Honor 8 jää ilman Android 8.0 Oreota

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja R3DgRu, 16.01.2018.

 1. R3DgRu

  R3DgRu

  Viestejä:
  576
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Honorin toimitusjohtaja kertoi vielä Joulukuussa, että Honor 8 ja 8 Pro saisivat Android 8.0 päivityksen pian ja ohjelmiston beetatestaus olisi jo aloitettu. Nyt kuitenkin Honor Intia on kertonut Twitterissä, ettei se aio tuoda päivitystä "rauta- ja ohjelmistopuolen rajoitteisiin" vedoten. Samalla Honor kuitenkin kertoo 8:n saavan vielä tietoturvapäivityksiä tarpeen vaatiessa.


  Lähde: Honor fails to keep its promise, says Honor 8 will not receive Android 8.0 Oreo
   
 2. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen

  Viestejä:
  3 233
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lisäksi Honor Global Twitter tilin vastaava on antanut saman lausunnon:

  Nuo perustelut ontuvat kuitenkin pahasti, sillä Honor 8:ssa ei ole mitään teknisiä esteitä Oreo päivitykselle. Jos päivitys jää tulematta, niin Honor 8 julkaisun yhteydessä tehty lupaus petetään. Lupauksessa erikseen mainittiin, että Honor tuo Honor 8:lle (ja sen jälkeisille Honor malleille) ominaisuuspäivityksiä 24kk ajan. Tietoturvapäivitysten luvattiin jatkuvan vielä pidempään (linkki).
   
 3. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  1 178
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Rehellisesti android maailmassa mennää kyllä päin sitä itseään, en applestä välitä mutta siellä osataan tuo päivittäminen tehdä (jos ei nyt akku hidastusta oteta mukaan) huomattavasti paremmin. Miksi pitää julkaista 10 mallia kuukaudessa vielä niin että osa kilpailee jopa keskenään? Aivan järjetöntä ja samalla jopa raivostuttavaa ostajan kusetusta koko touhu :rage: Tässä olisi jollekkin hyvä markkinarako täytettäväksi, toivottavasti Nokia pitää lupauksensa ja voi mainostaa "kaikki julkaisemamme laitteet ovat päivitetty uusimpaan androidiin"
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2018
  Fozyzy, R3DgRu ja Veli Veikkonen tykkäävät tästä.
 4. tle88

  tle88

  Viestejä:
  728
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Itsekin eniten vihaa sitä tunnetta, että on vedetty ja vedätetty kölin alitse. Sen muistaa pitkään. Ja sitä tunnetta vihaa. On jotenkin hupaisaa, että noin tehdään ja samalla markkinointiosasto viettää sitä tooga -juhlaansa sen kahden drinkin minimi vaatimuksensa kanssa. Omissa silmissä tuollainen merkki on entinen, eikä niiden puhelinta haluaisi enää mistään hinnasta. Se, että on varaa, tarkoittaa sitä, että on myös varaa periaatteellisista syistä tehdä itseään kohtaan myös epäedullinen päätös. Länsimaissa melkein kaikilla on varaa tehdä tällaisia päätöksiä. Ja mikäs on tehdessä, kuin muitakin puhelimia on tarjolla.

  On kummallista, että toimitusjohtajaksi valitaan noinkin tyhmä mies.

  T -.-
   
  drc tykkää tästä.
 5. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 136
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tosin eipä se tarkoita että uusi Android versio tuotaisiin, vaan voidaan tuoda "omia" ominaisuuspäivityksiä se 24kk
   
 6. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen

  Viestejä:
  3 233
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tottahan se on tuokin mutta jos rummutetaan 24kk päivitystukea, niin sen olettaisi kattavan myös Android versiopäivitykset (kuten suurin osa valmistajista tekee). Honor 8:iin lienee siis odotettavissa vain EMUI 8 päivitys eikä Oreota.
   
 7. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 350
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minunkin korvaani tuo yhteensopivuusongelma kuulostaa höpöhöpöltä, mutta oletko kuitenkin 100 % varma, ettei Kirin 950 -piirissä voisi olla jotain Oreon kanssa epäyhteensopivaa?
   
 8. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen

  Viestejä:
  3 233
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No ihan täysin varma en ole, sillä HiSilicon/Huawei jakaa varsin nihkeästi tietoja Kirin piireistä. Honor 7:n ja Nougatin kohdalla syyksi kerrottiin epäyhteensopivuus Vulkan API:n kanssa. Tämä ainakin oli valhe, sillä mm. Nexus 9 päivittyi Nougattiin, vaikka siinä ei ollut tukea Vulkan API:lle alunperin.
   
