Ilmanvaihto & ilmalämpöpumput

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Javaq, 05.11.2016.

 1. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  1 747
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Googlettelin ILP-asentajia n. 1 kk sitten ja kysyin tarjouksen vajaasta kymmenestä firmasta. Osa myi eioota kesälle, osa tarjosi heinäkuuta ja muutamalla olisi onnistunut kesäkuun alku. No, sovittu asentaja ei saanut laitetta ja hommattuani laitteen asennuasika olisikin mennyt juhannuksen paikkeille. Kysyin suosituksia muista tekijöistä ja sain pari toiminimiyrittäjää, joista ei löytynyt muuta kuin fonectan tiedot eli ei esim. kotisivuja. Sain toisen kesäkuun alkuun ja hintakin tippui 600 eurosta 450:een. Eli kannattaa niiden suosituimpien isojen firmojen sijaan katsoa myös esim. fonectasta toiminimiyrittäjiä. Asennusaikoja olisi toisellakin ollut, mutta olisi ottanut 750 euroa asennnuksesta. Ja yrittäjällä, kenen kanssa asennuksen sovin, hintaan kuului kaikki tarvikkeet mukaan lukien teline ja jopa kotelo, jos en väärin ymmärtänyt. Muilla kotelo ei ole kuulunut hintaan ja sellainenhan taitaa maksaa parisataa jo pelkästään.
   
  Mariini tykkää tästä.
 2. arbees

  arbees

  Viestejä:
  422
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Itse aikoinaan sahailin PU-levystä sopivan kappaleen. Bonuksena se samalla toimii lämmöneristimenä, eli estää ulkoilman lämmön siirtymisen huoneeseen. Materiaali on niin jämäkkää että sen saa tukevasti sovitettua ikkunan pokiin ja se kestää myös putken aiheuttaman rasituksen.
   
  91danger91 tykkää tästä.
 3. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  1 827
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kuinka tasaisena teillä ilp pitää lämpötilan jäähdytyksellä?
   
 4. MarkusV

  MarkusV

  Viestejä:
  156
  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  Fujitsu pitää koko talon 20-22 jos on 21 tavoite. 150m2 yhdessä tasossa.

  Edit vielä. Talo on vm -76.
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2019
 5. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  1 827
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Pyynti on 25c, ja lämpötila on nyt 22.5-24c riippuen tilasta. Häiriintyyköhän tuo kun alapuolella on ikkuna, ja lämpö pääsee nousemaan verhoa pitkin sisäyksikölle?
   
 6. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 094
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Kyllä meilläkin panasonic piti kämpän aika tasasessa 23 asteessa koko kesän läpi viime kesänä.

  Ikkuna tosiaan saattaa hämmentää toosaa, ne kun mittailee sitä laitteen sisään imettävän ilman lämpötilaa, ja jos koneeseen tulee sisään lämmintä niin se jäähdyttää aina vaan lisää.
   
 7. Juves

  Juves

  Viestejä:
  175
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuolta vaan valitsemaan sopivaa kokoa, suodatusteho ja käyttöikä on ihan eri luokkaa. Suodattimen sijoitus vaan voi olla pieni ongelma.
   
 8. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  1 827
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  24c on ilpin päällä lämpötila, ja 25c pyynnillä viereisessä huoneessa on 22.5c. Ei tuo ikkunasta voi silloin johtua.
   
 9. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  972
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Sieltäpä se ilmalämpöpumppu nyt sitten tuli. Toshiba Seiya 10 on seinällä. Torstai-iltana tilasin ja tänään puoli viiden aikoihin oli asennus valmis, eli melko näppärästi saivat toimitettua :tup:

  Nyt sitten vain odottelemaan lämpimämpiä ilmoja niin saisi koeajella. Hetken aikaa laite pyöri testimoodissa ja kyllähän sieltä kylmää tuntui tulevan. Lattialämmitys meni heti päälle :D
   
 10. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  1 747
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Olisiko kellään heittää mitään vakiotekstiä, jolla hakea asennuslupa hallitukselta? Muutostyöilmoitus pitäisi tänään tehdä.
   
 11. Kaapula

  Kaapula

  Viestejä:
  125
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Omani taisi olla "Ilmalämpöpumpun asennus asuntoon nönönö, urakoitsija ja asennusajankohta on vielä päättämättä, koska kilpailutus kesken."

  Takaisin tuli seuraavana päivänä ohjeistus mitä täytyy ottaa huomioon, esim. se, että pumpun suojakotelon värin täytyy täsmätä seinään. Talossa toki muilla jo ennestään pumppuja, niin kyseessä tosiaan on lähinnä ilmoitusluonteinen asia. Asia on varmasti toisenlainen jos on ensimmäisenä laittamassa pumppua taloyhtiöön, ja jos jotkut jäärät ovat kyseistä asiaa vastaan...
   
 12. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  1 747
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Minä olenkin ensimmäinen asentaja talossa, niin pitäisi osata tuohon runoilla jotain konkreettista.
   
 13. glhf

  glhf

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  04.04.2018
  Kysyin asiaa isännöitsijältä, ja pumput on kuulemma kielletty ulkonäköseikoista ja niiden aiheuttaman metelin suhteen. Outoa sinänsä, ettei yhdeltäkään parvekkeelta ole näköyhteyttä toiselle, ja ne ovat erillään toisistaan. Naurettavin perustelu oli että "Sitä ei tulla muuttamaan, koska jos osakkaat ovat ostaneet asunnon sen takia että ne ovat kielletty, on tämä epäreilua heille". Kyseessä siis kerrostalo puistoa vastapäätä johon porottaa aurinko koko päivän vapaasti joten lämpenee kunnolla. Pumput on aikoinaan haluttu kieltää yksiselitteisesti ennen kun kukaan ehtii sellaista asentamaan.. :)

  Kysyin, että onko asiaa otettu yhtiökokouksessa lähiaikoina käsittelyyn, niin kuulemma on mutta sitä "ei tulla muuttamaan". Isännöitsijä väitti, että tuon muuttaminen vaatii kaikkien osakkaiden hyväksynnän, josta olen erimieltä.

  Taloyhtiössä on siis kielto kirjattu isännöitsijätodistukseen, ei yhtiöjärjestykseen, joka on mielestäni oleellista juridisesti. Oman laintulkintani mukaan ko. päätös saavutetaan yhtiökokouksen enemistöllä, joten sen puoltamiseen pitäisi riittää myös enemistön päätöstä: ei tarvita tosiaankaan määräenemistöä (2/3) puhumattakaan kaikkien osakkaiden hyväksynnästä.

  Osaisiko joku lainoppinut vahvistaa että oma tulkintani pitää paikkaansa? Voisin tällä yrittää kammeta aiheen seuraavassa yhtiökokouksessa.

   
 14. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  1 747
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Olet oikeassa. Yhtiökokous voi milloin tahansa muuttaa tekemäänsä päätöstä yksinkertaisella enemmistöllä tällaisessa asiassa. Tämä siis oletuksella, että asiaa ei ole kirjattu yhtiöjärjestykseen, jonka muuttaminen vaatii 2/3 määräenemmistön. Nuo isännöitsijän antamat perustelut ovat ontuvat.

  Kaikkien osakkeenomistajien etu toteutuu mielestäni paremmin siten, että asennus sallitaan. Liika kuumuus aiheuttaa terveyshaittoja erit. ikääntyneillä. Myös asuinmukavuus paranee ja jopa asunnon myyntiarvo nousee.

  Täältä esim. Kiinteistöliiton ohjeistusta asiaan: Ilmalämpöpumpun asentamiseen tarvitaan aina taloyhtiön lupa

  Pyydä hallitukselta asia päätettäväksi yhtiökokoukseen. Jos luulet, että on tiukkaa, niin kerää myötämielisiltä osakkailta valtakirjoja kokousta varten. Jos yhtiökokous on mallia klassinen, eikä paikalle tule montaa, jotta asiasta saataisiin järkevä päätös tai jos yhtiökokous on jo esim. pidetty, niin alla asunto-osakeyhtiölain kohta koskien ylimääräisen yhtiökokouksen koollekutsumista.

  "Ylimääräinen yhtiökokous on pidettävä, jos sitä vaativat tilintarkastaja, toiminnantarkastaja tai osakkeenomistajat, joilla on yhteensä kymmenesosa tai yhtiöjärjestyksessä määrätty pienempi osa kaikista osakkeista. Vaatimuksen on oltava kirjallinen ja kokouksen pitämistä on vaadittava tietyn asian käsittelemistä varten."
   
  glhf tykkää tästä.
 15. glhf

  glhf

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  04.04.2018
  Kiitos hyvästä vastauksesta! :)
   
 16. samiaa

  samiaa

  Viestejä:
  229
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kaikkea sitä näkeekin, aika outoa ruveta moisia kieltoja kirjoittelemaan. Varsinkin jos perustelut on höpöhöpö osastoa.

  Itse olin onneksi hallituksen pj kun omalle pumpulle tässä rivariyhtiössä lupaa hain, ei aiheuttanut edes keskustelua. Joskin vieläkin olen ainoa jolla pumppu on mutta itse en siitä kyllä luopuisi mistään hinnasta enää. Aurinkoiset päivät lämmittävät sen verran tehokkaasti tämänkin asunnon.
   
 17. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 094
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Taitaa vastustus kummuta lähinnä tietämättömyydestä ja tyhmyydestä sekä siitä, ettei viitsitä ottaa selvää.
  Nykyiset pumput kyllä suomen suvessa käy niin pienillä kierroksilla, ettei se toosa varmasti ketään häiritse oikein asennettuna.
  Ulkonäköseikat on toki aina asia erikseen, mutta eipä nuo nyt kauhean rumiakaan IMO ole, tai voi vaatia sitten vaikka rakentamaan sille suojakotelon tms.. Jos asennus on omalle parvekkeelle niin vielä vähemmän sille on perusteita...

  Taitaa vaan olla isännöitsijä joka pitää taloa "omanaan" eikä satu itse tykkäämään noista.
   
 18. TeknoR

  TeknoR

  Viestejä:
  792
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Maajalustalle niin ei kuulu mihinkään. Ainakaan noi nykyaikaset invertterikoneet.

  Ulkoyksikkö seinäkiinnityksellä voi jyristä.
   
 19. Soo

  Soo

  Viestejä:
  28
  Rekisteröitynyt:
  19.02.2017
  Sallittiin meidän yhtiössä keväällä ilmalämpöpumput yhtiökokouksessa. Tässä lupadokumentti, jos tarvetta muissa yhtiöissä.

   
  corn, Exe, Runtuu ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 20. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  1 747
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Itse hain (ja sain) luvan johtaa kondenssivedet parvekkeelta ränniin, joka on käden ulottuvilla. Ei tarvi kannujen kanssa pelata. Meillä kiellettiin ymmärrettävästi johtaminen parvekkeen lattian rei'istä, koska vesi olisi naapurin parvekkeella tai parvekelaseissa.
   
 21. MedHot

  MedHot

  Viestejä:
  828
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taas täällä jollain oloja että se isännöitsijä olisi laki ja oikeus. Keisari jopa.

  Isännöitsijä on TJ joka hoitelee juttuja mitä hallitus haluaa. Tietty jos hallitus on täynnä Joo Joo-kavereita niin isännöitsijä päättää.

  Tämän takia siihen hallitukseen kannattaa kuulua.
   
 22. Lumikki&7kääpiötä

  Lumikki&7kääpiötä

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  11.09.2017
  Saisikos nopeata konsultaatiota? Ln25 vai Ln35 ? pa reilu 130neliöö.
  Kiitos!
   
 23. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  514
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Se nyt vähän riippuu mitä aiot tehdä. Tuleeko pelkkään jäähdytykseen vai myös lämmitykseen.

  Jos pääasiallinen tarkoitus on jäähdytys ja lämmityksen lisä, niin 25 pitäisi riittää. Jos pääasiallinen lämmönlähde, niin 35 voi olla paikallaan.
   
 24. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 558
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  LN25 mallissa on paremmat hyötysuhteet kuin LN35 mallissa. Tosin LN35 on isommat tehot antava malli.

  Riippuu varmaan missäpäin Suomea asunto sijaitsee, miten hyvin talo on eristetty ja mikä on päälämmitysjärjestelmä ja myös siitä miten hyvin pumpun lämmittämän tai viilentävän ilman saa kiertämään asunnossa.

  LN25 mallin nimellisjäähdytysteho on muistaakseni 2,5 kW ja LN35 mallin 3,5 kW. Eli riippuu siitäkin miten paljon talo kuumenee helteillä.
   
 25. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  1 747
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Itse otin vähän varman päälle, ettei jää tehosta kiinni, ja tiasin 35:n. Hintaeroa taisi olla n. 200 €.
   
 26. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 558
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Tähän aikaan vuodessa ilmalämpöpumpun tilaamisen kanssa on paljon kiinni siitäkin mitä mallia sattuu myyjillä olemaan varastossa ja mistä saa asennuksen.

  Toki niitä kaikkia saa, mutta saattaa olla että syksy on jo pitkällä kun pumpun saa ja asennuksen vielä sille.
   
 27. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  1 747
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Kliimamarket.ee lötyi pumppuja ainakin, kun Suomessa möivät kesä-heinäkuun vaihdetta. Hinta 35:lla 1449 € (itse sain tingattua hintaa, kun pumppuja on tullut tilattua nyt jo 6 kpl). To tilaus, pe maksu ja tiistaina iltapäivästä soitti Kaukokiito ja toi kotiovesta sisään Pohjois-Suomeen. Uskaltaa suositella.
   
 28. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  514
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Lämpöpumppu kannattaa mieluummin alimitoittaa, kuin ylimitoittaa, että tulee mahdollisimman vähän käyntiin taukoja.
   
 29. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  1 747
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  ...varmaan sillä oletuksella, että laite ei pysty tuottamaan kylmää/lämmintä riittävän pienillä tehoilla..?
   
 30. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  514
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Jokainen käynnistyminen kuluttaa kompressoria ja komponnentteja. Mitä pidemmät käyntijaksot, sitä parempi. Ei toki mikään 24h käyntiaika hyvästä ole, mutta joku tauko tunnissa on passeli. iian tehokkailla ne käyntijaksot on helposti minuutteja ja käynnistyksiä tulee vuorokaudessa sata liikaa.
   
 31. Lumikki&7kääpiötä

  Lumikki&7kääpiötä

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  11.09.2017
  On paljon isoa ikkunaa, eikä paras eristys (noiden isojen "vanhojen" ikkunoiden vuoksi). Lämmitysmuotona suorasähkö(lattia) sekä iso takka.
  Pumppu viilentämään sekä tuomaan lisälämpöä. Onko noiden mallien välillä eroa miten saa kauempana olevat makkarit viilennettyä?
   
 32. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  1 747
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  35 on tehokkaampi.

  upload_2019-6-3_11-2-25.png
   
 33. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 558
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Ei siinä muuta eroa ole kuin se, että toisessa mallissa jäähdytysteho on huipputeholtaan 1 kilowatin suurempi.

  Melkein ottaisin tuon isomman mallin tuollaiseen taloon.

  Se on sitten eri asia mistä niitä pumppuja ja asentajia tähän aikaan vuodesta saa.
   
 34. Lumikki&7kääpiötä

  Lumikki&7kääpiötä

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  11.09.2017
  2400e Ln35 Ja ln25 2000e. Kesälisää lienee hinnoissa?

  Tosin tuo ln35 on 100e "lisävärillä"
   
 35. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 558
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Pari kolme sataa halvemmalla tuon LN25 pumpun sai asennettuna viime syksynä Oulussa.

  Varmaan riippuu paikkakunnastakin asennuksen hinta. Ja pumpun hintakin saattanut muuttua viime vuodesta.

  Eihän nuo hinnat kuitenkaan pahoja ole jos pumpun saa nyt asenettuna tuohon hintaan vaikka kuukauden sisällä.

  Ilmeisesti pumppujen saatavuuden kanssa on ollut ongelmaa tänä keväänä kun osalle ehtineet varmistaakkin että pumpun saa silloin ja silloin maahantuojalta, mutta sitten tullut myöhemmin ilmoitusta että ei saakkaan ja Suomeen tulevat erät myyty loppuun. Osa on sitten jostakin Virosta onnistuneet tilaamaan haluamansa pumpun. Pumppuasennusten kanssa on sitten toinen ongelma kun osalla asentajista on tilauskirjat täynnä kuukausiksi eteenpäin ja olleet jo pidemmän aikaa.

  Ongelmaa aiheuttaa myös se, että osa asentajista suostuu asentamaan vain itse myymiään pumppuja kun haluavat katteet ottaa niistäkin.
   
 36. Lumikki&7kääpiötä

  Lumikki&7kääpiötä

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  11.09.2017
  Nämä on nyt siis sellaisia joita saan asennettuna parin viikon sis. Siksi epäilenkin että nyt voi hyvin pyytää 100-200e lisää kun on pumppu sekä asennusmiehet.
   
 37. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  1 747
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  25:n olisi saanut Virosta varastosta kotiovelle 1150 €:lla, 35:n sain 1379 €:lla. Asennus Oulussa 450 €. Aluksi oli sovittu asennus + pumppu 2200 € (LN35), mutta laitetta ei saanutkaan Suomesta, niin piti alkaa kaivamaan itse laite ja kun välissä asentajan asennusajat menivät juhannusviikolle, niin tulipa kyseltyä asentajien perään ja löytyi yksi, joka laittaa 450 eurolla. 1830 € siis LN35 asennettuna ja se on kyllä halpa. Kaveri maksoi juuri Espoossa 2200 € ja sekin kai ihan ok hinta.

  Toinenkin asentaja olisi saanut asennettua parin viikon sisään, mutta haistoi kiireen, kun ensin selitin tilanteen ja sanoin, että laite on jo tilattu, niin pyysi 750 €. Sanoin, että 600 € ollut aika normihinta, niin meinasi, että "joo mullakin on 600 € se perusasennus, mutta kerrostaloissa 750 €, kun pitää hissillä viedä tavaraa ja autoa siirtää jne.". Eli haiskahti kevyesti kiireellä rahastamiselta.
   
 38. Lumikki&7kääpiötä

  Lumikki&7kääpiötä

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  11.09.2017
 39. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  1 747
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
 40. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 558
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Takuun kannalta se on selkeämpi jos pumppu ja asennus on samasta firmasta ostettu. Muuten tahtovat pallotella vastuuta toisilleen pumppumyyjä ja asennusfirma.

  Jos tulee tänä kesänä samanlainen helleaalto kuin viime kesänä oli Suomessa, niin varmaan hintoja voivat nostaa paljon enemmänkin mitä asennuksesta haluavat rahaa jos se pitää kiireellä saada.

  Ongelma noissa eri asentajissa on siinä, että osa tekee viimeisen päälle hyvää työtä asennuksessa ja osa taas tekee kaikkea muuta. Hitollako noista yksittäisen pumpun asennusta kaipaava asiakas tietää millaista jälkeä kukakin asentaja tekee? Ehkä jotain voi päätellä siitä jos joku ollut alalla vuosia ja tilauskirjat on kuukausiksi eteenpäin täynnä. Tosin voihan se uusi aloitteva asentajakin olla todella hyvä ja mahdollisesti lyhyt tilauskirja kertoo siitä että haluaa pitää itsekkin kesälomaa, mutta voi lomiaan siirrellä jos hinta on riittävän korkea.
   
 41. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  1 747
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Omalla asentajalla 90-luvulta firma ja tekee isommille paikallisille firmoille alinhankkijana asennustöitä. Eihän noista tiedäkään, mutta tämä + keskustelut asentajan kanssa vakuuttivat ainakin minut. Sanoin vielä, että pitää olla siisti, kun ollaan tarkkoja asennusjäljelstä eli listat ym. siististi leikattu, kulmapalat jne. Huomennapa tuon näkee sitten.
   
 42. Spoeghe

  Spoeghe

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Löytyykö jostakin yleismallista tuuletusluukkuasennussarjaa? (siis ikkunan korkuinen ~20cm leveä luukku) vai tehdäänkö uretaanista?
   
 43. Masatir

  Masatir

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itse laitoin eilen Toshiba Seiya 13 tilaukseen Kirkkonummella. Asennus on 27.6. Hintaa tulee 1700€ + 3m lisäputkea. Asentaja kertoi, että päivässä tulee 15-20 sähköpostia eikä vastaa enää yhteenkään. Ainoastaan, jos joku soittaa, niin sitten vastaa ja katsoo onko aikaa hoitaa. Itse aloitin kyseisen asentajan kanssa keskustelun huhtikuun lopussa.
   
 44. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 558
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Valmiita sarjoja ei ole.

  Tuskin sitä mistään uretaanista kannattaa tehdä. Ennemmin vaikka "finnfoamista" eli suulakepuristetusta polystyreenistä eli XPS:stä.
   
 45. Spoeghe

  Spoeghe

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  No jotain Sauna-Satu-levynpalasta minä oikeasti tarkoitinkin, en sentään purkki-urskia ;)
   
 46. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  1 747
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Te, joilla on käytössä Mitsun pumput, käytettekö etäohjaukseen MelCloudia vai jotain muuta appia?
   
 47. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 239
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Melcloudilla itse mennyt. Toimii hyvin, ainoa miinus ettei saa tota jotain ionisuperpuhdistustoimintoa päälle, mutta se nyt on yksi ja sama.
   
 48. Raitlin

  Raitlin

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Mää olen antanu olla sen päällä kokoajan.
   
 49. Difton

  Difton

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Jahas. Helteitä näköpiirissä. Pääsee testaileen Tossun jäähdytystehoa.

  Toukokuun ajan ILP hoiteli koko talon (pl. märkätilat) lämmityksen esimerkillisesti.

  Tähän mennessä ei Toshibasta pahaa sanottavaa. Ulkoyksikön asennus maajalustalle oli myös hyvä ajatus. Ei kuulu makuuhuoneeseen mitään ääntä, vaikka on seinän takana n. 2 metrin päässä sängystä. Toisaalta kokemuksia vasta lämmitysmoodista ulkolämpötilan ollessa 5 C.
   
 50. turska

  turska

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Enimmäkseen kaukosäätimellä ja pitänyt asetukset paikoillaan, mutta joskus etänä säätänyt MelCloudilla.