Imagination julkaisi RISC-V-arkkitehtuuriin perustuvan Catapult-prosessoriperheen

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
22 377
imagination-catapult-risc-v-20211207.jpg


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Uutisoimme viime viikolla SiFiven uusista Performance P650 -ytimistä ja avoimen RISC-V-arkkitehtuurin ympärillä olevasta pöhinästä. Tällä viikolla julkaisuvuorossa on Imagination, joka palasi hiljattain otsikoihin Innovisionin näytönohjainten mukana.

Imagination kertoi aikeistaan kehittää omia RISC-V-ytimiä jo aiemmin tänä vuonna ja nyt yhtiö on lunastanut lupauksensa ensimmäisten Catapult-ydinten muodossa. Catapult on yhtiön nimi kokonaiselle sarjalle erilaisia prosessoriytimiä ja AnandTech vetääkin niistä varsin suorat yhtäläisyysmerkit Armin Cortex-sarjaan.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="69721,69720"]

Ensimmäiset Catapult-ytimet ovat yksinkertaisia 32- ja 64-bittisiä In-Order mikrokontrollereita (vrt Cortex-M) ja reaaliaikaisia prosessoreita (vrt Cortex-R). Imagination on huomioinut automarkkinoiden vaatimukset niiden suunnittelussa ja yhtiön mukaan sen Catapult-mikrokontrolloreita käytetäänkin jo tuotannossa olevan automarkkinoille suunnatun järjestelmäpiirin GPU:ssa. Myös ensimmäiset reaaliaikaiset prosessorit ovat jo tuotantokäytössä.

Yhtiön lähitulevaisuuden roadmappiin mahtuu ensin 64-bittiset In-Order -prosessorit, sitten 32- ja 64-bittiset In-Order moniydinprosessorit (vrt Cortex-A) ja lopulta 64-bittiset Out-of-Order -moniydinprosessorit. Kahdesta ensin mainitusta on luvassa myös uudet reaaliaikaiset prosessorit ja mikrokontrolleriversiot, mutta OoOE-ytimistä on luvassa vain järeämpiä ytimiä. Roadmapissa mainitaan lisäksi 3+ vuoden päähän mahtuva seuraavan sukupolven heterogeeniseen laskentaan perustuva ydin, mutta sen aikataulusta voidaan nyt jo saatavilla olevien prosessoreiden perusteella napata 6-9 kuukautta pois.



Menestyäkseen markkinoilla valmistajan on esiinnyttävä muita paremmassa valossa. Imagination pitää ässänä hihassaan laajaa heterogeeniseen laskentaan sopivaa IP:tä, kuten uudet CXT-grafiikkaohjaimet säteenseurantatuella, tekoälykiihdytyksellä, sekä omat verkko-IP:t.

Lähteet: AnandTech

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
No tämä ainakin vastaa siihen onko tulossa laajempaa tarjontaa tälle alustalle.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
257 000
Viestejä
4 465 826
Jäsenet
73 879
Uusin jäsen
Torvelo

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom