Huawei Watch GT -älykello vuosi virallisilta nettisivuilta

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Juha Kokkonen, 15.10.2018.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 826
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Huawei-Watch-GT.png

  Huawein todennäköisesti huomenna Lontoossa julkaistava Watch GT -älykello on vuotanut ennenaikaisesti yrityksen virallisten nettisivujen kautta. Sivu on sittemmin otettu pois näkyviltä.

  Watch GT:n keskeinen ominaisuus vaikuttaisi olevan akunkesto. Virtaa luvataan riittävän kellotilassa kuukaudeksi, normaalikäytössä kahdeksi viikoksi ja GPS-käytössä 22 tunniksi. "Salaisuutena" tämän takana on Huawein oma käyttöjärjestelmä, eli kyseessä ei siis ole Android Wear -pohjainen laite.

  Keskeisimpiä teknisiä ominaisuuksia ovat teräskuoret, 1,39-tuumainen 454 pikseliä halkaisijaltaan oleva AMOLED-näyttö, Cortex-M4-suoritin, 420 mAh akku sekä paikannus- ja sykkeenmittaustoiminnot.

  Watch GT julkaistaan todennäköisesti huomenna ja sen hinnan huhutaan olevan jopa vain 200 euron tietämillä.

  Lähde: Huawei Watch GT specs revealed by early listing — TechANDROIDS.com
   
 2. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Wear OS:n täytyy olla ihan älyttömän huonosti optimoitu tai muuten vain hirvittävän raskas, kun Samsungin ja Huawein omat älykellokäyttikset mahdollistavat monta kertaa pidemmän toiminta-ajan... Omituista.
   
 3. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  1 894
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Wear OS -laitteet käyttää Qualcommin vanhalla valmistustekniikalla tehtyjä hitaita piirejä. Kellojen menekki ei vissiin ole tarpeeksi suuri, että vaivautuisivat kehittämään varta vasten puettaviin laitteihin kehitetyn ratkaisun - se nykyinen on joku jatkokehitelmä vähävirtaisesta älypuhelimeen alunperin suunnitellusta piiristä.

  Valmistus tapahtuu muistaakseni 28 nm prosessilla siinä, missä Apple ja Samsung valmistaa omansa 7/10nm (todennäköisesti).
   
 4. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Huhujen mukaan Snapdragon Wear 3100 tullaan valmistamaan 14nm prosessilla, mutta senkään avulla ei päästä yli kahden päivän akkukestoon. Qualcommin omien sivujen mukaan Wear 3100 pidentää akkukestoa 4-12 tuntia Wear 2100 -piirillä varustettuihin kelloihin verrattuna, akun koosta riippuen.
  Samalla voi miettiä vaikka Samsungin lähes kaksi vuotta sitten julkaisemia Gear S3 -kelloja, joissa akku kestää kuitenkin 3-5 päivää varsin aktiivista käyttöä. Niiden järjestelmäpiirit ei voi olla ainakaan alle 14nm:n prosessilla valmistettuja.