Hyvä pesukone?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja Kautium, 19.10.2016.

Tagit:
 1. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 956
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Keskustelua, kokemuksia ja suosituksia hyväksi havaituista pesukoneista.

  ---------------

  Vanhemmille pitäisi löytää pieneen tilaan sopiva 40cm leveä päältä täytettävä hinta-laatusuhteeltaan fiksu pesukone. Suosituksia?
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2016
  manni tykkää tästä.
 2. manni

  manni

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ostin noin kuukausi sitten Miele WDA211 Classic pesukoneen vanhan Whirlpoolin tilalle. Verrattuna vanhaan energiapihimpi, hiljaisempi, parempi linkous- ja pesutulos. Miele lupaa ainoana valmistajana laitteilleen 20 vuoden elinkaaren kotikäytössä. :kahvi:

  [​IMG]
   
 3. Semu

  Semu

  Viestejä:
  102
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei lupaa. Miele kertoo ainoastaan, että sen laitteet ovat läpäisseet testejä, jotka vastaavat 20 vuoden käyttöä, mutta mitään takuuta Miele ei tuolle ajanjaksolle anna. Muutenkin 20+ vuoden tarkoitettu elinkaari kodinkoneella (lukuun ottamatta ehkä jääkaappia ja liettä) on vähän niin ja näin, kun tekniikka kehittyy koko ajan. Ajatus jollain ysärikoneella vaatteiden pesemisestä ja lattioiden imuroimisesta on aika kaukainen.
   
 4. Verity

  Verity Mitä häh? Tukijäsen

  Viestejä:
  216
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Imurina ei niin vanha kyllä itsellä menisi, kun ovat kehittyneet niin paljon, mutta itse pesin kyllä vielä kolme vuotta sitten ysärikoneella, joka toimi kuin junan vessa. Pesutulos oli hyvä ja käyttö yksinkertaista, mutta miinuksena tietysti hieman runsaampi veden ja energian kulutus. Lopulta muutossa siitä piti luopua, kun ei kokonsa vuoksi mahtunut uuteen asuntoon. Mummoni pesukone lienee ulkonäön perusteella varmaan sitten kasarikamaa, mutta toimii myös edelleen odotetusti. Nykyään on tuollainen halvin mahdollinen päältä täytettävä ja kun kolmivuotissynttärit lähestyvät, olen jo alkanut miettiä, milloinkahan tuo kosahtaa. Kenelläkään muuten mitään kokemusta noista kuivaavista pesukoneista, onko mitään järkeä?
   
 5. Pekonijuhla

  Pekonijuhla

  Viestejä:
  143
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miele paras, sitten tulee Bosch/Siemens/AEG, sitten loput.
   
  manni tykkää tästä.
 6. KLF

  KLF

  Viestejä:
  698
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla oli sellainen kapea Upo Pesukarhu jonka sain -97. Kerran siitä hajosi mekanismi ja korjautin sen, jonka jälkeen kone toimi 2015 asti. Peruspesu valmis tunnissa. Uusi kone jurnuttaa vakioasetuksillaan pesua yli kolme tuntia. Tällä alkaa olla merkitystä kerrostalossa kun töistä tulee kotiin 18-20 välillä eikä naapureita tee mieli joka ilta häiritä.

  Moista suunnittelin ja päädyin juttelemaan gigantissa vanhemman myyjän kanssa. Ainakin suurin osa niistä perustuu kondensioon jossa valutetaan kylmää vettä koneen läpi. Vedenkulutus nousee reippaasti jolla voi olla merkitystä jos vedestä maksaa erikseen. Toinen vaihtoehto on sitten lämpöpumppu ja niitä taitaa olla kaikki erilliset kuivausrummut.

  Vaihtoehtoja mietittyäni olen itse hankkimassa kokonaista pesutornia "sitten joskus".
   
