HD HomeRun - televisiolähetykset kotiverkkoon

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja KLF, 29.11.2018.

 1. KLF

  KLF

  Viestejä:
  605
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Consumer - Silicon Dust

  Black Friday tarjouksista tuli napattua kaapeliversio, eli HD HomeRun expand. Alunperin ajattelin kehua miten nopea tämä on ottaa käyttöön mutta eihän siitä mitään tullut...

  Asennuksessa tuli heti pieni tenkkapoo:
  [​IMG]
  Toi kaapelin liitin onkin jenkoilla. Mulla on ihan tavalliset antennipistokkeet vaikka sieltä tuleekin DVB-C:tä tuutin täydeltä.

  Olettaisin että tästä ongelmasta selviää ihan adapterilla mutta mikäs toi kierteillä varustettu antenniliitäntä oikein on nimeltään? Tieto helpottaisi hiukan jos huomenna lähtee kauppoja kiertämään.
   
 2. laavu

  laavu

  Viestejä:
  102
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  KLF tykkää tästä.
 3. KLF

  KLF

  Viestejä:
  605
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kun tietää mitä hakea, tulee tuloksiakin. Sopivaa adapteria näyttää olevan paikallisessa gigantissa hyllyssä, joten huomenna sitä kautta. :)
   
 4. iccb

  iccb

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Laitatko jotain pientä raporttia kun saat toimimaan, että millä vehkeillä katsot ja miten viritin ylipäätään toimii?... :)
   
 5. KLF

  KLF

  Viestejä:
  605
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sellainen oli alunperin mielessä mutta pieni mutka matkassa hidasti.
  ...kuuden euron adapteria myöhemmin...

  Johdot kytketty, eli lan, antenni ja virta. Sen jälkeen siirryin olkkarin nurkasta tähän koneelle ja naputtelin ohjelappusessa olleen osoitteen koneelle: my.hdhomerun.com
  Siellä se boksi jo ilmoitteli elostaan. Ensin firmispäivitys parilla hiiren klikkauksella, jonka jälkeen kanavahaku päälle. Jonkin aikaa se kanavia haki ja 40 löytyi.

  Tässä kohtaa asensin puhelimeen ja tablettiin(iphone 8 ja ipad mini 2) HD Homerun oman ohjelman, joka lähti laakista toimimaan molemmissa.
  Plexin käynnistin, otin käyttöön DVR:än joka automaattisesti tunnisti laitteen verkosta. Paria hiirenklikkausta myöhemmin oli EPG latauksessa.
  Windows storesta löytyi myös ilmainen HD Homerun sovellus joka näyttää toimivan mallikkaasti. Ulkoasultaan se on samanlainen kuin tuo appleen asentunut.

  SD-kanavat toimii kaikki ihan hyvin HD Homerun sovelluksella. HD lähetyksistä ei tahtonut saada mitään selvää ensin mutta nyt toimii kun kävin kytkemässä antennijohdon suoraan seinään haaroittimen sijaan.

  Sen verran tuli jo huomioitua että Plex serverillä (joka pyörii virtuaalikoneessa i3:lla) ei vääntö riitä HD kanavien toistoon. SD kanavat näkyy selaimella ihan hyvin mutta HD kanavat vetää prossun tappiin ja sitten tuijotellaan tiimalasia. Tuo nyt ei ole niin paha asia kuin voisi kuvitella, sillä plexin kautta live-tv:tä tulisi lähinnä katsottua kotiverkon ulkopuolella joka tapauksessa.

  Laitoin kokeeksi myös yhden tv-sarjan tallennuksen tulille. Täysin arvoitus on se, mihin tuo tiedosto tallentuu :D Ehkä sekin selviää joskus.

  HD Homerunin oma DVR sovellus näyttää maksavan 35$ vuodessa.
  Paketissa tulee mukana kuukauden Plex Pass kuponki jolla pääsee testailemaan tallennusta ja telkkarin katselua kotiverkon ulkopuolellakin.

  Kanavahakuun meni 10-15min ja Plex haki EPG:tä varmaan yhtä pitkään ensimmäisellä kerralla. Ilman noita telkkaria pääsisi katsomaan ihan minuuteissa. Käyttöönotto oli helppoa.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Edit:

  Tallennusta testattu. Tallennus näkyy kalenterinäkymässä sekä omassa tv-sarja kirjastossa, tiedosto itsessään meni samaan kansioon minkä tallennusvaiheessa valitsin tallennuksen kategoriaksi.

  jaettukansio\Auction Hunters (2010)\Season 02\Auction Hunters (2010) - S02E21 - Kuolleiden kaivajien yo.ts

  30min, 1GB ja toimii ihan windows media playerilla jälkeenpäin katsottuna.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2018