[HP] nuolinäppäimet tuottaa prt scr

Liittynyt
25.09.2022
Viestejä
3
Tervehdys kaikille!

Asensin aiemmin tänään HP Probook 450 G8 läppäriini Ubuntu Linuxin toiseksi käyttöjärjestelmäksi. Huomasin, että nuolinäppäimiä painelemalla peräkkäin järjestelmä ottaa print screenin (kuuluu ääniefekti ja kuva Kuvat -kansioon). Tänään myöhemmin testasin, että tämä toimii myös Windowsin puolella eli näppäimien painelun jälkeen voin löytää print screenin leikepöydältä. Eli voin avata paintin ja liittää kuvan sinne.

Tutkin asiaa lisää ja print screen'in saa otettua rämpyttämällä alimpia nuolinäppäimiä (vasen, alas ja oikea) yhtä aikaa. Tuntuu toimivan ainakin fn- ja numlock päällä.

Tarvitseeko tästä huolestua, sillä en ole löytänyt netistä nuolinäppäimiin yhdistettyä pikakomentoa. Voiko kukaan testata tätä omalla HP-kannettavallaan?

Lämpimät kiitokset kaikille jo etukäteen!
 
Liittynyt
25.09.2022
Viestejä
3
Uutta tutkimustulosta. Jos painaa nuolen alas ja nuolen vasemmalle pohjaan sekä rämpyttää näppäimet pohjassa pg up -nappia niin saattaa saada space -napin painalluksen aikaiseksi.

Kone ei taida osata rekisteröidä painalluksia oikein jos painaa nuolinäppäimiä sekä tiettyjä muita erikoisnäppäimiä pohjaan yhtä aikaa. Voiko tässä olla, että tämä ei osaa lukea tietyltä sektorilta (nuolet, tietyt erikoisnapit) kuin vain kahta nappia yhtä aikaa oikein?
Edit: Delete + prt scr napit pohjassa spacea rämpyttämällä pg up -napin painallus
 

Desgorr

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 928
Ensimmäisenä testaisin biosin päivitystä jos ei ole jo uusin. Sitten voisi myös kokeilla, että tekeekö samaa erillisellä näppäimistöllä.
 
Liittynyt
25.09.2022
Viestejä
3
Ensimmäisenä testaisin biosin päivitystä jos ei ole jo uusin. Sitten voisi myös kokeilla, että tekeekö samaa erillisellä näppäimistöllä.
Kiitos vastauksestasi! Laitteissa on tuoreimmat laiteohjelmistot HP:n sivuilta. Erillistä näppäimistöä ei ole saatavilla, joten en voi sillä testata.

Tutkin tilannetta myös PassMarkin Keyboardtest -ohjelmalla ja kone ei ilmeisesti osaa tunnistaa yli kahta "erikoispainiketta" yhtä aikaa painetuksi. Kolmen pohjaan painetun erikoispainikkeen tapauksessa kone saattaa tulkita, että painan jotain neljännettä painiketta. Esimerkiksi prt scr + delete ollessa pohjassa ja yhtä aikaa painaessa pg up -nappia ohjelma saattaa näyttää spacen painetuksi.

Tämä lienee oikeastaan näppäimistön ominaisuus eikä vika?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 136
Viestejä
4 196 809
Jäsenet
70 854
Uusin jäsen
rata-mestari

Hinta.fi

Ylös Bottom