  Jomena ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 9. Temeee

  Temeee

  Viestejä:
  165
  Rekisteröitynyt:
  30.05.2017
  Honor 9 kuitenkin käsittääkseni saa oreon ja ainut ero honor 8:aan on uudempi prosessori :think:

  E: Honor yseissä oreo jo betatestauksessa
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2018
 10. R3DgRu

  R3DgRu

  Viestejä:
  576
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Tämä on kyllä härskiä sanojen syömistä puhelimen ostaneita kohtaan. Parempi olisi olla lupaamatta mitään, jos lupauksia ei kyetä pitämään.
   
  mölyä, TTohveli, Deussu ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 11. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  2 451
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Pitää sitten seuraavan luurin kanssa katsella muualle kuin huawein suuntaan. Harmi sinällään kun olen tästä Honor 8 tykännyt paljon.
   
 12. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 350
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyselin Huawei Suomelta tarkennusta/vahvistusta tähän asiaan ja sen taustoihin.
   
  Fozyzy, Kidov, mRkukov ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 13. Oispa kaljaa

  Oispa kaljaa

  Viestejä:
  300
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vähän kusetettu olo näin Honor 8 omistajana. :( No, ainakin tietää välttää tulevaisuudessa Huaweita..
   
  Jursk ja tle88 tykkäävät tästä.
 14. sbasil

  sbasil

  Viestejä:
  1 706
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei mitään uutta auringon alla. Yksi sun toinen valmistaja tuntuu sluibailevan päivitysten kanssa. Tuossa Oreossa ei edes kyllä ole mitään kovin ihmeellistä, joten jos pysyvät edes sen verran sanassaan, että jatkavat tietoturvapäivityksiä Nougatille, niin sekin on jo puoli voittoa. Motorolan päivitykset Oreoon kai kanssa vähän niin ja näin/kiikun kaakun ja LG on jo niittänyt nimeä lupausten rikkojana. Eikös OnePlussan kanssa ollut myös jotain epäselvyyksiä? Ihana Android-maailma. :) Nokia sentään on taitanut toistaiseksi hoitaa homman kunnialla ja Apple...No, hidastuksista huolimatta paremmin kuin moni Android-valmistaja.
   
 15. tsönäri

  tsönäri

  Viestejä:
  162
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2017
  Kauniimmalle osapuolelle hankittiin nexus vitosen tilalle vihdoin uusi luuri, honor 8, juuri näitten päivityslupausten ja pitkien takuiden perusteella. Nyt vähän kismittää. :shifty:
   
  tle88 tykkää tästä.
 16. tle88

  tle88

  Viestejä:
  728
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Ei tätä aina ymmärrä. Vahinko nimeä kohtaan on aivan järjetön, kun noin toimitaan. Meitä kuluttajia pidetään aivan tyhminä ja lypsettävänä karjana, ei voi muuta sanoa. Eipä tule enää tätäkään merkkiä ei itselle, eikä ympäristöön. Eihän tällaiselle mitään muuta voi tehdä, kuin muistaa asia pitkään ja äänestää jaloillaan tai oikeamminkin lompakollaan.

  Pakko on odottaa ehdottoman täysin valmista Treble + Oreo tuotetta, sellaista, jonka päivitys ei ole enää ollenkaan kiinni jatkossa siitä laitteen valmistajasta. Asia minkä pitäisi olla "mukava asia", on muuttunut jotenkin lähinnä vain vitutusta aiheuttavaksi tarpomiseksi.

  Yli 30 vuoden matka näiden erilaisten romujen kanssa on kyynistänyt tämmöistä sinisilmää aivan helvetisti. Onhan tälle toiminnalle nimikin olemassa, eli "vaporware". En minä nyt ikuista puhelinta tai 4G modeemia odota, mutta josko nyt vaikka edes sitä, että lupauksissa pysyttäisiin ja firmwaressa olevat suoranaiset virheet edes korjattaisiin.

  On kuin olisi saanut ihottuman tai allergian, nyt pienikin epärehellinen perseily valmistajien suunnalta vituttaa aivan oudon paljon. Kohtuuttoman paljon. (pitää vissiin katsoa peiliin, ja vähän rauhoittua.)

  Myös meillä on sama tilanne kuin tsönärillä, vaimolla on tällä hetkellä 17 euron hätä Samsung käytössä. Omakin puhelin on yli 3 vuotta vanha. Edellisten puhelinten tuki loppui kuin kanan lento, ei viitsisi millään enää tehdä samaa virhettä toistamiseen. Tyhmähän sitä olisi, ellei sitä oppisi yhdestä kerrasta ja myös Teidän toisten kokemuksista.

  Pakko on vain jaksaa odottaa, että tuotteet tehdään aivan valmiiksi saakka. Onneksi sitä ei ehtinyt ostaa Huaweita. Siinä on taas yksi minun silmissäni kuollut merkki.

  T -.-
   
  Age of Computers ja tsönäri tykkäävät tästä.
 17. tle88

  tle88

  Viestejä:
  728
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Android maailman menoa kun katselee, niin pakostakin alkaa katse kääntymään Applen suuntaan. Jokin siinäkin vain hiertää. Kai se on se tolkuton hinnoittelu, josta tajuaa olevansa aivan teuraspässin roolissa. Olisi edes itse vaihdettava akku, niin voisikin sen 800 euroa puhelimesta maksaa. Nyt ei vain voi.

  T -.-
   
  Fozyzy, Ultrosor, mölyä ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 18. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  1 178
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Oneplussa menetti omissa silmissä täysin luoton, käytössä vielä x malli joka siis juuri tuli 2v ikään, tietoturvapäivitys 1.11.2016! Tämä malli sai vuoden päivtyksiä ja sen jälkeen jätettiin sivuu, ei ole tulossa uutta 1+ mallia omaan käyttöön.
   
 19. unclesamuli

  unclesamuli

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  10.05.2017


  Nyt taas sanotaan, että Oreo on vielä testaus vaiheessa. Mitä tässä ny uskois, ku samalta firmalta tuloo niin monta vastausta.
   
  mRkukov, Jezme, Juha Kokkonen ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 20. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  1 668
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  Asentaisin vaikka Lineageosin ja gappsin tuon alkuperäisen ohjelmiston päälle. Niin saat väh. Android 7 version tuohon tai jos ei oo julkaistu 8-versiota jo.
   
 21. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen

  Viestejä:
  3 233
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei näitä somevastaavien kommetteja voi oikein ottaa vakavasti. Sinänsä tämä ei olisi uusi tilanne, jos Honor 8 Lite päivittyisi ja Honor 8 ei. Ihan vastaava tilanne kävi edellisen sukupolven kanssa: Honor 7 Lite päivittyi Nougattiin mutta Honor 7 ei.
   
 22. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 350
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tähän liittyen sellainen sivukaneetti, että Honor 7 Litehän on nimetty tuolla tavalla vain Suomen markkinoille. Ulkomaillahan se taitaa olla virallisesti Honor 5C. Mutta jokatapauksessa älytön tilannehan tuokin oli.
   
 23. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen

  Viestejä:
  3 233
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja joillain markkina-alueilla brändikin on muuttunut Huaweiksi: Huawei CT3 :facepalm:. Yritä siinä kuluttajana pysyä mallien perässä :confused2:.
   
  Fozyzy ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 24. antero

  antero

  Viestejä:
  1 837
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  On se että valmistaja joutuu ostamaan Mediatekin laitteille uudet ajurit. Eli rahaa palaa vanhaan laitteeseen. Sen takia Mediatekin piirillä olevat saa nihkeästi päivityksiä. Tämä on anoa syy. Tosin jos toinen samalla piirillä oleva saa päivityksen, pitäisi se tulla muillekkin.

  Tuossa voi jälleen raha määrätä, halvemman mallin ostaja voi vaihtaa parempaan. Mutta jos huippumalli saa päivityksen, ei puhelinta vaihdeta.

  Uskotellaan olevan tulossa kunnes kukaan ei enää kaipaa, niin jätetään julkaisematta. Muistuttaa Samsungin tapaa takavuosina.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2018
 25. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen

  Viestejä:
  3 233
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näissä puhelimissa tosin on Huawein omat Kirin piirit.
   
  BulldogPO, tatulpin ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 26. Urpola77

  Urpola77

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Oiskohan somessa testattu miten suhtaudutaan, jos jätetään päivittämättä.
  Negatiivinen kaiku sen verran kova, että saattaa tullakun tuo oreo vielä.
   
  unclesamuli tykkää tästä.
 27. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen

  Viestejä:
  3 233
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Motorolallahan muuttui ääni kellossa syksyllä Moto G4 Plus mallin kohdalla mahdollisesti kuluttajien painostuksen ja negatiivisen julkisuuden vuoksi.
   
  Juha Kokkonen, unclesamuli ja Urpola77 tykkäävät tästä.
 28. wasdafd

  wasdafd

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Vähän meinaa olla ikävä aikaa, kun Google valmisti ja möi edullisia mutta tehokkaita Nexus-luureja, joihin sai aina uusimman päivityksen nopeasti. Oma Nexus 5 oli erinomainen hinta-laatu -suhteeltaan ja toimi oikeastaan aina moitteetta. Harmi, että Pixel-sarjan puhelimet ovat niin kalliita eikä niitä edes Suomessa myydä.
   
  BulldogPO, mölyä ja Jezme tykkäävät tästä.
 29. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 102
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä noita myydään mutta hintaan nähden saatu vastine on ihan muuta kuin Nexuksissa: Katso Pixel-tuotteet! (En maksaisi 1200€ tuosta Pixel 2 XL kun OP5T on 499€. Aika suuri lisähinta Googlen softatuesta ja parista lisäominaisuudesta.)
   
 30. wasdafd

  wasdafd

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Jep, turhan hintavia ovat, vaikka Pixeleissä onkin markkinoiden paras puhelinkamera.
   
 31. orakk

  orakk

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Toiminta jatkuu samalla tavalla kuin Honor 7:n kohdalla, joten omalla kohdalla on viimeiset Huawein ostettu. Tällä hetkellä talossa 2kpl Honor 7 ja lisäksi Huawein Mediapad M3. Näistä kun aika jättää, niin merkki vaihtui. Ihan vain katteettomien lupausten takia.
   
 32. Urpola77

  Urpola77

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Kerro tuo huihaile. Saman voisi jokainen vaihtamaan joutuva tehdä. :bored:
   
 33. orakk

  orakk

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Lähetin palautetta huihaille, kun temppuilivat Honor 7:n kanssa ja sain geneerisen vastauksen tyyliin: kiitos palautteestanne. Turhaa taitaa tuo palautteiden antaminen olla.
   
 34. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 102
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Palaute on varmaan tehokkaampaa jos se saa tarpeeksi julkista näkyvyyttä. Esim. siis somessa tehdyillä kommenteilla on varmaan isompi vaikutus kuin yksittäisillä henkilökohtaisilla yhteydenotoilla.
   
 35. Urpola77

  Urpola77

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Aivan. Julkisia päivityksiä kehiin :beye:
   
 36. Piuhamies

  Piuhamies

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Juuri ostin honor 8 koska oli niin samanlainen kun 9 ja piti saada oreo päivityskin.
   
 37. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 102
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässä lienee se suurin syy olla tuomatta Oreota Honor 8:lle. Lopetetaan softatuki tältä osin niin yhtäkkiä saadaan hieman merkittävämpää eroa näiden kahden välille. Hieman skeptinen olen sitä "rautaan perustuvaa rajoitetta" kohtaan.

  Saisivatpa vaan jonkun virallisen lausunnon asiasta eikä tuota twitterin soutaahuopaa meininkiä. Tulee, ei tule, tulee, ei tule. Eka luvataan, sitten kielletään, nyt herätellään taas toiveita jotta ne voidaan ehkä taas murskata. Parempi olisi olla lupaamatta tai sitten pitää sanansa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2018
  Piuhamies ja Temeee tykkäävät tästä.
 38. mölyä

  mölyä

  Viestejä:
  394
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Vaihtoehdot on todellakin pelkkää skeidaa eri muodossa, valinta tehdään sen perusteella että mikä värkki on vähiten paska. Jokainen arvottaa tämän toki omalla tavallaan, tässä kun on nyt itse poissulkenut melko monta eri
  Android-valmistajaa omien kokemusten perusteella niin kiinnostavin seuraava vaihtoehto alkaa olla lyöttäytyä lampaaksi ja maksaa itsensä kipeäksi Applen puhelimesta.
   
 39. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  1 555
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Voiko kuluttaja vedota virhevastuuseen, jos valmistaja ei paikkaa tietoturva-aukkoja pois sen aikana?
   
 40. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  740
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  En usko että olisi mahdollista.
   
 41. Telaketju88

  Telaketju88 Tukijäsen

  Viestejä:
  225
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Itse petyin Honor 7:n kanssa firman päivityksiin. Samoin P8:ssa oli ikivanha android kun taas pari vuotta vanhemmassa Nexuksessa oli uudemmat androidit sisällä.
  Käytännössä huawei toi päivitykset jopa 10--12kk googlen jälkeen ja spekseiltään huonommat, mutta tuoreemmat lite mallit saivat päivitykset, muttei tämä edellinen lippulaivamalli.
  Näköjään Huawei toistaa virheensä.

  Nyt puhelimena xiaomi, ja päivitykset tulleet ajallaan.
   
 42. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 350
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vähän offtopicia, mutta mihin Xiaomiin on saatavilla jo virallinen Android Oreo?
   
 43. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 102
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Viestihistorian perusteella sanoisin, että @Roboshark viittaa Xiaomilla tuohon Mi A1 (AndroidOne) puhelimeen. Sinänsä epäreilua verrata kyseistä laitetta softan osalta Huaweihin, koska eikös AndroidOne -konseptissa suoraan itse Google vastaa softasta ja päivityksistä. Eli Xiaomi käytännössä valmistaa vain fyysisen laitteen ja Google sitten hoitaa täysin softapuolen(?). Tottakai tuollaisessa laitteessa päivitykset tulevat ajallaan ja Googleahan tuossa pitäisi kehua eikä suinkaan Xiaomia. Jos tämä Honor 8 olisi AndroidOne puhelin niin silläkin olisi jo Oreo. Oikeammin muotoiltuna voisi ehkä todeta, että "nyt puhelimessa AndroidOne, ja päivitykset tulleet ajallaan". (Hyvä konseptihan tuo kuitenkin on ja korjaa sen Androidin suurimman murheen eli valmistajan harteille jääneen softapäivityksen. Noita AndroidOne laitteita saisi olla laajemminkin tarjolla vaikka ehkä Treblekin osittain tulevaisuudessa parantaa tätä päivitystouhua.)

  E: Ilmeisesti olen ymmärtänyt jotain väärin.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2018
 44. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 350
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä noissa Android One -luureissa päivitykset tulevat ihan valmistajalta itseltään ja käsittääkseni Mi A1:n päivityksen jakelu on keskeytetty bugisuuden vuoksi.
   
  Jezme tykkää tästä.
 45. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 074
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Eipä tarvitse enää jatkossa Honoria ostella Huaweilta.
   
 46. ted

  ted

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näinhän se on, itsekin olen yliviivannut monta eri Android-valmistajaa vaihtoehdoista juuri näiden supporttiongelmien takia. Itse mietin vähän aikaa sitten Huawein luurin ostamista, mutta en kyllä taidakaan.. itselläni nyt käytössä Nokia 6, ainakin tietoturvapäivitykset ovat kunnossa ja Oreo on tulossa.
   
 47. Hellsinki

  Hellsinki Kapteeni pienkonekorjaaja Tukijäsen

  Viestejä:
  722
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Honor 8 ohjelmistoineen oli kyllä jo silkkaa paskaa. Söi akun vuorokaudessa, teki sillä mitään tai ei ja nyt tääki yllätys. ns moderni high tech puhelin ja vanhenee jo kuukaudessa. Ei enää koskaan Huawei shaissee.
   
 48. Telaketju88

  Telaketju88 Tukijäsen

  Viestejä:
  225
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  M1,
  Itse olen saanut päivityksen enkä ole bugeja huomannut.
   
 49. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 350
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Päivityksen jakelu alkoi 31. joulukuuta ja se pistettiin jäihin hieman myöhemmin useiden löytyneiden bugien johdosta. Nyt on taas tietääkseni ollut muutaman päivän uudelleen jakelussa. Kun vähän käyttäjäkommentteja ulkomaisilta foorumeilta lueskelee, niin ongelmia on ollut mm. Bluetoothin, puhelinsovelluksen jumittamisen, uudelleenkäynnistelyjen, jumiutuvan kameran, sormenjälkitunnistimen, moniajonäppäimen, virrankulutuksen yms. suhteen.

  Eli en nyt ehkä yleistäisi tuon perusteella päivityksiä Xiaomin vahvuudeksi, kun käsittääkseni firman oma MIUI-käyttis on aina tullut tyyliin yhden Android-version jälkijunassa.

  Mutta tämä riittänee tästä offtopicista osaltani :geek:
   
 50. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 344
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Jollen nyt ihan väärässä ole, niin Treble ei ole sama kuin etteivät päivitykset olisi kiinni valmistajasta.
  Sen mitä treble antaa on se, että piirivalmistajilta ei tarvitse saada vartavasten ajureita jokaista uutta Android versiota varten, vaan samojen ajureiden päälle voi päivittää varsinaisen käyttiksen. Eli se tekee päivittämisestä laitevalmistajalle helpompaa, kun ei tartte odotella tekeekö piirivalmista ovat softansa uudelle alustalle vai eivät. Mutta siltikin puhelinvalmistajan pitää tehdä se puhelimeen tehtävä softa. Ja jos valmistaja ei sitä tee, niin treble ei auta yhtään mitään...
   
  tatulpin tykkää tästä.