Huawei on valmistellut taustalla omaa HongMeng-käyttöjärjestelmäänsä

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Kaotik, 23.05.2019.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 484
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Huawein tiedettiin jo entuudestaan valmistelleen taustalla omaa käyttöjärjestelmäänsä, HongMengiä. Käyttöjärjestelmän kehitys on aloitettu alun perin jo vuonna 2012.

  HongMengin valmiudesta yleiseen käyttöön on ristiriitaisia huhuja. Huawein itsensä mukaan käyttöjärjestelmä voitaisiin tarpeen tullen ottaa käyttöön mahdollisesti jopa tämän vuoden aikana mutta viimeistään ensi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Se on tarkoitettu kattamaan kaikki alustat älypuhelimista ja televisioista PC-tietokoneisiin ja autoihin asti.

  Lähde: Rapples
   
 2. temex

  temex

  Viestejä:
  265
  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Tässä uusi lada HongMeng käyttöjärjestelmällä... Pappana perillä. Kyllä Huawei eväät nyt on syöty jos ei 3kk aikana tapahdu ihmeitä. Harmi sinänsä itelläkin keskitason Huawei puhelin jonka ostin helmikuussa. Hinta/laatu suhde ollut ihan kohdillaan merkillä. Kukaan tuu androidia vaihtaa isoista valmistajista oli sitten auto tai jääkaappi.
   
 3. jarski

  jarski

  Viestejä:
  670
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Vaikea sanoa itse käyttiksestä ja voi ollakkin ihan hyvä, mutta vaikea on kyllä löytää jalansijaa markkinoilta.
  PC puolen läppäriä en ainakaan huolisi jos siinä on joku muu kuin Windows. Sama melkein puhelinpuolella jos googlen ja muiden päivittäin tarvittavien ohjelmien saatavuudesta ei ole takeita.
   
  nukkesoturi tykkää tästä.
 4. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  1 060
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Lännestä tuskin, mutta Kiinan kotimarkkinoilla käyttää mitä käsketään käyttämään.
   
  Kaitzschu tykkää tästä.
 5. Hellsinki

  Hellsinki Kapteeni pienkonekorjaaja Tukijäsen

  Viestejä:
  873
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  eiköhän se ole linux kuten androidikin...
   
 6. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  2 085
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joku huihain edustaja oli puhunut mikrokernelistä.
   
 7. root

  root Make ATK Great Again

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kunhan nyt ei Huawei lähde tekemään Nokiat ja Microsoftit. Esitellään oma käyttis vapaalla lähdekoodilla, oma sovelluskauppa ja oma kehittäjäohjelma. Investoidaan rekkakuormittain rahaa.
  Walla jo kirjoittikin, että Kiinan kotimarkkinoilla tuo on helppo nakki. Muualla aivan eri vaikeustasoa. Hattua täytyy nostaa jos Huaweilla on tarpeeksi rohkeutta/hulluutta lähteä taistelemaan tuulimyllyjä vastaan.
   
 8. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 203
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  HongMengin kehitystä on ilmeisesti johtanut Jiao Tong Universityssä vaikuttanut Haibo Chen. Ennen vuotta 2012 kyseinen kaveri työskennellyt Lucos käyttöjärjestelmän parissa ja vuodesta 2012 lähtien tutkimusten kohteena on ollut:
  • Multicore (OS) scalability
  • Scalable in-memory transactional processing
  • Virtual machine security
  • Mobile system security
  Aika hyvin yksiin käy huhut HongMeng käyttöjärjestelmästä Haibo Chenin tutkimuskohteiden kanssa. Vähän vaikuttaa, ettei kyseessä todellakaan ole mikään Android forkki.

  Edit:
  Haibo Chen:
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2019
  gouca, Juha Kokkonen, ttjm ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 9. k1nggg

  k1nggg

  Viestejä:
  220
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tämä voi olla toimiva käyttöjärjestelmä Kiinan sisäisillä markkinoilla, mutta länsimaissa kuollut syntyessään jo pelkästään sen takia, että amerikkalaisten jättien sovelluksia ei ole saatavilla.
   
 10. EnterSandman

  EnterSandman Köyhä

  Viestejä:
  694
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiinalaiset tekee nopsaa oman versiot kaikista :vihellys:
   
 11. tupakkamies

  tupakkamies

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Jos tämä toimii jouhevasti niin mulle kelpaa. Jo pitkään halunut eroon Googlen ja Applen laitteista ja softasta. En siis ole millään tavalla riippuvainen Googlesta.
   
