Huonoimmat peliohjaimet - perusteluineen

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja Chloe, 16.05.2018.

 1. Chloe

  Chloe Äijjä Tukijäsen

  Viestejä:
  7 956
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  -Alkuperäinen Xbox -padi. Jäätävän kokoinen, tuota kun 12-vuotiaana kokeili niin olisi tarvinnut reilusti isommat kädet. S-padi korjasi lähes kaikki ongelmat.. Siitä sitten jalostettiin 360:n padi ja vielä eteenpäin XBonen padi, joka on henkilökohtainen suosikki. <3
  -Wii:n ohjain. Tarvinneeko edes sanoa. Meinaan siis sitä "kaukosäädintä". Järkyttävä ergonomia ja nappulat kehnoissa paikoissa.
  -Dualshock 3. Liipaisimet umpisurkeat, ja mulla kädet hikoaa usein pelatessa, joten noi lipsuu aivan liian helposti.
  -Mainitaan vielä kosketusnäyttö mobiilipeleissä. Voi pojat kun olis edes semitehokas Android-puhelin QWERTY:llä..
   
 2. Make

  Make Tekee järkeä. Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Dualshock 3 saa äänen multa.

  Liipaisimet tosiaan huonot, lisäksi ohjain pieni, kevyt ja lelumainen.
   
 3. Jumi

  Jumi

  Viestejä:
  856
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2017
  Dualshock 3:lle ääni täältäkin, liipasimet ja tatit ovat väärinpäin kuperia. Vitutti käyttää niin paljon että PS3 käyttö jäi erittäin vähälle, koska omistin myös x360:n.

  Nostagia ääni Konix Navigatorille, joka oli niin epämukava että jo 5 minuutin käytön jälkeen peukalon ja etusormen välinen iho hiertyi kipeäksi. Johtui kai siitä että kiinnipitokädellä piti naputtaa nappia ja samalla kämmenen iho hiersi ahdasta koloa jota ei kuvasta oikein näe.
  [​IMG]
   
 4. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 230
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Pleikkarin Dualshock. Tunnottomat liipaisimet, kuten monet täällä sanoivatkin jo, yleinen muovinen tuntuma eikä kyllä istu millään omiin kätösiin. Toinen on Switchin ohjain, kai se on kiva jos on 12-vuotias poika tai nainen/japanilainen mies, muttei se länsimaalaiselle kyllä mee mitenkään...
   
 5. Sleipnir

  Sleipnir 2. SoAS infantry brigade Brig. Gen. Sleipnir Platinum-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  331
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Playstationin ohjaimet yleisesti. Tuntuvat vain pieniltä ja epämukavilta kädessä. Erikoisimmista ohjaimista huonoin on ollut ylivoimaisesti The Glove(PS1)

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 6. perato

  perato

  Viestejä:
  2 943
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Kyllä täältä lähtee ääni geneeriselle pleikkariohjaimelle (mikä ainaki ykkösessä ja kakkosessa oli). Sitä rimpulaa en koskaa saanut sopimaan käsiini. Sen sijaan tuo eka XBOXin ohjain tuntu aivan täydelliseltä siitä huolimatta että itellä on pienet kädet. Luonnollisesti nää seuranneet ohjaimet on sit ollut täydellisestä eteenpäin.

  En tiä oliko tää varsinaisesti mitenkää surkea peliohjain muuten kuin muotoilultaan, mutta kyl tää tuntu paljon isommalta ku xboxin ohjain. Lisäks tuo muotoilu oli todella kummallinen tuplabanaani Käsi tuli kipiäks tällä pelatessa. Plus tässä tuo kallistus oli kyl aivan turha ominaisuus. Kyseessä siis Mikkisoftan sidewinder freestyle pro.
  41FG38V0PKL.jpg Microsoft-SideWinder-Freestyle-Pro-Gamepad.jpg
   
  teppo mörkö tykkää tästä.
 7. hatih

  hatih

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Noobit ei ole huonoa ohjainta nähnytkään. Pelatkaa vaikka tällä vähän kädet verillä ja tulkaa sitten valittamaan jostain Boksin tai Pleikkarin ohjaimista.
  [​IMG]
   
  Oxamin, Hair, The Oath ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 8. RaivokasMagma

  RaivokasMagma

  Viestejä:
  172
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  En tiä johtuiko peleistä joita tuli pelattua siihen aikaan, mutta itselle jääny ruskean eritteen maku suuhun Xbox 360 ohjaimesta. Ei jotenki sormet liikkunu nätisti, d-padi oli onneton tekele, tatit höllän tuntuisia ja muotoilu ei jotenkin istunut. Saattaa tieten olla kun DualShockien muotoiluun tottunu, vaikken oikein tykkää nykyisen liipaisimista.

