Huawei Mate X:n julkaisu viivästyy syyskuulle

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Sampsa, 15.06.2019.

 1. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 650
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Huawei esitteli taittuvanäyttöistä Mate X -puhelinta helmikuussa MWC-messuilla ja se oli tarkoitus julkaista virallisesti kesäkuussa. WSJ raportoi, että julkaisua on nyt päätetty viivästyttää syyskuulle.

  Syyksi Huawei ilmoittaa Samsungin kohtaamat ongelmat Fold-puhelimensa kanssa ja haluavansa varmistaa, ettei taittuva näyttömekanismi aiheuta vastaavanlaisia ongelmia kuluttajien käsissä.

  "We don’t want to launch a product to destroy our reputation", kommentoi Huawei.

  Huawein nykyinen tilanne Yhdysvaltojen mustalla listalla Kiinan ja Yhdysvaltojen väliseen kauppasotaan liittyen ei myöskään auta asiaan.

  Huawei Postpones Launch of Mate X Foldable Phone

  Huawei delays launch of foldable Mate X, blames Samsung not Trump
   
 2. eternality

  eternality

  Viestejä:
  452
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Mitenköhän ne meinaavat julkaista uuden android luurin, eikö tuo 3kk armonaikakin ole jo tuohon mennessä ohi? Varmaan ainakaan jenkeissä tätä ei tulla näkemään.
   
 3. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 500
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Väkisinkin tulee mieleen, että Huweilla ja Samsungilla oli kunnon kilpajuoksu taittuvanäyttöisen puhelimen julkaisusta, minkä vuoksi puhelimet esiteltiin vähän turhan aikaisin. Nyt Huawei sitten vähän himmailee, kun Samsung kohtasi "pieniä" ongelmia.
  Mielenkiintoisesti tämä avaa mm. Xiaomille tai Oppolle oven tulla takavasemmalta ohi ja julkaista taittuvanäyttöinen puhelin (oikeasti) ensimmäisenä.
   
 4. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 650
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Tällä hetkellä osapuolet odottavat, että Huawei tuolta Yhdysvaltojen mustalta listalta jossain vaiheessa lähitulevaisuutta poistettaisiin. Jos ei, niin sen jälkeen vuorossa siirtyminen heidän omaan käyttöjärjestelmäänsä. Kiinassa jatkuu business as usual, mutta länsimaissa voi olla aika vaikeaa.
   
  hsalonen ja FlyingAntero tykkäävät tästä.
 5. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 015
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Edes kiinassa tilanne ei ole ”business as usual” loputtomasti jos arm lisenssi lähtee tulevilta soc-malleilta.

  Toki nykyisillä pärjää pari vuotta jatkuvasti alempiin hintaluokkiin valuen, mutta ennemmin tai myöhemmin käytössä on kilpailukyvyttömät soc:t.

  edit: Ja jos katsotaan jotain Huawein verkkotuotteita, niin on vaikea uskoa, etteikö siellä olisi jotain länsimaisia piirejä seassa. Ei välttämättä tärkeimpinä prosessoreina jne. mutta modernissa reitittimessä tai tukiasemassa on tuhansia komponenttejä ja loputtomasti embedded koodia.

  Eipä siellä tarvitse olla kuin muutama texas instrumentsin tai muun vastaavan toimittajan mikrokontrolleri ohjailemassa jotain juttuja, niin niiden korvaaminen sopivilla kiinalaisilla vastineilla voi olla työn ja tuskan takana lyhyellä aikataululla.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2019
  LaDeX tykkää tästä.
 6. antero

  antero

  Viestejä:
  2 869
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Ei tuo taittuva malli tuota rahaa, niin käytännössä Huawei varmistaa rahavirtaa vain hyvin myyvillä malleilla ja jättää marginaalituotteet sivuun.
   
 7. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 408
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Huawein mukaan heillä on ollut jo vuosia rinnakkaissuunnitelmat kaikkien laitteissa käytettävien länsimaisten komponenttien korvaamisesta kiinalaisilla. Sitä on hankala spekuloida kuinka helposti tuollainen siirtymä käytännössä onnistuu.
   
 8. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  1 594
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toisinsanoen kauppasota pakotti siirtämään.
   
 9. ohtoppi

  ohtoppi

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  06.06.2018
  Voi olla et tuo kauppasota tosiaan vaikuttaa aika paljon kyllä.