  Cuningas, tle88 ja Siancarlo tykkäävät tästä.
 12. svk

  svk Apua, avatarini on sormi! Premium-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  2 228
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Kyllä chromebookitkin käy kaupaksi, niin miksi ei tämä? Kuhan on toimiva internetselain, niin pyörii about kaikki mitä peruskäyttäjä tarvitsee ja siihen päälle joku kuvankäsittely, tekstinkäsittely jne. niin voi olla bueno paketti raudasta riippuen.
   
 13. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 203
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Huhujen mukaan Huawei on kehittänyt omaa käyttöjärjestelmäänsä vuodesta 2012 lähtien. Tutkin hieman tuota aikajanaa ja aiemmat huhut vahvistavat tätä käsitystä. Syksyllä 2012 Huawei kertoi Reutersin haastattelussa (Huawei sees smartphones leading growth in consumer devices - Reuters), että yhtiö panostaa parhaillaan oman käyttöjärjestelmän kehittämiseen siltä varalta, että muut yritykset eivät anna Huawein käyttää heidän käyttöjärjestelmiään (eli Androidia). Vastaavasti Gizmochina uutisoi (Huawei To Produce Independent Kirin OS!) vuonna 2015, että Huawei on kehittänyt omaa "Kirin OS" käyttöjärjestelmää kolmen vuoden ajan vähentääkseen riippuvuutta Androidista. Aikamääreet täsmäävät tässä kohtaa aika hyvin. "Kirin OS" ja "HongMeng" saattavat hyvinkin olla yksi ja sama projekti.
   
 14. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 092
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  JiiiÄn tykkää tästä.
 15. Pellonpecko

  Pellonpecko

  Viestejä:
  194
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Jolla+sony?
   
  Eternal, jshki ja omegasupreme tykkäävät tästä.
 16. Dargol

  Dargol

  Viestejä:
  860
  Rekisteröitynyt:
  08.05.2017
  Minua ei haittaisi yhtään, jos Huawei vaihtaisi omaan käyttikseen, jos vain kaikki käyttämäni sovellukset toimisivat siinä.
   
 17. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 022
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Tuskin se muitakaan juuri haittaisi.

  Ongelma on siinä etteivät kaikki android tai iPhone sovellukset toimi siinä millään ja osaa ei tule koskaan saamaankaan sille käyttöjärjestelmälle.

  Samanlainen ongelma se oli Windows Phonen kanssa, Raspberryn kanssa ja Jollan kanssa.

  Samanlainen ongelma tietoneissakin. Mielellään käyttäisin itsekkin pelkkää Linuxia, mutta minkäs teet kun osa sovelluksista vaatii Windowsin tai Macintoshin.
   
 18. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 117
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Ei tuolle länsimaissa voi menestystä povata ellei ne kilpaile hinnoilla todella aggressiivisesti.

  Mutta nythän Huaweilla on näitä rautaongelmiakin kun ei ARM:ltakaan ei enää lisenssiä järjesty... Toisaalta jos ne saa rautahomman jotenkin järjestymään, niin senhän ei sitten tarvitse olla erityisen "yhteensopivaa" rautaa minkään olemassaolevien järjestelmien kanssa, jos Huawei joka tapauksessa kehittää oman käyttöjärjestelmän.
   
 19. halcyon

  halcyon

  Viestejä:
  730
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Taitaa vain aika moni Android-käyttäjä Kiinan ulkopuolella haluta käyttää:

  - Gmail
  - Google Maps
  - Youtube
  - Google Photos
  - Google Drive
  - Google Calendar

  Ja ikävä kyllä, Google voi halutessaan evätä pääsyn näihin sovelluksiin ja pahasti vaikeuttaa kolmansien osapuolien sovelluksia, jotka esim. koittavat käyttää Google Maps tai Youtube -datavirtoja.

  En näe HongMeng OS:llä mitään mahdollisuuksia Kiinan ulkopuolella, muutamia reunamarkkinoita lukuun ottamatta, elleivät keskeiset ja eniten käytetyt Google-sovellukset toimi suoraan ja ongelmitta. Saman tylyn kohtalon sai kokea myös Microsoftin Windows Phone, johon Google ei tehnyt kunnon youtube-klienttia ja Microsoftin tekemä youtube appi gimpattiin lähes täysin Googlen toimesta.

