Googlen Pixel 3 -puhelinmalliston edullisemmat Lite-versiot renderöintivuodossa

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Juha Kokkonen, 10.12.2018.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 248
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  google-pixel-3-lite-onleaks.jpg

  Google julkisti Pixel 3 -älypuhelimensa lokakuussa, mutta yrityksen on huhuttu valmistelevan myös edullisempia Lite-versioita puhelimistaan. Nyt OnLeaks on yhdessä 91Mobiles-sivuston kanssa julkaissut ensimmäiset tehdas-CAD-piirustuksiin perustuvat renderöinnit laitteista.

  Sekä Pixel 3 Liten että Pixel 3 Lite XL:n Full HD IPS -näyttöjen kerrotaan perustuvan 18,5:9-kuvasuhteeseen. Pienemmässä mallissa näyttökoko on 5,5 tuumaa ja suuremmassa noin kuusi tuumaa. Huomionarvoisia yksityiskohtia molemmissa malleissa ovat mm. polykarbonaattikuoret, näyttöloven puuttuminen, 3,5 mm:n ääniliitäntä, monokaiutin sekä yksittäinen kamera edessä ja takana. Lite-mallien sisällä saatetaan nähdä Snapdragon 670/710-järjestelmäpiiri.

  Lähteet:

  [Exclusive]: Google Pixel 3 Lite XL renders and 360-degree video along with comparison with the Pixel 3 Lite
   
 2. superzeppo

  superzeppo Yhdys sana migreeni Premium-jäsen

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  LCD-näyttöä lukuun ottamatta oikein mielenkiintoinen julkistus tulossa. Todennäköisesti kuitenkin vetävät Applen hihastaan ja paiskaavat jonkun 699€ hintalapun noille.
   
 3. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 044
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  No ei tule virallisesti suomeen ja näyttökoon perustella voisi jopa olla järkevän kokoinen tuo pienempi malli.
   
 4. tsönäri

  tsönäri

  Viestejä:
  253
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2017
  siis kaukaa haetusti periaatteessa uusintaversiot ensimmäisistä pixeleistä? olisi nyt edes ollut stereokaiuttimet :confused:
   
 5. MMXVI

  MMXVI

  Viestejä:
  122
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Todella mielenkiintoisen näköiset luurit, mutta kuten jo todettu niin hinta ja saatavuus ratkaisee pelin.
   
 6. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 503
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Sehän se. Kun google lakkasi subventoimasta omia mallejaan, hinnat ovat olleet kilpailijoiden toiveiden mukaisia eli tyyriitä. Mutta jep, koko olisi sopivampi kuin huippumalleissa.
   
 7. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  142
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Todella kaukaa, ainoa yhteneväisyys taitaa olla 5,5" ruutu ;)
   
  tsönäri tykkää tästä.
 8. Chloe

  Chloe Äijjä Tukijäsen

  Viestejä:
  7 959
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tekisivät oikeasti edullisia malleja, vaikka eri brändillä. Nää HMD-Nokiat ovat loistava esimerkki halpispuhelimista puhtaalla Androideilla.
   
 9. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 503
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Muistaakseni niistä wanhoista Nexus puhelimista tuli aika paljon noottia muilta puhelin valmistajilta, joten Google siirtyi sen seurauksena Premium hinnoitteluun. Joten joutunemme jatkossakin tyytymään näihin HMD-Nokia viritelmiin edullisten puhtaahkolla Androidilla varustettujen vermeiden suhteen. Eikä siinä mitään HMD on hoitanut hommansa tähän saakka aika onnistuneesti, mitä nyt ovat tehneet noin kolme kertaa liian paljon malleja myyntiin, eli keveämpi mallisto olisi luultavasti paljon kustannus taloudellisempi ratkaisu.
   
 10. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  142
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Liekö tuolla enää markkinoita. Nokia 3.1:sta saa sinne <100€, 150€ saa Xiaomi Mi A2 Lite, ~200€ saa Mi A2:n. Siinä on jo edullisia Android One puhelimia, viimeisin oikein kelpo ratkaisu. Itse korkeintaan voisin odotella Pixel 2:n loppuumyyntejä ja niitäkin vain sen takia kun tuli oma Pixel XL tiputeltua (muuta vikaa siinä ei sitten olekaan puhelimeksi - jos nyt unohdetaan Androidin & Googlen bugit).
   
 11. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 817
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyllä sille markkinoita löytyy. Jos haluaa ne päivitykset samana hetkenä kuin ne julkaistaan ja haluaa loistavan kameran (jos nyt tulee samalla kameratekniikalla kuin muut) niin riippuen hintaluokassa voi olla ihan lyömätön vaihtoehto
   
 12. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  142
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Jos katsoo näitä vuotoja edes, niin voipi miettiä kuinka realistista. Aiotaan tarjota näyttöä joka on samaa tasoa kuin 150€ vehkeen, mutta hinta ei samaa tasoa ollenkaan. Muotoilukin on pari vuotta jäljessä noita budjettimalleja. Samoin kuin tuntien Googlen nykyiset päivitykset, niin vanhemmat devicet eivät saa asioita jotka niihin voisi aivan hyvin laittaa - koska halutaan erottautua. Yhtälailla siis kamerakin luultavasti saisi riisutun version, jotta päästään kustannuksissa alaspäin ja saadaan erotettua tuotteita.

  Vai kuvitteliko joku oikeasti saavansa kaikki samat featuret, mutta halvemman hinnan vain? Olisi aika vaikeata myydä kalliimpaa mallia jos ainoa ero on hinta. Kun sitten riisut nuo parit ominaisuudet, niin ei paljon jää. Toki saat näitä mielenkiintoisia "zero-day päivityksiä", kuten Pixel XL:n katoavat puhelinnotificationit, quick charge katoilee toiminnasta, Android 9 beta jäi beta-streamiin josta yhtäkkiä loppui päivitykset kun se ei osaa muuttaa itseään release-junaan, etc

  Eivät nuo aikalailla testaamattomat featuret todellakaan ole olleet Pixelin parhaita puolia, en välttämättä heti niistä lähtisi maksamaan jos kaikki muu featuret olisivat heikompia kuin kilpailijassa.
   
 13. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 817
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No jos pystyt sen ihan tuolla "full hd IPS -näytöstä" päättelemään että laatu on samaa kuin jossain 150euron vehkeessä niin selvä.

  Periaatteessa kaikki P3:n kameraominaisuudet tuli myös niille vanhoille vehkeille ja muitakin ominaisuuksia tuotiin, joten tuo nyt ei oikein pidä paikkaansa.

  Ei sieltä varmaan raudaltaan samaa saakkaan, eikä kukaan sellaista väittänytkään. Ei google näitä muutenkaan (p3 / p3xl esim.) raudalla myy, vaan nimienomaan sillä softalla, kameralla ja nopeilla päivityksillä. Rautahan noissa on ihan sitä samaa mitä muut lippulaivaluurit tarjoaa.
   
 14. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  142
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Eipä Googlen näyttöseikkailut nyt kaikkein onnistuneimpia ole olleet. Miksi se yhtäkkiä muuttuisi ja halpaan tulisi jotain erikoista mitä muut eivät jo tarjoa?

  Kuten? Tarkoitatko sitä tee-tästäkin-kuvasta-piirretyn-näköinen-night-shift? Parempaa HDR:ää ei taida esim. saada kuin hackilla Pixel XL:lle. Toisaalta, ominaisuudet kuten always-on AMOLEDissa puuttuvat ensimmäisistä Pixeleistä. Koska .. noh, koska nyt vain ilman järkevää syytä. Tietystikään tiettyjä asioita Google ei pysty korjaamaan softalla, kuten järkyttävän huonoa kameran flare-resistanssia tai OISin puutetta.

  Kamerasofta on muuten edelleen käsittämättömän surkea käyttää, pelkästään compensationin käyttö vaatii jo sen että focusta on muutettava. Miksi ihmeessä? Softapuolella Googlen Pixel on kyllä ollut todella heikko esitys mielestäni, todella buginen esitys.
   
 15. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 817
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eli kun P2 XL oli hiukan huono näyttö niin kaikki muutkin on? P3XL näyttö on kuitenkin esim DisplayMaten mukaan tämän vuoden parhaimpia paneeleja.
  No vaikka sitä, sehän toimii juurikin kuin pitääkin. Eli tarjoaa mahdollisuuden ottaa kuva jolla voi esittää kuvaus kohteen tilanteessa jossa ihmisillä ei enää juuri kohdetta erota. Se että kuva ei ole realistinen ei ole kyseisen tilan tarkoitus, ne kuvat voi ottaa sillä automaattimoodilla.
  Mutta löytyvät 2 ja 3-sarjoista molemmista malleista (XL sekä normiversio).

  Ei ole itsellä ollut valittamista, kaikkia versioita on tullut käytettyä enemmän tai vähemmän. Bugeja löytyy kaikilta Ei noita Android One laitteiden softatasoa myöskään ihan hehkuttaa aina voi, ei edes HMD:n.
   
 16. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  142
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Eli yksi vahinko kuudesta näytöstä. Hirveän kovat mahdollisuudet ei sitten ole.

  Eihän automaattimoodi realistista kuvaa yleensä tuo, mutta voisi tuo night-shift edes hieman yrittää kun sitä niin kovasti hehkutetaan. Tai sitten vaan isompaa sensoria jotta saadaan oikeasti parempia kuvia, tyyliin Huawein Mate 20 Pro.

  Varmaan koska 2:ssa se tuli. Mutta takaisin päin sitä ei portattu.

  Vaan ei ole toisaalta mitään erikoista mistä maksaakaan. Eli kovin on vaikea Googlen kilpailla jos softa ei ole reippaasti parempaa kuin kilpailijoilla, mitä voisi edes toivoa kun voivat hallita koko platformia.
   
 17. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 248
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kirjoitat nyt mielestäni vähän ristiin itsesi kanssa. Ensin puhut 150 euron puhelimen tasoisesta näytöstä ja seuraavaksi vaatimuksena samalle näytölle onkin jo "jotain erikoista mitä muut eivät tarjoa". Kyllähän tuohon välimaastoonkin mahtuu jo kaikenmoista:think: Tarviiko asioita kärjistää noi äärimmilleen? Katoaa mielestäni aika nopeasti pointti koko tekstistä.