  Jotenki lämpimät muistot siitä alkuperäisestä Xbox ohjaimesta, taisin tykätä enempi kuin siitä S-mallista. Pitäs päästä hypisteleen Dukea taas, kenties aika kullannut muistot.

  Mutta jos pitäs miettiä kököintä mitä olen kädessä pitäny, se taitaapi olla yks Saitekin kapula, joka tuli tietsikalle hommattua 90-luvulla. Palveli 2000-luvulle asti. Mutta ei parempaa ollu, niin tulipa sillä pelailtua, vaikka emulaattorit tarvi olkanäppäimiä.
   
 9. Jumi

  Jumi

  Viestejä:
  856
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2017
  Unohtui aivan tuo xbox360 gamepadi. Se oli kyllä hyvä kädessä mutta d-padi oli paskaakin paskempi ja tuli vähän väliä virhepainalluksia.
   
 10. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  1 953
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kasibittisen Nintendon kapula oli kyllä ajalta ennen ergonomian alkua terävine kulmineen.

  Muiden ohjainten kanssa ei ole ollut ongelmia. Toki pleikkarin ohjaimissa on vasemmanpuoleinen tatti väärässä paikassa ja siksi tietokoneeseen kytketty boksin kapula sen sijaan.
   
  PetriV tykkää tästä.
 11. Sepander

  Sepander Team Ryzen

  Viestejä:
  935
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nintendo Power Glove. Joskus 90-luvun alussa naapurin poika oli tuommosen hankkinut ja pitihän sitä käydä testaamassa. Mikään peli ei toiminut kovin hyvin, jotkut ei ollenkaan. Sääliksi kävi, että oli markkansa tuohon tuhlannut. AVGN taisi tehdä tästä myös videonkin.

  [​IMG]
   
 12. arbees

  arbees

  Viestejä:
  420
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Tuo sentään taisi kestää, toisin kuin saman aikakauden QuickShotit... Itselläni oli QuickShotin pc-ohjain noin vuodelta 1990, ja se oli paitsi hirvittävä ergonomialtaan niin myös typerästi suunniteltu koska kalibrointiin käytettävät liukusäätimet liikkuivat pelaamisen aikana.

  [​IMG]
   
  teppo mörkö ja squonk tykkäävät tästä.
 13. Niko

  Niko

  Viestejä:
  352
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016

  Tykkäsin itsekin Dukesta, mutta kyllähän tuo S kokoinen ohjain sopi minulle paremmin.

  DualShock3 oli yksi paskimmista ohjaimista, jos ottaa huomioon ohjaimen julkaisuvuoden. Liipasimet ja tatit olivat kuperat ja sormet lipsuivat tiukoissa änäriväännöissä tateilta ja liipasimilta.
   
 14. DarkkiFIN

  DarkkiFIN Nyt on papua!

  Viestejä:
  322
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  DualShock 3 saa ensimäisensijan aivan susipaskoilla liipasimillaan ja muutenkin koko ohjain oli jokseenkin rimpulan tuntunen.
  DualShock 4 pääsee listalle kanssa liipasimien takia,liian lyhyt liikerata omaan makuun ja kestävyydeltään ne on todella surkeita. Omiin DS4(2kpl) joutunut vaihtamaan liipasimet pari kertaa,kun niiden "saranat" on pettäneet. Myös kavereiden ohjaimien liipasimia on vaihdettu useempia. Omien laskujen mukaan ainakin 7 ohjaimeen sen joutunut tekemään. Onneksi ebaystä saa halvalla liipasimia :D
   
 15. arcane

  arcane

  Viestejä:
  726
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Xbox 360 ohjaimestakin on olemassa se parempi versio, jossa dpadia on muotoiltu uudestaan ja sitä saa käännettyä 90-astetta, jolloin vinosuunnat laskeutuvat alas. Vaikka d-pad on siinäkin kyseenalainen, on ohjain mielestäni muuten nykypeleihin lähes täydellinen.

