Huawei esitteli EMUI-käyttöliittymänsä uusimman 10-version

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Juha Kokkonen, 12.08.2019.

Tagit:
 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 868
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016


  Oman Harmony OS -käyttöjärjestelmänsä ohella Huawei esitteli perjantaina myös uuden 10-version EMUI-käyttöliittymästään. Se tullaan lanseeraamaan laitteisiin Android Q -päivityksen yhteydessä.

  EMUI 10 tulee valmistajan mukaan tarjoamaan uudistetun käyttöliittymän, joukon uusia ominaisuuksia sekä parantuneen suorituskyvyn. Ulkonäköpuolella on tarjolla uudistetut kuvakkeet, animaatiot sekä myös kolmansien osapuolien sovelluksissa toimiva tumma tila. Suorituskykyä on parannettu tekoälyennustuksella, GPU Turbon uusimmalla versiolla sekä EROFS-tiedostojärjestelmällä.

  Ensimmäiset EMUI 10 -puhelimet tulevat olemaan Huawein mukaan Mate 30 -mallistossa ja P30-mallit saavat päivityksen syyskuun alussa. Sitä tarina ei kerro, miten EMUI 10 toteutetaan uusiin Mate-malleihin, jos Yhdysvallat ei salli Googlen lisensointeja uusiin Huawei-puhelinmalleihin.

   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2019
 2. shgth

  shgth

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  26.05.2017
  Oon todella ajan tasalla pc-jutuis ja jotenki puhelimen kanssakin. Seuraan jotain viittä sivua ja reddittiä. Saanko kysyä onko toi uutinen oikeasti löydetty twitteristä seuraamalla? Pitäiskö mun alkaa sekin..
   
 3. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 868
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä sieltäpä se. Twitter on nykypäivänä ainakin itsellä aika oleellinen työkalu alan tapahtumien seuraamista.
   
  shgth ja Tarnado tykkäävät tästä.
 4. Ultrosor

  Ultrosor Tentacule spécialité

  Viestejä:
  1 675
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Olikos jo jotain varmempaa tietoa onko tulossa P20 sarjalle? Itsellä P20 Pro ja olisihan tämä uusin vielä mukava saada käyttöön.
   
 5. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 868
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei taida vielä mitään virallista tietoa olla, mutta P10 on saanut Android Pie -päivityksen ja Huaweilla on yleensä ollut tapana päivittää huippumallejaan kahden seuraavan versiopäivityksen osalta.
   
  Ultrosor tykkää tästä.
 6. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 789
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Huawei on aiemmin myös luvannut Android Q -päivityksen mm. P20 ja P20 Pro malleille:
  Toki kauppasota voi kuvioita sotkea mutta näillä näkymin on siis tulossa. P30 Pro mallille on jo beta versio saatavilla Kiinan malleille.
   
  Ultrosor ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 7. Ultrosor

  Ultrosor Tentacule spécialité

  Viestejä:
  1 675
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hienoa. Toivoa siis on :tup:
   
 8. asiaintuntija

  asiaintuntija

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2019
  Jopa meikäläisen peruna eli Honor 8A tuettuna.:)
   
 9. halcyon

  halcyon

  Viestejä:
  786
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Miten EMUI 10 tulee Mate 30 -sarjan puhelimiin, joihin ei saa Google Play eikä GPS -lisenssejä?

  Eli tulee China only -julkaisu Mate 30-sarjasta vain Kiinan markkinoille?

  Huawei on itse sanonut julkisesti jo kolmasti, että lisenssiä ei ole ja Trumpin hallinto lykkäsi kaikkien poikkeuslisenssien myöntämistä ja se alkuperäinen 90 päivän siirtymäaika menee umpeen elokuun 19. päivä.

  Sen jälkeen Huawei on turha koittaa julkaista Android-puhelimia länsimarkkinoilla ilman Google Play:tä, gmailia, youtubea, ja muita Google-kilkkeitä ja toimivaa GPS:ää.

  Luulisi, että tämä olisi ihan mainitsemisen arvioinen asia uutisessa?

  Tietenkin kauppasota voi sitä ennen lieventyä ja tulla sopu, mutta juuri Goldmanin sijoitusanalyytikko totesi maanantaina, että ei nyt ihan juuri nyt siltä näytä, vaan nimenomaan näyttää kauppasota kiihtyvän.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 10. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 868
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan hyvä kysymys - Huawei sanoi näin omassa tiedotteessaan. Sen tarkemmi toteutusta eivät avanneet, mutta saattaahan tuo hyvin olla ehdollinen lisenssien saamisen suhteen, tai sitten nimittävät käyttöliittymää EMUI:ksi jokatapauksessa.

  Tämä oli lyhyt uutinen EMUI 10:n julkaisusta, eikä tähän juttukonseptiin oikein mahdu laajemmat taustoitukset, joista on jo keskustelua muissa ketjuissa. Laajensin nyt kuitenkin vähän tota viimeistä kappaletta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2019
  Ultrosor ja halcyon tykkäävät tästä.
 11. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 262
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  19. päivä elokuuta on ensi maanantai. Eli ei enää montaa päivää aikaa.

  Mielenkiintoista nähdä mitä porkkanamies tekee. Eli tuleeko sieltä uusi jatkoaika tai kenties pysyvämpikin sopimus.

  Mielenkiintoista myös nähdä loppuuko nykyisille Huawein jo myynnissä oleville malleille Google sovellusten päivitykset ja Play Servicen päivitykset tai estääkö Googlen niiden toiminnan kokonaan. Googlen intressissä olisi varmaan saada Huawei pysymään android-kelkassa kun muuten riskinä on että Huawein suunnasta tuleekin sitten uusi käyttöjärjestelmä joka haastaa Googlen Androidin myös länsimarkkinoilla. Ja taitavat android-sovellukset ja palvelut tuoda sen verran rahaa Googlelle jo mainosten muodossa, että kipeää tekee jos ne menettää Huawein puhelimien osalta.

  Android 10 Q versio taitaa nähdä päivänvalon viimeistään maanantaina 19. päivä elokuuta jotta se välttyy mahdollisesti sitä kautta kauppasaarrolta Huawein luureissa.

  Toivotaan että kiinalaiset nokittavat vuorostaan ja korottavat panoksia jos Trump ei anna periksi ja pistävät Yhdysvallat vientikieltoon niiden harvinaisten maametallien osalta ja kaikki Yhdysvaltain liittolaismaat jos niitä pääty niiden kautta Yhdysvaltoihin.
   
 12. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 868
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei lopu. Jo markkinoilla oleviin laitteisiin tuolla ei voida vaikuttaa.
   
 13. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 262
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Asiasta on ollut erilaisia lausuntoja:

  Google blocks Huawei access to Android updates after blacklisting

  Will Google lift Huawei ban? What the block means for Android users

  Huawei ban: the global fallout explained | TechRadar

  Asiaa ei yhtään ole selväntäneet ne Googlen tai Huawein antamat lausunnot, että esimerkiksi Huawein nykyiset puhelimet saavat jatkossakin tietoturvapäivityksiä.

  Eli tarkoittaako tuo sitä, että tietoturvapäivityksiä saavat sitä kautta että Android Open Source Project (AOSP) -projektin kautta ne tulevat avoimella koodilla ja Huawei sitten pistää ne jakoon vai saako Huawei ne jaettavaksi suoraan Googlelta? Entä tuleeko päivitykset myös Google Play Serviceen joka on Googlen suljettua koodia?

  Google Play kaupan on myös luvattu jatkavat toimintaansa Huawein puhelimissa. Sitä taas e ei ole kerrottu päivittyykö se Play Kauppa sovellus kun on Googlen omaa koodia ja onko Googlen Play kaupasta ladattavissa Googlen, Facebookin ja muiden jenkkifirmojen uudet sovellukset ja vanhojen sovellusten uudet versiot?

  Lähiaikoina asian suhteen ollaan paljon viisaampia kun pakotteet astuvat voimaan ja sen jälkeen käytännössä nähdään mitä ne vaikuttavat.
   
  halcyon tykkää tästä.
 14. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 789
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Huawei on ainakin itse kertonut, että päivitykset jatkuvat Play Palvelut jatkavat toimintaansa vanhoilla laitteilla. Lisäksi Google laittoi osan Huawein laitteista takaisin Android Enterprise Recommended listalle.
   
  Lucas tykkää tästä.