Gluteenittomat tuotteet

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Cirrus
  • Aloitettu Aloitettu

Cirrus

Miksei maailma toimi asmilla?
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 222
Päädyin kokeilemaan gluteenittomia tuotteita testailun vuoksi vatsan hyvinvoinnin takia. Suurin haaste vaikuttaisi on löytää syötävää leipää. Siitä taas tuli mieleen etsiä täältä ja enpä löytänyt mitään ketjua.

Pientä arvostelua:

Leipiä tms:
Schär Flerkorn jyväisä viipaleleipä
Keskinkertainen+ -> pystyy syömään

Fazer gluteeniton kaurasämpylä
Pahaa- -> roskiskamaa

Hoviruoka Gluteeniton riisipiirakka (myös maidoton)
Keskinkertainen++ -> syö aamupalaksi kyllä

Parit leivät jo unohdin mitä ne oli.

Jälkkärit:
Riitan Herkku Omenapiirakka 200g, gluteeniton (myös maidoton)
Keskinkertainen+ -> maistuu pieninä paloina hyvinkin. Lämmitettynä maistuu pahalle.
 
Viimeksi muokattu:
Itse olen todennut Lidlin leivän olevan ihan ok, mutta vaatii ehdottomasti leivänpaahtimessa käyttämisen - niin kuin oman kokemuksen mukaan valtaosa muistakin gluteenittomista leivistä.

On varmasti paljon parempiakin leipiä, mutta alkaa tulla itselle ongelmaksi myös hinta. Monet on melko kalliita että ei tule sitten ostettua edes testiin.
 
Semper minipatongit. Esipaistettu
Keskinkertainen++ -> Paistelin airfryerissä. Ilman mitään ei ehkä maistu, mutta kurkulla ja tomaatilla jo hyvin syötävää.
Note: Sisältää maitoa ja Semper ei osaa käyttää edes laktoositonta.
 
Gluteeniton maidoton riisipiirakka ei ole koskaan niin hyvää kuin laktoositon riisipiirakka, vaikka jonkun pikkuleipomon maidoton riisipiiirakka onkin parempaa kuin nuo normaalikaupoista ostettavat.

Itse tykkään mm. Moilasen gluteenitomista Kaura100 leivistä (pakastetuote ainakin täälläpäin).
 
Jos kauraleivät unohdetaan ja leivät joissa ei ole mitään vehnän ainesosia, tai maitoa, menee vaikeammaksi. Vähissä on hyvät leivät.

Schär classic viipaleleipä on ihan kelpo paahtoleipä ja käy eväsleiväksi ja mihin tahansa mihin vaaleaa leipää tarvitaan.
Hannun siemenvakka on mielestäni paras tumma leipä. Hannun viikinki saaristolaisleipä on myös hyvä.
 
Mikä vika kauraleivissä? Itse jouduin siirtymään gluteenittomalle ruokavaliolle IBS:n takia, ja itse ainakin olen ihan tykännyt syödä vaasan 100% kauraleipää. Ainoa mistä motkottaisin että kuka neropatti on keksinyt tehdä leivistä noin pieniä. Muutoin kyllä kaupan gluteenittomat leivät ja sämpylät ovat pelkkää pahvia.

Pirkan ja Rainbowin gluteeniton riisipiirakka, pakastetuote, ovat mielestäni hintalaatusuhteessa ihan jees, itse ainakin tykkään enemmän kuin moilasen tuotteista.
Myöskin pakastetuotteena löytyvä gluteeniton pizzataikina, porokylän leipomon valmistama, mutta s-ketjulla sekä pirkalla molemmilla omilla brändäyksillään, on mielestäni yllättävän hyvä.

Fazerin gluteenittomat tuotteet ovat pahinta kuraa mitä on ikinä tullut vastaan, kaikki leivistä gluteenittomiin berliininmunkkeihin.
 
Vähän särähtää itselle kun mainitaan esim nuo Vaasan 100% kauraleivät gluteenittomien ketjussa niin gluteenittomiahan nuo eivät sitten ole linjastonsa takia.
 
Vähän särähtää itselle kun mainitaan esim nuo Vaasan 100% kauraleivät gluteenittomien ketjussa niin gluteenittomiahan nuo eivät sitten ole linjastonsa takia.

Pätee aika suureen osaan erikoisruokavaliotuotteita, "saattaa sisältää jäämiä gluteeniviljoista" "saattaa sisältää maitoa" tms, oikeasti allergiset eivät voi ottaa riskiä, mutta "muotiallergikot" voi syödä kyllä.
 
Ilonan leipomolla hyviä tuotteita. Prismasta löytyy esim. heidän patonki, joka on jo aika jees gluteenittomaksi. Ei vedä vertoja toki oikealle.
 
Pätee aika suureen osaan erikoisruokavaliotuotteita, "saattaa sisältää jäämiä gluteeniviljoista" "saattaa sisältää maitoa" tms, oikeasti allergiset eivät voi ottaa riskiä, mutta "muotiallergikot" voi syödä kyllä.
En tiedä mikä on oikeasti allerginen. Mutta mikään oma todettu allergia ei aiheuta kuolemaa jos päätyy ”saattaa sisältää” -tuotteisiin. Edes kurkun turpoamisesta tasolla yksi hasselpähkinä tappaa hämet kärsivän allergisen ystäväni ei tarvi vältellä saattaa sisältää tuotteita. Ja lasken hänet aika oikeasti allergiseksi.

Ja kuten alustuksessa mainitsin tämänkin tapaus on kokeilua, joten en ehdottomasti kauhistu saattaa sisältää tuotteista.

Itse jouduin siirtymään gluteenittomalle ruokavaliolle IBS:n takia, ja itse ainakin olen ihan tykännyt syödä vaasan 100% kauraleipää.
Itse siis kiitän tästä oivalluksesta! Kiitos! Kädessä oli joku fazerin kauraleipäpussi johon oli lisätty gluteenia. Mutta totta tosiaan moni kauraleipä on vain pyörinyt samoilla linjastoilla eikä niihin ole sitä mitenkään lisätty. Tämä laajentaa kyllä minun leipävalikoimaa.
 
En tiedä mikä on oikeasti allerginen. Mutta mikään oma todettu allergia ei aiheuta kuolemaa jos päätyy ”saattaa sisältää” -tuotteisiin. Edes kurkun turpoamisesta tasolla yksi hasselpähkinä tappaa hämet kärsivän allergisen ystäväni ei tarvi vältellä saattaa sisältää tuotteita. Ja lasken hänet aika oikeasti allergiseksi.

Hieman lipeää jo aiheesta, mutta aika rohkea kaveri, kun pähkinäkin usein voi olla vakavankin anafylaktisen reaktion aiheuttaja pienilläkin määrillä. Tokihan allergioitakin on erilaisia ja toiset vaativat isomman altistuksen kuin toiset ja allerginen ihminen aikuisiällä todennäköisesti jo tietää sen oman toleranssinsa ja jos ei pienet määrät haittaa, niin antaa mennä vaan. Ihan syystä ne "saattaa sisältää" merkinnät siellä paketissa kyllä kuitenkin on, kyllä ne tuotteet myytäisiin puhtaana, jos ne oikeasti sitä olisivat. Omalta kohdaltani voin sanoa, että kaikki riskillä joskus kokeilemistani "saattaa sisältää jäämiä.." tuotteista todellakin on sitä allergeenia sisältänyt. Olen joskus uskaltanut varovasti kokeilla, kun mulla ei ihan kuolemanvaaraa heti ole, oireet on kuitenkin niin kivuliaat, että en kokeile tietoisesti enää.
 
Sitten on myös niitä, joilla kyse ei ole allergiasta vaan esim. keliakiasta ja heidän ei minusta kannata käyttää ollenkaan näitä "Saattaa sisältää gluteenia" -tuotteita. Sen takia "Saattaa sisältää" tuotteiden listaaminen gluteenittomien listalle on vähän väärin minusta.
Toki jokainen tehkööt omat päätöksensä ja loppukäyttäjän aina syytä tarkistaa tuotteen selostuksesta varmistus.

Mutta hyvin näkyy hinnassa nuo gluteenittoman linjastojen tuotteiden lisähinnat - ymmärrettävästi toki. Tuo vaasan 100% kaura on melko edukas leipä mutta vastaava gluteenittoman linjaston tuote on aina sen 2-3x kalliimpi.
 
Moilasen tumma leipä on halvinta, joten sitä tulee syötyä oletuksena. Erään tavallista ruokavaliota noudattavan tuttavan mielipide: "Enpä ole koskaan yhtä pahaa leipää syönyt." Opittu maku, sano. Tattarileipää suosin muuten, se on yleensä ruisleivän kaltaisia. Vaalea gluteeniton leipä on usein kuivakkaa. Tattarihiutaleista tulee myös hyvä, kaurapuuromainen puuro, joskin makuun (tai mauttomuuteen) ainakin minun piti vähän totutella. Marjojen kanssahan tuo menee hyvin.

Muuten Vuohelan herkku (nyk. Fazerin omistama), Pirjon Pakari (Hannun) ja Porokylän leipomo ovat hyväksitodettuja valmistajia. Moilanen kuuluu myös luottovalmistajiin, mutta sen tuotteet jäävät yleensä muista jälkeen.

Hankalinta tässä ruokavaliossa on kuitenkin se, että jos kaupungilla kaipaa jotain ruokaa, ei voi mihin tahansa poiketa, ja aina saa olla vähän epäluuloinen, että saako nyt varmasti gluteenitonta. Viime vuosina tämä tilanne on kyllä parantunut, kiitos "muotigluteenittomuuden".
 
Rainbow gluteenittomat karjalanpiirakat olen todennut hyviksi. Porokylän kaurajälkkäri ihan hyviä myös jos tykkää jälkiuunileivistä, valitettavasti vaan pieniä.
Suurin osa kukko oluista gluteenittomia, keisarilla myös muutamia gluteenittomia vaihtoehtoja.
 
Myöskin pakastetuotteena löytyvä gluteeniton pizzataikina, porokylän leipomon valmistama, mutta s-ketjulla sekä pirkalla molemmilla omilla brändäyksillään, on mielestäni yllättävän hyvä.

Tämä oli uus tuttavuus. "Mielestäni yllättävän hyvä" jos vrt. itse tehtyyn? Välillä pitää tehdä gluteenittomasta pizzapohja ja onhan nuo itse tehdyt ihan hyviä, mutta tuolla hintaa voisin melkein ens kerralla tehdä valmiista taikinasta pohjan. En nyt oikein hahmota painon perusteella, mutta tuommone 400g taikina riittänee perinteiseen "peltipizzaan"?
 
Oon keliaakikko ollut jo 22v ja näitä leipiä oon nyt syöny vaihtelevasti... paremmuus järjestyksessä. (Ja kaikki menee paahtimen kautta) ja cheddar juusto ehdoton suosikki.
 

Liitteet

  • Screenshot_20240228_215411_Opera.jpg
    Screenshot_20240228_215411_Opera.jpg
    633,2 KB · Luettu: 43
  • Screenshot_20240228_215344_Opera.jpg
    Screenshot_20240228_215344_Opera.jpg
    477,6 KB · Luettu: 45
  • Screenshot_20240228_215219_Opera.jpg
    Screenshot_20240228_215219_Opera.jpg
    366,9 KB · Luettu: 41
  • Screenshot_20240228_215320_Opera.jpg
    Screenshot_20240228_215320_Opera.jpg
    240,9 KB · Luettu: 24
  • Screenshot_20240228_220136_Opera.jpg
    Screenshot_20240228_220136_Opera.jpg
    294 KB · Luettu: 22
Viimeksi muokattu:
Schär vital tumma viipaleleipä:
Keskinkertainen++ -> pystyy syömään varsin hyvin paahtoleipänä lisukkeiden kanssa

Hoviruoka perunapiirakka, gluteeniton, maidoton, vegaaninen
Hyvä- -> Syö ihan mielellään. Ainoa jota en osaa on lämmittää tuo sillä tavalla ettei se hajoa käsiin

Delisana pehmeä leivoskeksi, appelsiini
keskinkertainen- -> aika kuivakka ja mauton, tuskin ostan uusiksi.
 
Ylemmistä viesteistä bongattu:
Oululainen Reissumies:
Hyvä -> Paras leipä tähän asti gluteenittomiksi merkatuista leivistä. Syö vaikka ilman mitään päällysteitä ja paahtamatta helpostikin.
 
Ylemmistä viesteistä bongattu:
Oululainen Reissumies:
Hyvä -> Paras leipä tähän asti gluteenittomiksi merkatuista leivistä. Syö vaikka ilman mitään päällysteitä ja paahtamatta helpostikin.

Innostuin jo, mutta nopealla googlettelulla aika hinnakas leipä. Tuollaista 18e/kg..
 
Tuli sellainen viljaton Ketoinen valmis pizzapohja kokeitua, niin on tää iha ok. Parempi kuin esim. Moilas gluteeniton pizzapohja, joka on kovaa, "limaista" ja kuivaa/jauhoista. Keliakian takia joutuu nääs gluteenitonta syömään, muuten en koskisi pitkällä tikullakaan niihin. Jotain viis vuotta niitä joutunu syömään, niin vehnää on ikävä. Kaikkien pitsojen, hampurilaisten, pasteijoiden ja lihapiirakoiden yms. syöminen on vähentynyt lähes olemattomiin. Ei ravintolaan meneminenkään helppoa ole kun melkeen kaikki on sellaisia ettei 100% gluteenittomuutta pystytä takaamaan, muuten tulee viikon parin kestävä melko kova vatsakipu, että sellasta täälläpäin. :)
 
Tuli sellainen viljaton Ketoinen valmis pizzapohja kokeitua, niin on tää iha ok. Parempi kuin esim. Moilas gluteeniton pizzapohja, joka on kovaa, "limaista" ja kuivaa/jauhoista.
Tuosta Keto-pizzapohjasta en osaa kommentoida, kun se omaan ruokavammaan sovi maidon takia, mutta tuota Moilasen pohjaa kyllä. Sehän on se kaikkein eniten käytetty pohja ravintoloissakin (ainoastaan hieman isompana), kyllä se ihan pizzapohjasta menee, vaikka ei sitä tietenkään "oikeaan" pizzapohjaan voi verrata, ei maultaan, eikä koostumukseltaan. Se vaan on paistoajalle ja olosuhteille aika kranttu, vähänkin liikaa, niin siitä tulee kivikova ja jäähtyessäänhän gluteenittomat muutenkin yleensä kovettuu. Jos taas paistaa liian kylmässä, ei siitäkään oikein hyvä tule. Limaista ja jauhoista on vähän vaikeaa tuosta löytää mun mielestä. Kokeile (tavallinen sähkö) uuni täysille ja jo valmiiksi kuumalle uunipellille heitettynä täytteiden määrästä riippuen n6-7min ja pitäisi onnistua, syödään heti.
 
Tuli sellainen viljaton Ketoinen valmis pizzapohja kokeitua, niin on tää iha ok. Parempi kuin esim. Moilas gluteeniton pizzapohja, joka on kovaa, "limaista" ja kuivaa/jauhoista. Keliakian takia joutuu nääs gluteenitonta syömään, muuten en koskisi pitkällä tikullakaan niihin. Jotain viis vuotta niitä joutunu syömään, niin vehnää on ikävä. Kaikkien pitsojen, hampurilaisten, pasteijoiden ja lihapiirakoiden yms. syöminen on vähentynyt lähes olemattomiin. Ei ravintolaan meneminenkään helppoa ole kun melkeen kaikki on sellaisia ettei 100% gluteenittomuutta pystytä takaamaan, muuten tulee viikon parin kestävä melko kova vatsakipu, että sellasta täälläpäin. :)
Oletkos kokeillut Porokylän pitsataikinoita ( pakastealtaasta ). Mielestäni tosi hyvä, tosin se on taikinapallo. Mutta huomattavasti parempi kuin moilas valmis lätty.

Just tehtiin niitä grillissä pitsakivilla, tuli tosi hyvät. ( mun ei tarvii noita syödä, mutta maiston toki mitä tuli taas tehtyä ), jote referenssi on normaalissa pitsassa.

 
Tuosta Keto-pizzapohjasta en osaa kommentoida, kun se omaan ruokavammaan sovi maidon takia, mutta tuota Moilasen pohjaa kyllä. Sehän on se kaikkein eniten käytetty pohja ravintoloissakin (ainoastaan hieman isompana), kyllä se ihan pizzapohjasta menee, vaikka ei sitä tietenkään "oikeaan" pizzapohjaan voi verrata, ei maultaan, eikä koostumukseltaan.
Moilasesta on vaan aika mahdotonta saada hyvää. Mun mielestä psyllium tekee sen limaisen rakenteen, kun sillä yritetään sitä sitkoa saada ja vähän kuitua esim. Keliaakikolle, jolla kuidun saanti voi olla vähäistä. Jos sitä lämmittää seuraavana päivänä uudestaan, niin aika syömäkelvotonta (paskaa) siitä tulee.
Oletkos kokeillut Porokylän pitsataikinoita ( pakastealtaasta ).
Pitääpä kokeilla.
 
Viimeksi muokattu:
Pitääpä kokeilla.
Moilanenhan on aika paksu, taikinapallosta itse tehtynä saa ohuemman. Ainakin meidän vehnäallergikko on sitä mieltä että porokylän pallo on parempi kuin moilasen valmis lätty.
Pitsakivien käyttö normi uunissakin on suositeltavaa.
 
Jos sitä lämmittää seuraavana päivänä uudestaan, niin aika syömäkelvotonta (paskaa) siitä tulee.
Ei sitä tosiaan tarvitse kyllä seuraavana päivänä syödä, se on ihan totta. Nämähän on kuitenkin aika pieniä lättyjä, ei niistä paljoa säästettäväksi jääkään, ellei sitten jostakin syystä paista ihan liian montaa.

Oletkos kokeillut Porokylän pitsataikinoita ( pakastealtaasta ). Mielestäni tosi hyvä, tosin se on taikinapallo. Mutta huomattavasti parempi kuin moilas valmis lätty.
Voi olla hyväkin lättypohja tämä, mutta monikaan oikeasti allerginen ei voi tätä syödä koska sisältää kauraa. Muotiruokavalioon tai sitten vähemmän herkälle allergikolle varmasti hyvä vaihtoehto.
 
Ei sisällä.
Saattaa sisältää.
Sisältää ja Saattaa sisältää on ihan sama asia allergisen kannalta, eli sellaista riskiä ei ole kukaan ottamassa. Kuten sanottu, sopii muuten vaan gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, tai vain lievästi allergiselle, joka ei kummoisia oireita saa.
 
Voi olla hyväkin lättypohja tämä, mutta monikaan oikeasti allerginen ei voi tätä syödä koska sisältää kauraa. Muotiruokavalioon tai sitten vähemmän herkälle allergikolle varmasti hyvä vaihtoehto.

Oikeasti allerginen (keliaakikko) voi nimenomaan tuota syödä koska tuotteessa mahdollisesti gluteenitonta kauraa. Eri asia jos olisi käytetty tavallista kauraa ilman G merkintää.
 
Joo, hyvä olla varoivainen ja omalla riskillä "saattaa sisältää tuotteisiin".
Meillä paha vehnä & kaura allergia, mutta noita on silti syöty.

Ei niihin kauraa eksy, ainoastan kontaminaatioriski......
Pitää olla super allerginen että noihin reagoi.

....ja keliaatikko ja allerginen on eri asia.
 
  • Tykkää
Reactions: MI7
Oikeasti allerginen (keliaakikko) voi nimenomaan tuota syödä koska tuotteessa mahdollisesti gluteenitonta kauraa. Eri asia jos olisi käytetty tavallista kauraa ilman G merkintää.
Voi olla myös vilja-allergikko, ilman että on keliaatikko.
 
Ei niihin kauraa eksy, ainoastan kontaminaatioriski......
Pitää olla super allerginen että noihin reagoi.
Mä oon jokusen kerran kokeillut tietoisesti, sekä sitten useamman kerran saanut joissakin tarjoiluissa vahingossa jälkikäteen selvitettyä tuollaista "saattaa sisältää" kamaa. 100% kerroista "saattaa sisältää" on aidosti varmuudella sisältänyt, ei se merkintä niissä mitenkään tuulesta temmattu ole.
Mutta hyvä niille, jotka noita "saattaa sisältää" ruokia voivat syödä, tarjontaa on silloin aika paljon enemmän.
 
Sisältää ja Saattaa sisältää on ihan sama asia allergisen kannalta, eli sellaista riskiä ei ole kukaan ottamassa. Kuten sanottu, sopii muuten vaan gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, tai vain lievästi allergiselle, joka ei kummoisia oireita saa.
Yleisesti täyttä höpöhöpöä. Olen allerginen kaikille koivun mahdollisille liitännäisille. Ja voin syödä niitä vahingossa ihan kyllä määrissä

Tämä on jo kerran kerrottu minun toimesta aiemminkin. Kaveri tukehtuu yhteen kokonaiseen hasseliin, mutta voi silti syödä saattaa sisältää. Ja syökin leipänä koko ajan.

Saattaa sisältää ja sisältää on perusallergisen kannalta järisyttävän kokoinen ero. Se välitön kuolema allergia on paljon harvinaisempi.

Keliakia ei taas ole allergia ja on paljon äkäisempi keskimäärin.
 
Yleisesti täyttä höpöhöpöä. Olen allerginen kaikille koivun mahdollisille liitännäisille. Ja voin syödä niitä vahingossa ihan kyllä määrissä

Tämä on jo kerran kerrottu minun toimesta aiemminkin. Kaveri tukehtuu yhteen kokonaiseen hasseliin, mutta voi silti syödä saattaa sisältää. Ja syökin leipänä koko ajan.

Saattaa sisältää ja sisältää on perusallergisen kannalta järisyttävän kokoinen ero. Se välitön kuolema allergia on paljon harvinaisempi.

Keliakia ei taas ole allergia ja on paljon äkäisempi keskimäärin.
Onkohan tämä ihan selvinpäin kirjoitettu? Nyt syödään jo koivuja tukehdutaan hasseliin
Käy tunteisiin, jos joku saa oireita jostakin ja joku toinen taas ei saa?
Et varmaankaan lukenut lainaamaasi ihan kunnolla. Allergioita on ihmisillä erilaisia erilaisilla oireilla ja voimakkuuksilla, jokainen allerginen toivottavasti tietää omat rajansa ja elää sen mukaan. Merkintä on siksi, että oikeasti allergiset niitä tuotteita osaavat olla syömättä. Kevytallergikot taas voivat syödä niitä hyvin. Eikä se allergisuus tarkoita, että siihen on heti kuolemassa. Esimerkiksi voimakkaat iho-oireet tai seuraava vuorokausi pöntön läheisyydessä on myös ihan valideja syitä olla syömättä "saattaa sisältää" tuotteita. Jos tietää voimakkaasti oireilevansa pienistäkin määristä, ei silloin takuulla sellaista tuotetta syö tietoisesti. Joka väittää muuta, ei ainakaan itse ole kohderyhmää niille varoituksille.
 
Onkohan tämä ihan selvinpäin kirjoitettu? Nyt syödään jo koivuja tukehdutaan hasseliin
Käy tunteisiin, jos joku saa oireita jostakin ja joku toinen taas ei saa?
Et varmaankaan lukenut lainaamaasi ihan kunnolla. Allergioita on ihmisillä erilaisia erilaisilla oireilla ja voimakkuuksilla, jokainen allerginen toivottavasti tietää omat rajansa ja elää sen mukaan. Merkintä on siksi, että oikeasti allergiset niitä tuotteita osaavat olla syömättä. Kevytallergikot taas voivat syödä niitä hyvin. Eikä se allergisuus tarkoita, että siihen on heti kuolemassa. Esimerkiksi voimakkaat iho-oireet tai seuraava vuorokausi pöntön läheisyydessä on myös ihan valideja syitä olla syömättä "saattaa sisältää" tuotteita. Jos tietää voimakkaasti oireilevansa pienistäkin määristä, ei silloin takuulla sellaista tuotetta syö tietoisesti. Joka väittää muuta, ei ainakaan itse ole kohderyhmää niille varoituksille.
Kaikki allergikot ovat oikeasti allergisia. Sinun termistössäsi ja yleistämisessäsi ei ole mitään järkeä.

Ole rauhassa itse erittäin herkkä allergikko, mutta älä kirjoita juttujasi sen pohjalta yleisiksi.

”Sisältää ja Saattaa sisältää on ihan sama asia allergisen kannalta” esimerkkinä. Tuossa yleisessä muodossa väite on täyttä valetta.

Muutenkaan et taida tietää allegioista juuri mitään? Koivuallergiset ovat usein allergisia kasalle ruoka-aineita johon viittasin. Omena, hasselpähkinä, päärynä, luumu jne jne. Ruoka-aine allergian yksi oire voi olla kurkun turpoaminen ja siihen kuolee hoitamatta tukehtumalla.
 
Viimeksi muokattu:
Kaikki allergikot ovat oikeasti allergisia. Sinun termistössäsi ja yleistämisessäsi ei ole mitään järkeä.
Ok, ilmeisesti meni herne nenään äsken keksimistäni termistä "oikeasti allerginen" ja "kevytallergikko", niiden ei ole tarkoitus mitenkään vähätellä ketään, mutta ne mielestäni hyvin kuvaavat allergioiden erilaisia tasoja. Toinen saa oireita pienestäkin altistuksesta ja toinen sitten sietää enemmänkin altistavaa ainetta ilman oireilua.

”Sisältää ja Saattaa sisältää on ihan sama asia allergisen kannalta” pitää edelleen ihan hyvin paikkansa. Ehkä siihenkin olisi ollut hyvä tarkentaa tuo "oikeasti allegisen". Vaikea ymmärtää ihmistä joka on "oikeasti allerginen", mutta haluaa väistämättä käyttää tuotetta joka sisältää mahdollisesti vaihtelevia määriä allergeenia, josko tulisi kunnon ripuli tai sitten se henki lähtisi seuraavalla kerralla? Tai sitä seuraavalla? Epipeni valmiiksi pöytään aina kun aletaan syömään? Venäläistä rulettia. Kaipa näitä tuollaisia ihmisiä sitten on kun niin kovaa väitetään.

Edelleenkin, hyvä niille "kevytallergikoille" jotka sietävät huomattaviakin altistusmääriä ilman oireita, tarjontaa riittää kaupassa yllin kyllin.
 
Ok, ilmeisesti meni herne nenään äsken keksimistäni termistä "oikeasti allerginen" ja "kevytallergikko", niiden ei ole tarkoitus mitenkään vähätellä ketään, mutta ne mielestäni hyvin kuvaavat allergioiden erilaisia tasoja. Toinen saa oireita pienestäkin altistuksesta ja toinen sitten sietää enemmänkin altistavaa ainetta ilman oireilua.

”Sisältää ja Saattaa sisältää on ihan sama asia allergisen kannalta” pitää edelleen ihan hyvin paikkansa. Ehkä siihenkin olisi ollut hyvä tarkentaa tuo "oikeasti allegisen". Vaikea ymmärtää ihmistä joka on "oikeasti allerginen", mutta haluaa väistämättä käyttää tuotetta joka sisältää mahdollisesti vaihtelevia määriä allergeenia, josko tulisi kunnon ripuli tai sitten se henki lähtisi seuraavalla kerralla? Tai sitä seuraavalla? Epipeni valmiiksi pöytään aina kun aletaan syömään? Venäläistä rulettia. Kaipa näitä tuollaisia ihmisiä sitten on kun niin kovaa väitetään.

Edelleenkin, hyvä niille "kevytallergikoille" jotka sietävät huomattaviakin altistusmääriä ilman oireita, tarjontaa riittää kaupassa yllin kyllin.
Kaikki keskustelu menee noin yleisesti hemmetin vaikeaksi jos toinen osapuoli keksii terminologiaa. Kuten juuri äsken totesit. Ja siihen puutun kyllä jos sattuu huvittamaan. Nyt sattui.

Todetaan vain loppuun että et edelleenkään tajua mitä ”saattaa sisältää” edes tarkoittaa. Tai et ymmärrä, sen verran lennokasta tarinaa taas lentää epipeneistä.
 
Voi olla hyväkin lättypohja tämä, mutta monikaan oikeasti allerginen ei voi tätä syödä koska sisältää kauraa. Muotiruokavalioon tai sitten vähemmän herkälle allergikolle varmasti hyvä vaihtoehto.
No kyllä mä keliaakikkona voin gluteenitonta kauraa syödä.
Keliakia ei taas ole allergia ja on paljon äkäisempi keskimäärin.
Mitäs tällä tarkoitat? Kaikille keliaakikoille ei välttämättä tule gluteenista oireita, mutta ohutsuolen nukkaan tulee silti vaurioita, mikä altistaa imeytymishäiriöille ja pahimmillaan syövälle. Kaikki (keliaakikot) eivät edes tiedä että niillä on keliakia.
 
Mitäs tällä tarkoitat? Kaikille keliaakikoille ei välttämättä tule gluteenista oireita, mutta ohutsuolen nukkaan tulee silti vaurioita, mikä altistaa imeytymishäiriöille ja pahimmillaan syövälle. Kaikki (keliaakikot) eivät edes tiedä että niillä on keliakia.
Sitä että keliakia on autoimmuunisairaus ja sitä että pienemmät määrät on keskimäärin vahingollisempia.
 
Oletkos kokeillut Porokylän pitsataikinoita ( pakastealtaasta ). Mielestäni tosi hyvä, tosin se on taikinapallo. Mutta huomattavasti parempi kuin moilas valmis lätty.

Just tehtiin niitä grillissä pitsakivilla, tuli tosi hyvät. ( mun ei tarvii noita syödä, mutta maiston toki mitä tuli taas tehtyä ), jote referenssi on normaalissa pitsassa.

Kiitos suosituksesta, tästä tuli yllättävän hyvää pizzaa. :thumbsup:
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
255 760
Viestejä
4 446 657
Jäsenet
73 601
Uusin jäsen
Vanhavisukinttu

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom