HMD Global tallentaa puhelimiensa aktivointi- ja suorituskykytiedot tästedes Suomeen

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Juha Kokkonen, 18.06.2019.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 409
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  HMD Global on tiedottanut tänään yhdessä CGI:n ja Google Cloudin kanssa, että yrityksen puhelinten aktivointi- ja suorituskykytiedot tallennetaan tästä edespäin Google Cloud Platform -palvelinkeskukseen Haminassa.

  Ensimmäiset uudet puhelimet joita muutos koskee ovat Nokia 2.2, 3.2 ja 4.2. Aikaisempia Nokia-puhelinmalleja* koskevia tietoja aloitetaan siirtää Haminaan myöhemmin tänä vuonna Android Q-käyttöjärjestelmäpäivitysten alkaessa. Siirtoprosessi saadaan päätökseen vuoden 2020 aikana.

  HMD:n mukaan hyödyntämällä Google Cloudin kehittyneitä analytiikka- ja koneoppimisteknologioita sekä CGI:n pilvipalvelu- ja data science -osaamista Suomessa kuluttajille voidaan tarjota mm. parempaa tietosuojaa sekä nopeampia käyttöjärjestelmäpäivityksiä.

  Lähde: HMD Global, CGI ja Google Cloud aloittavat yhteistyön tulevaisuuden Nokia-puhelinten kehityksessä | HMD Global
   
  Mawe, Edqar, runboy93 ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 2. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 505
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Osaako joku sanoa, mitä tietoja aktivointi- ja suorituskykytiedot tarkalleen ottaen sisältävät? Itseäni ei foliohattu juurikaan kiristä mutta ihan mielenkiinnosta kyselen. Androidin kehittäjäasetuksista löytyy esimerkiksi kytkin järjestelmän seurannan poiskytkemiseksi. Liittyykö se mitenkään valmistajan keräämiin tietoihin? Kytkimen kuvaus kuluu seuraavasti: "Tallenna järjestelmän tapahtumia ja analysoi niitä myöhemmin suorituskyvyn parantamiseksi".
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 3. antero

  antero

  Viestejä:
  2 870
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Muistaakseni joskus perusteltiin että seurataan mitä ihmiset käyttää eniten joten kehitysresurssit keskitetään näihin asioihin.
  Minustakin kuulostaa kyseenalaiselta miten palvelimen muuttaminen parantaa suorituskykyä kun palvelimen käyttötarkoitus ei ole ohjelmien pyöritys vaan päivitysten tarjoaminen. En ole huomannu että päivitysten lataus olisi mitenkää erikoisen hidasta.
  Tämä voi oikeasti liittyä Foxconnin sopimuksen loppumiseen jolloin HDM alkaa itse tarjoamaan päivitykset omasta mielestä nopeammin.

  tuossa jotain mitä kerätään.
  Share usage & diagnostics information with Google - Google Account Help

  e:
  Analysoimalla puhelinten käyttöä ja asiakastyytyväisyyttä saadaan tarkkaa tietoa siitä, miten puhelimia kannattaa kehittää. Näin voidaan tarjota entistä parempia kokemuksia ja palveluita Nokia-puhelinten käyttäjille eri puolilla maailmaa”, kertoo CGI:n Advanced Analytics Solutionsin johtaja Martti Reilander.
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2019
 4. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 274
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Google tarjoaa omassa Cloudissaan paremmat.mahdollosuudet datan käsittelyyn jne kuin oli mahdollista Amazonin AWS -palvelussa Singaporessa.
   
 5. antero

  antero

  Viestejä:
  2 870
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Mitä se tarkoittaa, ainakaan minun dataa ei tarvitse mitenkää käsitellä jos mahdollista.


  Jokohan google kokeilee päivitysten tekoa automaattisesti ilman että valmistajan pitää tehdä asialle mitään.

  Tämä homma vähän haiskahtaa että tulevaisuudessa Kiinalaisten kiritys kauppasodassa jatkuu ja saa mahdollisesti laajemmat vaikutukset.
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2019
 6. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  1 366
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  GDPR

  Tuolta saat ilmeisesti datasi ulos, myös poistaminen mahdollista? "You will also have the option to delete that information from our systems."
   
 7. nahka

  nahka

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Nämä "Järjestelmän seuranta" valikon alaiset jutut eivät liity mitenkään valmistajan suorittamaan analytiikkadatan keräykseen. Kyseessä on kehittäjille tarkoitettuja työkaluja joilla voi säätää siten mitä ja minkälaista suorituskyky dataa tallennetaan laitteelle lokaalisti haluamallaan ajankohtana. Englanniksi tuo valikko on nimeltään "System tracing" ja lisätietoa löytyy Android Docseista
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 8. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  1 107
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Eihän se tarvitse olla mitenkään erityisen hidasta, että se voisi nopeutua. Samaa mieltä siitä, että tuskin se päivityksen latausajan parantuminen muutamalla prosentilla nyt kauhean oleellista on käyttäjien valtaosan mielestä, mutta miksipä ei mainita tuotakin, kun kyllähän se fyysisesti lähempänä oleva palvelin voi vähän nopeuttaakin.

  En nyt oikein ymmärrä tätä logiikkaa, Kiinassa ne datat eivät ole olleet tähänkään asti, joten en näe tässä mitään Kiina-yhteyttä. Korkeintaan se, että kiinalaisvakoiluepäilyt/syytökset on ehkä yhtenä tekijänä monen mukana nostanut Suomen kaltaisen maan PR-etua datan säilömispaikkana, ainakin euromarkkinoilla.

  Aktivointidatat lienee näitä:
  "Product and service activations. HMD products and services may require electronic activation, where your device and application type, as well as unique device, application, network and subscription identifiers are sent to HMD."
  Nokia phones privacy portal
   
 9. Obi-Lan

  Obi-Lan ¯\_(ツ)_/¯

  Viestejä:
  738
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oma käsitys on, että tuo sisältäisi kaikkea yleistä esim. kauan akkua ladataan per päivä, ruutuaikaa, mikä sovellus auki yms. Tuosta sitten louhitaan dataa esim. miljoona suomalaista käyttää whatsappia päivittäin -> kannattaa ehkä varmistaa että se toimii puhelimessa täydellisesti eikä kuunnella foorumikäyttäjiä joiden mukaan kukaan ei käytä sitä tms.