Google julkaisi Android 13 -käyttöjärjestelmäpäivityksen

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 818


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
Google on julkistanut Androidin tuoreimman 13:n version virallisesti. Android 13 saapui kenties pykälän odotettua aikaisemmin, sillä esimerkiksi viime vuoden Android 12 saapui Pixel-älypuhelimille vasta lokakuun puolella.

Mukanaan Android 13 tuo päivityksiä viime vuonna julkaistuun Material You -designiin ja mukaan on lisätty muun muassa jo ensimmäisessä esiversiossa esitelty mahdollisuus muovata kolmannen osapuolen sovellusten kuvakkeita taustakuvaan sopiviksi. Lisäksi Android 13 tuo mukanaan mahdollisuuden vaihtaa puhelimen kieltä sovelluskohtaisesti, päivitetyn mediasoittimen uudella ulkonäöllä sekä kustomoitavissa olevan bedtime-tilan, joka himmentää taustakuvan ja käyttöjärjestelmän värejä yöksi.

Tietoturvan puolelle päivitys tuo niin ikään jo ensimmäisessä esiversiossa esitellyn mahdollisuuden valita, mihin kuviin sovellus pääsee käsiksi koko gallerian lupien myöntämisen sijaan. Sen lisäksi Adroidin uusin versio osaa tyhjentää automaattisesti leikepöydälle kopioidut tekstit jonkin ajan kuluttua ja sovellukset joutuvat pyytämään lupaa ilmoitusten näyttämiseen sen sijana, että ilmoitusoikeudet olisivat vakiona käytössä.

Google on tuonut päivitykseensä myös päivitettyjä ominaisuuksia Android-laitteiden yhteistyöhön erinäisten laitteiden kanssa. Mukana ovat muun muassa Chromebookkien ja Androidin välillä automaattisesti viestintäsovellusten synkronoiminen ja tuki Bluetooth LE Audio -standardille.

Android 13:n jakelu alkaa Googlen omille Pixel-puhelimille jo tänään ja monille muille valmistajille päivitystä luvataan saapuvaksi myöhemmin kuluvan vuoden aikana. Tarkemmin Androidin uudistuksiin voit tutustua lähdelinkin takaa Googlen blogista.

Päivitys 18.08.2022: Osa valmistajista on käynnistänyt beetaohjelmat omista Android 13 -versioistaan. Muun muassa Xiaomi tarjoaa ennakkotestausmahdollisuuden Android 13:n mukanaan tuovalle MIUI-versiolle samoin kuin myös OnePlus uusimmalle OxygenOS 13:lle.

Lähde: Google, Xiaomi, OnePlus

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 887
Turhaa kustomointia sen sijaan että korjaisivat tuon UX:n, varsinkin quick settings paneelin osalta. A12 vajaa puoli vuotta käyttäneenä voi sanoa että tuo on parasta markkinointia Applelle.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 462
Toivottavasti leikepöydän automaattinen (ja mielellään myös sen historian) tyhjentäminen toimii myös Samsungin tapauksessa eikä Samsung kytke ominaisuutta vain pois päältä. On aika käsittämätöntä, että vuonna 2022 noinkin iso firma pitää leikepöydän historiaa pakotetusti päällä, mikä on esim. KeePassin kanssa ikään kuin turvatonta...
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 478
Tuo ilmoitus-asia on parannus. Oli järkytys siirtyä Lumiasta Androidiin, kun puhelin huusi ilmoituksia minuutin välein. Nykyisinkin niitä tulee vähän turhan paljon. Tosin ei sinänsä ilmoitukset haittaa, mutta ehkä kysymys voisi olla 'saako appi laittaa korkean prioriteetin ilmoituksia' (hiljaisten sijaan) tjsp...
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
690
Samsung luureissa on taustalla pyörivä palvelu nimeltä ClipboardSaveService. Aikoinaan (ainakin Galaxy S7) tuo tallensi kaikki leikepöydälle kopioidut tiedot tiedostoon huolimatta leikepöydän tyhjentämisestä. Tuon tiedoston sai poistettua vain tekemällä factory resetin tai roottaamalla, jolloin sen pystyi poistamaan käsin. En tiedä toimiiko se enää noin, mutta ClipboardSaveService Samsung luureista löytyy edelleen.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
621
Oikean version jakelussa jotain ongelmia :)
Tarkoituksella tuo oli ilmeiesti joillekin puskettu
 

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 818
Osa valmistajista on alkanut tuomaan omista Android 13 päivityksistään beetaversioita puhelimilleen. Ainakin Xiaomi on käynnistänyt testausohjelman uusimmalle MIUI-versiolleen ja OnePlus tulevalle OxygenOS 13:lle.

Lähteet: Xiaomi, OnePlus
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
185 844
Viestejä
3 384 660
Jäsenet
60 661
Uusin jäsen
mike_yella

Hinta.fi

Ylös Bottom