Huawei julkisti uudet Watch GT 5- ja Watch GT 5 Pro -älykellot

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 799
huawei-watchgt5pro-otsikko-190924.jpg


Juha Kokkonen kirjoitti uutisen/artikkelin:
Huawei on julkistanut tänään Barcelonassa uudet Watch GT 5 -sarjan älykellonsa. Tarjonta koostuu GT 5 -perusmalleista sekä GT 5 Pro -malleista, joista kumpikin tulevat saataville kahdessa eri koossa.

Kelloissa on Huawein aiemmista malleista tuttuun tapaan pyöreät 1,43- tai 1,32-tuumaiset AMOLED-näytöt 466 pikselin halkaisijatarkkuudella. Perusmalleissa runko on terästä, Pro-malleissa on käytetty mm. titaania. Rakenteen suojausta on parannettu IP69K-tasolle, eli kello kestää uimisen ja sukeltamisen ohella myös painevesisuihkuja. Tuttuun tapaan Watch GT 5 -mallit tarjoavat varsin pitkän akunkeston - 46 mm malleilla jopa 14 päivää ja 41/42 mm malleilla jopa 7 päivää. Yhteyspuolella on tuttuun tapaan Bluetooth 5.2 ja NFC-tuki, joiden lisäksi kaksitaajuus-satelliittipaikannusta on parannettu ja sen tarkkuuden luvataan kohentuneen 20-40 %:lla GT 4 -mallistoon nähden.

Kalliimmat GT 5 Pro -mallit eroavat perusmalleista arvokkaampien materiaalien, kuten titaani- tai keraamikuorien ja safiirilasin, EN13319-sukellusluokituksen, nopeamman 60 minuutin pikalatauksen sekä EKG:n mittausmahdollisuuden muodossa. Pro-malleihin on myös tarjolla muutamia treenitiloja, kuten polkujuoksu karttatiedoilla, vapaasukellus ja golfkenttätila väyläkarttoineen, joita perusmalleista ei löydy.

Harmony OS 5.0 -käyttöjärjestelmään Huawei on toteuttanut käyttöliittymäviilauksia, joissa taustoihin on tuotu lisää väriä sekä ikoneja ja fontteja on paikoin selkeytetty. Uutena ominaisuutena GT-sarjan malleissa on nyt myös kuvaruutunäppäimistö. Treenitiloissa uutta on mm. ulkoaktiviteetteihin tarjolla oleva uusi värillinen karttanäkymä treenin aikana, juoksunaikainen analyysi ja tietojen reaaliaikainen näyttäminen puhelimen näytöllä pyöräilyn aikana. Kuukautiskierron seuraominaisuuksia on päivitetty uuteen Women's Health 4.0 -versioon.

Uutena palveluna Huawei tarjoaa terveydenseurantasovellukseensa maksullisen (7,99 € / kk) Health+-ominaisuuden, joka sisältää mm. henkilökohtaisen kuntoilusuunnitelman luomisen, tunnettujen ammattilaisten tekemiä treeniohjelmia sekä monipuolisempia rentoutumisominaisuuksia. Health+ on tarjolla kolmeksi kuukaudeksi ilmaiseksi uusien GT 5 -kellojen omistajille.

[gallery link="file" columns="4" size="medium" ids="101363,101364,101357,101362,101361,101358,101359,101360"]

Watch GT 5 -mallien hinnat alkavat 269 eurosta ja Watch GT 5 Pro -mallit 399 eurosta ja ne tulevat saataville välittömästi. Myynnin alkuvaiheessa tarjolla on kaupanpäällisiksi FreeBuds 5i -nappikuulokkeet. Koko Suomessa saatavilla olevan malliston hinnoittelu on seuraava:
  • Watch GT 5 Pro
    • 46 mm musta fluoroelastomeerihihnalla 399 €
    • 46 mm titaani metallihihnalla 499 €
    • 42 mm valkokeraami 599 €


  • Watch GT 5
    • 46 mm musta 269 €
    • 46 mm sininen 299 €
    • 41 mm musta & sininen 269 €
    • 41 mm kulta 299 €





Huawei julkisti samassa tilaisuudessa myös ambulatorisella verenpaineen seurannalla ja 1,82-tuumaisella näytöllä varustetun Watch D 2 -kellon (kuvassa), Watch Ultimate -mallin uuden golfkäyttöön suunnatun Green Edition -version, kevyen MatePad 12 X -taulutietokoneen sekä 12,2-tuumaisen MatePad Pro -taulutietokoneen, joiden saapumisesta Suomen markkinoille ei ole tarkempaa tietoa. Ainakin Huawei Watch D 2 on tulossa Suomessa myyntiin myöhemmin syksyllä.

Lähde: Huawein sähköpostitiedote, Tuotesivut (1)(2)

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:
Ne joille sensorien tarkkuus merkitsee:

The Quantified Scientist testasi HR:n, GPS:n ja uniseurannan. Huonompi kuin GT3 Pro muun paitsi GPS:n osalta.



Apple on vieläkin omassa luokassaan (HR)
 
Huawein kelloissa parasta ollu aina toi akkukesto. Harmi ku ei enää oo sitä google tukea.
 
Huawein kelloissa parasta ollu aina toi akkukesto. Harmi ku ei enää oo sitä google tukea.
Mitä Google-tukea? Kyllähän nämä Androidin kanssa pelaa siinä missä muutkin. Huaweilla oli toki vuosia sitten yksi vai kaksi Android Wear kelloa, mutta niissä oli sitten kyse käyttöjärjestelmästä, eikä Google-tuesta.
Ne joille sensorien tarkkuus merkitsee:

The Quantified Scientist testasi HR:n, GPS:n ja uniseurannan. Huonompi kuin GT3 Pro muun paitsi GPS:n osalta.



Apple on vieläkin omassa luokassaan (HR)

Taitaa Huaweilla olla siis vielä vähän tekemistä uuden sensorisysteeminsä algoritmien optimoinnissa. Aiempi ehti kuitenkin aika monenteen iteraatioonsa. Perus kuntoilukäytössä (sali, juoksu, pyöräily, salibandy) noita eroja ei kyllä havainnut oikeastaan millään tavalla.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä Google-tukea? Kyllähän nämä Androidin kanssa pelaa siinä missä muutkin. Huaweilla oli toki vuosia sitten yksi vai kaksi Android Wear kelloa, mutta niissä oli sitten kyse käyttöjärjestelmästä, eikä Google-tuesta.

Tarkoitan lähinnä, että hallintaan käytettävää Huawei Health sovellusta ei enää play kaupasta löydy ja Google fit tuki vedettiin pois. Tais olla kyse jostain sanktioista aikoinaan.
 
Mahtaakohan edelliseen Ultimateen tulla päivityksenä tuo Harmony OS 5? Itselläni on se sininen versio ja nuo maastokartat kiinnostaisi. :think:

Ainakin heidän sivuillaan HUAWEI WATCH Ultimate - HUAWEI Suomi kaikki mallit ovat samassa rivissä, niin en tiedä onko tuolla uudella vihreällä mallilla muuta eroa kuin ulkonäkö? Jos se ei eroa muuten niin voisi veikata että samat ominaisuudet päivittyvät joskus muihinkin versioihin.
 

Statistiikka

Viestiketjut
253 985
Viestejä
4 417 905
Jäsenet
73 258
Uusin jäsen
lu1kero

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom