Googlen Quantum AI Lab julkaisi 72 qubitin Bristlecone-kvanttiprosessorin

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
16 916Kvanttiprosessoreita kehitetään nykyään monella toisistaan täysin riippumattomilla tahoilla. Yksi prosessoreita kehittävistä yrityksistä on Google, jonka Quantum AI Labin kunnianhimoisena tavoitteena on rakentaa kvanttitietokone, jota voitaisiin soveltaa todellisten ongelmien ratkaisuun.

Nyt Quantum AI Lab (QuAIL) on ottanut yhden lisäaskeleen kohti tavoitettaan julkaisemalla Bristlecone-prosessorin. Bristlecone on 72 qubitin prosessori, mikä on melkoinen harppaus yhtiön edellisestä 9 qubitin prosessorista.

QuAILin mukaan heidän 9 qubitin prosessorinsa saavutti jo erittäin alhaisia virhelukemia. Parhaimmillaan prosessorilla päästiin tulosten lukemisvaiheessa prosentin virhelukemiin, kun yhden qubitin porteilla virhepotentiaali oli vain 0,1 % ja kahden qubitin porteilla 0,6 %. Yhtiön tavoitteena on yltää nyt samoihin lukemiin 72 qubitin prosessorilla.

Saavuttaakseen yhtä matalat virheprosentit Bristlecone noudattaa samaa perusrakennetta, mutta skaalaa sen selvästi isommaksi. Prosessorin rakenteessa on periaatteessa kaksi lomittaista 6 x 6 qubitin ruudukkoa, joissa kukin qubitti on yhteydessä lähimpiin naapureihinsa.QuAILin sisällä ollaan tällä hetkellä varovaisen toiveikkaita ”quantum supremacyn” saavuttamisesta Bristleconella. ”Quantum supremacy” viittaa tilanteeseen, jossa kvanttitietokone kykenee ratkaisemaan todellisen ongelman selvästi nopeammin, kuin perinteiset supertietokoneet.

Lähde: Google Research Blog

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 165
On vähän vauhdilla kirjoitettu, vai enkö vain ymmärrä.

"samoihin lukemiin 72 qubitin prosessilla." <- voisiko olla prosessorilla kuitenkin?

Ihan kiva kuulla, että Googlellakin kehittyy prossut. Näitä läheltä seuraavana vähän jo kauhulla odotan kun tulee oikeasti kunnon kvanttitietokoneita. Saattaa tulla sen jälkeen hieman kiire töissä. :)
 
Viimeksi muokattu:

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
16 916
On vähän vauhdilla kirjoitettu, vai enkö vain ymmärrä.

"samoihin lukemiin 72 qubitin prosessilla." <- voisiko olla prosessorilla kuitenkin?

Ihan kiva kuulla, että Googlellakin kehittyy prossut. Näitä läheltä seuraavana vähän jo kauhalla odotan kun tulee oikeasti kunnon kvanttitietokoneita. Saattaa tulla sen jälkeen hieman kiire töissä. :)
Korjattu
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 108
QuAILin sisällä ollaan tällä hetkellä varovaisen toiveikkaita ”quantum supremacyn” saavuttamisesta Bristleconella. ”Quantum supremacy” viittaa tilanteeseen, jossa kvanttitietokone kykenee ratkaisemaan todellisen ongelman selvästi nopeammin, kuin perinteiset supertietokoneet.
Skynet tulee!!1
 

skiip

올드보이
Liittynyt
05.02.2019
Viestejä
234

svk

Apua, avatarini on sormi!
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 820
"Google kertoo, että sen kvanttitietokoneelta meni 3 minuuttia ja 20 sekuntia laskelmaan, joka olisi vienyt maailman nopeimmalta perinteiseltä supertietokoneelta Summitilta 10 000 vuotta." Paskapuhetta, mutta uskon.jpeg tuli tosta alkuun mieleen, tai ainakin selittäisi, miksi raportti mystisesti hävisi, kuten alussa mainitaan.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
840
Ars käsitteli asiaa vähän selkeämmin mielestäni. Eli, yhdistivät kasan qubittejä ja mittasivat lopputulosta, ja tämä oli se "laskelma". Ja tuolla supertietokonejutulla tarkoitetaan vain että, noiden qubittien käytöksen simulointi vaatii qubittien määrän noustessa liikaa resursseja ollakseen realistista nykyisillä supertietokoneilla.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
134 649
Viestejä
2 612 640
Jäsenet
51 203
Uusin jäsen
Ronizu

Hinta.fi

Ylös Bottom