Googlen uusi Android 12L muuttaa Androidin paremmin suurille näytöille soveltuvaksi

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 205


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
Google on esitellyt Android 12:lle uuden Android 12L -nimellä kulkevan ominaisuuspakkauksen. Paketti optimoi valmistajan tuoreimman käyttöjärjestelmäversion paremmin taulutietokoneisiin ja muihin suurinäyttöisiin laitteisiin sopivaksi.

Ominaisuuspäivitys tuo mukanaan paremmin suurille näytöille optimoidun käyttöliittymän, joka tekee muutoksia muun muassa ilmoituksiin, pika-asetuksiin, lukitusruutuun ja kotinäyttöön. Mukana on muun muassa pika-asetusten ja ilmoitusten jakaminen kahteen sarakkeeseen, jolloin yhteen ruudulliseen mahtuu tavanomaista puhelinnäkymää enemmän sisältöä.

Ulkonäöllisten optimointien lisäksi päivitys parantaa myös moniajoa lisäämällä suurinäyttöisiin laitteisiin uuden työkalupalkin, jonka kautta sovellusten välillä vaihtaminen toimii nopeasti. Lisäksi palkin kautta on mahdollista aukaista sovelluksia rinnakkaisiin ikkunoihin. Päivitys antaa käyttäjälle myös vapaat kädet pakottaa sovelluksia ikkunoihin riippumatta siitä tukevatko ne virallisesti kokonsa muuttamista.

Itse käyttöjärjestelmäpäivitysten lisäksi Android 12L tuo mukanaan myös uusia sovellusrajapintoja, työkaluja ja ohjeistuksia, jotta sovelluskehittäjätkin pystyisivät panostamaan sovellustensa toimintaan suuremmillakin näytöillä.

Googlen mukaan Android 12L:n julkaisu tullaan näkemään ensi vuoden alkupuolella. Tarkemmin muutoksista ja ohjelmistokehittäjille annetuista suosituksista voit lukea lähdelinkin takaa Googlen kehittäjäblogista.

Lähde: Google

Linkki alkuperäiseen juttuun
 

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 205
Android 12L on nyt julkaistu virallisesti saataville. Uusi versio julkaistiin viimeisimpien Pixel-puhelinten ominaisuuspäivityksen yhteydessä, mutta vielä toistaiseksi sitä ei ole yhteenkään tablet-laitteeseen saatavilla. Kyseistä käyttöjärjestelmäversiota käyttäviä Android-taulutietokoneita voi kuitenkin Googlen mukaan odottaa markkinoille tämän vuoden aikana.

Lähde: TechCrunch
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 173
Huomasin erikoisen bugin Android 12L versiossa liittyen uudistettuun split screeniin (app pairs). Jos puhelimen animaatiot laittaa pois päältä, niin split screen lakkaa toimimasta. Split up (suom. ylhäällä) napin painaminen ei tee mitään ja lopulta launcher kaatuu. Näin tapahtuu ainakin omalla Zenfone 9:llä (vakio firmware) ja Xperia XZ1 Compactilla (custom ROM). Netistä löytyy myös vastaavaa raporttia muilla laitteilla. Aika jännä, että näinkin pitkälle kulkeutunut kyseinen bugi.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
242 853
Viestejä
4 241 680
Jäsenet
71 261
Uusin jäsen
Dcode

Hinta.fi

Ylös Bottom