 7. Parotech

  Parotech

  Viestejä:
  255
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Harmillisesti gigantin verkkosivut eivät osaa kertoa millä tekniikalla kuivaavien pesukoneiden tekniikka on toteutettu joten joutuu päättelemään energia luokituksista ja vastaavasti.
  Tässä taloudessa myös muijan kanssa tarkoitus olisi ottaa kokeiluun tuollainen kuivaava pesukone
   
 8. jarski

  jarski

  Viestejä:
  713
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Mulla oli Siemensin pesukone vuodelta 2004 ja hienosti pelasi ja pelaa edelleen, mutta hommasin uuden Mielen koneen tilalle.
  Kaikenkaikkiaan parempi tämä uusi joka osa-alueella, toki hintakin eri.
   
  manni tykkää tästä.
 9. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  1 404
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Viimeksi muokattu: 25.10.2016
 10. sohvamooses

  sohvamooses

  Viestejä:
  142
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  LG F14A8YD :lle puoltoääni. Masiina on todella hiljainen, sisältää kuivaimen ja sillä on pitkä takuu. Kandee väijyä alennuksesta.
   
 11. eitaas

  eitaas

  Viestejä:
  251
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 12. rane58

  rane58

  Viestejä:
  862
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  -Noin kapeita -40cm- päältä täytettäviä en ole liiemmin nähnyt myynnissä, tuota meitin UPO-pesukarhuakin -45cm- metsästettiin aikoinaan kauan. Onhan tuo toiminut moitteetta vuosikausia... :tup: Koputtaa puuta ettei....:hammer:

  Ps. Enhän minä, vanha äijä, osaa noita edes käyttää niissä on joku lapsilukkokin...! :p -Ehkä se on sen takia kestänytkin! :lol:
   
 13. Banko

  Banko

  Viestejä:
  9
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Mulla vastaava Samppa tuolla kuivausominaisuudella (ei muistu tarkka malli mieleen). Sikalimikali mita vahaa pesukoneista ymmartaa, niin kyllahan tuota on ollut ihan ilo kayttaa. Hiljainen, pesutulos hyva, A energialuokkakin taisi olla ja varsinkin kun kuivaustilaa on kaytossa vahan, tulee kuivausominaisuus melko katevaksi. Taysin kuivaa pyykkia saa tosin vasta 3+ tunnin ohjelmalla, mutta tunninkin jurnutuksella pyykit kuivuvat narulla paljon nopeammin. Viela ei ole tullut tuota ilmapesua koitettua, mutta kaipa sekin jalkea saa aikaiseksi.
   
 14. xana

  xana Tukijäsen

  Viestejä:
  528
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Voin faktana kertoa, Miele testaa koneensa todella huolella. Laatulupaus ei ole pelkkää mainospuhetta. Luvattu 20 vuoden käyttöikä vastaa noin kymmenentuhannen käyttötunnin käyttöä. Se on testattu myös käytännössä. Tehtaalla on tietääkseni jatkuvasti jokin testitilanne käynnissä.
   
  manni tykkää tästä.
 15. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 956
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Onhan ne Mielet hyviä joo, mutta aika harvalle tavikselle laatu näyttäytyy kuitenkaan ostovaiheessa niin merkittävästi, että vähintään kaksinkertainen hinta olisi perusteltua.
   
 16. FreeJack

  FreeJack aarRETROkaaja

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsekin tässä olisin pesukoneen ostamista suunnittelemassa. Miele se varmaan on, kun niitä nähnyt ja on vakuuttanut kyllä. Mielummin ostan tuplahinnalla koneen joka kestää (lähes) varmasti sen 10 vuotta, kuin jonkun random koneen jonka kanssa saa kiroilla heti takuun päättyä. Nykyinen kone on candy-merkkinen mallia halvin mitä löytyi. Sitä edellinen kone vaurioitui muutossa ja oli pakko saada joku mahdollisimman pian. Tämä tapahtui vuonna 2006, eli 10 vuotta se on tuossa rouskuttanut menemään. Jännä juttu.
   
 17. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 956
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kyllä ne pykälää laadukkaammat normimerkitkin yleensä sen 10v kestävät. Enkä siis tarkoita mitään niitä kaikkein halvimpia neverheard-sisäänheittotarjouslaitteita. Siinä vaiheessa kun ongelmia ilmenee, niitä ei kuitenkaan kannata alkaa korjaamaan ja se on lähinnä se mikä ne erottaa mm. juuri Mielestä, johon saa varaosia vielä siinäkin vaiheessa ja kun laite on alunperin maksanut niin hillittömästi, sitä kannattaa vielä korjatakin.
   
 18. xana

  xana Tukijäsen

  Viestejä:
  528
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Tiedän kokemuksesta, että Mieleen saa varaosia 15 vuotta tai kauemminkin, jos niitä on jäänyt maahantuojan varastoon. Vuosia sitten 18 tuotiaaseen tiskikoneeseen olisi ollut tarvetta uudelle ohjelmakoneistolle. En ostanut, kun uusi olisi maksanut 300 euroa.:D Hankin uuden halpistiskikoneen, kun vuokranantaja maksoi. Miele olisi ollut kuulemma liian tyyris.:rofl:
   
 19. Kingpave

  Kingpave

  Viestejä:
  84
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä ollu kuivaava pesukone 6kk (joku whirlpoolin 9+6kg) ja pakko sanoa että kätevä vehje. Varsinkin jos tilaa ei ole pesutornille. Miinuksena varmaankin tuo vedenkulutus ja pitkä pesu/kuivaus (n. 5h menee että pesee täyden koneen ja kuivattaa)
   
 20. Filpos

  Filpos

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Vajaa 3v vanha Whirlpool (tiedän tiedän, ei olisi pitänyt moista merkkiä ostaa) Kone on nyt jo tovin aikaan alkanut pitämään linkouksessa hirveää ääntää ja eukko valittaa, että toisinaan vaatteista löytyy mustia pieniä likaläikkiä (koneen koneistosta varmaan jotain rasvaa tai muuta valuu). Epäilisin, että laakeri menossa. Kuitissa ei ole takuuaikaa mutta luulisin sen olleen se perus 2v. Mites virhevastuun laita ja kuinka edetä asiassa, että menisi mahdollisimman kivuttomasti asia myyjän kanssa eteenpäin?

  Edit: Keskustelin tuosta koneesta myyjäfirman kanssa. Ja ensin suosittelivat tilaamaan kustannusarvion koneen korjaukselle ja sitten voitaisiin keskustella siitä paljonkin tulevat vastaan. Sitten ilmoittivat, että laitteella on 3:n vuoden virhevastuuaika ja pyysivät reklamoimaan whirlpoolille. Katotaan mitä ne sanoo.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2016
  manni tykkää tästä.
 21. novoiperkele

  novoiperkele

  Viestejä:
  985
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tästä tulee mieleen, kun olin joskus vuosituhannen alussa tovin kodinkonekorjaamossa hommissa.

  Ei ollut harvinaista, kun tuohtuneen oloinen emäntä harjoittelee peräkärryn kanssa ajoa huollon pihaan. Kärryssä on perheen pesukone.

  "Tulkaa kantamaan tuo kone sisään, se korjataan. Isäntä on ostanut minulle upouuden whirlpool/eurotec/candy/tms., ja se on ihan susi."
   
 22. Dechaque

  Dechaque

  Viestejä:
  240
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Itsellä taas ei ole Siemensiin, AEG:hen ja Boschiin minkäänlaista luottoa. Esimerkiksi Siemensin pesukonemainoksissa puhutaan 10v takuusta, mutta pienellä tekstillä lukeekin että takuu koskee pelkästään moottoria, joka ei tosiaankaan ole se komponentti mikä ekana hajoaa. Kuluttajan silmään kusemista tuollainen. Siemens ja AEG taitavat harrastaa myös ns. uudelleen brändäämistä eli johonkin puolalaiseen koneeseen lätkäistään Siemensin tarra ja logo.

  Mieluummin aito Miele:btooth:.

  Kuivaavissa pesukoneissa kannattaa muistaa että pesu+kuivaus sykli kestää yleensä todella pitkään, ja lisäksi kuivauskapasiteetti on yleensä vain puolet pesukapasiteetista (kilogrammoissa).
   
  manni tykkää tästä.
 23. rane58

  rane58

  Viestejä:
  862
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ja kandee verrata linkousnopeuksia mitä nopeempi sitä parempi. :tup:
   
 24. Dechaque

  Dechaque

  Viestejä:
  240
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Pieni infopläjäys: Fosfaatti kiellettiin kuluttajille suunnatuissa pyykinpesuaineissa vuonna 2013, koska se on vesistöjä rehevöittävä aine (Helsingissä on tosin ehkä maailman tehokkain vedenpuhdistuslaitos, joka poistaa kaiken fosfaatin ja kuskaa sen mullan valmistukseen). Miksi se sitten hetkauttaa murottajaa? Fosfaatti oli vielä ennen kieltoa ylivoimaisesti tärkein pyykinpesuaineen aineosa, ja sen avulla pyykistä sai ihanan puhdasta:btooth:. Fosfaatin tilalle laitettiin mm. Zeoliittia, joka ei puhdista läheskään yhtä hyvin vaan lähinnä hajottaa pesukoneen.

  Ratkaisu: Ammattilaiskäyttöön tarkoitetuissa pyykinpesuaineissa saa edelleen käyttää fosfaatteja! ;)
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2016
 25. novoiperkele

  novoiperkele

  Viestejä:
  985
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juuri korjasin meidän perheen siemensin, reilu 10 vuotta ikää. Lämmitysvastus oli väsähtänyt, uusi maksoi 17.50€ kotiin toimitettuna.
   
 26. Myrikles Kukulis

  Myrikles Kukulis

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Uusia pyykkikoneita mainostetaan energiapiheinä, mutta mihin väite perustuu? Lämmitysvastuksen hyötysuhdetta ei juurikaan voi parantaa ja sähkömoottorin hyötysuhde on sekin vallan hyvä. Jäljelle jää vedenkulutus, onko sillä merkitystä kulutetaanko tunnissa 100l vettä vai neljän tunnin aikana 25l per tunti? Niillä taitaa olla pesukoneissa kulutusmittauksen ajan erikoisohjelmat käytössä samaan tapaan kuin Volskilla oli. [​IMG]

  Toisella foorumilla joku suositteli Hyvä Pyykki pesuainetta. Tietääkö kukaan onko tuo minkä hintaista ja tuleeko puhdasta? Väittävät zeoliitittomaksi ja fosfaattia pitäisi löytyä.
  http://www.virtasenmaalitehdas.fi/yritys/hyva-pyykki/
   
 27. Dechaque

  Dechaque

  Viestejä:
  240
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Jos oikein tulkitsin noilta nettisivulta niin tuosta Hyvä Pyykki pesuaineesta taitaa olla erikseen kuluttajille tarkotettu versio jossa ei ole fosfaattia (en tiedä millä aineella fosfaatti on korvattu), ja sitten ammattilaisille on noi "entsyymi 1/3/5" tuotteet. Muiden valmistajien pro-pyykinpesuaineita saa käsittääkseni ihan siivoustarvikkeita myyvistä erikoisliikkeistä 4kg pakkauksissa.
   
 28. xana

  xana Tukijäsen

  Viestejä:
  528
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Huomasin Gigantin nettisivuilla, että heillä saa 10 vuoden takuun Miele WKG 130 ChromeEdition, WKH 131 WPS ChromeEdition, WKH 132 WPS ChromeEdition ja WMV 960 WPS WhiteEdition malleihin.
  "10 VUODEN HUOLENPITOSOPIMUS MYÖNNETÄÄN 6.8.2016- 31.12.2016 VÄLISENÄ AIKANA GIGANTISTA OSTETTUIHIN MIELEN PYYKINPESUKONEISIIN" Siis tämän vuoden 2016 loppuun asti!
  http://www.gigantti.fi/cms/20160711_151555/miele-10v-takuu/
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2016
 29. jjs

  jjs

  Viestejä:
  164
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Bosch ja Siemens ovat samaa firmaa kodinkonemaailmassa (BSH=Bosch Siemens Home appliances) ja AEG on Electroluxin brändi siinä missä Zanussi, Rosenlew ja Volta.

  Boschia ja Siemensiä valmistetaan sekä Saksassa että Puolassa. Yleensä halvemmat mallit on puolalaisia ja kalliimmat saksalaisia.
   
  Dechaque tykkää tästä.
 30. xana

  xana Tukijäsen

  Viestejä:
  528
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Jostain syystä ihmisillä on yhä käsitys, että Bosch olisi jotenkin parempi kuin Siemens. Netissä tällaisiin väitteisiin törmää säännöllisesti. Jostain syystä on aina ollut, että hinnoittelussa Siemens on huokeampi hinnaltaan kuin Bosch. Tähän on syynä muun muassa kodinkoneliikkeet. Kuten edellisessä viestissä todettin on Bosch ja Siemens kodinkoneet yksi ja sama tuote.
   
 31. Cirrus

  Cirrus Miksei maailma toimi asmilla? Team Windows

  Viestejä:
  1 195
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Alejen startatessa olisi tosiaan pesukonekaupat edessä. Olen tullut samaan johtopäätökseen kuin sinä. Muita kuivaavia lämpöpumppukoneita ei ilmeisesti siis ole. Vedetön kuivaus löytyisi ainakin LG:tä ja Boschilta, mutta silti kyseessä ei taida olla lämpöpumppu.

  Valinta taitaa olla siis AEG.
   
 32. Izmo

  Izmo

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuli Gigantista ostettua Electroluxin pesukone 699€ 6 vuotta vanhan Boschin päältätäytettävän halpisvehkeen tilalle ja aika näppärähän tuo on ollut vanhaan verrattuna. 1000 vs 1600rpm ero linkouksen tuloksessa oli aika hämmentävä. Pitäisi olla myös joku höyrytystoiminto, jolla saa vain vähän likaisia pyykkejä "raikastettua" ja ilmeisesti säilyy vitamiinitkin paremmin ;)

  Tarkoitus on hommata vielä kuivausrumpu, mutta se odottelee vielä -20% tarjouksia. Ostin etukenossa kuitenkin jo sen väliasennuskappaleen. Electroluxin oma malli ulosvedettävällä hyllyllä oli ihan törkykallis (n. 80€ + postit) suomesta ostettuna, mutta Saksan Amazonista se irtosi 40€:lla ja UPS toi samaan rahaan vielä kotiin asti.
   
 33. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 211
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toikin on vähän niin ja näin toi Mielen kestävyys juttu. Itte en välttämättä haluis ees käyttää samaa pesukonetta yli 15v. koska tekniikka kehittyy ja uudet koneet on yhä halvempia ja energia/vesipihimpiä. Itte vaihdoin edellämainituista syistä parikymmentä vuotta vanhan pesukoneen uuteen isompaan Bochiin. Ei maksanu kolmea sataakaan, mutta puolessa vuodessa on säästyny yli kolme kuutiota kylmää vettä.. eli ei loppujen lopuks mee kauaakaan kun pelkissä vesilaskuissa toi on maksanu ittensä. Lisäks suurempi täyttö harventaa vielä pesukertoja.
  Sähköäkin vie varmaan murto-osan vanhaan verrattuna. Lisäks huomattavasti hiljaisempi ja monipuolisempi.

  Keittiössä taas vaihdoin toimivan jääkaappipakastimen (orkkis vuodelta -92) kaverilta käytettynä ostettuun jostain 2000-luvun alkupuolelta olevaan jääkaappipakastimeen. Sähkölasku tipahti heti.

  Eli en välttämättä itse juurikaan olisi kiinnostunut kodinkoneesta joka kestää 30v. mutta samalla tekniikka on vanhaa ja kuluttavaa.
   
 34. Dechaque

  Dechaque

  Viestejä:
  240
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  ja hitaampia.. 3-4h ohjelmat ihan normi, vaikka tunnissakin saisi puhdasta jos energian kanssa ei tarvitsisi nuukailla. Lisäksi oman uudehkon pesukoneeni ohjekirjassa myönnetään että normaali huuhtelu saattaa jättää pesuainejäämiä, ja olisi suositeltavaa käyttää lisähuuhteluja.

  Jos rahaa on niin paljon ettei lompakko mene kiinni niin Mielen "pikkujättiläinen" PW 5065 olisi varmaan ihan pätevä vehje (hinta jotain ~2300e).
   
  Viimeksi muokattu: 27.12.2016
 35. root

  root Make ATK Great Again

  Viestejä:
  249
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jep, pitkät ohjelmat ja minimaalinen veden käyttö ovat tätä päivää pyykin- ja astianpesukoneiden kanssa. Tiskareissakin on usein ihan oma nappi, jota painamalla kone pesee astiat nopeammin ja paremmin käyttäen enemmän vettä.

  Otsikon aiheesta oma kokemus Samsung pesukoneesta. Käyttöikä nyt tasan neljä vuotta. Markkinointitermeillä "Eco bubble" ja "digital inverter" -moottori. Edestä täytettävä 8 kg rumpu ja muistaakseni oli noin 600€ hintaluokan malli. Meillä pyykkiä pestään käytännössä päivittäin. Yllätyin että meni niinkin kauan kuin 4 vuotta ennen ensimmäisiä merkkejä: rummun liike kasvanut lingotessa ilmeisesti ripustuksen kuluessa, sekä laakeri alkanut pitämään ensimmäisiä korvalla kuultavia ääniä muuten varsin hiljaisessa koneessa. Mielestäni lapsiperheen käytössä tuollainen 600€/4 vuotta on kohtuullinen kuluerä. Kierrätykseen vaan ja uusi samanhintainen tilalle.
   
 36. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 211
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä meiän koneessa on tunnin pikaohjelma mikä tekee kyllä ihan hyvää jälkeä. Taidettu ees koskaan käyyttää noita "koko ohjelmia".
  Lisäksi sensoriautomatiikka osaa annostella veden pyykkimäärän mukaan.
   
 37. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  1 078
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Käytöllä taidetaan moni pesukone tappaa. On ajettava tyhjällä koneella 90 asteen ohjelma välillä. Vähän harvemmin jos sitä käyttää muutenkin kun sitä tarvii, esim petivaatteille. Nuo kylmät eko-ohjelmat paskoo koneet täyteen pesuainejäämiä.
   
 38. Cirrus

  Cirrus Miksei maailma toimi asmilla? Team Windows

  Viestejä:
  1 195
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joo ja ei. Zeoliitti on ainoa aine, josta jää merkittäviä kertymiä. Ja ainoastaan paskoissa jauhepesuaineissa on sitä.

  Ryssin tuon veikon koneen -20 tarjouksen ja nyt pitäisi se AEG bongata jostain muualta.
   
 39. Myrikles Kukulis

  Myrikles Kukulis

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pesuainelokeroon on joskus jäänyt pesuainejäämiä, siihen ei auta kuumat pesuohjelmat, koska lokeron läpi suihkuaa joka tapauksessa kylmää vettä.
   
 40. xana

  xana Tukijäsen

  Viestejä:
  528
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Itse käytän pääsääntöisesti vain nestemäisiä pyykinpesuaineita. Aniharvoin laitan huuhteluainetta. Pesupalloa käytän aina. Siihen saa kätevästi annosteltua oikean määrän.
  Jonkinlainen uutuus on nuo uudet pesukoneet, joissa on automaattiannostelu; kuten Miele
  TwinDos ja kapseliannostus. Näitähän on jo muillakin tuotemerkeillä. Näillä pesuaineen annostus lienee oikea.
   
 41. Marius

  Marius ...

  Viestejä:
  212
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kohta vuoden ollut Siemensin automaattiannostuksella pesukone. Annostusta voi säädellä kolmiportaisella valinnalla, ja lisäksi asetuksissa on hienosäätöä pesuaineen määrästä. Automaattiohjelmilla tulee melko paljon pestyä, tällöin kone käsittääkseni säätelee myös pesuainemäärää pesuvettä "haistelemalla". Kertaakaan ei ole tuntunut ylimääräistä pesuainetta vaatteisiin jäävän, eikä lisähuuhteluita ole käytetty.

  TwinDos olisi kiinnostanut kahden nestemäisen pesuaineen automaattisen syötön takia, mutta hallituksessa ei mennyt Mielet läpi. Siemens toimii kyllä hyvin, mutta vain yhden nestemäisen pesuaineen (+ huuhteluaineen) automaattisella syötöllä. Pesupallolla sitten suoraan rumpuun, jos haluaa käyttää muuta kuin automaattiseen pesuaineen syöttöön laitettua ainetta.
   
 42. xana

  xana Tukijäsen

  Viestejä:
  528
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
 43. Räbätäti

  Räbätäti

  Viestejä:
  411
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2017
  Meilläkin on Siemensin automaattisesti annosteleva pesukone ja siinähän voi käyttää mitä tahansa nestemäistä pesuainetta ja huuhteluainetta. Koneelle kerrotaan, mikä aineen oikea perusannostus on ja tätä asetustahan ei sitten tarvitse muutella jos käyttää aina samaa tavaraa. Kone säätää itse annostusta vielä pesukohtaisesti ohjelman ja likaisuuden mukaan, ja lisäksi käyttäjäkin voi säätää sitä pesukohtaisesti. Ihan huippukätevä ominaisuus! Jos haluaa käyttää jotakin toista pesuainetta (vaikkapa valkopyykille omaansa), ei tarvitse käyttää pesupalloa vaan sitä varten on pesuainekaukalossa oma ohisyöttökaukalo. Pitää vain muistaa kytkeä automaattiannostelu väliaikaisesti pois päältä.

  Muutenkin Siimenssi on ollut tosi hyvä ostos; halutessaan sen saa oikeasti tuhlaamaan vettä (ja sähköä) niin, että saa puhdasta ja hyvin huuhdottua pyykkiä nopeasti. Ei mikään itsestäänselvyys nykyvehkeissä. Tykkään myös tuosta meidän mallin kosketusnäytöstä ja siitä, että se muistaa kaikista ohjelmista viimeksi käytetyt asetukset ja lisäksi voi tallentaa suosikkiohjelmansa kaikkine asetuksineen yhden napinpainalluksen taakse :)
   
  xana ja Dechaque tykkäävät tästä.
 44. Dechaque

  Dechaque

  Viestejä:
  240
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Käyttöohjeen mukaan SpeedPerfect toiminnossa enimmäispyykkimäärä on 5kg.
   
 45. Marius

  Marius ...

  Viestejä:
  212
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Minulla ei SpeedPerfect-ominaisuudesta ole kokemusta, kun kone pesee normaaliohjelmillakin ihan riittävän nopeasti parin henkilön taloudessa. Ainakin automaattiohjelmilla pesuaika voi olla lyhytkin (luokkaa tunti), jos pyykkiä on vähän eikä kovin likaista. Lakana- ja muussa 60-asteen pyykissä menee toki pidemmästi, pesuajat taitavat olla yli 2 h.

  Miten nopeasti tuolla SpeedPerfectillä saa pyykit pestyä? Automaattiohjelmatkin rajoittavat pesumäärää, esim. 9 kg koneella automaattiohjelman maksimitäyttö on muistaakseni 6 kg. Nämä maksimimäärät kone ilmoittaa näytössä, kun pesuohjelma on asetettu.
   
 46. Räbätäti

  Räbätäti

  Viestejä:
  411
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2017
  Tyypillinen koneellinen meillä:
  60 astetta, puuvillaohjelma, maksimihuuhtelut. Kesto lähes 3,5h, Speed-toiminnolla 2h.

  Jos ei ota noita maksimihuuhteluita niin 60 ast. puuvillaohjelma ilman nopeutusta n. 2h, Speed-toiminnolla päästään sitten jo ehkä 1,5h.

  Käytän lähes aina tuota nopeutusta. Puuvillaohjelman maksimitäyttö tippuu 8kg -> 5,5kg, mikä riittää meidän kahden hengen taloudessa mainiosti. Luultavasti meillä ei koskaan ole 8kg samanlaista pyykkiä muutenkaan.
   
 47. xana

  xana Tukijäsen

  Viestejä:
  528
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Nuo maksimitäyttömäärät on tietääkseni osittain "mainosmiesten" keksimiä. Ne kilomäärät on kuivaa pyykkiä. Jokin paljon vettä imevä pyykki voi painaa jopa lähes sata kiloa, kun sitä huuhdellaan. Muistan elävästi lapsuudesta, kun naapurin rouva oli laittanut UPO Pesukarhuun keskikokoisen käytävämaton. Rouva sai istua koneen päällä, että se ei lähde "lentoon".:D Se Pesukarhu oli ilmeisesti alla olevan kuvan kaltainen:

  [​IMG]

  Nykyään ostetaan yhä suurempia pesukoneita. Kuten WHIRLPOOL FSCR12430 ET pesukone; 12 kg:eek:
   
 48. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  1 078
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Kannattaa selvittää vesilaitoksen sivuilta oman alueen veden kovuus. Vaikuttaa tarvittavan pesuaineen määrään, mitä kovempi vesi, sitä enemmän pesuainetta tarvitaan.

  Liaasta on vain haittaa (vaahtoa kone täyteen) ja jos alle tarpeen, no kaikki tietää kun pesee tukkaa siinä on se minimimäärä jonka alle ei tapahdu mitään..
   
 49. FiveBridges

  FiveBridges

  Viestejä:
  994
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
 50. Benji

  Benji

  Viestejä:
  351
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Haluaisin ostaa uuden koneen perheeseemme. Noin koneellinen päivässä menee nykyisellä 7kg koneella.

  Hakusessa olisi
  Min 7kg
  Min 1400 rpm
  Merkkinä Bosch / Siemens tms merkkikone. Samsungi voisi olla myös mutta vähän arveluttaa.

  Tällaisen Bosch pyykinpesukone WAN280L7SN - Pyykinpesukoneet löysin. Kommentteja / suosituksia?

  Edit:
  Mielellään esimerkin hintaluokassa
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2017