Samsung Galaxy S9 / S9 Plus

Liittynyt
12.12.2018
Viestejä
362
Ajattelin laittaa myyntiin s9+ ja mietin että osattaisko täälä sanoa paljonko kehtaisi pyytää kun akku kaipaa vaihtoa ja latausportti ilmeisesti kulunut kun välillä ei tahdo pikalataus toimia? Muuten hyväkuntoinen
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 719
Eilen huomasin vajaa pari vuotta käytössä olleessa s9 plussassa jotain omituista. Jos esimerkiksi scrollaan youtuben kommentteja, ja jollakin käyttäjällä on osittain tai kokonaan musta profiilikuva, niin tuo musta väri ikäänkuin venyy. Sama on havaittavissa jos liikutan näytöllä mitä tahansa mustaa, esimerkiksi scrollaan asetusvalikkoa dark mode päällä. Mitä pienempi näytönkirkkaus, sitä selkeämmin tämä näkyy. Näyttäisi olevan pieni viive, kun musta vaihtuu muuksi väriksi? En ole kuullut että kukaan muu olisi törmännyt vastaavaan. Pitänee laittaa puhelin takuuseen.
Mulla oli tätäedellisessä S9+ sekä nyt nykyisessä Note10+, amoledin ominaisuuksia, black smear-hakusanalla löytyy lisää.
AMOLED ominaisuuksia tosiaan. Ollut S9:ssä uudesta asti. Uudemmissa luureissa alkaa tuokin olla jo paljon vähemmän häiritsevää (S20 sarja ainakin).
 
Liittynyt
21.09.2020
Viestejä
5
S9:ssä viimeaikaisen päivityksen jälkeen fonttityypi on pilattu ja lukukelvoton puhelimen näytöllä. Yritin vaihdella muita fonttityyppeja ja fontin kokoa, ei auttanut. Tuskin ainoa jolla on tämä ongelma?
 

Liitteet

Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 957
Kannattaako tuohon lähteä akkua vaihtamaan, ja mistä noita kannattaisi katsella, että saa edes kohtuullista laatua. Omassa käytössä olisi kuitenkin tuon IP luokituksen säilyminen hyödyllinen, joten tuokin siinä vaihdossa kärsisi. Vai saako tuon miten tiiviiksi, jos vetää kunnon liimat väliin? Vaihtoehtona olisi hyödyntää Powerin lisävaihtohyvitys, jolloin Samsungin Galaxy S20 FE 5G:lle jäisi rapiat päälle 300€ hintaa. Nykyinen puhelin toimii muuten ok, akun kesto vaan alkaa olla huono.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
5 528
Taitaa olla yksinkertaisin ratkaisu ongelmaan, vaikka soisi hiukan pidempään näiden kestävän.
Siis kyllähän tuohonkin akun saa vaihdettua halutessaan, mutta onhan se aika vanha luuri muuten että uuden hankinta voisi tulla jo eteen kuitenkin.

Kannattaahan se varaluuriksi kuitenkin jättää.

Ei taida ihan helpoimmasta päästä tuon akun vaihto vaan olla. Aika paljon pitää antaa lämpöä näyttö puolelta että akun saa helposti irroitettua.
 
Liittynyt
12.09.2020
Viestejä
1 003
Onhan noita akunvaihtopalveluja, jos haluaa sen ip luokituksen säilyttää. Googlella löytyy.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 957
90-100€ akku vaihdettuna, mitä katselin lähialueen firmoja. Tuolla tietysti ehkä sen kestäisi mitä tuohon nyt turvapäivityksiä vielä tulee.
 

Obi-Lan

¯\_(ツ)_/¯
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 082
Vuosi sitten onnistuin vielä saamaan S9 alkuperäisen akun 25e, alkuperäisen takalasin 42e, mutta liimailu rupes mietityttää ja paikallinen liike suostui noi 50e vaihtamaan. Pojalla toi ollut aktiivisessa pelikäytössä ja vielä ihan hyvin pelittää.
 
Liittynyt
21.09.2020
Viestejä
5
Jees kiitokset vinkistä tosiaan olin vaihtanut ehkä vahingossa high contrastin päälle. Siis helppokäyttöisyys- näkyvyyteen liittyvät parannukset- suurikontrastiset fontit
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 957
Halvin olisi tuolla Samsungin virallisessa huollossa vaihdattaa akku (80€), tosin pitäisi postissa lähettää kun on sen verran kaukana lähin paikka joten nuo kulut tulisi päälle.

Tullut tässä tutkittua tuota akunkäyttöäkin. Löytyi sitten että Samsungin Digitaalinen hyvinvointi ja lapsilukko sovellus on käyttänyt akkua aika reilusti (20% edellisestä latauksesta), ja tuo ei edes näy laitteen ylläpito -> akku -> akun käyttö alla. Tieto löytyi kun meni sovelluksiin siellä tuon sovelluksen tietoihin, kerää myös käyttödataa ja lähettää sitä eteenpäin ainakin osittain. Poistin tuolta sovellukselta nyt käytöstä kaikki mitä pystyy, mutta täysin tuota ei voi sammuttaa aktivoimatta kehittäjätilaa ja poistamalla sovellusta adb:lla. Tuo tosin saattaa vaikuttaa pankkisovellusten toimintaan? Tätä samaa ongelmaa ilmeisesti uudemmissakin Samsungin laitteissa. Tuo sovellus ei ollut myöskään päivittynyt automaattisesti, pystyi päivittämään menemällä sovelluksen sivulle Galaxy storessa.

Tuli samalla käytyä läpi kaikki mahdolliset netistä löytyneet vinkit akun kulutuksen pienentämiseksi. Pitää nyt seurata paraneeko akun kestävyys yhtään, ja putoaako tuo Digitaalisen hyvinvoinnin akunkäyttö, nyt kun se on päivitetty uusimpaan versioon ja poistettu kaikki mahdolliset seurannat/luvat/ilmoitukset sovellukselta.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 619
Viestejä
4 196 696
Jäsenet
70 755
Uusin jäsen
Leevi L

Hinta.fi

Ylös Bottom