- Liittynyt
- 19.10.2016
- Viestejä
- 4 993
Harvemmin Amazonin itse myymät tuotteet mitään harmaita lissuja taitaa olla?Pieni huomautus: Jos jotain myydään Amazonissa, ei tarkoita sitä, että se olisi millään tavalla "aidompi".
Harvemmin Amazonin itse myymät tuotteet mitään harmaita lissuja taitaa olla?Pieni huomautus: Jos jotain myydään Amazonissa, ei tarkoita sitä, että se olisi millään tavalla "aidompi".
Noh.. Ei se oo ennenkään Amazonia estäny tais olla viime, tai toissa viikko kun katoin jonkun random dokkarin Amazonin hirmuvallasta Amazon-verkkokauppa vs. kauppiaat, jossa Amazon kopioi jonkun kameralaukun, tjms. Amazon yllättäen nosti oman tuotteensa kärkeen.Harvemmin Amazonin itse myymät tuotteet mitään harmaita lissuja taitaa olla?
Varmaan halvin ja uusin paketti jossa on vähintään word, exel ja powerpoint. Tuskin tarviit muita.Mikähän ois Office lisensseissä järkevin kahdelle käyttäjälle?
Voit ihan itse tarkistaa ShowKeyPlussalla Product Keyn syöttämällä että Pro Plus avaimia on olemassa myös Retailina, ne ovat vain peräisin MSDN:stä.Nuo on lisenssiehtojen vastaisia myyntejä, joten ovat yhtä laillisia kuin waretus. Esim. Professional Plus on volume-lisenssi joka ei ole tarkoitettu jälleenmyytäväksi. eBayssä myydään samoja lisenssejä ”muutamalla eurolla” niille tietämättömille jotka haluavat maksaa waretuksesta.
Myyjä vastaa tuolla kysymysosiossa myyvänsä pelkkää koodia, eikä tämä ole nettiversio. Eli myyjä ei siis pääse tiedostohisi käsiksi.OFFICE 2021 PRO PLUS Lisenssi|ELINIKÄINEN - Huuto.net
Ymmärsinkö aiemmista viesteistä oikein, että tällaisen lisenssin myyjä pääsee halutessaan lisenssin asentaneen OneDriveen/tiedostoihin käsiksi?
Myyjä kirjoittaa virallisesta latauslinkistä, mutta latauslinkki näyttää tältä: https://c2rsetup.officeapps.live.co...ProPlus2021Retail&platform=X64&language=fi-fi
Liekö ihan turvallinen käyttää? Myyjällä paljon positiivisia palautteita ainakin.
Ymmärsin että kysyjä tarkoitti sellaisia yrityksille tarkoitettuja lisenssejä, joissa on hallintamahdollisuus admineille. Eikös sellaisista varoiteltu jossain, vai koskeeko vain Windowsia itseään?Myyjä vastaa tuolla kysymysosiossa myyvänsä pelkkää koodia, eikä tämä ole nettiversio. Eli myyjä ei siis pääse tiedostohisi käsiksi.
Jos avain ei toimi tuolla, ota myyjään uudelleen yhteyttä.
Aktivoi Office tai lunasta tuoteavain - Microsoft-tuki
support.microsoft.com
Se vaara on noissa MS365 versioissa, joista myydään välillä valmiita tunnuksia.Ymmärsin että kysyjä tarkoitti sellaisia yrityksille tarkoitettuja lisenssejä, joissa on hallintamahdollisuus admineille. Eikös sellaisista varoiteltu jossain, vai koskeeko vain Windowsia itseään?
Tänne käskettiin jatkamaan(?) keskustelua, johon en ole koskaan tietääkseni osallistunut, mutta myönnän omalta osalta sekoittaneeni "laillisen" ja "lisenssiehtojen mukaisen".On se laillinen. Tästä on ennakkotapaus Saksassa, joka on sinullekin varmaan linkitetty tuolla monta kertaa:
Halvat Windows lisenssit?
Olen jo tovin ihmetellyt - ja varsinkin viime kuukausien aikana - miten jotkut voivat myydä Windows 10 lisenssejä alle 15e hintaan? Vastaaviin hintoihin en ole törmännyt kuin eBay:ssa (hinta n. 6 euroa). Mietin, että ostaako joku todenteolla jotain, mitä voisi myydä 1,4-1,5e kalliimmaalla...bbs.io-tech.fi
Et vaan ole tajunnut.
Ymmärrä edes tämä: lisenssiehdot eivät ole laki. Niitä saa rikkoa niin paljon kun haluaa, kunhan pysyy lain puitteissa. Jos lisenssiehdoissa lukee: käytettävä vain punainen paita päällä, niin et riko mitään lakia, vaikka päällä olisi vihreä paita. Ja voimassaoleva laki menee aina lisenssiehtojen yli.
Jatketaan kuitenkin tuolla lisenssiketjussa, jossa voin (taas) selittää asioita, joita et ole ymmärtänyt. Kerro vaan, mistä tällä kerralla kiikastaa?
Windowsia voi käyttää myös ilman lisensssiä. Taustakuvaa ei voi vaihtaa ja jotain muita vastaavia rajoituksia.Tänne käskettiin jatkamaan(?) keskustelua, johon en ole koskaan tietääkseni osallistunut, mutta myönnän omalta osalta sekoittaneeni "laillisen" ja "lisenssiehtojen mukaisen".
Konteksti yleinen tässäkin ketjussa ollut: saako pakettikoneen halvemmalla kasaamalla itse ja kyllä saa, mutta halpa lisenssiavain tulee kysymykseen. Ehkä enemmän moraalikysymys sitten käyttää sellaista?
Tämä on oikea paikka lisenssikeskustelulle, kyllä. Kiitos, kun tulit tänne.Tänne käskettiin jatkamaan(?) keskustelua, johon en ole koskaan tietääkseni osallistunut, mutta myönnän omalta osalta sekoittaneeni "laillisen" ja "lisenssiehtojen mukaisen".
Ensinnäkin, poliisi olisi jo käynyt viemässä huuto.netissä lisenssejä kaupittelevat tahot putkaan, jos tuo olisi laitonta:Konteksti yleinen tässäkin ketjussa ollut: saako pakettikoneen halvemmalla kasaamalla itse ja kyllä saa, mutta halpa lisenssiavain tulee kysymykseen. Ehkä enemmän moraalikysymys sitten käyttää sellaista?
Sanooko Microsoft itse niin missään? Voihan macOS:nkin asentaa tavalliselle PC:lle ja toimii mukisematta, jos vain on yhteensopivaa rautaa.Windowsia voi käyttää myös ilman lisensssiä. Taustakuvaa ei voi vaihtaa ja jotain muita vastaavia rajoituksia.
Windowsin asennusmediatyökalun saa ladattua vapaasti microsoftin sivuilta. Sillä softalla voit vapaasti luoda sen asennusmedian. Asentaessasi siellä on vaihtoehto että minulla ei ole avainta. Ja asennus jatkuu normaalisti. Kun asennus on valmis, voit käyttää windowsia normaalisti.Sanooko Microsoft itse niin missään? Voihan macOS:nkin asentaa tavalliselle PC:lle ja toimii mukisematta, jos vain on yhteensopivaa rautaa.
Ohjelmiston jakelu on siis toteutettu helpoksi. Se ei siltikään anna _käyttöoikeutta_ ohjelmistolle. Applelta voi muuten ostaa edelleen asennusmediaa, soittamalla tukeen, jolloin maksat vain asennusmediasta, et kuitenkaan lisenssistä. Eli sinun mukaasi näin hankittu macOS olisi täysin oikeutettua käyttää omalla tietokoneella, vaikkei siinä tullut macOS:ää mukana alun perin. Vähän kuin pakettikoneeseen kuuluu Windows ja itse kasaamaasi ei, jolloin kuitenkin joudut sen lisenssin hankkimaan, mikäli haluat _käyttöoikeuden_ toteutuvan.Windowsin asennusmediatyökalun saa ladattua vapaasti microsoftin sivuilta. Sillä softalla voit vapaasti luoda sen asennusmedian. Asentaessasi siellä on vaihtoehto että minulla ei ole avainta. Ja asennus jatkuu normaalisti. Kun asennus on valmis, voit käyttää windowsia normaalisti.
Joten en nyt millään keksi miten sä tästä saat väännettyä jotenkin paheksuttavaa.
Ei mikään firma osta edes montaa kymmentä käyttislisenssiä, ne vuokrataan volumelisenssinä vuodeksi kerrallaan. Toki sitten kun mikrosoftilta saa sen aktivointiavaimen, niin se toimii vaikka tuhat kertaa ja vuoden kuluttua MS edustaja auditoi ja firman IT osasto ihmettelee kun työntekijöiden määrä ei täsmää aktivointien kanssa. Sitä avainta voi joku myydä huutonetissä useamman kerran tuona aikana ihan vapaasti. Paska sivubisnes myydä kympillä avainta, josta itse maksaa kuitenkin jatkossa ~satkun vuodessa microsoftille, paitsi jos itse ei ole maksajan roolissa.Minun moraalilleni on sitten ihan sama, jos jossain työpaikalla asennetaan kaikkiin Win 10 Enterprise ja läppäreiden mukana tulleet Windows 10 Pro:t menevät jälleenmyyntiin. Tai firma on ostanut 500 kpl lisenssejä ja huomannut, että heidän 300 työntekijää ei tarvitse niitä kaikkia. Tai tästäkin on oikeustapaus kuluttajan hyväksi: on ostettu lisenssit jostain halpamaasta (Slovenia esim.), joka on kuitenkin EU:n sisällä. EU:sta ostetun tuotteen pitää toimia EU:n sisällä.
Lisäksi, vaikka kävisi pahin mahdollinen: olen ostanut lisenssin, joka on piratoitu (en usko, mahdollisuudet tähän ovat 0.01%), niin Microsoft sitten sammuttelee sen, ja sitten en voi vaihtaa taustakuvaa, mutta tiedostoni ovat turvassa ja kone rokkaa taas uuden lisenssin ostolla.
Jos windows aktivoituu sillä ilman kikkailuja ja pysyy aktivoituneena, on se silloin aito.Eri asia, jos esim. on ostanut vaikka TechNet-avaimen siinä uskossa, että on ostamassa ihan retail-avaimen. Mutta virallisilta jälleenmyyjiltä kun katsoo hintoja, esim. Verkkokauppa.com ja Jimm's, on se Windowsin hinta kotikäyttöön yli satasen joka tapauksessa, herättäen kysymyksen, voiko kympin tai vitosen avain olla aito. No, ei tietenkään ole.
Kirjaimellisesti tuossa lainatussa kohdassa Microsoftin lisenssiehdoista saat vastauksen, että ei ole aito. Ei ole väliä, vaikka aktivoituu, lukee myös Microsoftin lisenssiehdoissa. Sen kuin rikot Microsoftin lisenssiehtoja, ei mua kiinnosta. Ei se siltikään sun avaimesta yhtään sen aidompaa tee.Jos windows aktivoituu sillä ilman kikkailuja ja pysyy aktivoituneena, on se silloin aito.
Riski on samaa tasoa kuin että meoriitti tippuu päähäsi kadulla kävellessäsi, tai että joku kolkkaa sut tajuttomaksi ja myy sut pohjoiskoreaan orjaksi.Ei myöskään joka käyttäjä välttämättä ymmärrä riskiä, että aktivointi voidaan evätä, koska on väärin perustein ollut käytössä
Edellisiltä sivuilta voisit katsoa sen Oracle vs joku -päätöksen Saksassa. Se on vaikeaa luettavaa, mutta siinä olivat ostaneet Oraclen, ja halusivat myydä sen eteenpäin. Oracle sanoi: "ei käy, katso käyttöehdot", oikeus sanoi: "käy". Kyse on EU-tason lainsäädännön tulkintaa tarkentavasta oikeudenkäynnistä ja saa herättää, jos niitä tulee lisää.Ja pointti nimenomaan oli mulla siellä toisessa ketjussa, että se ei nyt ole sama asia verrata pakettikoneen hintaa itsekasattuun halvalla aktivointiavaimella. Ei myöskään joka käyttäjä välttämättä ymmärrä riskiä, että aktivointi voidaan evätä, koska on väärin perustein ollut käytössä. Miksi mennä erikseen jengille varoituksetta tällaisia ratkaisuja suosittelemaan, se on jokaisen oma päätös.
Voi huoh, jätetään se piratismi ja sen suosittelu jonnekin ihan muualle..Tuossa ylläolevassa kympin käyttöehdoissa on edelleen tämä sama:
4. Siirtäminen. Tämän kohdan ehdot eivät ole voimassa, jos asiakas on hankkinut ohjelmiston kuluttajana Saksassa tai muussa tässä sivustossa (aka.ms/transfer) luetellussa maassa, jolloin ohjelmiston siirtäminen kolmannelle osapuolelle ja sen käyttöoikeuden on noudatettava sovellettavaa lakia.
a. Laitteeseen valmiiksi asennettu ohjelmisto. Jos asiakas on hankkinut ohjelmiston valmiiksi asennettuna laitteeseen (sekä jos asiakas on päivittänyt laitteeseen asennetun ohjelmiston version), asiakas voi siirtää ohjelmiston käyttöoikeuden suoraan toiselle käyttäjälle vain käyttöoikeuden alaisen laitteen kanssa. Siirron on sisällettävä ohjelmisto ja Windows-aitoustarra sekä tuotetunnus, jos tarra on toimitettu laitteen mukana. Ennen siirtoa kolmannen osapuolen on hyväksyttävä, että tätä sopimusta sovelletaan ohjelmiston siirtämiseen ja käyttämiseen.
Eli jos nyt sattuisi sen winukkalisenssin vitosella-kympillä huutonetistä saamaan, niin lisenssiehtojen mukaan kaupanpäällisenä pitäisi tulla kone jossa lisenssi on alunperin ollut. Niiden "käytöstä poistettujen koneiden lisenssien" mukana ei tule edes valokuvaa lisenssitarrasta. Ei sen nyt pitäisi olla niin hankalaa, kun se koodi pitää kuitenkin kirjoittaa sähköpostiin siitä tarrasta.. (jota ei ole, koska avaimet on technetistä tai volume lisenssejä).
Ei mikään firma osta edes montaa kymmentä käyttislisenssiä, ne vuokrataan volumelisenssinä vuodeksi kerrallaan. Toki sitten kun mikrosoftilta saa sen aktivointiavaimen, niin se toimii vaikka tuhat kertaa ja vuoden kuluttua MS edustaja auditoi ja firman IT osasto ihmettelee kun työntekijöiden määrä ei täsmää aktivointien kanssa. Sitä avainta voi joku myydä huutonetissä useamman kerran tuona aikana ihan vapaasti. Paska sivubisnes myydä kympillä avainta, josta itse maksaa kuitenkin jatkossa ~satkun vuodessa microsoftille, paitsi jos itse ei ole maksajan roolissa.
Toinen yleisempi vaihtoehto on myydä technet avaimia. Kun technet tunnari ammutaan alas, sen alaiset aktivoimattomat avaimet menee blacklistiin. Eli kun ostat keyn, odota muutama viikko tai kuukausi niin aktivointi ei enää menekään läpi. Tuore avain kyllä toimii. Näin on ainakin itselle käynyt pari kertaa, kun olen ostanut pari lisenssiä kerrallaan ja käyttänyt vain toisen niistä heti. Vain todella harvoin kuulee että joku lisenssiavain jälkikäteen blacklistattaisiin, se toimi Windows 7 aikaan kun OEM valmistajilla oli vain yksi sama koodi kaikkiin koneisiinsa.
Edelleen hyvä tunnusmerkki on se, jos kauppias myy Office Pro Plus versiota. Sitä kun ei voi ostaa kaupasta yksittäin, eikä edes kolmen paketeissa, sitä ei saa koneen mukana missään muodossa. Sen voi vain vuokrata microsoftilta volume lisenssinä. Siitä voi helposti päätellä, että tuskin ne muutkaan lisenssit mitä on myynnissä on sen parempia.
Ennemmin kannattaisi käyttää rehellistä piraattia kuin antaa rahaa rikollisten taskuun. Valitettavasti piraattikopioiden käyttö on nykyään niin paljon hankalampaa että on paljon vaivattomampaa vinguttaa luottokortilla parikymppiä jollekin epämääräiselle taholle.
Loppupeleissä kotikäyttäjänä on aivan sama mitä tekee. Se maksettu lisenssikoodi on lähes aina _toimiva_. Se ei välttämättä ole lisenssiehtojen mukainen, mutta se aktivoi käyttiksen/officen. En tiedä onko missään oikeudessa ainakaan EU:ssa testattu Office Pro Plussan tai technet -windowsin kaltaisen aineettoman tuotteen jälleenmyyntiä, joten en mene sanomaan onko se "laillista" vai ei.
Ehkä vähän kaukaa haettua. Voinhan mäkin myydä eteenpäin ostamani Windows-lisenssin. Sen sijaan yritykselle tarkoitettu vuokralisenssi, TechNet-aktivointi, yms., jota sivussa erikseen kaupataan yksittäisille kuluttajille, ei ole sama asia varmastikaan.Edellisiltä sivuilta voisit katsoa sen Oracle vs joku -päätöksen Saksassa. Se on vaikeaa luettavaa, mutta siinä olivat ostaneet Oraclen, ja halusivat myydä sen eteenpäin. Oracle sanoi: "ei käy, katso käyttöehdot", oikeus sanoi: "käy". Kyse on EU-tason lainsäädännön tulkintaa tarkentavasta oikeudenkäynnistä ja saa herättää, jos niitä tulee lisää.
"Microsoftin omistamassa GitHubissa" on myös aika hassu peruste. Ehkä eivät ole toimiin ryhtyneet poistaa tuota repoa, mutta yhtä lailla jos tänne joku postaa vaikka räbään pornoa, ei se io-techistä pornosivua tee. Täällä toki moderoidaan ja siivotaan, mikä on hyvä, mutta sen puute ei tarkoita Microsoftin hyväksyneen asiaa myöskään. Päivän selvää, etteivät piittaa asiasta. Siitä huolimatta eri, jos Microsoft itse olisi tuon repon julkaissut.Jos ei halua maksaa "pimeistä" avaimista niin Microsoftin omistamassa Githubissa on jo ollut vuosia HWID aktivointi työkalu, ei niitä oikeasti kiinnosta pätkääkään. Eli aktivointi pysyy vaikka tyhjäis kovon.
Siitä tässä alunperin oli kysymys. Henkilön mahdollisuudesta myydä oma lisenssi eteenpäin. Yksityishenkilöitä ne siellä huuto.netissä ovat.Ehkä vähän kaukaa haettua. Voinhan mäkin myydä eteenpäin ostamani Windows-lisenssin.
..ja vielä voluumiavaimet, multiple activation keys, jne.. Näitä ei pitäisi kuluttajille myydä, mutta eipä laki sitäkään kiellä. Toivottavasti kaikki ostajat saavat semmoisen Retail/OEM-version Windowsista.Sen sijaan yritykselle tarkoitettu vuokralisenssi, TechNet-aktivointi, yms., jota sivussa erikseen kaupataan yksittäisille kuluttajille, ei ole sama asia varmastikaan.
Jos se turhauttaa niin voit varmaan kertoa statistiikkaa siitä että kuinka paljon heistä jotka myyvät enempää kuin yhtä lisenssiä ovat sellaisa joiden lisenssit ovat OEM- ja vastaavia lisenssejä joiden omistusoikeuden voi siirtää.arsinkin, kun voidaan ottaa se eksoottinen esimerkki, johon ei välttämättä päde kahden henkilön välinen peruslisenssikauppa. Se tässä turhauttaa..
Kyllä ihan ehdottomasti kiinnostaa valtavasti tehdä markkinatutkimusta ilmaiseksi random-nimimerkille internetissä.Jos se turhauttaa niin voit varmaan kertoa statistiikkaa siitä että kuinka paljon heistä jotka myyvät enempää kuin yhtä lisenssiä ovat sellaisa joiden lisenssit ovat OEM- ja vastaavia lisenssejä joiden omistusoikeuden voi siirtää.
Vai johtuuko kiinnostumattomuus siitä että laillisesti myytävät lisenssit ovat kärpäsenjätös niiden piraattilisenssien joukossa mitä netissä kaupitellaan.Kyllä ihan ehdottomasti kiinnostaa valtavasti tehdä markkinatutkimusta ilmaiseksi random-nimimerkille internetissä.
Voit huoletta laittaa omia statistiikoita tähän, jos siltä tuntuu, mutta vähän enemmän sinne taakse, kuin omaa mutua.Vai johtuuko kiinnostumattomuus siitä että laillisesti myytävät lisenssit ovat kärpäsenjätös niiden piraattilisenssien joukossa mitä netissä kaupitellaan.
Kyllä se on kuluttajan oma vastuu, kuin on esim. hintavirheiden havaitseminen. Eikö tuo nimenomaan puolla Microsoftia, että on liiakseen piraattikauppoja, jolloin ongelman kitkeminen on vaikeampaa, siten ei nopeaa reaktiota voida odottaakaan?Eiköhän ole Microsoftin vastuulla huolehtia ettei ole 1000 validin näköistä kauppaa joista saa vuodesta toiseen luottokortilla toimivia avaimia? Miten kuluttaja mielestäsi ostaa oikeaoppisesti lisenssin?
Jos on retail, pitäisi siirron onnistua. Huuto.netistä saat uuden lisensin 5 tai 6 eurolla.Vuonna 2013 kasattu kone, johon ostettu ja asennettu Win 7 Pro (fyysinen kopio, yhä tallessa) ja jossain vaiheessa päivitetty Win 10:ksi.
Onkos tuo Win 10 -lisenssi nyt hirtetty vain ja ainoastaan ko. koneen emolevyn kanssa toimivaksi vai pystyykö siirtämään muuhun käyttöön.![]()
Microsoft jonkinmoisen "sormenjäljen" luo kokoonpanosta, joka on joustava. Eli osien vaihtuessa se sormenjälki muistuttaa vielä itseään edes etäisesti, jolloin aktivointi pysyy voimassa. Vahvin sidos tuntuu olevan juurikin emolevyyn ja käsittääkseni kovalevyyn / SSD:hen, johon Windows on asennettu. Olen saanut Windowsin pysymään aktivoituneena myös, kun vaihdan kokonaan uuteen kokoonpanoon ja ainoa vanhasta tietokoneesta siirtynyt komponentti on itse SSD. Jollain logiikalla Microsoft vaatii välillä uudelleen aktivoinnin, mutta ei ole itselläni koskaan mennyt siihen pisteeseen asti. Eli joo ja ei.Kasailin tuossa ylijäämärojuista ajan kuluksi kokoonpanon ja ihmettelin vähän, kun asentamani Windows 10 home aktivoitui ihan mutinoitta itsekseen. Olen kuitenkin aina pöytäkoneessani käyttänyt Pro:ta ja muistaakseni vielä edellisen kerran emolevyä vaihtaessa jostain MS-palvelusta siirsin lisenssin raudasta toiseen. Lisenssi kuitenkin nähtävästi pysyy vanhassa emolevyssä maailman tappiin saakka?
Nojuu nyt kun tarkemmin mietin niin kovalevy taisi olla tuon vanhan emolevyn kanssa aiemmin yhdessä, vaikka on se ollut uudessakin emolevyssä. Eipä näistä ota enää selkoa ja näyttää olevan melkoista rulettia milloin aktivoi ja milloin eiMicrosoft jonkinmoisen "sormenjäljen" luo kokoonpanosta, joka on joustava. Eli osien vaihtuessa se sormenjälki muistuttaa vielä itseään edes etäisesti, jolloin aktivointi pysyy voimassa. Vahvin sidos tuntuu olevan juurikin emolevyyn ja käsittääkseni kovalevyyn / SSD:hen, johon Windows on asennettu. Olen saanut Windowsin pysymään aktivoituneena myös, kun vaihdan kokonaan uuteen kokoonpanoon ja ainoa vanhasta tietokoneesta siirtynyt komponentti on itse SSD. Jollain logiikalla Microsoft vaatii välillä uudelleen aktivoinnin, mutta ei ole itselläni koskaan mennyt siihen pisteeseen asti. Eli joo ja ei.![]()
Joskus yhdellä avaimella saa tehdä monta aktivointia. Nyt Microsoft-tililläsi on tällainen avain.No siis, mulla on aktivoitunut Windows ihan vain kirjautumalla Microsoft-tilillä sisään upouuteen tietokoneeseen, vaikka edellinen tietokone edelleen käytössä ja aktiivinen. Ollut jo vuoden. En tiedä, miten pitäisi toimia.![]()
Avain on sidottu siihen rautaan, mihin se on asennettu. Siksi kannattaa osta paras AM5-emolevy ja mennä sillä 5 vuotta, jos haluaa parhaan vastineen rahoilleen. Melkein voisi jo kaupan hinnoilla ostaa Windowsin, jos ostaa 500€+ emolevyn ja sitä käyttää pitkään.Nojuu nyt kun tarkemmin mietin niin kovalevy taisi olla tuon vanhan emolevyn kanssa aiemmin yhdessä, vaikka on se ollut uudessakin emolevyssä. Eipä näistä ota enää selkoa ja näyttää olevan melkoista rulettia milloin aktivoi ja milloin eiMutta mielenkiintoista huomata, ettei se tekemäni lisenssin siirto silti poista sitä sidosta vanhoista komponenteista.