  Android R:ssä (syksyn jälkeistä seuraava käyttöjärjestelmäversio 11 Androidista) Android apeista poistetaan ilmeisesti myös local storage ja ne sidotaan suoraan Googlen Play -verkostoon. Eli apit toimivat, JOS ne on ladattu ja yhteydessä Google Play services -frameworkkiin. Turha odottaa, että ne toimivat jos ne on ladattu Samsung tai Huawei storesta, ellei niistä tule erillisiä versioita näitä plattoja varten.

  Siinä vaiheessa viimeistään Android on "One Ring to Rule them all" ja Samsungille ja Huaweille jää vaihtoehto joko alistua Googlen hardiksen toimittajiksi tai sitten oikeasti alkaa panostamaan Tizeniin ja HongemenOS:ään täysipainoisina vaihtoehtoina, eikä vain tapoina kiertää Play appstore.
   
  Viimeksi muokattu: 26.05.2019
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 20. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  862
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Silloin joutuisivat kehittämään täysin oman risc arkkitehtuurin ja käskysarjat. Muuten heidän prossunsa rikkoo arm patentteja, ja tulli pysäyttää joka länsimaassa kuljetukset. Tiedä sitten salliiko nykysopimus jo kehitettyjen piirien rajattoman valmistuksen ja viennin. Sillä selviäisi just pari vuotta.
   
 21. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 663
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eipä mulla ole yhdellekään noista erillistä sovellusta tietokoneellani ja käyttö onnistuu ihan hyvin selaimella.

  En silti näe suurempia hyötyjä kuluttajalle. Huaweilla on erinomainen kamera + soc-osaamista, mutta muuten android luurit ovat aika geneerisiä.

  Miksi ottaisin HongMeng vaikeudet ja puuttuvat appsit jos vähän huonomman kameran hyväksymällä saa samaan rahaan androidin? Tai jos maksaa muutaman satasen lisää, saa iPhonen?

  Appsipuolella hyödyt tulevat minusta paljon erikoisemmista appseista kuin niistä yleisimmistä. Esim. Kun kävin viimeksi ikeassa ja ikea family kortti oli kotona, niin appsin lataamalla sai qr-koodin ja alennukset ja ilmaiset kahvit puhelimella.

  Sattumanvaraisen brändin älykellon ja verenpainemittarin sovelluksia tuskin tulee ikinä hongmengille jne.

  Niin kauan kuin älypuhelin on yhteyspiste kaikkiin teknisiin vimpaimiin, on eristyksissä oleva softa iso haittatekijä.
   
 22. Kitupiikki

  Kitupiikki

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  24.04.2018

  Nimenomaan, usa voi halutessaa pakottaa vaikka koko maailman käyttämään iphonee :D. Usan hallussa ja määräysvallassa on kaikki mitä me käytetään alkaen itse internetistä, aatelkaas jos usa vaikkapa päättäs bännätä/kieltää koko muun maailman windowsin, intelin ja amd:n käyttämisestä ;D
   
 23. mölyä

  mölyä

  Viestejä:
  558
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Onneksi jenkit ei hallitse ihmisoikeustuomioistuimia, sen verran paha rasti olis monelle toi iOS:iin pakottaminen että varmasti nähtäisiin keissejä tuolla Strasbourgissa. :lol:

  Kärjistetty vertaus mutta kuvaa kyllä hyvin sitä miten me ollaan aiemmin voitu Euroopassakin luottaa rapakon takana tehtyihin päätöksiin.
   
 24. Xiyng

  Xiyng

  Viestejä:
  1 097
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Aika moni on täälläkin skeptinen tämän menestymismahdollisuuksista ja varmasti ihan syystäkin, mutta Huawein kokoisen puljun viritelmää ei silti kannata aliarvioidakaan. Ei ole minusta mitenkään mahdoton ajatus, että tämä onnistuisi jollain konstilla ravistelemaan markkinoita rajumminkin. En todellakaan odota sellaista, mutta ei tosiaan puhuta mistään pikkufirmasta, ja sillä ei-pikkufirmalla on mahdollisesti tukenaan yksi maailman mahtavimmista valtioista.
   
  HerraHumppa tykkää tästä.