Halpa ja hyvä virtuaalipalvelin pilvestä yksityiskäyttöön?

Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
292
Hei,

Osaisiko joku kertoa mistä löytyisi halpa ja luotettava palveluntarjoaja joka tarjoaisi Linux-virtuaalikoneita pilvestä?

Koneeseen pitäisi saada täysi pääsyoikeus ja mahdollisuus ohjata olemassaoleva domain osoittamaan siihen.

Tarkoituksena olisi laittaa oma Web-palvelin, jossa pitäisi pyörähtää myös mysql/mariadb. Sovelluksena olisi Nextcloud ja vähän muuta. Muistia ei paljoa tarvitse olla, eikä tehojakaan, yhtäaikaisia käyttäjiä ihan 2-3 korkeintaan. Storagena voisi ehkä käyttää Google driveä vaikkapa Nextcloudin external storage supportin kautta, tai sitten ihan tarjottua paikallista storagea jos on halpaa.

Sekä suomalaiset että ulkomaalaiset palveluntarjoajat käy kyllä.

Kannattaisiko mennä suoraan Amazoniin tai vastaavaan, vai löytyisikö jostain lähempää hyvää tarjokasta? Kokemuksia?
 
Itsellä ollut 5+ vuotta Digital Oceanin(https://www.digitalocean.com/pricing/) vps käytössä. Toiminut erittäin luotettavasti. Hallintapaneeli varmaan helpoimmasta päästä.

Vuosia sitten oli hinta/laatu suhde parhaimmasta päästä, mutta nyt alkaa löytyä muualtakin hyvään hintaan. Olen itse alkanut miettiä siirtoa johonkin OVH:n vps:ään(https://www.ovh-hosting.fi/vps/).

Jos oikein haluaa penniä venyttää niin katsoo sopivan tarjouksen vaikka lowendboxista(https://lowendbox.com/)
 
Vain hyviä kokemuksia DigitalOceanista meikäläisellä, suosittelen.
 
Digitalocean hyvä vaihtoehto, vakaa SSD:llä toimiva. Mutta vaihtoehtoja on esimerkiksi Scaleway jos haluaa vielä halvemalla päästä.
 
Ovh ollut itsellä käytössä. Hyvin toiminut. Myös digital ocean ollut testissä. Sekin toimi hyvin 2kk testin ajan.
 
Itse olen ajanut melko monessa paikassa virtuaalikoneita ja globaalisti toimiva HostHatch on ollut todella positiivinen yllätys, koska hinnat on jenkkilän mukaan mutta datakeskus myös Tukholmassa, joten yhteydet ovat todella hyvät ja latenssia alle 10ms Suomesta mitä olen nyt kotoota, toimistolta jne kokeillut. Mitään ongelmia ei ole ollut ja hallintapaneeli ihan tarpeeksi kattava omiin tarpeisiin ainakin.

Koneet ovat myös olleet varsin tehokkaita ja mitään kapasiteetin ylibookkausta ei ole tullut vastaan.

Supportissa tiketteihin vastataan nopeasti ja viestintä muutenkin ollut todella asiallista, eli jotain rautapäivityksiä on tehty ja nodeja siirrelty uudelle raudalle niin ilmoiteltu aina etukäteen mitä on tapahtumassa ja milloin jne.

https://hosthatch.com/
 
Onkos kokemuksia miten irssi noilla toimii? (OVH yms) Itselläni on nyt joku hollantilainen joka ei ollut hinnalla pilattu, mutta jostain syystä käyttö on ihan sietämättömän hidasta. Rivit ei vaihdu kun selaa kanavalehtien välillä yms mukavaa :kahvi:
 
OVH VPS ollut pariin kertaan käytössä ja aika arpapeliä tuntuu olevan miten hyvin toimii. Välillä toimii kuin junan vessa ja mutta jos joudut huonolle hostservulle niin saa varautua päivittäisiin ongelmiin.

Ihan hyvä korvike VPS:lle on Scaleway, jos ARM-servut kelpaa niin 3eur/kk saa ihan dediservun. Aika halvalla irtoaa myös x86-servut.
 
Time4vps täällä käytössä owncloud/backup palvelimena.
1 TB tallennustilaa ja 8 TB kaistaa ~44 €/anno.

pingit n. 35 ms VPN:n läpi.

Myös muita t4vps:n VPS:iä on ollut projekteissa käytössä, enkä ole kyllä mitään valitettavaa niistä löytänyt.
 
Taitaa olla ilmainen vain vuoden ajan?

The AWS Free Tier includes services with a free tier available for 12 months following your AWS sign-up date

Se riippuu miten käytät sitä microasi. Siellä on myös 5/5 rahan kulutuksen seuraamiseen. Vaikka pienyrityksen kotisivut menee t1.microssa käytännössä ilmaiseksi. Kannattaa ainakin kokeilla kun eka vuosi on jokatapauksessa $0.


Kun tehoja halutaan lisää on todella helppoa siirtyä uuteen ja isompaan instanssiin. Kaikkea ei tietenkään kannata ajaa siinä yhdessä serverissä koska noita palveluita löytyy järkyttävä määrä.
 
Omissa harrasteprojekteissa en ole koskaan saanut laskettua Amazonin EC2:sta edullisemmaksi kuin vaikka Digital Ocean. Ainakaan siis jos 24/7 pitää serveriä päällä. Kerran viikossa tapahtuvaan testailuun ne on kyllä ylivoimaisia. Googlelta muuten löytyy myös vastaava palvelu.
 
Itsellä on Googlessa yksi eräajopalvelin, jolla pyäräytetään 32 vcpu:lla puolen tunnin taski (CPU ~100%) päivittäin. Kone on ns. pre-emptive, jolloin Googlen automatiikka saa tapettua sen halutessaan jos tarvitsevat tehoja johonkin muuhun. Sellainen virtuaalikone on halpa kuin saippua, ja tuo mun monsteri maksaa alle 3 eur/kk so far.

Kotonani oleva Raspi ohjaa sitä cronista, ja käynnistää työn uusiksi, jos ajo on tullut tapettua Googlen toimesta. Googlessa on hyvä Python-API jolla saan luotua, ajettua ja poistettua virtualikoneen kun ei sitä käytetä - siis päivittäin.
 
time4vps oli aiemmin mahdollisuus ostaa kuukaudeksi noita halvimpia palvelimia (ei xs), mutta nyt lyhyin aika on 3kk. Vasta kalliimman pään tuotteet voi ostaa vain kuukaudeksi.
 
time4vps onkin todella positiivinen juttu! Tilasin heti sieltä XS-koneen ja maksoin maksimimäärän etukenoon jolloin hinta on tosiaan senteissä/kk. Tästä tuli itselleni Nagios-kone ja lopetin ServiceUptime -tilauksen turhana.
 
time4vps.eu ollut vajaan vuoden käytössä, eikä ongelmia ole ollut. Ostin myös kalliin paketin, 2v tais olla jotain 24euroa. Ajanut omat tarpeeni. Ääni sinne.
 
Kysytäänpäs vaikka täällä, että onko ihan tavanomaista, että palveluntarjoaja kyselee toistuvasti virtuaalipalvelimen salasanoja vedoten ylläpidollisiin toimiin?
 
Juu ilmeisesti jotakin tähän liittyvää. Sain kyllä asiakaspalvelusta ihan asiallisen selvityksen asiasta, joten homma on siltä osin kunnossa.
Jos viitsit niin laita tähän aspan vastaus niin ei tarvitse kaikkien kysellä syytä.
 
Jos viitsit niin laita tähän aspan vastaus niin ei tarvitse kaikkien kysellä syytä.
Tämä koskee ilmeisesti vain pientä osaa palvelimista, eli ei ilmeisesti vaikuta suurimpaan osaan Louhen virtuaalipalvelinasiakkaista. Joka tapauksessa, jos virtuaalipalvelimelle tehtiin aiemmin palvelinsiirto, tämä liittyy samaan asiaan.
 
Täällä hyvät kokemukset Scalewayn halpis-VPS:stä. Hintaa 3e/kk. Serverit Amsterdamissa, pingit 40-50ms luokkaa - vaihtoehtona myös Pariisi. Tuohon hintaan saa tuotekuvauksen mukaan pari x86-ydintä, 2GB muistia, 50GB SSD:tä ja 200Mbit/s kaistaa. Ei siirtorajoituksia.
 
Täällä hyvät kokemukset Scalewayn halpis-VPS:stä. Hintaa 3e/kk. Serverit Amsterdamissa, pingit 40-50ms luokkaa - vaihtoehtona myös Pariisi. Tuohon hintaan saa tuotekuvauksen mukaan pari x86-ydintä, 2GB muistia, 50GB SSD:tä ja 200Mbit/s kaistaa. Ei siirtorajoituksia.
Kauanko olet käyttänyt? Katkoksia? Tahmailua? Kuulostaa todella halvalta, että tekisi mieli oma melkeen vaihtaa jo tuonne =D
 
Kauanko olet käyttänyt? Katkoksia? Tahmailua? Kuulostaa todella halvalta, että tekisi mieli oma melkeen vaihtaa jo tuonne =D

En ole havainnut mitään ongelmia, mutta kevyessä käytössä vasta pari kuukautta. Mutta jos sulla on jo time4vps, en tiedä, mitä merkittävää parannusta Scaleway tarjoaisi. Okei, ei siirtorajoituksia, mutta toisaalta time4vps:llä on hiukan matalammat pingit Suomeen ainakin tämän ketjun datan perusteella :) Harkitsin myös time4vps:ää, mutta tähän päädyin tällä kertaa.
 
Kauanko olet käyttänyt? Katkoksia? Tahmailua? Kuulostaa todella halvalta, että tekisi mieli oma melkeen vaihtaa jo tuonne =D
Amazonilla on servereitä kaikilla mantereilla ja voit ohjata esimerkiksi geolokaation tai pingin perusteella käyttäjät tietylle serverille. Tai vaikka serverin kaatumisen varalle voit luoda health check-säännön. Täysin ylivoimainen palvelu tuo Route 53.
 
Nuo on jo aika tehokkaita ja "kalliita" siinä mielessä että itsellä on haussa vähän keveämpi ratkaisu. Olen tässä testaillut muutamaa ja ihan hyviä tarjoajia onkin näköjään pilvin pimein (pun intended).
 
En tiedä mikä on kallis ja mikä ei, mutta HostHatchin Tukholman keskusta voin suositella. Mielestäni hyvät hinnat dollareissa ja pieni latenssi Suomeen. Koneen eivät ole ylibookattuja tms, eli siis toimivat varsin ripeästi.
 
Itte olen ollut varsin tyytyväinen suomalaiseen pienempään toimijaan. Sendanor Hostingiin siis. Palvelimia näyttäis tällä hetkellä olevan suomessa ja saksassa, ei halvimmasta päästä muttei kalliskaan. Hyvin toimii suomesta tollanen minimitehoilla oleva palvelin 1 cpu, 1Gb muistia ja 10Gb levytilaa ja jotain 15e/kk se on.
 
Luulen et voi ollakki, jossai vaiheessa oli kai googlella.
 
Referer- tai affiliate-linkki viestissä
Ite oon käyttäny tavu.io cloudii, tykänny paljo (y)
ps. jos käytät rekisteröidy tän *snip* ;)
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Suomessa ei taida enää virtuaalipalvelimille olla muita vaihtoehtoja (paitsi kun aletaan kahdentamaan eri palveluntarjoajien välillä) kun Hetzner: Truly thrifty cloud hosting - Hetzner Online GmbH

hp4i9X1.png
 
Oisko testi-IP:tä Hetznerin suomipalvelimelle? Kiinnostaisi reitit ja latenssit tietää.
 
Oisko testi-IP:tä Hetznerin suomipalvelimelle? Kiinnostaisi reitit ja latenssit tietää.

