FPGA-valmistaja Xilinx esitteli tänään ACAP:n eli adaptiivinen laskennallisen kiihdytyksen alustan

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja mRkukov, 19.03.2018.

Tagit:
 1. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  4 228
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  PC-laskennan aika on ohi - etn


  Yhteen tehtävään rakennetuista FPGA piireistä tunnettu Xilinx on tuomassa lähes FPGA tehoista rautaa, jota voidaan kuitenkin ohjelmoida erilaisiin tehtäviin. Kyse ei ole CPU/GPU tyylisestä yleispätevästä prosessorista vaan jostain niiden ja fpga:n väliltä. Laitteessa olisi itsessään järjestelmäpiiri sekä erilaisia väyliä. Väylien jatkeena voi olla joko I/O laitteita tai erilaisia laskentamoduuleja. Piirin on tarkoitus yhdistää FPGA-piirien hyötysuhde ja tehokkuus CPU:n ohjelmoitavuuteen.
  Jos väitteet pitävät paikaansa, voisi tuollaiset piirit nopeuttaa monia raskaita tehtäviä ja se helpottaisi sekä nopeuttaisi tehokkaiden piirien kehittämistä erilaisiin työkuormiin.
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2018
 2. ANTI_L

  ANTI_L

  Viestejä:
  634
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Olisipa nää niin hyviä, että mainaajat siirtyisi näihin, kun näyttäisi olevan HBM tuolla kaaviossakin mukana, eli muistikaistaakin voisi tarvittaessa olla aika paljon.

  Innolla odotan, jo saavat fiksuja tuotteita ulos loppuvuonna, niin näyttismainaajat kusee alleen, kun ne ei saa enää vanhoista mainausnäyttiksistä rahoja irti. Sen jälkeen saattaisi itsekin saada taas normaalihintaisia näyttiksiä kaupasta. :tup:
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2018