Hiljainen usb-kotelo levyille (vai NAS?)

Liittynyt
09.04.2019
Viestejä
12
Tällä hetkellä ulkoisina on käytössä:
- Seagate backup plus 8T pelkästään varmistuskäyttöön koska SMR.
- ICY BOX -kotelo, jossa on 2x 4T levyjä. Toinen levy on backup-käytössä, toinen aktiivikäytössä videoiden originaalien tallennuspaikkana.
- Ulkoinen halpiskotelo, 4T sekalaisille tiedostoille

Sisäisesti:
Muutama tera SSD-levyinä sekä 6T levy, jossa on valokuvat.

Tämä ICY BOX ja levyt ovat kuitenkin sellainen fööni, ettei sitä kestä. Aiemmin kun kone oli lattialla ja tuo laatikko pöydän alla, huminan vielä sieti. Ei enää nyt kun kaikki on pöydällä.
Samoin toinen ulkoinen kotelo, jossa on 4T, on sekin hieman äänekäs. Ainoastaan Seagaten laatikko on hiljainen.

Tarvitaan hiljainen ratkaisu, kuitenkin sen verran nopea, että siellä voi käyttää tiedostoja - tietokoneen koteloon en enää halua lisää levyjä ja taitaa kaikki kaapelipaikatkin olla jo käytössä.
Pitäisikö tilalle etsiä joku taatusti hiljainen ulkoinen useamman levyn kotelo vai NAS (verkko-ominaisuudella en kyllä tee mitään, kai sellaisen saisi suoraan USB;hen kiinni?)

Jotenkin meni ihan sormi suuhun, ainoa mitä löytyy näyttäisi olevan ICY BOX 4:lle levylle, mutta onkohan se samanlainen kaikulaatikko + kohinatuuletin?

Kaikkein fiksuinta olisi tietysti miettiä kaikki uusiksi, mutta taloudellisesti se olisi turhan iso haaste.
 

dun

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
893
Jos haluat toimivan laitteen ja joka kestää yhden levyn rikon, niin QNAP / Asustor 4 levyn NAS näyttäisi oleva hyvä vaihtoehto ja joudut vielä ostamaan 4 kpl hyviä levyjä (esim. Seagage Ironwolf ei-pro) 8T kokoluokassa ja saat 20-21 gigaa käytettävää levytilaa RAID 5.

Hinta vaan on pelkästään levyille 400€ ja ei nuo Nassitkaan ole edullisia. Lisäämällä yksittäisiä ulkoisia levyjä et paljon nykyistä pidemmälle pääse.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
170 487
Viestejä
3 154 125
Jäsenet
57 726
Uusin jäsen
kuumemittarimato

Hinta.fi

Ylös Bottom