Google julkaisi ensimmäisen Developer Preview -kehittäjäversion Android 11:stä

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 404


Juha Kokkonen kirjoitti uutisen/artikkelin:
Google on julkaissut ensimmäisen Developer Preview -version Android 11 -mobiilikäyttöjärjestelmästään. Kyseessä on sovelluskehittäjille tarkoitettu versio ensi syksynä (Q3) julkaistavasta seuraavasta Android-versiosta. Versio on erittäin aikainen, eikä se Googlen mukaan sovi päivittäiseen käyttöön eikä kuluttajille. Harrastajille ja muille uudesta käyttöjärjestelmäversiosta kiinnostuneille on aukeamassa Android Beta -ohjelma toukokuussa. Sitä ennen on luvassa vielä kaksi Developer Preview -versiota maalis- ja huhtikuussa.Android 11 tuo tuttuun tapaan mukanaan niin rajapintoihin, tietoturvaan kuin käyttöliittymän toiminnallisuuksiinkin liittyviä uudistuksia, joista ensimmäisessä kehittäjäversiossa monet löytyvät vasta pinnan alta. Sovelluskehittäjille on tarjolla uusia taittuville laitteille ja 5G:lle suunnattuja ominaisuuksia, sekä mediaan, kameraan ja koneoppimiseen liittyviä toiminnallisuuksia. Yksityisyysasetukset laajenevat entisestään ja käyttäjä voi esimerkiksi valita sovelluksille vain yhden käyttökerran luvan esimerkiksi paikkatietojen, mikrofonin tai kameran käyttöön. Google Play -järjestelmän yksittäin päivitettävissä olevien moduulien määrää on kasvatettu 10:stä 22:een. Android 11:tä kehitettäessä Google on myös pyrkinyt minimoimaan uuden käyttöjärjestelmäversion vaikutukset sovellusyhteensopivuuteen.

Keskustelujen hallintaan on luvassa uusia ilmoitusominaisuuksia, kuten oma keskusteluosio ilmoitusvalikkoon sekä muiden sovellusten päälle avautuva kelluva Bubbles-näkymä. Android 11:n tuleviin versioihin on luvassa mm. jakovalikkoon kiinnitettävät neljä vakiosovellusta, ajastettava tumma tila, näytön videokaappaukset sekä selaamista tukevat kuvankaappaukset.

Android 11 Developer Preview on saatavilla Google Pixel 4-, 4XL-, Pixel 3a-, 3a XL-, Pixel 3-, 3 XL- sekä Pixel 2- ja 2 XL -puhelimille, joista yksikään ei ole valitettavasti ollut virallisesti saatavilla Suomen markkinoilla. Päivitystiedosto on ladatattava ja asennettava puhelimeen manuaalisesti ja puhelimelle on tehtävä päivityksen yhteydessä täysi resetointi.

Lähde: Android Developers, Android Developers Blog

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

TheMeII

Übertaktungspotenzial
Tukijäsen
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
4 781
Tulossa tuohon olisi vissiin ainaki scrollaava kuvankaappaus ja screen recorder.
Myös ehkä puhelunauhuri mutta en nyt oo varma tästä. Luin jotain aiheesta viimisen kuukauden aikana ja on vähän hämärä oliko se nyt kans tulossa osaksi perus androidia
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
2 299
  • Lentokonetila ei enää katkaise Bluetooth-yhteyttä, jos käytössä on kuulokkeet (A2DP-profiili) tai kuulolaite. (9to5Google)
  • Tumman / vaalean tilan ajastus tulee uutena ominaisuutena ja onnistuu joko kellonajan tai auringon mukaan (Android Authority)
  • Pidemmät, selaamalla tallennettavat näyttökuvat ovat tulossa osaksi vakio-Androidia mutta eivät vielä toimi esiversiossa (XDA Developers)
  • Näytön videotallennus on tulossa osaksi myös vakio-Androidia (9to5Google)
  • Kehitteillä on uusi ilmoitusten historianäkymä, joka listaa kaikki saapuneet ilmoitukset. Ominaisuus hyödyntää jo olemassa olevaa ilmoituslokia, joka on ollut vaikeammin saatavissa ja teknisempi luonteeltaan. Ilmoitushistoriasta lienee tekeillä paremmin käyttäjille tarjottava ominaisuus. (9to5Google)
  • Oletusjakovalikkoon on mahdollista kiinnittää neljä sovellusta, jotka pysyvät mukana valikossa omalla paikallaan (Android Police)
  • Bluetooth-yhteyksistä vastaava ohjelmistokokonaisuus on korvattu uudella, joka kulkee nimellä Gabeldorsche (9to5Google)
  • Toistaiseksi vielä piilotettu asetus näyttää tulevan jatkossa mahdollistamaan näytön sivusta pyyhkäisemällä toimivan takaisin-eleen herkkyyssäädön erikseen näytön molemmille puolille (9to5Google)
 
Liittynyt
23.11.2016
Viestejä
1 230
Tulossa tuohon olisi vissiin ainaki scrollaava kuvankaappaus ja screen recorder.
Myös ehkä puhelunauhuri mutta en nyt oo varma tästä. Luin jotain aiheesta viimisen kuukauden aikana ja on vähän hämärä oliko se nyt kans tulossa osaksi perus androidia
Puhelunauhuri tulossa Googlen puhelin sovellukseen, ehkä aikaisemmillekin Android versioille. Eli siis luureille, joissa tuo Googlen dialer on oletussovelluksena paketista (Android One, Pixel, jotkin muut)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
84 035
Viestejä
1 730 038
Jäsenet
37 366
Uusin jäsen
Pcjonne55

Hinta.fi

Ylös Bottom