HTC U11:n tuore päivitys tuo mukanaan tuen Bluetooth 5.0:lle ja 60 FPS videokuvaukselle

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Juha Kokkonen, 11.08.2017.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 408
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]


  HTC on ilmoittanut Facebook-sivuillaan aloittaneensa uuden päivityksen syöttämisen U11-huippumallilleen. Päivitys tuo mukanaan pari merkittävää paikkausta laitteen puutteisiin yhteyksien sekä videokuvauksen osalta.

  Päivitys sisältää tuen Bluetooth 5.0:lle, jonka puuttumista io-techin lukijatkin aikanaan kommenttiosiossa ihmettelivät. Bluetooth 5.0 tuo mukanaan jopa nelinkertaisen kantaman sekä kaksinkertaisen siirtonopeuden 4.2-versioon nähden matalan virrankulutuksen tilassa. Toisena kaivattuna parannuksena päivitys tuo 60 FPS ruudunpäivitysnopeuden kameran 1080p-videotallennukseen. Päivitys sisältää myös Googlen tuoreet tietoturvapäivitykset sekä vakausparannuksia. Aiemmin puhuttuja uusia puristustoimintoja ei päivityksestä tiettävästi vielä löydy.

  Päivitykset syötetään laitteisiin ilmeisesti portautetusti, sillä yritys kertoo kansainvälisillä Facebook-sivuillaan sen tulevan saataville maailmanlaajuisesti lähikuukausien aikana. Yrityksen kotimaassa Taiwanissa päivityksen syöttäminen on jo aloitettu.

  io-tech tutustui U11:een kesäkuun lopulla kokeiltua-artikkelin muodossa ja totesi sen varteenotettavaksi vaihtoehdoksi high-end-hintaluokassa.

  Lähde: HTC (1)(2)

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
 2. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 499
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaikka tämä päivitys ei vielä tuonut uusi puristustoimintoja, niin Edge Sense Plus sovelluksella voi hallita noita eleitä varsin kattavasti. Mukana on esimerkiksi tuplapuristus (Premium feature), jolla voi vaihtaa vaikka musiikkikappaleita.
   
 3. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  1 984
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Voit kutsua minua vanhanaikaiseksi, mutta vierastan kovasti moisia eletoimintoja. En halua opetella uusia ei-vakiintuneita tapoja, sillä liian suurella todennäköisyydellä ne seuraavan päivityksen myötä poistuvat tai muuttuvat eri toiminnoiksi. Custom Romeista puhumattakaan. Käyttöliittymäpäivityksiä yleensäkin tupataan nykyään julkaisemaan enemmän proof-of-concepteina kuin aidosti käytettävyyden parantamiseen. Windows 8 ehkä sellaisena ääriesimerkkinä.
   
 4. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 499
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei noita eleitä ehkä kannatakaan ottaa käyttöön ihan mahdottomasti. Valitsee sellaisia, jotka sopivat itselle. Henkilökohtaisesti olen kokenut pyyhkäisyeleet hyvinkin käteviksi. Varsinkin kolmen sormen kuvakaappaus on näppärä. Tuosta HTC U11:n puristustoiminnosta ei ole kokemusta mutta voisin kuvitella musiikkikappaleen vaihtamisen suoraan taskusta puristamalla hyväksi ominaisuudeksi.
   
 5. tunppi

  tunppi

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  HTCn tietäen U11 päivittyy sen aikaa kunnes seuraava malli tulee hyllyille. Sen jälkeen U11 heitetään roskakoriin eikä uusia tietoturvapäivityksiä tai mitään muutakaan enää julkaista.

  HTC tekee hyviä puhelimia, mutta heidän softapuoli takkuaa niin pahasti ettei koko merkkiä voi enää suositella.
  Esimerkkinä htc10, joka on haavoittuvainen jo julkaistulle Broadpwn:lle ja joka on korjattu heinäkuun security patchissa. Harmi vaan että HTC lopettanut 10 mallin päivityksen tammikuulle 2017. Päivityksiä puhelimelle tuli siis alle yhden vuoden ja silloinkin heikosti. Sama toistunut lähes koko Android aikakauden heillä.
   
 6. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  2 053
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Asia ei ole ihan noin mustavalkoinen.
  Jenkeille niitä 10:n päivityksiä on kyllä valunut.

  Llabtoofer tuossa justiinsa twiittaili että EU käyttäjien odotus on "pian" ohi.
   
 7. R3DgRu

  R3DgRu

  Viestejä:
  707
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Johan mun M9:ssä on helmikuun tietoturvapäivitys. Luulisi, että 10:ssä on uudempi.

  Henk. koht. ei kyllä jaksa kiinnostaa joku tietoturva enempää kuin kasa höyryävää lantaa.
   
 8. TJ74

  TJ74

  Viestejä:
  874
  Rekisteröitynyt:
  25.12.2016
  HTC U11 Nordic version LTE-modeemisoftassa on huomattavasti parantamisen varaa, jonka HTC tietää. Toivottavasti suorituskykyparannuksia tulisi tässä seuraavassa ohjelmapaketissa. Nykyversion softa ei tee oikeutta Snapdragon X16 modeemille.
   
 9. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 408
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  HTC:lta tuli tarkennusta tuohon Bluetooth 5.0:aan, että se tulee hyödynnettäväksi vasta Android O -päivityksen myötä, koska Android Nougat ei kuulemma tue sitä. Erikoista, että mainostivat sitten sitä jo tämän nyt alkaneen päivityksen yhteydessä, jos ei kuitenkaan ole käytettävissä.
   
  FlyingAntero tykkää tästä.