Hetznerin yhteys kulkee Helsingin/Espoon kautta paitsi Elisalla suora liityntä BGP:n mukaan, en tiedä todellisuudesa miten peeraavat sitten...
 
Oisko testi-IP:tä Hetznerin suomipalvelimelle? Kiinnostaisi reitit ja latenssit tietää.

Hetzneriä voi testailla ainakin lähimmältä reitittimeltä minkä itse löydän: 10433.your-cloud.host (95.216.128.58) tai core31.hel1.hetzner.com (213.239.224.38)

Tuolta voi testailla reittejä useammaltakin palveluntarjoajalta Euroopassa: FuslVZ Looking Glass

Tossa Speedtestiä omalta servulta (Cloud CX21):

7290510487.png
 
Kiitos IP:eistä!

Hetznerin yhteys kulkee Helsingin/Espoon kautta paitsi Elisalla suora liityntä BGP:n mukaan, en tiedä todellisuudesa miten peeraavat sitten...
Joo, Hetzner näyttääkin olevan FICIX 1&2:ssa kiinni. Teliallakin tosin traceroute:n mukaan menee lähes suoraan, tosin tekee pitkähkön hypyn TSIC:n kautta, joka jostain syystä lisää latenssia paljon (vrt. Nebulaan ping on alle puolet, ja menee suoraan AS1759>AS29422 transitilla).
Ja käytännössähän operaattorien peering Hetznerin kanssa pitää kokeilla, sillä joskus reitit yllättäväta. Erityisesti tuo Elisan reitti nyt sattuu jännittämään, toivottavasti eivät peeraa Saksan kautta.

tracert.JPG

EDIT[12.5.2018]: Ostin testiin sieltä palvelimen, niin nyt latenssit puolet mitä aiemmin...
EDIT2: Elisallakin näyttää menevän FICIXin kautta liikenne. :tup:
 
Viimeksi muokattu:
Joo, Hetzner näyttääkin olevan FICIX 1&2:ssa kiinni. Teliallakin tosin traceroute:n mukaan menee lähes suoraan, tosin tekee pitkähkön hypyn TSIC:n kautta, joka jostain syystä lisää latenssia paljon (vrt. Nebulaan ping on alle puolet, ja menee suoraan AS1759>AS29422 transitilla).
Ja käytännössähän operaattorien peering Hetznerin kanssa pitää kokeilla, sillä joskus reitit yllättäväta. Erityisesti tuo Elisan reitti nyt sattuu jännittämään, toivottavasti eivät peeraa Saksan kautta.

Ei kannata ajaa traceroutea noihin reitittimien IP-osoitteisiin vaan mielummin varsinaiselle palvelimelle, sillä operaattorit eivät vällttämättä mainosta ko. prefixejä lähimmässä yhdyspisteessä ja reitti voi siksi olla ihan erilainen reitittimelle vs. sen takana olevalle palvelimelle.

Mutta täältäkin ääni Hetznerille! Erittäin laadukkaat tuotteet ja ihan varmasti Suomen halvimmat hinnat. Olen käyttänyt noiden palveluita Saksassa jo pitkään ja oli todella ilahduttavaa kun toivat samat palvelut tänne Suomen perukoille. Toivottavasti Hetznerin tulo ajaa pikku hiljaa myös muiden tarjoajien hintoja alas.

Noilla kun on tuntihinnoittelu, niin testailu on halpaa. Kaikilta varmaan löytyy 0,005 euroa, jonka tuo pienin vipa maksaa tunnilta ;)
 
Windows-palvelimen pystytys Hetznerin hallintapaneelissa:

 
Onkos OVH:n virtuaali/dedicated-palvelimien käyttäjät huomanneet viime aikoina latausnopeusten matelevan (Ranska)? Ei juurikaan näy yli 5MBps lukuja ihan sama mihin aikaan yrittää, yleensä 2-5 välissä pyörii.
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
258 390
Viestejä
4 489 665
Jäsenet
74 151
Uusin jäsen
Malik

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom