i7-8700K jäähdytysratkaisu

Viestiketju alueella 'Jäähdytys' , aloittaja Saburo, 26.02.2018.

 1. Saburo

  Saburo

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  07.06.2017
  Mietin, että olisinko esittänyt kysymykseni tässä toisessa langassa, mutta päädyin nyt kuitenkin tekemään uuden, sillä tässä mennään myös AIO -puolelle. Tätä kysymystä on varmasti sivuttu jossain aikaisemmassa keskustelussa, mutta mielestäni tämä prosessori ansaitsee oman dedikoidun langan. Saa vapaasti hyödyntää.

  Kuitenkin, keskiviikkona olisi postissa odottamassa 8700K ja olen tässä viikonlopun yli miettinyt, että mihin ihmeen suuntaan nyt lähtisin. Ilmajäähdytteinen vai AIO? Mikä on riittävä koko ja millaisia kokemuksia teillä on?

  Vähän tuntuu siltä, että Noctuan NH-D15 on kelvollinen peli, mutta miten pitkälle sillä pääsee? Mitäs muista vaihtoehtoja on olemassa? Ulkonäöllä on merkitystä ja Noctuasta voi olla montaa mieltä. Suljetussa kotelossa se on nyt ihan sama, miltä mikäkin näyttää, mutta jos kokonaisuus(Asus Z370-G...) toimii, niin miksi sitä peittelemään?

  Miten AIO:t? pitävätkö pumput häiritsevää rutinaa? Mikä on riittävä koko kevyeen kellottamiseen ja mikä rankempaan? Riittääkö 120 -kokoinen mihinkään?

  Koteloksi olen miettinyt Fractal Design Meshify C - Dark TG, tai Define S tai
  sitten joku toinen pieni ATX- kotelo mahdollisesti lasi-ikkunalla. Jos tuohon Noctuaan tulee päädyttyä, niin varmaan suljettu kotelo sitten. Vaikuttaako kotelo merkittävästi jäähdytysratkaisun toimintaan?
   
 2. Sauros

  Sauros

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  15.02.2018
  Oman kokemuksen mukaan vesijäähystä on hankala saada hiljaista pumpun takia. Ainoa kohtuullinen ratkaisu äänen puolesta on ollut EK-RES Revo D5 tyylinen ratkaisu, missä pumpun päällä on vesisäiliö. Lisäksi ilmajäähdytin ei voi mennä rikki, kun veden kanssa on aina vuotoriski tai varsinkin AIO:ssa pumpun kuoleminen. Käytännössä vedellä saa sen 200-500 MHz lisää kelloja.

  Mikäli käytännöllisyyttä ja rahaa mietitään, niin NH-D15 on järkivalinta. Tyyliä siihen saa vaikka meikkaamalla Noctuan myymillä kehyksillä.
  [​IMG]
   
 3. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  6 960
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vähänkin rajummin kelloja ja pitää tahnat sisältä vaihtaa nestemetalliin. Olkoon jäähynä vaikka mikä Noctua.

  Fractal Designin kotelot ovat hyviä ilmankierrolle ja näytönohjain siellä pääasiassa koteloa lämmittää.

  Ei tämä nyt omaa lankaa ansaitse, mutta se "mikä jäähy minulle" täältä puuttuu..
   
  Zauberkraut tykkää tästä.
 4. Saburo

  Saburo

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  07.06.2017
  Kiitos vastauksista. Eli pääseekö NH-D15 Noctualla ja delittaamalla +nestemetallit sinne 5ghz tietämiin?


  Oot kyllä ihan oikeassa. No, olisiko "Mikä jäähy minulle? -yleistread" sopivampi otsikko? Onko se ihan hyvän tavan mukaista muuttaa tuota otsikkoa tässä vaiheessa, vai otetaanko tästä kyttyrää?


  Kyllä tässä varmaan ilmajäähyn puolelle mennään. Omaan korvaan ruksutus häiritsee paljon enemmän kuin tasainen suhina. Alle 100e ratkaisulla ajattelin selvitä.

  Hienoa, että NH-D15 saa taiottua värien puolesta muuhun ympäristöön paremmin blentautuvaksi, mutta ehkä kuitenkin päädyn johonkin toiseen jäähdyttimeen, että kerralla saa silmään ja budjettiin sopivan.

  Suurin arpomiseni oli kuitenkin se, että mennäänkö AIO vai perinteisesti. Todennäköisesti johonkin ilmajäähdytteiseen 50-90e hintaluokassa tulen päätymään.
   
 5. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  6 960
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Voit saada kaupasta prosessorin, joka menee vain 4.5GHz, tai voit saada prosessorin, joka menee 5.0GHz. Se on aina arvontaa.

  --

  Eikä se ole kiinni jäähystä, kunhan pitää tarpeeksi viileänä. Noctua on vaan hyvä kompromissi , eli suhteellisen hiljainen ja tehokas. Ilman korkkausta ja nestemetalleja prosessorin lämpötilat tulevat vastaan ja se throttlaa tai käyttäytyy huonosti. Silloinkin voi kellottaa, jos lämpötila on alle 80C kunnon rasituksessa, mutta kellot jäävät huippulukemista.
   
  Saburo tykkää tästä.
 6. akselic

  akselic

  Viestejä:
  2 165
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tähän sen verran lisäystä että vaikka prosessorilla olisi kulkuja sinne 5Ghz lukemiin niin vähän volteista riippuen kovassa rasituksessa (Prime95 avx) 8700K tuottaa lähelle 300W (Coffee Lake ketjussa oli mitattu 280W) lämpöenergiaa mikä pitäisi saada siirtymään pois. Jopa Noctualle tuo on aika pirun kova tavoite joten vastaus on että NH-D15 ei välttämättä kykene jäähdyttämään 5Ghz kulkuista 8700K:ta.
   
  Saburo ja hsalonen tykkäävät tästä.
 7. Miro.Simounen

  Miro.Simounen

  Viestejä:
  635
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Puollustetaas nyt vesijäähyäkin, AIO.t on pääsääntösesti kaikki paskaa.

  Kunnon custom loopilla koneesta saa todellakin äänettömän, D5 pumppu ei ole kuultavissa n.½teholla muuta kuin korva kiinni pumpussa. Jos kuuluu, on joku mennyt vikaan pumpun asennuksessa/loopissa.

  vesijäähyn ideahan on saada se lämpöenergia suoraan ulos kotelosta eikä ensin koteloon ja siitä sitten tuulettimien avulla pois.

  customloopissa vain hinta nousee aika kauaksi vs. ilmajäähyt. n.300e joutuu laittamaan että aletaan saada hyviä settejä.
   
 8. Sauros

  Sauros

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  15.02.2018
  Ainakin oman kokemuksen mukaan pumppujen vaimea ääni tuppaa tulemaan hyvin rakenteista läpi. Ainoa siedettävä kokemus on ollut D5 pumppu 1 asetuksella vesisäiliön kanssa. Custom looppi soveltuu minusta kahteen asiaan. Maksimaalinen ylikellotus tai mahdollisimman hiljainen kone rasituksessa (vaatii paljon radiaattori pinta-alaa). Mutta normaalikäyttäjälle minusta se ei ole lopputuloksen kannalta sen vaivan tai rahan arvoista. Ilmalla pääsee pienellä rahalla melkein samaan asiaan. Sanoisin ilman paremmaksi työpöytäkäytössä, kun pumppu jää pois ja hyvät tuulettimet voi tiputtaa siihen 200rpm pintaan, jolloin niitä ei enää kotelosta kuule.
   
 9. Miro.Simounen

  Miro.Simounen

  Viestejä:
  635
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Toki ei minullakaan toimistokone ole vesijäähyllä vaan hillittömällä ilmajäähyllä. Pelikoneessa suurin ongelma onkin näytönohjain joka pitää saada myös samaan looppiin, pelkän prossun jäähyttäminen customloopilla on ihan järetöntä. Pumppu ei aiheuta mitään ääntä jos on oikeanlaisella kiinnikkeellä kiinni.

  kiinnike;
  EK-Revo D5 Pump Mount – EK Webshop

  softi kumi
  Revo D5 Decoupler - Soft – EK Webshop
   
 10. Terzzi

  Terzzi

  Viestejä:
  114
  Rekisteröitynyt:
  24.05.2017
  Kyllä tykkäsin hiljaisuuden puolesta noctua nh-d14 prossujäähystä mutta kun tilasin ikkunallisen kotelon niin halusin sijoittaa vähän näyttävänpään kokoonpanoon. Varsinkin kun jos oisi ison ilmajäähyn laittanu nii muistikammat jäisivät piiloon. Sinänsä tyytyväinen tuohon mutta kyllä vähän jäi noctuaa kaipaamaan. Kyllä tää kraken x52 menettelee hiljaisuudensa puolesta
   
 11. Janishell

  Janishell

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Sopiiko LGA 2011 jäähdyttimet, LGA 1151 kantoihin?
   
 12. Chloe

  Chloe #AMD Tukijäsen

  Viestejä:
  7 559
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei. 2011-V3:aan ja 2066:aan menee kyllä pääsääntöisesti.

  Toki jos kiinnikkeet on, niin menevät.
   
 13. Janishell

  Janishell

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Olikin itselläni 115X kiinnittimet.
   
 14. MägKäiveri

  MägKäiveri

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  23.05.2018
  Sen verran pitää kontribuoida, kun itsekin monesta paikkaa noista AIO jäähyjen meluisuudesta luin ja nyt itse omaan kokemuksiakin - toki vain yhdestä tuotteesta. Ainakin be quiet! 280mm jäähyssä ei kuulu pumpusta pihahdustakaan. Ainoa mikä alkaa mekkaloimaan on tuulettimet, jos ne säätää pyörimään kovaa. 1000 RPM:n pyörintänopeudellakaan ei tosin voi hyvällä tahdollakaan meluisaksi sanoa, mutta 1500 RPM taas jo jonkin verran mekkaloi.

  Noita kun tuli aikoinaan customina useampikin versio rakennettua, niin ainakin osa näistä AIO jäähyistä vaikuttaa ihan soivilta peleiltä.