HPE toimittaa rautaa maapallon rajalle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kaotik
  • Aloitettu Aloitettu

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
22 747
HPE on ilmoittanut sopineensa NASAn kanssa SBC-2 eli Spaceborne Computer-2:n toimittamisesta Kansainväliselle avaruusasemalle eli ISS:lle.
SBC-2 seuraa proof-of-concept tyyppistä Spaceborne Computeria, joka osoitti onnistuneesti tavallisten maan päällä käytettäväksi tarkoitettujen palvelinten sopivuudesta käytettäväksi myös avaruudessa. SBC:ssä ei ole tiettävästi mitään varsinaisia rautasuojauksia rakennettuna suoraan siruihin, mutta ne on varustettu tarkemmin määrittelemättömillä ohjelmistopohjaisilla suojaominaisuuksilla.

SBC-2:n tarkat tekniset ominaisuudet eivät ole tiedossa, mutta se perustuu HPE Edgeline Converged EL4000 Edge System -järjestelmään ja ProLiant DL360 -palvelimiin. Se ammutaan avaruuteen ja ISS:lle 20. kuluvaa kuuta NG-15-tehtävän yhteydessä ja sen on tarkoitus olla käytössä 2 - 3 vuotta.

1613080153879.png


Lähde: https://www.hpe.com/us/en/newsroom/...and-artificial-intelligence-capabilities.html
 
Viimeksi muokattu:
Mielenkiintoista nähdä kuinka kestää eritoten säteilyä.
 
Mielenkiintoista nähdä kuinka kestää eritoten säteilyä.
Ykkösversio oli ISS:llä käytössä 615 päivää, eli hyvin tuntuu kestävän. Nuo "ohjelmistopohjaiset suojaukset" on korjauksia juurikin mahdollisiin laskuvirheisiin yms mitä säteily voisi aiheuttaa. Ja ilmeisesti suurin stressin aihe on ollut muistien (sekä DRAM että NAND) kestäminen.
 
Vois olettaa että noissa on otettu tuollainen huomioon, tuskin nyt mitään millin teräspeltiä kuorina kuluttajatavaran tapaan.
Vois olettaa että noissa on jotkut mittarit säteilylle?
Eiköhän, vaikka eipä sillä mittarilla sinänsä paljoa tee kuin ajastaa tehtäviä niin ettei ihan pahimpiin säteilypiikkeihin osu.
Ja tosiaan ei se ehkä millin peltiä ole, mutta ei se mihinkään lyijyynkään ole valettu, tässä näkyy ykkösen kuorten paksuutta
1613165373705.png


 
Tuota otsikkoa tulin ihmettelemään, että onko tämä litteämaajuttuja vai mitä.
Pientä leikittelyä sanoilla vain, eri tahot määrittelevät rajan maapallon ja avaruuden rajan eri tavoin. NASA taitaa aloittaa jostain 100km:n paikkeilta jo avaruuden mutta toisaalta ilmakehän rippeitä piisaa paikoin vielä 1000 kilometrissäkin. ISS huitelee 400 kilometrissä suurin piirtein.
 
Jäi nyt vähän auki, että mihin tällä pyritään. Onko tarkoitus tutkia raudan kestävyyttä avaruudessa, vai onko avaruuspalvelimista jotain konkreettista hyötyä? Kommunikaatioviiveet kuitenkin olemattomat maan pinnalle ja kaistaakin jo se 600/50 Mbps.
 
Jäi nyt vähän auki, että mihin tällä pyritään. Onko tarkoitus tutkia raudan kestävyyttä avaruudessa, vai onko avaruuspalvelimista jotain konkreettista hyötyä? Kommunikaatioviiveet kuitenkin olemattomat maan pinnalle ja kaistaakin jo se 600/50 Mbps.
Tuosta uutiseen linkitetystä pressitiedotteestahan se aika hyvin selviää.

HPE sanoi:
There are hundreds of sensors that NASA and other organizations have strategically placed on the ISS and on satellites, which collect massive volumes of data that require a significant amount of bandwidth to send to earth to process. With in-space edge computing, researchers can process on-board image, signal and other data ....

“The most important benefit to delivering reliable in-space computing with Spaceborne Computer-2 is making real-time insights a reality. Space explorers can now transform how they conduct research based on readily available data and improve decision-making,” said Dr. Mark Fernandez, solution architect, Converged Edge Systems at HPE

Eli menee ihan hyötykäyttöön ja samaa systeemiä aiotaan jatkossa käyttää satelliiteissa, jotta saadaan prosessoitua asioita paikan päällä sen sijaan että pitäisi siirtää kaikki data raakana maahan asti. Tulevaisuudessa sitten kuun ja Marsin tutkimiseen hyödynnettävissä myöskin. Ja täällä maan pinnalla näitä aiotaan käyttää öljynporauslautoilla ja muissa rankemmissa ympäristöissä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
264 418
Viestejä
4 583 705
Jäsenet
75 426
Uusin jäsen
sakfouri

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom