Hampurilaisten valmistus kotona. Pihvi, sämpylä, tekniikat ja täytteet

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 360
Vaasan burgerisämpylät on Läntmannen Hättensin tuotteita oikeasti. Samoja, mitä ketjukin käyttävät.
 
Liittynyt
19.12.2018
Viestejä
314
Tuli testailtua Fazer Street Food Briossi hampurilaissämpylää ja lidlistä 20% naudan jauhelihaa.

Jälkimmäinen jatkoon, mutta kuulemma ei eroa sämpylän suhteen lidlin version perusteella.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
543
Tullut pari kertaa tehtyä Beyond Meatin kasvipohjaisilla pihveillä burgereita ja rehellisesti sanottuna tuli parempia kuin naudanlihapihvin burgerit. Ainoa miinus noissa on hinta, mutta jos haluaa testata kasvispurilaisia niin vahva suositus näille.
 
Liittynyt
10.03.2017
Viestejä
4 249
Tullut pari kertaa tehtyä Beyond Meatin kasvipohjaisilla pihveillä burgereita ja rehellisesti sanottuna tuli parempia kuin naudanlihapihvin burgerit. Ainoa miinus noissa on hinta, mutta jos haluaa testata kasvispurilaisia niin vahva suositus näille.
Ne on aina alennuksessa ainakin täällä olevassa s-marketissa -60% niin ei ole niin kalliita enään, mutta jätän silti ostamatta.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 607
Oma resepti briossityylisille pullille tai samalla reseptillä väännetyille jenkkityylisille dinner rolls pullille. Hyvä sitko ja makeahko perusmaku. Oma suosikki kotitekoisista hampparisämpylöistä.

Ainesosat (n. 4-5 sämpylää):


Vesi: 120g

Kuivahiiva: 1tl

Sokeri 3rkl (viitteellinen, jos haluat vähemmän makeaa, vähennä sokeria)

Suola 3/4tl

Maitojauhe 4rkl

1 kananmuna

Jauhot 250g

Voi 45g


Valmistus:

Sekoita kädenlämpöinen vesi, hiiva, sokeri, suola ja maitojauhe. Jos haluat varmistua, että hiiva lähtee toimimaan, odottele 10min, jonka jälkeen nesteen pinnalla pitäisi näkyä vaahtoa ja hiivan olla aktiivista. Lisää muna ja sekoita. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. Lisää kädenlämpöinen voi paloiteltuna ja ala vaivaamaan taikinaa siten, että voi sekoittuu taikinaan. Yleiskone taikinakoukulla on tässä kätevä, mutta onnistuu käsinkin aivan mainiosti.


Taikinaa pitäisi vaivata yhtäjaksoisesti 15-20 minuuttia kunnes venytettynä taikinasta tulee lähes paperinohutta ennen kuin se repeää. Tämä ei aina onnistu, joten älä huoli. Pitkällä vaivaamisella varmistetaan melko hötöksi kohotettavan taikinan hyvä gluteenin muodostama sitko, jottei lopputuloksesta tule murenevaa. Taikina tuntuu aluksi todella sitkeältä, mutta älä huoli, sitkon muodostuessa taikinan tarttuvuus vähenee.


Tässä vaiheessa kohota taikinaa kunnes koko tuplaantuu (n. 1h), kaavi taikina jauhotetulle työtasolle, leikkaa hampparisämpylän kokoisiksi paloiksi ja pyöritä sämpylöiksi pellille. Peitä kostealla liinalla ja anna kohota tuplakokoisiksi (n. 1h). Voitele kananmunalla ja paista 175 asteisessa uunissa 15-20min kunnes kullan ruskeita.


Vaihtoehtoinen vinkki: Jenkkityyliset “dinner rolls” pullat:


Kulhokohotuksen jälkeen rullaa työtasolla pötköksi, leikkaa tasakokoisiksi paloiksi, ja kauli ohuiksi suorakaiteenmuotoisiksi levyiksi. Pyöritä taikinalevyt rulliksi ja nosta sopivaan uunivuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Esimerkiksi tuplakokoisella reseptillä neliönmallinen uunivuoka jonne mahtuu 9kpl “rullia” tilavasti. Anna kohota kostean liinan alla kunnes koko tuplaantuu ja pullat ovat kylki kyljessä kontaktissa. Voitele kananmunalla ja paista. Nosta valmiit pullat leivinpaperin mukana vuoasta ja irroita toisistaan käsin. Näiden muoto on hieman pitkulainen suorakaide, mutta näyttävät kivoilta kun kyljet on “revitty” irti toisistaan.

IMG_20190323_185441.jpg
 
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
2 389
Kokeilin tuota Beyond meat burgeria ja jäi syömättä. Maku oli ok mutta paistamisen jälkeen koko kämppä haisi niin saatanan oksettavalta että ei tiedä miten päin olis ollu, tuuletin varmaan 15 minuuttia ja siltikin vielä haistoi. Burgerissa oli pieni hajua vastaava sivumaku ja teki tiukkaa niellä ne kolme palaa mitä sain syötyä :D

Googlailin ja näköjään nuo "aromit" on ihan normaali osa noiden paistamista.

En tiedä miten noita oikein voi tehdä himassa kun niistä tuleva haju on jotain melko eeppistä.

Muilla vastaavia kokemuksia?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 107
Kokeilin tehdä burgereita tuosta:
Kunnon naudan kebabjauheliha | Snellmanin tuotteet

Ei ole kuvia. Fazerin sämpylät, kun ne on ihan jees ja tuota ja sipulia ja juustoa.

On tosiaan maustettu pötkö, maistui teolliselta kebabilta. Rakenne oli kiinteä ja siitä ei tullut nesteet pinnalle, kun se oli medium, niin tuli vähän liian kypsä pihvi. Vähän tuhti ja kiinteä, melkein lihamainen rakenne, niin ei ollut semmoinen pehmeämpi mehukas burgeri, josta pidän.

Kiinteä kolmeen kertaan, kun se on mielestäni tämän suurin ongelma. Burgerin pitää olla helppo tunkea naamaan.

Tosin katsotaan huomenna uusiksi, en minä nyt 650g jauhelihaa syö kerralla. Puolet on vielä kaapissa.

--

Tämä on paljon parempi tuote:
Kunnon naudan pihvijauheliha | Snellmanin tuotteet

Kebab oli vain pientä vaihtelua. Vielä en ole ostanut noita kasvispihvejä. Ehkä sekin päivä koettaa..
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 769
Mitäs juustoa ihmiset suosii kotikäytössä hampurilaisen välissä?

Olisi viikonloppuna tulossa väkeä kylään ja ajattelin pistää Weberin tulille ja tarjota hampurilaisia. Juuston lisäksi kaipaisin hyviä vinkkejä joko helppotekoisista tai sitten hyväksi todetuista valmiista lihattomista pihveistä. Tiedän että ainakin yksi kasvissyöjä on tulossa, joten pitäisi jotain herkkua saada hänellekin tarjottua.
Tarve on vähäistä, joten mikäli selviäsi joillain kaupan valmiilla, niin aina parempi.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743

Hochland Cheddar sulatejuusto on minun suosikki. Tarvii vain yhden siivun kun on niin suolainen ja maistuva. Mutta jos haluaa oikein hifistellä, niin tuo varmaan peittää heikommat maut alleen.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
458
Mitäs juustoa ihmiset suosii kotikäytössä hampurilaisen välissä?

Olisi viikonloppuna tulossa väkeä kylään ja ajattelin pistää Weberin tulille ja tarjota hampurilaisia. Juuston lisäksi kaipaisin hyviä vinkkejä joko helppotekoisista tai sitten hyväksi todetuista valmiista lihattomista pihveistä. Tiedän että ainakin yksi kasvissyöjä on tulossa, joten pitäisi jotain herkkua saada hänellekin tarjottua.
Tarve on vähäistä, joten mikäli selviäsi joillain kaupan valmiilla, niin aina parempi.
Itse olen käyttänyt Rainbow'n Monterey Jack -siivuja, en tykkää sulatejuustojen tahmeasta koostumuksesta. Hinta-laatusuhde mielestäni erittäin hyvä. Samalta merkiltä löytyy myös chilijuustoa, joka kelpaa mausteisemman juuston ystävälle.

Mökkireissulla tuli testattua Poutun Muu -burgeripihvejä (tai itse asiassa näiden Pirkka-versiota), kelpasi yllättävän hyvin itselleni vaikka aina muuten tulee pihvit tehtyä jauhelihasta. Eipä sitä enää kauheasti maultaan tai koostumukseltaan erottanut oikeasta lihasta. Ainoa miinus siinä, että aika paljon kuivempaa tavaraa kuin pelkästä jauhelihasta tehdyt pihvit. Voisin ostaa uudelleen, jos pitäisi tehdä vegeburgereita.
 

tigerman

NOSTO
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
258
IMG_20200719_181951.jpg
IMG_20200719_181913.jpg

Omatekele sämpylä ja pekonit. Stana ku oli hyvää.
Sämpylä on Hokkaidon maitoleipa/briossi viritelmä. Peksut tehty suola, sokeri ja ketjap manis sotkussa marinodusta possunkyljestä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 360
Aito kypsytetty Cheddar -juusto on parasta. Ei mitään sulatejuustoa.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Aito kypsytetty Cheddar -juusto on parasta. Ei mitään sulatejuustoa.
Sitä monet väheksyy, mutta makutestissä kummasti sulatejuusto on ylivoimainen. Voi olla jopa ettei syöjä ole edes huomannut syövänsä cheddarjuustoa jos se on jotain kovaa cheddaria.

EDIT: Puhun Hochlandin sulatejuusto Cheddarista. Pirkan, Rainbow tai muiden voi olla ihan mitä vain. ehkä hyviäkin mutta niihin en ole vielä törmännyt. joojoomakuasia, mutta joku roti

EDIT2: Ok, hei, nyt paussi, viinahommat. Unohtakaan tämä mutta jätetään tuohon muistuttamaan minua huomenna.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 360
Kyllä se aito Cheddarjuusto tuo ihan oman maun siihen hampurilaiseen.
 
Liittynyt
09.08.2020
Viestejä
42
Täytyy sanoa, että melkoista rakettitiedettä oli sämpylöiden leipominen, mutta lopputulos oli varsin onnistunut omasta mielestäni. Kyseessä varmaankin n. 4 kerta kun yritin itse leipoa sämpylöitä; näistä aikaisemmat yritykset tupannu jäämään ikävästi jauhon makuisiks ja/tai todella tiiviiksi könteiksi. Vastaisuudessa taidan kuitenkin pysytellä kaupan omissa sämpylöissä, sillä aikaa ja vaivaa säästyy huomattavan paljon. :hmm: Eritoten Lidlissä on hyvät premium-hampparisämpylät. :thumbsup:

Mukana vielä ohjetta, jos sellainen kiinnostaa. Vaati hieman soveltamista, sillä itselläni jäi taikina melko löysäksi noilla mittasuhteilla ja tarttu jatkuvasti kiinni käteen vaivatessa.


Taikina.PNG

Sämpylä.PNG

Hamppari.PNG
 
Liittynyt
19.02.2017
Viestejä
915
Vastaisuudessa taidan kuitenkin pysytellä kaupan omissa sämpylöissä, sillä aikaa ja vaivaa säästyy huomattavan paljon. :hmm: Eritoten Lidlissä on hyvät premium-hampparisämpylät. :thumbsup:
Minkä merkkisiä nuo hyvät hampparisämpylät on? Voisin kokeilla seuraavalla kerralla. Viimeiset pari kertaa oon tehny Vaasan BRGR (?) sämpylöillä. Ihan hyviä, mutta ehkä hitusen liian makeita omaan makuun ja tuoksuvat myös hiukan hiivalta.
 
Liittynyt
09.08.2020
Viestejä
42
Minkä merkkisiä nuo hyvät hampparisämpylät on? Voisin kokeilla seuraavalla kerralla. Viimeiset pari kertaa oon tehny Vaasan BRGR (?) sämpylöillä. Ihan hyviä, mutta ehkä hitusen liian makeita omaan makuun ja tuoksuvat myös hiukan hiivalta.
Noi Lidlistä ostetut sämpylät on Grillimaisteri -sarjaa, sellasia briossisämpylöitä jossa 4kpl paketissa. Siitä en osaa sanoa onko ne vaan näin kesän ajan myynnissä ainoastaan. Ite tykästyin niihin ja varsinkin näin kahden hengen talouteen sopiva määrä, kunhan paistaa väliin hyvän kokoset pihvit.

 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
515
Ajattelin jakaa oman purilaistouhun.

Tällä kertaa tuli ehkä hiukan liian suuria joten kuvat ei oo ehkä näteimmät.
Vaimo osti vahingossa liian pieniä burgersämpylöitä.

IMG_09511.jpg

Mun salaisuus on että grillaan pekonia ensin miedolla lämmöllä epäsuorasti
IMG_09461.jpg

Sitten teen taikinan
Naudan jauhelihaa, mielellään 20% rasvaa mutta vähempi käy
Mausteita maun mukaan
1 sipuli kuutioina
2 jalapenoa
pari kourallista juustoraastetta
Grillattu pekoni paloitellaan taikinaan, (tuosta kuvasta puuttuu pekoni ja juusto)
Kuola valui liikaa etten ehtinyt kuvata.

IMG_09451.jpg
IMG_09471.jpg
Pihvin paino tuossa vaiheessa 440g.
Joku 350g on paras.

Sitten niitä pihvejä grillataan noin 180-200 astetta epäsuoralla lämmöllä 30-40min
Ei pala eikä tule kuivaa
IMG_09491.jpg

Loppuvaiheessa vielä vähä juustosiivuja päälle.
Laitoin tällä kertaa savujuustoa. Yleensä tulee laitettua cheddaria
 

Desgorr

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 929
Onko muuten porukka testannut Rainbowin cheddar sulatejuustoviipaleita. En tiedä mitä hemmettiä näille on tapahtunnut, mutta makua on hemmetisti. Yleensä vastaavat on ihan mauttomia

Valmistaja näyttäisi olevan: Schreiber Rubb GmbH, Itävalta

Toimii hemmetin hyvin hampparin välissä.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Viime viikolla jouduin ostamaan juuri tuota halpismerkki Rainbow sulatejuustocheddaria kun Hochlandia ei löytynyt. Yllätys oli suuri kun sehän olikin yhtä hyvää! Suosittelen.
 

Desgorr

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 929
Tuli testattua salaattijuustoa cheddarin sijalta. Vaikka edelleen tuo Rainbowin cheddar on se suosikki maun puolesta. Feta/salaattijuusto toimii, jos ei nakkaa liikaa suolaa pihviin.

1620749251809.png


Ristin tämän kaksihampaiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

Valtsu_82

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.03.2021
Viestejä
305
1620752059033.png


Lidlin paistopisteen hampurilaisbriossit riittävät mainiosti ainakin tähän talouteen, ei vaan pysty yllä kuvattuihin hifistelyihin. :)

Juusto on Lidlin Grillimestari sulatejuustoviipaleita 1,09€/paketti. Päällä Amazing Ribs'n reseptillä Kansas City BBQ Saucea hieman enemmän terästettynä (Poppamies Trinidad Scorpion, noin 1 rkl/annos) tulisuudella ja alla erikseen majoneesi.


Aikaisemmin tein aina kastikkeen (majo+kastike) tällä Amazing Ribs'n Burger Glop -reseptillä, mutta kun siitä tuli aina niin löysää ja valuvaa niin teen nykyään majoneesin ja kastikkeen erikseen.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 851
Mikähän sämpylä olis paras jos haluis demota mäkin Bic Mackiä tai Tuplajuustoa? Melkein kaikki valmissämpylät on niitä helvetin kuivia känttyjä..

Ja en rupea itse tekemään.
 

Desgorr

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 929
Noita oon käyttäny mutta kuivia nekin.
Pitänee kokeilla noita perunaversioita, hodrisämpylöinä vastaavat oli ainakin hyviä.
Täytyy itsekin laittaa nuo perunaversiot testiin. Tullut kanssa noita hodarisämpylöissä testattua ja hyväksi todennut.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Joskus kokeilin näitä ja normi sämpylään ei ole paluuta. Omaan makuun todella hyvä hampurilaisten teossa.

Taitaa olla uusi tuote? Oon etsiny just tuollasta pehmeää perunasämpylää, mutta en ole löytäny ja nuo näyttää täydellisiltä. Saman tyyppiset on toiminu hotdogeissa erittäin hyvin. Tulee varmasti olemaan kesän hittituote.

Kannattaa ostaa samalla "grillitaskuja" (ei tartte ostaa Puuilosta, löytyy myös marketeista :D) tai jotain vastaavaa niin saa syödä siististi.
 
Liittynyt
26.02.2019
Viestejä
2 448
Taitaa olla uusi tuote? Oon etsiny just tuollasta pehmeää perunasämpylää, mutta en ole löytäny ja nuo näyttää täydellisiltä. Saman tyyppiset on toiminu hotdogeissa erittäin hyvin. Tulee varmasti olemaan kesän hittituote.

Kannattaa ostaa samalla "grillitaskuja" (ei tartte ostaa Puuilosta, löytyy myös marketeista :D) tai jotain vastaavaa niin saa syödä siististi.
En osaa sanoa, että onko uusi tuote vai ei. Sillain onnenkantamoisen kautta tuli näitä viimekesänä ostettua, kun kaupassa ei ollut muuta. Eli onni onnettomuudessa. Muuten ei olisi varmaan tullut kokeiltua.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
113
En osaa sanoa, että onko uusi tuote vai ei. Sillain onnenkantamoisen kautta tuli näitä viimekesänä ostettua, kun kaupassa ei ollut muuta. Eli onni onnettomuudessa. Muuten ei olisi varmaan tullut kokeiltua.
Aikalailla tasan vuosi sitten tuli kauppoihin. Paras valinta kaupanvalikoimista.
 
Liittynyt
07.09.2018
Viestejä
1 246
Joskus kokeilin näitä ja normi sämpylään ei ole paluuta. Omaan makuun todella hyvä hampurilaisten teossa.

Kiitos vinkistä, noita pitääkin kokeilla tänä kesänä.
Sattuikin sopivasti tämä, kun juuri söin McDonalds:lla Tokyo BBQ Chicken hampparin, missä oli käytetty perunasämpylää. Tykkäsin kovasti siitä.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Joskus kokeilin näitä ja normi sämpylään ei ole paluuta. Omaan makuun todella hyvä hampurilaisten teossa.

Isossa Prismassa oli erikseen loota jossa oli erilaisia hampurilaissämpylöitä, mutta kuten odotin siellä oli vain briossia ja muuta. Menin sitten vielä tarkistamaan leipähyllyä jossa on myös hampurilaissämpylöitä niin siellä vähän piilossa oli jokunen soft bun perunasämpylä -pussi! Sormiin rakenne tuntui erittäin kuohkealta ja periksi antavalta. Kovat odotukset viikonlopulle kun niitä pääsee testaamaan.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Isossa Prismassa oli erikseen loota jossa oli erilaisia hampurilaissämpylöitä, mutta kuten odotin siellä oli vain briossia ja muuta. Menin sitten vielä tarkistamaan leipähyllyä jossa on myös hampurilaissämpylöitä niin siellä vähän piilossa oli jokunen soft bun perunasämpylä -pussi! Sormiin rakenne tuntui erittäin kuohkealta ja periksi antavalta. Kovat odotukset viikonlopulle kun niitä pääsee testaamaan.



Vertailu suoritettu kaupan valmis jauhelihapihveillä. Soft bun perunaburgeri voitti pehmeämmällä rakenteella ja oli selvä makuerokin kun söi niitä vuorotellen. Haarukalla ja veitsellä jos syö niin sitten tuo toinen ois ollu parempi.

Ei tule ostettua enää muita kuin perunasämpylöitä.
 
Liittynyt
02.05.2022
Viestejä
39
purilainen.jpg


Omat purilaiset valmistuu nopeasti ja yksinkertaisesti. Toisaalta ne maistuvat erittäin hyville =)
Ainakin niitä maistaneiden mielestä.

Yksinkertaisuudessaan, mauste kurkkua, paistettua sipulia (välillä raakanakin), pihvi puristettuna suoraan jauhetusta lihasta, juusto (Cheddar tai Monterey Jack), Tomaatin siivu, salaattia ja mukava hampurilaiskastike.
Nuo paahdetun sämpylän väliin ja avot!
Maistuu naudanliha ja muutkin sopivassa suhteessa. Nopeita tehdä.
Toki pihvin päälle suola ja pippuri (sekä mahdollinen chili, ainakin itselle).

Kuva jostain satunnaisesta kerrasta, taitaa olla tyttärelle mennyt, sille kun ei saa paahtaa sämpylää isommin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
26.02.2019
Viestejä
2 448
Tuli taas todettua uudelleen, että omaan makuun ainoa oikea sämpylä on tuo perunasämpylä.

20% naudan jauhelihaa
Cheddar juustoa
Paistettua punasipulia
Ja naughty burgerin majoneesia.

Mitä muuta hampurilainen tarvii? No, jos jotain haluaa, niin possun kylkisiivu tai pari väliin hyvin maustettuna, mutta vietävä sentään, kun kaupassa ei ollut. Normi pekonista en niin välitä. Onhan sekin toki hyvää, mutta jos näiden kahden välistä pitäisi valita.

Kuva.jpg
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
268
Tätä ohjetta tuli testattua omien hampparisämpylöiden tekemiseen ekan kerran pari vuotta sitten, sen jälkeen en ole muita tehnyt tai kaupasta halunnut ostaa:


Eipä tuo paljoa muuta vaadi kuin että muistaa tarpeeksi ajoissa alkaa tekemään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 851
Näyttää kyllä erittäin hyvältä. Onnistuko bigmac-kastike?
Juu onnistui. Tossa pitää muistaa että kun ohjeeseen tulee sinappia, niin sen PITÄÄ olla sitä henkkityylistä eikä mitään Turun Sinappia. Muuten menee vituiks. Ja tossa kastikkeessa oli joku ainesosa jota jos vähänkin liikaa laittaa niin menee todella herkästi yli. Sinappi on ainkin yksi ja en muista mikä se toinen oli.
 

Valtsu_82

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.03.2021
Viestejä
305
Tuossa päivänä muutamana kokkailin Bic Mac -kastiketta ja yritin demota ko. hampurilaista ja ihan hyvää tuli.
Ei muistuta BicMac'a...paljon kuohkeampi ja parempi :thumbsup: Mistä löytyy resepti kastikkeeseen?

Juu onnistui. Tossa pitää muistaa että kun ohjeeseen tulee sinappia, niin sen PITÄÄ olla sitä henkkityylistä eikä mitään Turun Sinappia. Muuten menee vituiks. Ja tossa kastikkeessa oli joku ainesosa jota jos vähänkin liikaa laittaa niin menee todella herkästi yli. Sinappi on ainkin yksi ja en muista mikä se toinen oli.
Mitä eroa Turun sinapilla ja jenkkien Yellow Mustardilla on? Olen pitänyt niitä suunnilleen samanlaisina eli mietoina ja makeina ja näistä selvästi erilainen on esim. Dijon.

Ei suoraan hamppareihin liity, mutta Macin side dish ranskalaiset tässä. Muutaman kerran kokeillut ja ainakin Rosamundalla tulee hyvät kun muistaa pitää paistettavan määrän kerralla pienenä, jotta keittimen teho ei lopu kesken. Pakastaminen ei mielestäni paranna enää koostumusta.

 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 289
Viestejä
4 196 688
Jäsenet
70 885
Uusin jäsen
Miropetri

Hinta.fi

Ylös Bottom