Hyvä työtuoli?

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
Ihan uusia nuo ovat. Saa sieltä myös kunnostettuja käytettyjä.
Tässä on kyllä kova pohdinta että ottaako tuollaisen vaiko nyt hajonneen pelituolin kaltaisen. Tommonen Logic mulla on ollut töissä 10 vuotta, mutta sen huono puoli on, että toi selkänoja ei taivu kuin marginaalisesti taaksepäin, tai no, sanotaanko että eihän se töissä haittaa, mutta viihdekäytössä ehkä saisi enemmän olla kenossa. Tietysti kiikkutoimintohan tuossa on hyvä että. Mutta on suolainen hinta, kovin suolainen.
 
Liittynyt
28.07.2020
Viestejä
871
Minkähänlainen merkki on liettualainen tronhill. Löysin tuollaisen mikä pysyis vielä budjetissa mutta merkki on iha nevöhööd

Joku noista mulla oli pari päivää testissä, olikohan Magna. Ihan laadukkaan oloinen oli ja ok säädöt, ei vaan kallistunut omaan makuun tarpeeksi taakse. Tampereella noita ainakin on esillä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
556
Ei ole olemassa mitään Martelan Logiceja. Martela on huonekalufirma.

Mutta tuo Logic 220 on minusta umpipaska surkean nysine selkänojineen.
Kummasti noissa kaikissa tuotekorteissa kuitenkin lukee Martela jossain nurkassa... Myös puhutaan meidän tuoleista jne eli voisin melkein väittää että Logic on Martelan työtuoleja... Näin jo silloin kun omani ostin.
 

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
Antakaapa hyvää suositusta jostain pelituolista, ei kyllä millään viitsisi 900 euroa pistää samaan tuoliin kuin mitä töissä on. Muuten pystyykö tuota hintaa karsimaan jotenkin jos jättäis pois kuten työtuolissa käsinojat ja tuo päätuki?
 
Liittynyt
17.01.2019
Viestejä
561
Kannattaa seurata Kinnarpsin outletin shoutlet.fi tarjontaa. Itse ostin sieltä vuosi sitten kotiin työtuolin 6244, maksoi rahteineen 260 euroa sisään kannettuna. Tiedoissa sen kunnon väitettiin olevan kohtalainen, mutta todellisuudessa sen olisi minulle voinut myydä uutenakin. Tuolissa ei ollut minkäänlaisia kulumisen tai käytön jälkiä, ainoastaan yksi kohonnut lankasilmukka, jonka sai hammastikulla painettua sisään. Kuitenkin näyttää, että tällaisia vuoden takaisia loistotarjouksia ei ainakaan nyt ole tarjolla, mutta tarjontaa kannattaa seurata.

Nyt vuoden käytön jälkeen ei tuolista ole mitään huonoa sanottavaa, eikä paikat ole kipeytyneet, vaikka minulla on paha tapa istua siitä nousematta esim. kuuteen tuntiin, kun johonkin hommaan olen uppoutunut. Suojaukset olen tuoliin laittanut, kun siinä tulee ruokailtuakin. Samoin vedin geelikäsinojien päälle liian pieniksi osoittautuneet lenkkisukat, kun tuo muovinen pinta ei tuntunut kivalta käsien alla :) Esim. Saksan Amazonilta löytyy suojuksia itse tuoliin ja käsinojiinkin, jos kokee niitä tarvitsevansa. Kokoa itsellä tällä hetkellä on 180 cm ja 105 kg, mutta pudotus käynnissä.

Kinnarps 6244 N34 Fame Musta.JPGKinnarps 6244 N34 Fame Black.JPG
 

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 593
Antakaapa hyvää suositusta jostain pelituolista, ei kyllä millään viitsisi 900 euroa pistää samaan tuoliin kuin mitä töissä on. Muuten pystyykö tuota hintaa karsimaan jotenkin jos jättäis pois kuten työtuolissa käsinojat ja tuo päätuki?
Valitettavasti pelituolit eivät kestä. Noin parin vuoden sisällä jokin alkaa hajota, selkänoja, käsinojat tms. Ne ovat yleensä hiostavia (keinonahka) ja olevinaan "ralli-istuimia" eli helposti todella huonoja istuttavuudestaan jne.

Kesäkuussa 2021 ostin tämän tuotteen (11pv) ja se saapui kotiin 18.6, 169€
Seuraa tuota linkkiä niin voit lukea koko postauksen missä omaa sekä youtuben tarjoamaa arviota / arvostelua tuotteesta. Osa taas haluaa ja on valmis maksamaan jopa useampia tuhansia euroja itselleni riittää tuollainen silloin 169€ maksanut tuoli. Vieläkin olen erittäin tyytyväinen ja voin suositella tuotetta.
 
Liittynyt
17.01.2019
Viestejä
561
Joo, oikeat työtuolit kestävät, varaosiakin saa ja uudestaan voi päällystää. Tällainen juttu sattui silmiin:

Työtuoli1.jpg
 

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
1664120761122.png


Aika reitevä tämä tuoli.

Meneehän noista Logikeista se hemmetin pumppu koko ajan rikki.
 
Liittynyt
17.01.2019
Viestejä
561


Aika reitevä tämä tuoli.

Meneehän noista Logikeista se hemmetin pumppu koko ajan rikki.
Tuolin istuinosa on varmaan kulunut tuollaiseksi, kun jutun mukaan notkea toimittaja on siinä työskennellyt apinamaisesti kyykyssä, jalkaterät justiin noissa kuluneissa kohdissa :)
 

KapteeniTunkki

Tukijäsen
Liittynyt
07.05.2018
Viestejä
623
Onko logic eliteistä tai saako niitä suomesta? DJP:ltä sai mutta niiden logic hinnat eivät ole mitenkään linjassa Martelan kanssa.

Aiemmin oli stepin valvomoversio ja se sopi kivasti kotikäyttöön.
 
Liittynyt
24.11.2020
Viestejä
87
Noniin, vanhalle tuolille tuli korvaaja taloon.

Kävin Martelan outletissa ja mukaan lähti jopa hieman yllättäen logic 400. Yllätys siksi koska olin varautunut ostamaan joko upouuden logic 220 (890€) tai mahdollisesti axia 2.4n (790€). Heti kauppaan mentyä kävi selväksi että tuota viime vuoden lopussa lanseerattua logic 220 saisi vasta loppuviikosta tai myöhemmin mutta koska uudelle tuolilla tarve oli nyt ja heti niin päätin katsella muita tuoleja. Axia 2.4n ei taas tuntunut tarpeeksi tukevalle. Kierreltiin siinä myyjän kanssa myymälää ja myyjä bongasi sitten niin sanotusti jo varattujen tuolien joukosta yhden logic 400 -tuolin joka oli ilmeisesti ollut varattuna jollekin asiakkaalle viikko vai kuukausitolkulla mutta ei ollut koskaan tullut sitä hakemaan. Myyjä kysyi olisinko siitä kiinnostunut ja tämähän kävi heti minua kiinnostamaan koska työpaikoilla on tullut istuttua monesti kyseisen tuolin päällä ja on kyllä ollut tälle perseelle hyvä. Tuoli oli luonnollisesti uudelleen verhoiltu kauttaaltaan ja oli silminnähden hyvässä kunnossa. Ainoastaan käsinojien metallisista rungoista näkee että tuoli on käytetty mutta muuten sitä ei voi huomata. Tuoli lähti reilut 400€ tuota logic 220 halvemmalla matkaan.

Pienen otannan perusteella olen oikein tyytyväinen ostokseen, toki todellinen mielipide muodostuu sitten pidemmän aikavälin kuluessa mutta hintaansa nähden omasta mielestä ihan hyvä ostos. Jos jotain tähän toivoisi niin käsinojissa voisi olla vielä neljäs säätötoiminto eli kulmansäätö, nyt löytyy "vain" korkeuden, syvyyden ja pituuden säädöt sekä lisäski myös niskatuessa toivoisi olevan horisontaalisesti enemmän säädettävyyttä jotta saisi vielä vähän paremman tuen niskalle.

Alla muutama kuva mitkä räpsäsin nopeasti. Ja tosiaan kuten kuvista näkee niin RH:n logohan se siellä paistaa. :)

IMG_1883.JPEGIMG_1884.JPEGIMG_1885.JPEGIMG_1886.JPEG
 
Liittynyt
18.10.2020
Viestejä
152
Minulla on ollut tuo Logic 400 nyt puolisen vuotta ja olen ollut tyytyväinen. Ehkä istuinosa saisi olla pehmeämpi, lienee makuasia. Käsinojan päällys on muovinen, kestänee kulutusta paremmin kuin kankainen. Samasta liikkeestä ostin uutena ja samalla "värillä".
 

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
Nyt kun tutkailen tätä työtuolia niin tossahan onkin selkänojan kankaan alla lipare jossa lukee Martela. Onko tämä nyt sitten sellainen uudelleen päällystetty tuoli?

Entä mistä näen tän merkin, en ole varma onko tämä logic 200 vai 400.
 
Liittynyt
28.07.2020
Viestejä
871
Martela myy ja käsittääkseni kokoaa RH:n tuoleja Suomessa omalla brändillään. Martelan ja RH:n Logic 400:ssa ei ole paljoa eroa, jalkakehikko ja kaasujousi ovat erilaiset ja takuu on viisi vuotta lyhyempi.
 
Liittynyt
25.03.2017
Viestejä
338
Millä aineella olette rasvanneet tuoleja jos on alkanut kuulua kitinää? Embodyn selkänoja tai tuo tukivarsi(?) vähän "inahtelee" kun kunnolla nojaa taaksepäin.
 
Liittynyt
08.05.2020
Viestejä
166
Liittynyt
12.09.2019
Viestejä
125
Tässä ketjussa on ollut puhetta Malmstolen 4000 tuolista, joten vinkki tänne, että laitoin juuri sellaisen tänne foorumille myyntiin. :) (Ylläpito poistanee jos tällaiset vinkit on kielletty)

 
Liittynyt
28.08.2018
Viestejä
772
omat kokemukset. useampi vuosi ollut martela james mallinen työtuoli kotona. Elopainoa n100kg
Ei nitise tai natise mistään. Rallituoli alko nitisee jo ekojen kk aikana josta luovuin. Jokapäiväisessä käytössä, ei selkä vaivoja. Voin hyvin suositella. Vähän karvalakki malli martelan listalla.
Jos pitäisi nyt päivittää tahtoisin käsinojiin portaattomat syvyys leveys säädöt. Tässä on vain perus ylös ja alas. tahtoisin kyynärpäät mahdom lähelle torsoa.
 
Liittynyt
14.03.2017
Viestejä
5
Kävin hullujen päivien tarjouksen innoittamana kokeilemassa kyseistä tuolia Iskun liikkeessä, enkä ollut ainakaan täysin vakuuttunut. Toinen esittelykappaleen käsinojista liikkui tahmeasti, niskatuen säätö liikkui itsekseen alaspäin jos siihen nojasi sopivassa kulmassa ja kokonaisvaikutelma oli melko muovinen. Omaan makuun istuinosassa olisi saanut olla reilusti enemmän pehmustetta, mutta allekirjoittanut istuukin tuolissaan kohtuullisen naurettavalla tavalla. Selkänojan kallistuksen sai kivasti lukkoon muutamaan eri asentoon, mutta lukittunakin selkänojassa oli edelleen vähän klappia. Jos hinta tippuisi vielä satasella tuosta tarjoushinnasta niin harkitsisin, mutta tuolla hinnalla en.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
35
Kesäkuussa 2021 ostin tämän tuotteen (11pv) ja se saapui kotiin 18.6, tässä mietteitä kun tuote saapui:


Tässä hieman lisää tuntemuksia 2kk käytön jälkeen:



Nopeasti kun katsoo niin 3D kädensijoilla tuota saisi 169,99€ hintaan tälläkin hetkellä (+ veroero) ja tämä oma versioni 2D kädensijoilla olisi 199,99€ mikä ei myöskään ole "järkyttävän kallis" ja menisi hyvin kysymäsi alle 300€ hintaluokkaan.

Vieläkin olen oikein tyytyväinen tuoliin lähes vuoden käyttämisen jälkeen. "Kovat" muoviosat eivät osu jalkoihin vaan ovat enempi tuolin alla (pehmusteiden takana piilossa). Ehkä jos erityisesti yrittäisi nostaa jalkoja tuolin alle niistä voisi tulla ongelmaa mutta istun yleensä jalat lattiassa kiinni noin 90 asteen kulmassa tuolin reunaan nähden enkä (itselle oudossa) noin 45 asteen kulmassa tms.

Selkätuki on edelleen todella hyvä ja sitä tulee käytettyä lähes aina, niskatukea tulee käytettyä kun katsoo jotain liikkuvaa kuvaa tms, mutta ei silloin kun kirjoittaa (esim. nyt foorumille).

Varmasti parempia tuoleja löytyy, mutta tuskin noin 170€ hintaluokasta. Ainoa osa mikä pitää hieman ääntä on nämä käsituet jos niitä heiluttaa edestakaisin, normaalissa käytössä ne eivät pidä tietenkään ääntä ja ovat tukevat käyttää (en nyt lähtisi silti tekemään esim. punnerruksia kaikki paino niiden päällä joten jos käytössä liikkumiseen on esim. pyörätuoli en ehkä ihan ensimmäisenä suosittelisi tätä tuolia mm. alla olevien ilman lukitsemismahdollisuutta pyörivien pyörien takia jotka eivät itselleni aiheuta ongelmaa mutta varmasti voisivat sitä aiheuttaa jos en voisi käyttää jalkojani yhtään).

Itselläni EI ole tuota 3D kädensija juttua mutta 2D tuntuu riittävän ihan hyvin (eli korkeussäätö löytyy, ei sivuttais tai eteen/taakse säätöä). En osaa sitten sanoa tekeekö se kädensijoista parempia vai huonompia tai mekanismin kestävyydestä. Tämä on kestänyt hyvin mutta eipä noita ole tarvinut säätää tässä noin vuoden kuluessa kertaakaan (en ole ns. kasvava nuori). Verkko ei ole kulunut tai muuttunut mitenkään vempulaksi tässä vajaan vuoden käytön aikana ja ehkä ainoa miinus mitä tästä voisi sanoa on että kun taloudessa on 2kpl kissoja niin tuolia täytyy välillä imuroida (vanhempi kissa tykkää tulla nukkumaan selkäni taakseni tähän tuoliin kun istun tässä).
Amazonin mukaan eivät postita Suomeen. Liekö muuttunut?
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 850
Osaako joku jeesiä missä on Kinnarps 9554-tuolin istuinosan syvyyssäädön maksimirajoittimen lukitussalpa, että istuinlaudan voi vetää kokonaan pois?

edit: Löytyi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 359
Näemmä Herman Miller x Logitech yhteistyöstä ensimmäinen oikeasti uusi tuoli eli Vantum, jota näyttäisi saavan verkkokaupasta nykyään Suomeenkin 1382€:

Saa nähdä miten pärjää arvosteluissa. Eka Hermanin malli jossa on niskatuki. Muuten vaikuttaa aika perusmallilta. Käsituet vaikuttavat toisaalta paremmilta kuin Embodyssä mutta samaan aikaan vähän rimpuloilta. Ilmeisesti keinun lukitus puuttuu. Hinta on kuitenkin about Aeronin kanssa tasoissa eikä Embodykaan hirveästi kalliimpi ole. Ahnestly lupaili shortissaan ostaa tuon testiin.
 
Liittynyt
14.08.2021
Viestejä
37
Onko noissa Kinnarpsin työtuoleissa (6000-sarja) miten varaosia löydettävissä (uutta mekaniikkaa)? Vai onko "paras" vaihtoehto ostaa jokin vanha vastaavanlainen tuoli ja esim. siirtää tästä koko mekaniikka toiseen tuoliin? Mekaniikka siis on nykyisestä hajonnut n. vuoden käytön jälkeen, edelleen pystyy istumaan mutta selkänojaa ei saa enää mitenkään ylös.
 
Liittynyt
17.01.2019
Viestejä
561
Onko noissa Kinnarpsin työtuoleissa (6000-sarja) miten varaosia löydettävissä (uutta mekaniikkaa)? Vai onko "paras" vaihtoehto ostaa jokin vanha vastaavanlainen tuoli ja esim. siirtää tästä koko mekaniikka toiseen tuoliin? Mekaniikka siis on nykyisestä hajonnut n. vuoden käytön jälkeen, edelleen pystyy istumaan mutta selkänojaa ei saa enää mitenkään ylös.
Ainakin täältä on porukat ostaneet uusia käsinojia etc, kannattaa kysyä:

Kinnarps outlet
 

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
Kinnarps ainakaan itselle ei sopinut, puoli päivää ja selkä oli ihan finito.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 285
Näemmä Herman Miller x Logitech yhteistyöstä ensimmäinen oikeasti uusi tuoli eli Vantum, jota näyttäisi saavan verkkokaupasta nykyään Suomeenkin 1382€:

Saa nähdä miten pärjää arvosteluissa. Eka Hermanin malli jossa on niskatuki. Muuten vaikuttaa aika perusmallilta. Käsituet vaikuttavat toisaalta paremmilta kuin Embodyssä mutta samaan aikaan vähän rimpuloilta. Ilmeisesti keinun lukitus puuttuu. Hinta on kuitenkin about Aeronin kanssa tasoissa eikä Embodykaan hirveästi kalliimpi ole. Ahnestly lupaili shortissaan ostaa tuon testiin.
Tuota täytyy kyl käydä kokeilee. Suurin ongelma noissa "oikeissa" toimistotuoleissa on se ettei niitä saa rentoon asentoon. Tyyliin jotkut martelat tai kinnarpsit ihan kivoja ja itelläkin on käynyt muutama pyörähtämässä, mutta en ainakaan itse jaksa saati halua istua ryhdikkäässä asennossa selkä suorassa aina. Välillä on kiva heittää jalat pöydälle ja nojata rennosti taaksepäin. Tosin tuotahan myös nykyään fysioterapeutit suosittelee joten nuo "oikeat" toimistotuolit on jämähtänyt hieman 90 luvulle huonoilla säädöillään ergonomian osalta. Toivottavasti tuossa olisi logitech tuonut pöydälle pelituoleista tuttuja ominaisuuksia sen osalta, että säädöt olisi oikeasti kattavat ja sen selkäsuorassa asennon lisäksi saa leppoisen asennon. Steelcase Leap v2 on tällä hetkellä ainoita joissa tuo onnistuu vaikkei siinäkään täydellisesti.

Jos tuossa kaikki täsmää niin ei kyllä tarvi kahdesti miettiä ostaako vai ei kun takuu on tuollainen. Tosin epäilen ettei täsmää niin kuin ei missään muussakaan tällä hetkellä markkinoilla olevassa tuolissa. Jotenkin tuntuu olevan mahdotonta saada kattavat säädöt yhteen tuoliin vaikka markkinoilla kyllä on jo kaikki tarvittavat säädöt. Kai sitä saa rahaa liian helposti vaikkei niin viimeisen päälle olisikaan.

Noita pelituoleja kyllä haukutaan turhaankin. Onhan ne halvat huonoja kaikinpuolin, mutta esim dx racer oli itellä vuosia eikä sitä uudesta erottanut tosin ei mulla muutkaan tuolit ole koskaan puhki kulunut. Mulla on myös selän notko hieman normaalia pienempi niin se suora selkänoja oli mukava ja itseasiassa fyssari sellaisesta sanoikin, että voisi olla parempi. Just jotenkin naurettavaa et se muutaman satasen pelituoli todennäköisesti vie martelaa ja kinnarpsia 6 - 0 säätöjen osalta joskin kestävyydessä voi tulla ongelmia. Markkinoille tarvittaisiin sellainen tuolien oneplus.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
824
Tyyliin jotkut martelat tai kinnarpsit ihan kivoja ja itelläkin on käynyt muutama pyörähtämässä, mutta en ainakaan itse jaksa saati halua istua ryhdikkäässä asennossa selkä suorassa aina. Välillä on kiva heittää jalat pöydälle ja nojata rennosti taaksepäin. Tosin tuotahan myös nykyään fysioterapeutit suosittelee joten nuo "oikeat" toimistotuolit on jämähtänyt hieman 90 luvulle huonoilla säädöillään ergonomian osalta. Toivottavasti tuossa olisi logitech tuonut pöydälle pelituoleista tuttuja ominaisuuksia sen osalta, että säädöt olisi oikeasti kattavat ja sen selkäsuorassa asennon lisäksi saa leppoisen asennon.
Tämä oli pääasiallinen syy, miksi valitsin Herman Millerin valikoimasta Embodyn Aeronin sijaan. Aeron oli ehkä vielä tukevampi, mutta se ei ollut lainkaan mukava. Embodyssa voi myös olla selkäranka vääränä tai jalat pöydällä niin halutessaan. Kuten sanottua, niin kannattaa testatessa kokeilla kaikki ne asennot, jossa meinaa tuolissa aikaa viettää.
 

KapteeniTunkki

Tukijäsen
Liittynyt
07.05.2018
Viestejä
623
Kiinnostus kyllä kasvaa tuota Vantumia kohtaa, hinnat kuitenkin suunnilleen samoissa, mitä valvomotuoleilla ja sama 24/7 käyttö (ja isot painorajat!) luvataan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 273
Taitaa olla hankala Vantumia kokeilla, kun ei taida näitä HM x Logitech tuoleja olla kivijalkakaupoissa saatavilla.

Design Cabinetista kyselin onko Embodya saatavilla Sync kankaalla, niin sain tarjouksena:
Sync kankaalla 1499€ + 99€ toimitus. Koska kyseessä tilaustuote, niin toimitusaika jossain 4kk tienoilla.
Rhythm kankaalla 1445€ sis. toimituksen. Varastotuote, joten olisi saatavilla noin parissa viikossa.
"Sample model" Rhythm kankaalla 1290€ sis. toimituksen. Mallikappaleet tosin omaavat vain 1v takuun.

Vertailuna siis. uutiskirjeen -5% koodilla Rhythm kankaiselle jakkaralle tulisi toimituksineen hintaa 1533€ (ilman koodia 1609€), joten yhteydenottokaavakkeen kautta kyselemällä saanee hieman edukkaammin.
Hienovaraisesti tiedustelin sitten samalla olisiko jotain kivaa alennusta luvassa black fridaylle ja kuulemma kyllä, muttei vielä voinut kertoa minkämoista.
 
Liittynyt
07.04.2020
Viestejä
48
Suurin ongelma noissa "oikeissa" toimistotuoleissa on se ettei niitä saa rentoon asentoon. Tyyliin jotkut martelat tai kinnarpsit ihan kivoja ja itelläkin on käynyt muutama pyörähtämässä, mutta en ainakaan itse jaksa saati halua istua ryhdikkäässä asennossa selkä suorassa aina. Välillä on kiva heittää jalat pöydälle ja nojata rennosti taaksepäin.
Noista Marteloista ei ole kokemusta, mutta itse pidän juuri Kinnarpsin Plus 6 -mallin rennosta keinusta, jonka voi säätää oman painon mukaan ja lukita kahvaa painamalla vaikka takakenoon...

Plus rento asento.jpg
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 285
Noista Marteloista ei ole kokemusta, mutta itse pidän juuri Kinnarpsin Plus 6 -mallin rennosta keinusta, jonka voi säätää oman painon mukaan ja lukita kahvaa painamalla vaikka takakenoon...

Toi keinu on ainakin omien kokemuksien mukaan ihan hieno tuollainen markkinointi kikka, mutta äärimmäisen huono käytännössä. En ainakaan itse pysty olemaan tuossa asennossa ilman, että se tuntuu epämukavalta/epäluonnolliselta kun näyttöä joutuu katsomaan alaspäin ja hiirelle sekä näppäimistölle meno ei ole kovin sulavaa varsinkaan lukkoa käyttäessä. Steelcase on ainoita tuoleja joissa selkänoja menee taaksepäin, mutta istuinosa pysyy suorana. Menee myös taaksepäin sen verran kun nojaa ja vastusta saa säädettyä. Ainakin omalle keholle tuntuu kuin noin sen pitäisikin olla. Vaikka röhnöttääkin se tuntuu silti luonnolliselta toisin kuin tuollaisen keinun kanssa.
 

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
Toi keinu on ainakin omien kokemuksien mukaan ihan hieno tuollainen markkinointi kikka, mutta äärimmäisen huono käytännössä. En ainakaan itse pysty olemaan tuossa asennossa ilman, että se tuntuu epämukavalta/epäluonnolliselta kun näyttöä joutuu katsomaan alaspäin ja hiirelle sekä näppäimistölle meno ei ole kovin sulavaa varsinkaan lukkoa käyttäessä. Steelcase on ainoita tuoleja joissa selkänoja menee taaksepäin, mutta istuinosa pysyy suorana. Menee myös taaksepäin sen verran kun nojaa ja vastusta saa säädettyä. Ainakin omalle keholle tuntuu kuin noin sen pitäisikin olla. Vaikka röhnöttääkin se tuntuu silti luonnolliselta toisin kuin tuollaisen keinun kanssa.
Alan kyllä kanssa hylkäämään tämän työtuolijutun kokonaan. Eihän se miltään tunnu jos kotona odottaa samanlainen "jäykkä" penkki.

Nyt niitä hyviä pelituoleja ehdolle. Mulla on tällainen 300 euron (valitsin sen siksi kun siinä liikkui sekä istuinosa että myös selkänoja). Muissa halvemmissa oli aina että jokin puuttui. Mutta siitä on jo tosiaan noin 5 vuotta aikaa.
 

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 593
Nyt niitä hyviä pelituoleja ehdolle
Kannattaa varmaankin siirtyä oikeaan lankaan:
Kun tämä ketju on hyville työtuoleille ja tuo ketju on taas pelituoleille. Varmaan siellä myös hyviäkin(?) pelituoleja löytyy.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 285
Kyllä tosiaan pelituolejakin on hyviä. Niissä on vähän ehkä liikaa menty siihen stereotypiaan, että kaikki pelaajat olisi ylipainoisia ja ne on sen näköisiä ettei kehtaa joka paikkaan laittaa. Muistaakseni dx racing r series oli sellainen hoikille tehty pelituoli ja ainakin ite en varsinaisesti laadussa huomannut eroa martelaan yms. muuta kuin kattavammissa säädöissä ja pehmeydessä. Vähemmän ehkä nitisi ja natisi kuin martelat, mutta klonksui samanlailla
 

Tasalakki

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.09.2022
Viestejä
244
Kyllä tosiaan pelituolejakin on hyviä. Niissä on vähän ehkä liikaa menty siihen stereotypiaan, että kaikki pelaajat olisi ylipainoisia ja ne on sen näköisiä ettei kehtaa joka paikkaan laittaa. Muistaakseni dx racing r series oli sellainen hoikille tehty pelituoli ja ainakin ite en varsinaisesti laadussa huomannut eroa martelaan yms. muuta kuin kattavammissa säädöissä ja pehmeydessä. Vähemmän ehkä nitisi ja natisi kuin martelat, mutta klonksui samanlailla
Kovin oli hiljainen keskustelu pelituoleista, valitettavasti. Pitää käydä katseleen kunhan etsii paikan päällä jossain ja testailla. Se etu näissä pelituoleissa ainakin on.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 359
Tuota täytyy kyl käydä kokeilee. Suurin ongelma noissa "oikeissa" toimistotuoleissa on se ettei niitä saa rentoon asentoon. Tyyliin jotkut martelat tai kinnarpsit ihan kivoja ja itelläkin on käynyt muutama pyörähtämässä, mutta en ainakaan itse jaksa saati halua istua ryhdikkäässä asennossa selkä suorassa aina. Välillä on kiva heittää jalat pöydälle ja nojata rennosti taaksepäin. Tosin tuotahan myös nykyään fysioterapeutit suosittelee joten nuo "oikeat" toimistotuolit on jämähtänyt hieman 90 luvulle huonoilla säädöillään ergonomian osalta. Toivottavasti tuossa olisi logitech tuonut pöydälle pelituoleista tuttuja ominaisuuksia sen osalta, että säädöt olisi oikeasti kattavat ja sen selkäsuorassa asennon lisäksi saa leppoisen asennon. Steelcase Leap v2 on tällä hetkellä ainoita joissa tuo onnistuu vaikkei siinäkään täydellisesti.

Jos tuossa kaikki täsmää niin ei kyllä tarvi kahdesti miettiä ostaako vai ei kun takuu on tuollainen. Tosin epäilen ettei täsmää niin kuin ei missään muussakaan tällä hetkellä markkinoilla olevassa tuolissa. Jotenkin tuntuu olevan mahdotonta saada kattavat säädöt yhteen tuoliin vaikka markkinoilla kyllä on jo kaikki tarvittavat säädöt. Kai sitä saa rahaa liian helposti vaikkei niin viimeisen päälle olisikaan.

Noita pelituoleja kyllä haukutaan turhaankin. Onhan ne halvat huonoja kaikinpuolin, mutta esim dx racer oli itellä vuosia eikä sitä uudesta erottanut tosin ei mulla muutkaan tuolit ole koskaan puhki kulunut. Mulla on myös selän notko hieman normaalia pienempi niin se suora selkänoja oli mukava ja itseasiassa fyssari sellaisesta sanoikin, että voisi olla parempi. Just jotenkin naurettavaa et se muutaman satasen pelituoli todennäköisesti vie martelaa ja kinnarpsia 6 - 0 säätöjen osalta joskin kestävyydessä voi tulla ongelmia. Markkinoille tarvittaisiin sellainen tuolien oneplus.
En nyt kyllä ihan allekirjoita tätä että pelituoleissa olisi paremmat säädöt kun nimenomaan ne niistä puuttuu. Paremmissa työtuoleissa voi käytännössä säätää itsenäisesti melkein jokaisen osan asentoa sisältäen mm. ristiselän tuen voimakkuuden tai istuinosan edestakas siirrot, jotka taitavat yleisimmin pelituoleista puuttua. Se mikä pelituoleja ja työtuoleja erottaa on juurikin noi erilaiset löhö/makuuasennot, joiden käyttökelpoisuus nyt on muutenkin ehkä kyseenalainen. Sen lisäksi toki mallista riippuen työtuoleissa on perinteisesti hieman kovempi tuntuma kun haettu sitä kunnollista ergonomian tukea ja jotkut mallit rajoittaa suunnitteluratkaisulla paperilla epäergonomisten istuma-asentojen (esim. inkkari) käyttöä. Kyllä työtuolillakin voi mallista riippuen jossain määrin löhötä mutta se tarkoittaa yleensä tuommoista keinua jonka vastus pitää säätää itselle sopivaksi. Vaatii toki myös niskatuen jonka mm. Herman Miller on ergonomian ja liikkuvuuden nimissä poistanut ellei tukeudu kolmannen osapuolen ratkaisuihin.

Tässä nyt esimerkiksi yksi vertailu, jossa eritelty noita eroja ja ongelmia:

 
Viimeksi muokattu:

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 593
Itse huomasin että pelituolit ovat ensin "ihan hyviä" jos/kun miettii ~100+€ hintaluokkaa. Mutta ainakin itselläni ne niin helposti hajoavat. Halvemmat tuolit ovat hajonneet siten että se selkänoja alkaa repsottaa eikä siihen voi enää nojata. Hieman kalliimmat (esim. tuo L33T sarja) niiden kädensijojen pehmusteet alkavat mennä löysiksi ja huonoiksi, samaten se istuinosan "nahka" alkaa olla aika huonossa kunnossa jo parissa vuodessa. Lisäksi tietysti ne ovat kohtuullisen hiostavia kesäisin. Onneksi sain kaverille ilmaiseksi menemään eteenpäin mutta en voi oikein suositella.

Ei sitä tarvitse ihan järjettömän paljoa panostaa ja tästä ketjusta näkee minkälaisen työtuolin itse hankin ihan tietokonetuoliksi ja vieläkin olen (noin 1½ vuoden jälkeen) oikein tyytyväinen tähän vaikka hinta oli vain karvan alle 170€ kotiin toimitettuna.

Oikeastihan sitten kun on 5+ vuotta kulunut voi esittää varovaisen arvion omalta kohdaltaan siitä onko tuote hyvä vai ei. Koska ainakin itselleni kohtuullisen tärkeä osa arviossa on tuotteen kokonaiskesto = miten pitkään sitä voi käyttää ennenkuin se täytyy uusia / se alkaa hajoamaan. Toki myös ergonomia on tärkeässä osassa. Eli jos tuolissa etätyöpäivänä tulee istuttua vaikka päälle 12 tuntiakin joskus sen pitäisi olla myös mukava, hyvin hengittävä ja sellainen että tarvittaessa voi hieman itseään myös lepuuttaa (eli esim. jos katsoo jonkun youtube videon taukona sen voi vetää taaksepäin mutta kun siinä istuu normaalisti ja esim. kirjoittaa tätä tekstiä se tukee hyvin selkää ja tahtoessaan myös niskaa eikä paina jalkoja.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 512
Viestejä
4 164 793
Jäsenet
70 419
Uusin jäsen
KukkoPärssinen

Hinta.fi

Ylös Bottom