Halpa peruskone perheelle

Viestiketju alueella 'Konepaketit' , aloittaja Rickpickable, 19.06.2019.

 1. Rickpickable

  Rickpickable

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Tilanne on siis seuraava:
  Vuosia sitten ostettu perheen pöytäkone ei koskaan ollut hyvä tehoissa, mutta sitäkin vähemmän ylipäätänsä vakaana olemisessa. Riivatulta se enemmänkin vaikuttaa (kirkuukin samalla tapaa, kun integroitu speaker jumittuu), kaikki mahdolliset viat joille on ollut yhtä vähän syytä ilmestyä kuin kadotakin siihen on iskenyt. Nykytilanne on se, että kone toimii, kunnes aivan randomisti päättää jäätyä, kaatua, tai vain olla käynnistymättä ollenkaan. Lähitulevaisuudessa ei tule itse asuttua enää samassa kaupungissa, joten olisi tarpeellista saada nyt hankittua perheelle uusi kone, joka ei minun huoltoani tarvitsisi.

  Käyttötarkoitus: Tehoja ei koneella erityisemmin tarvitse olla. Perus netin selaaminen, pankkihommat, joskus hdmi lähtö televisioon youtubesta tai vastaavasta. Tärkeää olisi 2 asiaa: Vakaus/toimivuus ilman huoltoa pitkään ja riittävästi tilaa valokuville ja videoille.
  Hinta: mahdollisimman pieni

  Pelikoneiden kasaamisessa pärjäisin kyllä itsekin, mutta nyt kun tavoite on saada mahdollisimman halvalla mahdollisimman vakaata tälläiseen käyttöön, asia on minulle outo. Kai siihen silti ainakin ssd kannattaa hankkia? :confused: Käytettyä välttäen, vaikka hintaa nostaisikin, kun nyt varma toimivuus on yli kaiken.

  Kiitos
   
 2. idiotech

  idiotech

  Viestejä:
  9
  Rekisteröitynyt:
  01.04.2017
  Jos vaan Chromen ominaisuudet riittää (esim tulostamisen tarve ja ei mitään erityisiä windows-ohjelmia), lähtisin Asus Chromeboxiin ja ulkoiseen kovalevyyn.

  Esimerkiksi: Asus Chromebox 3 -tietokone 374,90 €
   
 3. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 672
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Tässä yksi vaihtoehto!
  • Tallennustilaa on 500 Gt.
  • Muistia varmuudeksi 16 Gt, vaikka kahdeksan gigatavua riittäisikin kotikäytössä. Säästä ja vaihda halutessasi näihin.
  • mATX-kotelo, jossa paikka levyasemalle.
  • Ryzen 2400G siksi että sen mukana tulee kaksi peliä, jotka myymällä hinta on melkein sama kuin 2200G:n.
  • Sijoittamalla päälle kympin lisää saa paremman virtalähteen.
  • Emolevyn on syytä olla kattavilla liitännöillä kaikkia tilanteita ajatellen.
  [​IMG]

  Jos ostat tämän setin niin varmista muistien toimivuus vakaustesteillä ennen kuin jätät sen perheesi käyttöön.
   
  Viimeksi muokattu: 20.06.2019
  hsalonen tykkää tästä.
 4. tsönäri

  tsönäri

  Viestejä:
  329
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2017
 5. topiv

  topiv

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viimeksi muokattu: 20.06.2019
 6. JaniKari

  JaniKari

  Viestejä:
  432
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  Peruskäyttöön riittäisi varmaan i3 NUC
  Intel NUC8i3BEH2, MiniPC -barebone, tummanharmaa/musta - 319,00€
   
  hsalonen ja tsönäri tykkäävät tästä.
 7. maitopurkki

  maitopurkki

  Viestejä:
  1 238
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
 8. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 146
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noista yrityskoneista voi poweri pamahtaa, olla custom-liittimillä ja sen jälkeen ollaankin sitten ilman konetta ja käsissä on vanhaa rautaa, jolle ei saa uusia emolevyjä..

  --

  @BOT ehdotukseen saa kunnon kovalevyjä, esim:
  Western Digital 2TB WD Blue, 3.5", SATA III, 5400rpm, 64MB - 74,00€
  Ota myös miehen suosittelema parempi poweri, jos käyttövarmuus on tärkeintä.

  Muihin voi koettaa änkeä vaikka tällaista:
  Seagate 2TB FireCuda, SSHD, 2.5", SATA III, 5400rpm - 114,90€

  Ja kannattaa ostaa ulkoinen kovalevy samalla opettaa backuppien tekeminen..
   
 9. Rickpickable

  Rickpickable

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Kiitoksia vastauksista!

  Chromebox olisi varmastikin muuten tosi hyvä varsinkin sen vakauden ja yksinkertaisen toimivuuden kannalta, mutta tosiaankin unohdin mainita, että Windows tulee olee käyttiksenä. Enkä myöskään tiedä tuosta Chromen tallenustilan riittävyydestä. Saako noihin edes ulkosiakaan kiinni kun se kuvittelee vaan olevansa pilvessä koko ajan? :cigar2:

  Tässä on sama ongelma, johon itsekin törmäsin kun yritin. Hinta. En pidä järkevänä panostaa yli 500€ koneeseen jolta ei tehoja juurikaan tarvita kun siihen 100€ lisää ni saiskin jo ihan toimivan ja tehokkaan pelikoneen. Jos tuosta karsii prossun (pelien hinnalla tai muuten) ja muistit niin jäljelle jäävä ~450€ on toki paljon mukavampi.

  Tila ei ole ongelma, joten NUC:ista ei tilan suhteen ole hyötyä. Jos ottais i3 NUC ja 8GB ram niin hinnaks jäis 435€, joka ois toimiva. Toisaalta siihen ei sitten sen enempi pysty laaajentamaan eikä pystyis tarvittaessa laittamaan edes DVD/CD asemaa, jonka vois varmaankin repiä vanhasta koneesta irti varmuudeks.

  8GB versio 445€. Tai jos vaihtaa kiintolevyt vastaavaks kuin muissa kokoonpanoissa vertailun vuoksi, niin 380€. Kuulostaa mukavalta. Samat miinukset kuin edellisessä NUC siltikin. Tähän menneessä varmaankin kuitenkin mukavin vaihtoehto. Eniten tässä hirvittää se että emo on Assrockin halpis emo. Omat kokemuksen kyseisestä valmistajasta on kaverin puolelta, jonka emo oli ensin heti rikki kokonaan ja sitten takuun lähettämä emo oli toimiva siinä määrässä että fan curvet ei vaikuttanu mitään ja random epävakauksia ja windows tason glitchejä vaan ilmesty. Mahtaakohan olla ollu sitten vaan tosi huono tuuri vai onko valmistajan tapasta?


  Nää on ainakin mukavan hintasia, mut toisaalta myös käytettyjä. Päivitettävyys taitaa olla NUC tasoa, kun eihän noissa vissiin mitkään standardi koot taida olla käytössä? Toisaalta on noissa ainakin DVD. Minkähän laatuset emot ja powerit noissakin on? Käytettyjä ja yhtä aikaa ties mitkä halvimmat maholliset kompromissi laudat... En tiedä... Vierostan jotenkin niin kovasti kaikkea tässä hintaluokassa, tunnen itseni miltei vainoharhaiseksi. 327€ hintaan pystyy ostaa vastaavan teholuokan koneen täysin uutena. Tosin siinäkin sitten olematon päivitettävyys ja mikälie emo...
  Lenovo IdeaCentre 620s pöytätietokone (hopea) - Pöytätietokoneet

  Mm, tätä vähän pelkään. Kiitos kovojen suosituksista.

  Kompromissejähän se o pakko tehä, mutta missä kohtaa ne kantsii tehdä. Siinäpä vasta kysymys. Tosiaankin kiitoksia kaikista vastauksista. Ei näistä vielä ainakaan täysin suoraa ratkaisua löydy, mutta selvästi alkaa suunta selventyä nyt. :)
   
 10. jhjh

  jhjh

  Viestejä:
  1 279
  Rekisteröitynyt:
  19.12.2018
 11. topiv

  topiv

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kunnostetussa yrityskoneessa on nimenomaan vaihdettavia osia, joskaan ne eivät ole standardeja vaan pitää korvata vastaavalla saman valmistajan vara-osalla. Niiden virtalähde ja jäähdytys on suunniteltu toimimaan vuosia ja hakkaa kyllä vastaavan hintaisen markettikoneen. Koneeseen saa takuun ja sen aikana vioittunut osa vaihdetaan tai koko kone korvataan vastaavalla.

  Näin tuollaisen Lenovon pikkukoneen juuri eilen Nokian Kodin Terrassa, jossa se ohjasi maalinsekoituskonetta. Ympäristö ei ole todellakaan siisti toimistoympäristö, vaan pölyinen ja meluisa myymälätila.

  En suosittelisi käytettyä yrityskonetta jokaiseen tarpeeseen, mutta peruskäyttöön, jossa huolettomuus on tärkein kriteeri, se on hyvä valinta.
   
 12. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 146
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onnea varaosien hankkimiseen ilman on-site huoltosopimusta. Käytännössä vanhassa firmassa huoltomies tuli, otti viallisesta Dellistä emolevyn+prosessorin irti, vaihtoi muistit ja liitännät uuteen emolevyyn ja käveli pois vanha emo+prossu kainalossa. Oli halvempaa, kuin selvittää mitä siinä oli oikeasti vikana. Ei välttämättä edes vaihtanut muisteja.

  Valmistajan omien varaosien hinnoittelukin on 2x se, mitä kaupasta saa. Että kivaa ostaa 200€ emolevy, kun tuo pamahtaa ja yksityisasiakkaana semmoisen tilaaminen on vähintäänkin hankalaa.

  Saa vaikka linkittää noihin ehdotettuihin koneisiin noita yritysvaraosia. Sitä ennen puhut jollain mielikuvalla, jossa sana ENTERPRISE on laadun tae. Ei se ole.
   
 13. rasaz

  rasaz

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  upload_2019-6-21_10-55-47.png

  Omasta mielestä tehoja ei ole järkevää laittaa älyttömästi tällaista käyttötarkoitusta varten. 8 gigaa muistia riittää loistavasti noita käyttötarkoituksia varten.
  DVD-aseman ja kortinlukijan voi poistaa, jos niille ei ole käyttöä.
   
 14. JaniKari

  JaniKari

  Viestejä:
  432
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  upload_2019-6-21_11-25-19.png
  Tuossa NUC:ssa on integroituna WLAN jos siitä on jotain iloa. DVD-usb aseman saa muutamalla kympillä jos sille on vielä käyttöä.
   
 15. maitopurkki

  maitopurkki

  Viestejä:
  1 238
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  En puhelimella muokkaa viestistäsi muiden käyttäjien lainauksia pois.

  Noita yrityskoneita saa päivitettyä tietääkseni oikein hyvin, koteloa lukuunottamatta. PSU on ainakin delleissä ollut standardi, samoin Sata-liittimet ja PCI-e.
   
 16. Rickpickable

  Rickpickable

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Onhan se tehokas hintaisekseen. Ehkä olin epäselkeä ekassa viestissäni, mutta yritin siis sanoa, että tehoja ei niinkään tarvitse olla, mutta toimivuus varmuus.

  Ymmärrän että palvelinpuolella käytetään varmasti 24h/7 käyttöä kestävää kaikkea. Mutta normi yrityspuolella, onko niissä osissa oikeasti muka juurikaan eroa? Eikö niissä maksa se "Jos laite hajoaa tietyn ajan aikana, niin luvataan yhden päivän kuluessa toimittaa uus tilalle"? Ja tyyliin koneissa saattaa olla pölysuodattimet, kuten pelikoneissakin. Mutta perus halvimmissa mahollisissa "yrityskoneissa" luulis käytettävän ihan perus osia? Also, miten ympäristön melu muka vaikuttaa koneen toimivuuteen? o_O Samoilla kannoilla hsalosen kanssa, jos kukaan osaa linkittää vaihto-osat jotka tollasiin koneisiin varmasti menee ja jotka on saatavilla sitten myös tulevaisuudessa eikä vain nyt jostain käytettynä tai superkalliilla, niin mieluusti haluaisin nähdä sellaisen. Oletettavasti juu perus yrityskoneissa ei ole mitään SAS liitäntöjä tms. Siitä nyt ei ollutkaan kyse. Jos virtalähde on ATX niin hienoa, mutta mistä tietää onko juuri noissa mitä on ehdotettu kun ei kerrota. Ja se mikä ainakin omalla kokemuksella/ymmärryksellä ei ole minkään ATX-standardin mukainen on emolevy. Sama ongelma toki myös noissa monen ehottamissa NUC:eissa, mutta ne ainakin ovat uusia, ja niistä tietää mitä niissä on, valmistajan sivulta tai muiden kokemuksista.
   
 17. jhjh

  jhjh

  Viestejä:
  1 279
  Rekisteröitynyt:
  19.12.2018
  No varmaan sitten kannattee itse kasata tyyliin laadukas virtalähde, sitten vaikka crucialin mx500 ssd. Meinasitko ostaa windows10 liikkeestä? Intelin prossuissa on vaan huonompi integroitu näyttis. Tarviiko olla wifiä?

  Asiat mitkä vois aiheuttaa ns epäluotettavuutta: tuulettimet, virtalähde, äänekäs hdd tai vikaherkkä ssd, liian kovat factory oc muistit, yhteensopivuus, huono kotelo (äänet, resonointi, ylikuumeneminen), äänekäs prossutuuletin, pätkivä nettiyhteys, tehon loppuminen koneesta
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2019
 18. Ihime

  Ihime Team AMD

  Viestejä:
  750
  Rekisteröitynyt:
  20.05.2018
  Siitä perus surffauskone edullisesti. Jos tarvetta niin lisää wifi korttia tai optista asemaa. Tuo ajaa täysin asiansa tohon tarkotukseen

  Sieppaa.PNG
   
 19. JaniKari

  JaniKari

  Viestejä:
  432
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  Varmaan kelpo surfaus kone. Muistit vielä 2 x 4GB niin saa hivenen lisää nopeutta muistiin.
   
 20. jhjh

  jhjh

  Viestejä:
  1 279
  Rekisteröitynyt:
  19.12.2018
  Viimeksi muokattu: 24.06.2019
 21. Dispensable

  Dispensable

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Käyttötarkoituksiisi peilaten ostaisin joko Ihimeen setin muutama postaus aiemmin tai sitten Ihimeen settiä pienemmän, edullisemman, hiljaisemman, hitaamman ja isommalla levyllä:

  Capture.PNG

  Itselläni on ollut Asrockin samantapainen emo integroidulla prossulla sekä LC-Powerin kympin kalliimpi levyasemallinen koppa palvelin- ja htpc-käytössä nelisen vuotta ongelmitta. Miinuksena tässä setupissa on olematon laajennettavuus ja se, että tämä ei ole mikään raketti, mutta ne asiat eivät tuntuneet painavan vaakakupissasi alunperinkään. Huolettomuutta tuo se, että tässä ei ole tuulettimen laakereita kulumassa, koska lämpöä ei juuri synny, joten riivaajakaan ei pääse sitä kautta konetta possessoimaan.

  EDIT: Vaihdoin muistit so-dimm
   
  Viimeksi muokattu: 22.06.2019
 22. maitopurkki

  maitopurkki

  Viestejä:
  1 238
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Periaatteessa oikein hyvä, mutta itse laittaisin silti uusinta mahdollista rautaa, ihan jo päivitettävyyden takia.

  Aina voi kasata itsekkin. Jos ei yritysrauta ole mielestäsi käypää niin minkäs minä sille voin.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 23. svk

  svk Apua, avatarini on sormi! Premium-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  2 449
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  muuten varmasti hyvä, mutta jos prossucuulerin mahdollinen melu ei ole liian tärkeä yksityiskohta paketissa, niin pari viestiä aikaisemmin mainittu paketti olisi suorituskykyisempi erityisesti kun vaihtaa tosiaan muistin kaksikampaiseen kittiin pienellä hintaerolla. Luonnollisesti päivitettävyys "erinomainen" kun yläpuolella on neliytimisistä kasiytimisiin mihin vaihtaa lisätehojen toivossa myöhemmin.
   
 24. kanekiken

  kanekiken

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  23.06.2019
  Siinä peruskone 350€ hintaan, prossun saa päivitettyä halutessaan parempaan (Ryzen), mutta luulisi tälläisenaan toimivan peruskäyttöön.
  Powerissa voinee säästää jonkin verran, mutta koska vakautta kaivattiin niin otin halvimman Seasonicin virtalähteen pakettiin.

  Otin pakettiin myös dual channel kitin 2666MHz muistia sen takia, kun Zen-pohjaiset prossut tykkää nopeista muistista, varsinkin integroitu gpu.
  [​IMG]
   
 25. svk

  svk Apua, avatarini on sormi! Premium-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  2 449
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Lainasin ja korjasin linkin, kun imgur linkit ei toimi https muodossa täällä.