vaatimaa ilmatilaa ja mahdollista levyä, vaikka suunnitelmassa induktiotaso olisi.

Liesituuletin maliien en ole miettinut missä induktiotason tuuletin on.
Otantani on toki rajoittunut. Ja sisältää oletuksia.
 
Uuteen keittiöön pitäisi induktiotaso hommata. Koko 60 cm ja merkki Bosch tai Miele. Yhtä asiaa en vain ymmärrä. Hintaluokka voi olla jotain 500-2000€, mutta siinä vaiheessa kun tehot ovat siellä 7,4 kw ja löytyy ne laajennettavat flexit molemmilta puolilta, niin tuollaisen voi saada n. 700 eurolla, sen jälkeen en oikein hahmota mitä extraa saadaan latomalla lisää euroja pöytään? Kaikki boosterit, ajastimet, liesituulettimen etäsäädöt yms. tuntuu löytyvän jo tuosta noin about tonnin hintaluokasta. Eli mitä eroja näissä voi sitten vielä olla?
 
Uuteen keittiöön pitäisi induktiotaso hommata. Koko 60 cm ja merkki Bosch tai Miele. Yhtä asiaa en vain ymmärrä. Hintaluokka voi olla jotain 500-2000€, mutta siinä vaiheessa kun tehot ovat siellä 7,4 kw ja löytyy ne laajennettavat flexit molemmilta puolilta, niin tuollaisen voi saada n. 700 eurolla, sen jälkeen en oikein hahmota mitä extraa saadaan latomalla lisää euroja pöytään? Kaikki boosterit, ajastimet, liesituulettimen etäsäädöt yms. tuntuu löytyvän jo tuosta noin about tonnin hintaluokasta. Eli mitä eroja näissä voi sitten vielä olla?

Eikös sieltä löydy niiden sivuilta ihan vertailutaulukko josta voi katella niitä eroja? Boschilla tais esim olla sellasii tasoja joissa se koko alue on ns flexii ettei tarvii ollenkaan miettii minne pannun tipauttaa. Se olisi ainakin melko mahtava ominaisuus.

Itselleni tärkeimpiä asioita
1) miten upotus tasoon tehdään. Jääkö reuna koholle vaiko ei?
Nykyinen on kokonaan tasossa ja aika monta sataa maksaisin extraa, ettei tule mitään listoja / reunoja.
IMG_5811.jpeg
2) käyttöliittymä, kapsitiiviset napit / liukusäätimet / onko mitään muuta vaihtoehtoa?

Jos uuni on samassa paikassa, onko jotain komboja joissa on fyysiset naksuttimet jos ostaa jonkun kombon.

Jos tuollaisen upotuksen välttämättä haluaa niin melkein kannattaa ostaa suoraan kaks kipaletta induktiotasoja jotta toisen voi lyyä kaappiin odottamaan ensimmäisen hajoamista. Tunnetusti nuo mitat vaihtelee joka induktiotasolla niin paljon ettei vanhaan reikään sopivaa tasoa luultavasti tule enään myöhemmin löytämään. Sit jos pöytätaso on kiveä tai jotakin keramiikkaa niin voi olla melko hiljasta että löytää ketään joka siihen saisi sorvattua toisen merkkistä tasoa.

No ihan se perinteinen asennustapa ja silikoonilla lieden reunat. Sillä oon itse mennyt, enkä ole kyllä huomannut jotta mitenkään erityisesti ruoantähteitä tason ympärillä olisi.

Toki jos oikeen nyppii induktiotason asennukset ja reunat, niin joku siirrettävä malli olisi varmaan paras. Nostaa kaappiin kun ei tarvitse. Toimii myös hyvin sitten varavehkeenä kun se upotettu malli hajoaa ja odotellaan uutta pöytätasoa, asentajaa jne.

Ei noihin induktiotasoihin kyllä ikinä sotketa mitään silikooneja. En ole ikinä edes nähnyt yhtäkään jonka ohjeissa käskettäisiin näin tekemään. Silikooneja saa olla jatkuvasti uusimassa, ne kerää ylimääräistä likaa itseensä ja sit jos induktiotaso pitäisi joskus vaihtaa niin on kyllä kova homma irrottaa jos on menty sotkee silikooneilla.
 
Viimeksi muokattu:

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
261 703
Viestejä
4 544 646
Jäsenet
74 831
Uusin jäsen
Panasonic

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom