HP ZBook 15, näyttö tai näytönohjain luovuttamassa?

Viestiketju alueella 'Kannettavat tietokoneet' , aloittaja SuperPete, 04.04.2018.

 1. SuperPete

  SuperPete

  Viestejä:
  165
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hankin jokin aika sitten käytetyn HP:n ZBook 15:n. Se tuli aktiivikäyttöön tuossa helmikuun alussa ja on siitä asti palvellut uskollisesti aina pääsiäiseen saakka.

  Pääsiäispyhinä kaikki kuitenkin muuttui. Näyttö meni yhtäkkiä pimeäksi eikä herännyt mihinkään toimenpiteeseen. Lopulta uudelleenkäynnistys auttoi. Kone ajautui lepotilaan ja sitten oltiinkin taas saman ongelman edessä. Uudelleenkäynnistys ja kone toimi taas seuraavaan lepoon asti.

  Tässä tilanteessa käännyin HP:n tukifoorumin puoleen ja sieltä löytyi samansuuntaisia ongelmia. Ensin näytönohjainajurin downgrade, joka ei auttanut mitään. Tosin nyt näyttö ei enää aina elpynyt edes bootin aikana vaan saatettiin tarvita useampia. Välillä näyttö heräili ja heräilee vasta Windowsin kirjautumiseen (HP:n omat logot ei näy) ja välillä ei ollenkaan. Kone kuitenkin lataa käyttöjärjestelmän valmiiksi. Näytössä palaa myös jokin taustavalo (näyttö sinertää) ja välillä välkkyy. Asensin vielä NVidialta löytyneen ajurin, joka oli kaikkein uusin, mutta ei apua. Näyttö sammuu hetken käytön jälkeen kuin taikaiskusta.

  NVidian näyttis on Quadro K2100M ja lisäksi koneessa on vielä joku Intelin oma HD-juttu.

  Löytyykö täältä keltään vastaavia kokemuksia tai hyviä vinkkejä tilanteeseen?
   
 2. CrFr

  CrFr Massapäällikkö

  Viestejä:
  168
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Muistaakseni noissa on vaihdettava MXM-näyttis. Jos takuuta ei ole ja askarteluintoa löytyy, voisi kokeilla irroittaa quadron koneesta ja katsoa toimiiko kunnolla pelkällä integroidulla.
   
 3. Flash-A-Holic

  Flash-A-Holic

  Viestejä:
  166
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Voisikohan kyseessä olla sama ongelma kuin itselläni aiemmin:
  Itselläni HP:n läppäri jumahti mustaan ruutuun aina, kun läppäri meni lepotilaan. Muuten läppäri kuitenkin toimi normaalisti toisin kuin sinulla. Itselläni ongelma paikantui ajureihin ja korjautui niiden päivityksillä.
   
 4. DIY_Lobotomy

  DIY_Lobotomy

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2018
 5. akse

  akse

  Viestejä:
  1 334
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jep ja jos olet nvidian ajureita vaan päivitelly niin ei välttämättä vaikuta mitään kun olet desktopilla niin käyttää Intelin gpu:ta.

  Ellei tosiaan ole biosista pakotettu Quadro pelkästään käyttöön.
   
 6. SuperPete

  SuperPete

  Viestejä:
  165
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Pääsin tänään BIOSiin ja tosiaan hybridin poisotto korjasi tilanteen ainakin toistaiseksi. Tosin nyt ei ole enää Inteliä lainkaan listoilla, joten sen ajuria on haastavaa muokkailla.
   
 7. SuperPete

  SuperPete

  Viestejä:
  165
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nyt näyttö toimii jotenkin, mutta välkyttelee jonkin verran. Ei siis kovin suurta parannusta. Pelkkä NVIDIA ajossa.
   
 8. SuperPete

  SuperPete

  Viestejä:
  165
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Samat ongelmat jatkuu edelleen. Välillä näyttö voi toimia usean bootin jälkeen parikin päivää, mutta sitten taas tulee pelkkää taustavaloa, kun käynnistää konetta. Edes HP:n alkulogo ei siis näy. Välillä alkaa toimia kirjautumisruudussa.