Ilmalämpöpumpun etäohjauksen varmistaminen

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja jjabi, 14.10.2019.

 1. jjabi

  jjabi

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  09.09.2018
  Mökille asennettiin juuri uusi ja hieno Gree Fairy -ilmalämpöpumppu (Gree Fairy -ilmalämpöpumppu - Scanvarm). Tarkoitus on pitää tulevana talvikautena sillä peruslämpöä yllä, ja etäohjata laitetta siten, että aina mökille saapuessa olisi sopiva sisälämpötila.

  Etäohjaus toimii wifin yhteydellä mobiilisovelluksesta. Tai siis toimi, kaksi päivää...

  Asensin siis mökille langattoman 4G-modeemin tuota pumpun ohjausta varten. Laitoin modeemin boottaamaan joka vuorokausi kuudelta aamulla kellopistorasian avulla, jotta mahdolliset modeemin vikatilanteet resetoituisi ajan saatossa. Setuppi toimi hienosti, wifiin yhdistetty ilmalämpöpumpun etäohjaus oli aamulla käyttökunnossa ja myös mökin wifi-valvontakamera heräsi aina aamun valjetessa. Eli modeemin boottaus ei kahden testiyön aikana vaikuttanut laitteiden toimintaan negatiivisesti.

  Nyt kuitenkin, tietysti kun mökiltä kotiuduttiin, tänä aamuna ilmalämpöpumppuun ei saanut enää mitään yhteyttä. Ei ole siis tietoa onko esim. sulake mennyt, vaiko vain wifi-yhteys kaatunut pumpussa. Valvontakamera toimii edelleen, eli 4G-modeemissa ei pitäisi olla vikaa. Tässä vaiheessa voi vaan odotella, että josko huomisaamuna modeemin bootatessa pumppu saisi kopin yhteydestä ja heräisi.

  Mökille ei siis ole nyt pääsyä/menoa muutamaan viikkoon, joten aika sapettava tilanne.

  Tästä oppineena, pitäisi keksiä joku ns. kolmas varmistuskeino tuon pumpun kontrolloimiseksi. Voisi olla mahdollista, että pumppu heräisi jos sen saisi bootattua uudestaan. Tähän tarvitsisi jonkinlaisen ohjausvempeleen, jota voisi operoida kotoa käsin wifi-yhteydellä. Ensimmäisenä mieleen tuli asentaa vanha älypuhelin laturin päähän osoittamaan pumppuun, jossa olisi IR-blaster sovellus. Älypuhelimeen sitten voisi mahdollisesti päästä sisään etänä ja käynnistää pumpun sillä tavalla. Aika hataran kuuloinen suunnitelma, mutta tuollainen nyt tuli mieleen. Joku etäohjattava sulke/rele tuli kans mieleen, mutta en ole varma, auttaako sähköjen katkaisu edes ongelmaan. Pumppu on kiinteästi sähköistetty, eli esim. wifi-pistorasiat ei tässä nyt auta...

  Olisko täällä jollain innovatiivisia ideoita pumpun etänä boottaamiseksi/kontrolloimiseksi?

  Edit: Uskaltaisikohan esim. tämmöisen kytkeä keskuksessa syötön väliin? WiFi-ohjattava älykytkin, 10A
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2019
 2. Kitosh

  Kitosh

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  20.09.2018
  En lähtisi virittelemään etäsammutuksia. Jos vika on pumpussa, niin kaupan purku ja laitteen vaihto toimivaan malliin? Tuo Gree on kyllä vähän sellainen merkki.. Toimiihan mökillä vielä pääsijainen lämmitys, ettei pääse (jos on) vedet jäätymään vikatapauksissa?
   
 3. Kermus

  Kermus

  Viestejä:
  108
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onhan tuossa 4g-wifi modeemissa portti ulos auki pumpun etäohjaukselle?

  Ettet ohjannut sitä paikallisesti wifin yli testijaksolla.