HP 635 elvytys, onko järkeä.

Viestiketju alueella 'Kannettavat tietokoneet' , aloittaja Gukkuu, 07.12.2017.

 1. Gukkuu

  Gukkuu

  Viestejä:
  87
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Terve!

  Isä haluaisi, että vanhaan läppäriin asennettaisiin windows uusiksi 7 -> 10 kun pöytäkoneessa on siihen tykästynyt. Vanhan läppärin 7 alkaa muutenkin olemaan jo niin sekaisin, että täytyy asialle jotain tehdä. Itselle tuli heti mieleen, että Hdd -> SSD ja palikka lisää muistia.

  Mikäli kuitenkin uutena ostaisi (ellen saa päätä käännettyä) tulee osille jo sen verran hintaa, että melkein sanoisin että sijoittaa vähän lisää ja ostaa uuden kokonaan, tai käytettynä muutaman kympin lisäsijoituksella käytetyn. Käyttö on perus sähköpostit, satunnaiset word kirjoittelut, youtube ja TotoTV katsominen.

  Pohjimmainen kysymys onkin, mitä mieltä täällä ollaan. Vanhalla raudalla 10 sisään, päivityksillä 10 sisään, uusi/käytetty mylly vai takaisin puhtaaseen windows 7?

  Mylly: HP 635 Specs
   
 2. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 176
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Noin vanhaan koneeseen ei löydy välttämättä kaikkia ajureita kympille. Yleensä se ei kuitenkaan ole ongelma. Lisäämällä muistia ja SSD-levyn siitä tulee huomattavasti ripeämpi joka tapauksessa.

  Heikko prossu ja muiden komponenttien kestoikä tekee valinnasta vaikean.

  Itse laittaisin siihen linuxin ja käyttäisin säästyneet kympit johonkin parempaan, vaikka maailmanrauhan edistämiseen, mökin laittamiseen ja maailmanympärimatkaan ;)
   
 3. Gukkuu

  Gukkuu

  Viestejä:
  87
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Jep samoja asioita mietin itsekkin, rahallinen investointi pienillä parannuksilla on kuitenkin "huomattava" verrattuna että käytettynä saa melkein samalla rahalla parempia kokonaisuuksia. Muiden kokoonpanon osien ikä ja teho kuitenkin rajoittaa.

  Linux ei ole vaihtoehto, koska kone menee tosiaan isälle. Hänellä ei ole innostusta opetella uusia systeemeitä enään.
   
 4. SapphireThunder

  SapphireThunder

  Viestejä:
  1 832
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sanoisin että kannattaa ostaa uusi laite suoraan.
  Jos pieni koko ei haittaa niin nuo Lenovo Ideapadit joita löytyy 200-300€ hintaan olisivat loistopelejä.
  Nuo joissa on Celeron N3xxx.
  Etsiä sellainen jossa olisi 128gb SSD, 4gb RAM.


  EDIT:
  tai vaikkapa tämä:

  HP 14-bp081no 14&quote; kannettava (musta) - Kannettavat tietokoneet


  On sen verran hyvän hintainen.
   
 5. kjns

  kjns

  Viestejä:
  1 976
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Itse suhtaudun vähän skeptisesti järkevyyteen päivittää konetta ainakaan uusilla osilla. Mustiahan tuo kone tarvitsisi mielestäni sen 4GB joka tapauksessa. HDD:llä kymppi pyörii, mutta kyllähän ssd on vaan niin paljon nopeampi.

  Tietty jos halvalla saat hankittua ssd:n ja toisen muistikamman (kai nykyinen on 1x2GB jotta saa toisen vielä sisään?) niin sitten päivityksessä voi olla tolkkua. Windows 7:n saisi kympiksi päivitettyä (laillisesti ja vapaasti) vielä muistaakseni vuoden loppuun kikkailemalla tarvitsevansa niitä helppokäyttötoimintoja. Seiskaan ei kannata enää jäädä, koska se on EOL-tilassa.

  Jos lähtee hankkimaan uutta, niin käytetty firmakone voisi olla hyvä vaihtoehto, esim. tuollaista Probookkia saisi jo postikuluineen alle 400 eurolla, siinä olis iskälle konetta pidemmäksi aikaa. Core i5/8GB/128GB SSD/Full HD 15,6" jne... Samalla rahalla saa "markettiläppäreitäkin", vaikkapa tuollaisen Asuksen Jimm'siltä. Prossuhan tuossa on heittämällä hitaampi* kuin Probookissa, vain vähän nopeampi kuin vanhassa koneessa, mutta kyllä tuollakin perushommat tekee kun sisällä on SSD ja 8GB muistia.


  * Passmark scoret:
  AMD E-350: 775
  Celeron N3550: 1127
  Core i5-4200M: 4039
   
 6. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  10:n voi asentaa puhtaana eli vaikka sille uudelle tyhjälle SSD:lle ja aktivoida 7:n avaimella ilman mitään kikkailuja.
   
  kjns tykkää tästä.