  XBone sen sijaan on kamala rutku. Odotin siltä parannusta, mutta ohjaimesta saatu omituisen muotoinen, olkapäänapit ovat tunnottovat ja klonksuvat, liipaisimet ja tatit ovat löysät, "Home"-nappi on huonompi ja siitä puuttuu liitetyn ohjaimen järjestysnumeron indikaattori. Samalla hinta on noussut.

  Liipaisimia Xboxin ohjaimissa on jatkuvasti löysennetty - alkuperäisessä dukessa niissä oli aika iso vastus. XBonessa ne ovat kyllä jo aivan liian herkät, eivätkä tunnu liipaisimilta enää lainkaan.

  Kaikissa ohjaimissa tuntuu jotain vikaa olevan. Muotoilultaan pidän ehkä eniten GameCuben ohjaimesta, mutta siinä on paljon muuta vikaa.

  Wiin kaukosäädin on kyllä aika kamala käyttökokemus, jos ohjaimesta tarvitsee muita nappeja kuin A ja B (liipaisin). Nunchukin kanssa yleensä ei tarvinnut muita, joten käyttökokemus oli jo siedettävä kaikenlaista turhaa huitomista lukuunottamatta.

  Väittäisin silti, että lähiaikojen ohjaimista suurin pettymys on ollut... Steam Controller. Haptiset alustat pitää korvia ärsyttävää nurinaa, napit ja tatti ovat typerässä kuopassa, napit ovat niin pienet että painaa useampaa kerralla ja kaikki olkapäänapit sun muut ohjaimen takana kolisevat kuin kympin kiinaromussa.
   
 16. Karaya1

  Karaya1

  Viestejä:
  290
  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Kyllähän Nintendo Switch Joyconit ovat ylivoimaisesti huonnoimmat, aivan liian pienet ja tuntumaltaa onnettomat kapistukset. Pro Controller taas mainoi ohjain.
   
 17. BryciFani

  BryciFani Työtön Pornonäyttelijä ja SOB 1% johtaja.

  Viestejä:
  952
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei saakeli! Muistan tuon ohjaimen. Oli aivan kamala. Etenkin ristiohjain oli surkein ikinä. :sdarra::sfacepalm:
   
 18. hatih

  hatih

  Viestejä:
  534
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  En ole tuollaisella paljoakaan joutunut pelaamaan kun meillä oli niitä kertakäytö QuickShotteja siihen asti että sain vieläkin käytössä olevan The Arcaden mutta ei sekään käsittääkseni mikään kestävyyden riemuvoitto ollut.
   
 19. P c L A Y E R

  P c L A Y E R

  Viestejä:
  1 130
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Itellä oli tää Amiga 500:n kaverina. Oli kyllä ihan kammottava tekele. :D

  Muistaakseni saumakin oli todella pahasti koholla ja raapi/hiersi käden helposti ruvelle.

  Silloin C64, Atari ja Amiga aikakaudella oli kyllä todella paljon ihan hirveitä viriyksiä. Nää pleikkarien ja boxien ohjaimet on kaikki ihan priimavehkeitä niihin verrattuna.
   
  Hair tykkää tästä.
 20. Suolakala

  Suolakala

  Viestejä:
  548
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt kun mainitsit, niin oli mullakin. Muistelin, että missä mä oon tommosella pelaillut. No Amigallahan se oli mullakin. Ei mikään ergonomian mestarinäyte.
   
 21. Pyrres

  Pyrres

  Viestejä:
  1 083
  Rekisteröitynyt:
  18.07.2017
  Pleikkarin ohjaimet, Logitechin joku halpa GT ratti jossa kertakaikkiaan ei mitään hyvää, Microsoft Sidewinder 1 oli uskomattoman paska vs Sidewinder FFB2:een joka on about paras joystick mikä on itsellä ollut koskaan, Nintendon jotkut tekeleet... Noista pahin kyllä varmaan PS2 ohjain.
   
 22. Kääriäinen

  Kääriäinen

  Viestejä:
  227
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Atari Jaguarin ohjainta (ja konsolia) joskus 90-luvun puolessavälin paikallisessa atk-kaupassa hypistelin. Muistikuvat ovat hämärät, mutta se ei oikein tuntunut silloin sopivan vaahtosammuttimen kokoisen teinin kouraan...
   
 23. Oravamedian käpy

  Oravamedian käpy

  Viestejä:
  899
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Nintendo 64 ohjain. Tatti jäi jumiin tai muuttui aivan liian löysäksi jo lyhyen pelirupeaman jälkeen. Kaiken lisäksi ohjaimet olivat helvetin kalliita.

  [​IMG]

  Massiivisen kokoisen WII-U Gamepadin ergonomia ja tatit ovat revitty jostain Esterin vittureiästä. Kamala ohjain - Onneksi on Pro Controller!

  [​IMG]

  Voiton vie kuitenkin Gamestopin omaa tuotantoa edustavat Playstation 2 ohjaimet. Molemmat analogitatit muovia rimpuloita ja liipaisimet jäävät jumiin. Ristiohjain taas aivan käyttökelvoton. 15 eurolla ei voi odottaa laatua mutta jotain rajaa nyt sentään.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2018
 24. Jumi

  Jumi

  Viestejä:
  856
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2017
  Alkuperäiseen pettyneenä ostin innoisaan tuon hopeisen ja sen d-pad oli 90% yhtä perseestä. Ristiohjaimen muoto oli hitusen parempi, mutta virhepainalluksia tuli silti liikaa ja muistaakseni muoviosan tekninen toteutus oli yhtä huono. Piirilevyllä "kytkimet" olivat selvästi 4 ilmansuuntaa, mutta itse ristiohjainosa oli sellainen muovitappi että jos ei painanut esim. vasemmalle täysin keskeltä, niin se osui myös ylä- tai alailmansuuntiin.
  [​IMG]
  [​IMG]


  Muistan ihmetyksen kun pienenä näin kuvan Atari Jaguarista Super Powerista (Super Nintendo-lehti). Koskaan en moiseen ole päässyt koskemaan.
  [​IMG]
   
 25. Jumi

  Jumi

  Viestejä:
  856
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2017
  :O

  Minusta tuo oli lähes täydellinen! Mukavan iso mötikkä, ristiohjain toimii, hyvät napit, hyvät tatit ja alapuolella digitaaliset liipasimet juuri oikeissa paikoissa, eikä painoakaan ollut paljoa.
   
 26. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  2 538
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  [​IMG]
  +

  =
  [​IMG]
   
 27. tehhfuzz

  tehhfuzz

  Viestejä:
  119
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei kyllä itsellenikään yhtään sopinut. Kosketuslevyissä ei ehkä sinällään mitään vikaa ideana mutta se epämääräinen surina mikä niistä haptisista moottoreistä lähti oli kyllä jotenkin niin outoa että ei tehnyt mieli käyttää. Muoto muoskin hieman epämukava ja nuo XYBA napit ovat liian pienet myöskin omasta mielestäni ja tatin ja nappien sijainnit ovat tosiaan aivan liian kaukana keskellä että niitä pitää oikein kurotella jos ei omista jotain gorillan kokoisia käsiä. Ei jatkoon.
   
 28. RaivokasMagma

  RaivokasMagma

  Viestejä:
  172
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  [​IMG]

  Sain joku joulu sitten lahjaksi tämän. Kaunis ajatus nuo olkanapit, mutta jännetuppitulehdushan niistä iskee, ku sormia pitää siellä pitää.
   
 29. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja

  Viestejä:
  4 916
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Alkuperäinen xboxin ohjain oli silti valovuosia edellä kilpailua. Pleikkarin ohjain oli(ja on) spermaista veriripulia. Sitä ei ole kyllä kukaan ihmisen ergonomiaa tuntenut suunnitellut.
   
 30. Rällä-Källä

  Rällä-Källä

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  17.02.2017
  Samaa kalibrointiongelmaa oli QuickJoy SV-202:llakin. Tai olisi ollut, jos säätövara olisi riittänyt siihen keskiasentoon :facepalm:. Paransi kyllä peliriippuvuudesta aika tehokkaasti.

  [​IMG]

  Kuusnepatikuista negatiivisessa mielessä mieleenpainuvin oli Wico Boss. Siinä muistaakseni kahvakin pyöri ärsyttävästi, mutta ainakin tuntumaan se muistutti enemmän analogista tikkua kuin C64-tyylistä naksuvaa joikkaa, mistä johtuen Giana-sisteri lähti tiukoissa paikoissa väärään suuntaan. Tulitusnäppäimiäkin oli vain yksi kahvan päässä...
   
 31. vma

  vma Tukijäsen

  Viestejä:
  266
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]
  Sega Master Systemin ohjain oli todella hirveä ergonomialtaan ja muutenkin. Suuntapadi irtosi ohjaimesta nopeasti.
   
 32. Paztak

  Paztak

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  06.09.2017

  Jep,

  Sega Master System II - konsolin pentuna omistaneena tuli tämä sama ohjain mieleen.
  Kestävyys napeissa oli luokkaa ei mihinkään ja just suuntapadi oli virityksellä kuminauha hyvin nopeasti.
   
 33. Chloe

  Chloe Äijjä Tukijäsen

  Viestejä:
  7 956
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  C64:llä nyt oli niin monta paskaa no-name tattia että ihan turhaa olisi ollut mainita kaikkia. :D

  Joo siis d-padi on aivan umpisurkea, mutta harvemmin tuota on tullut itse tarvittua. Tän takia kuuluu hyviin eikä huonoihin ohjaimiin. :)
   
 34. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  1 857
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Se namcon(?) valkoinen "twist"-ohjain(PS1 vai 2?) ajopeleihin yms, joka taisi olla Ridgen hengessä tehty. Sillä oli ihan karmea ajaa mitään. Samaan sarjaan kuuluu se MS:n langaton "ratti" X360:een, jonkinlainen ajaminen sujui mutta nopeammat korjaukset oli mahdottimia.

  edit. Dramcastinkaan padia ei toisaalta voinut mukavuudesta kehua, liian kulmikkaita reunoja yms ja olihan tatit tunnottomia.

  edit2. Neogon siis oli tuon Namcom tekeleen nimi.
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2018
 35. MrB

  MrB

  Viestejä:
  367
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  C64 (et.al) Terminator. Kaverilla oli sellainen ja ainakaan mun räpylöihin ergonomia oli todella syvältä. Cool factor toki korvasi pikkujätkille sen että sormet kramppasi :)
  [​IMG]
   
  JaySon, Dudem, perato ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 36. Jumi

  Jumi

  Viestejä:
  856
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2017
  HAHA! Noihin aikoihin (ala-aste) olin päässyt hypistelemään vain sitä kylän markkinoilta ostettua muovista M-16 ja tuollainen painava kranaatti oli mielen räjäyttävä kokemus! Kädet tuolla toki kramppasivat niin pahasti ettei sitä haluttanut käyttää, mutta silti se oli niin hieno että pidin sitä aina kädessä pelivuoroa odotellessa. Oivoi mitä aikoja. :D
   
 37. tjkoo

  tjkoo

  Viestejä:
  345
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  [​IMG]

  Tuollanen quickshotti pallo-ohjain oli aikoinaan amigalla. Aivan kauhee pelata, mutta välillä kun oli muut joystickit paskana niin ei paljoa ollut vaihtoehtoja.
   
  vipe tykkää tästä.
 38. Suolakala

  Suolakala

  Viestejä:
  548
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuollahan pelailisi Missile Commandia luontevasti :happy:
   
 39. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  1 811
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tämä oli kyllä hirveä laitos.
   
 40. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 855
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  - N64 ohjain on kyllä itelle se pahin kaikista, joskus ku yritin jotain pelejä sillä pelailla, ni ei tiennyt yhtään että mitenpäin sitä ois oikein pitäny pitää käsissä. Varmaan ois pitäny leualla hallita sitä keskitattia tms.

  - Alkuperäinen Xbox Duke-ohjain. Amiksessa pakotettiin pelaamaan Halon moninpeliä asuntolassa ja siitä ei tullu mitään sen möhkäleen kanssa. S-versio oli siedettävämpi, vaikka siinäkin oli omat ongelmansa, pohjatriggerit oli ergonomialtaan huonoja. Jopa X360 ohjain oli huomattavasti paljon parempi, vaikkei sekään vielä ollut mestariteos.

  - NES-ohjain. Tällä kyllä sai sormet ja kädet kipeäksi nopeasti.

  - Kaikki vanhat jousipalauttavat rattiohjaimet, hands down, ovat paskoja.

  Ja kun jotkut valittelee että Sonyn Dual Shock-ohjaimet oli loppupeleissä huonoja, ni on iso sääli, ettei ne tuonu tota isoa Dual Analogia paremmin markkinoille, monien Dual Shock vuosien jälkeen kun tuota isojalkaista mallia pääsin kokeilemaan, ni se oli niin paljon mukavampi kouraan noille 90-luvun peleille.


  [​IMG]